Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 5

QUOTE(motinyte @ 2007 05 30, 18:07)
sveiki, norėjau paklasut, ar po spindulinės terapijos būna bloga?mano mamai ryt darys, nežinom, ko tikėtis..man išvis baisu apie tai kalbėt,, bet teks

mano mamai nebuvo. jautėsi normaliai ir džiaugėsi kad išeina pasivaikščioti (privalomai) į lauką
Atsakyti
QUOTE(motinyte @ 2007 05 30, 17:07)
sveiki, norėjau paklasut, ar po spindulinės terapijos būna bloga?mano mamai ryt darys, nežinom, ko tikėtis..man išvis baisu apie tai kalbėt,, bet teks

Man spinduliavimas buvo vienas iš lengviausių gydymo etapų. Dar gal svarbu, ką spinduliuos, jei galvą gali svaigti, pykinti ir pan., bet nebūtinai.

Jei įdomu, čia šiek tiek populiariai apie spinduliavimą Spindulinis gydymas. Paspaudus ant raudonu šriftu parašytų žodžių, atsiveria kiti puslapiai. Tai savaime aišku, bet dėl visa ko atkreipiu dėmesį.

Atsakyti
QUOTE(Vyturelis @ 2007 05 30, 13:40)

Zinau,kaip jautiesi,as visad pries apziuras  nervinuosi..Ir visad ilendu pasisemt jegu is cia...

Jo cia musu uzuoveja ir visos viltys,bet is tiesu kazko labai blogai jauciuosi,ar nereiks vaziuot pas gydytojus anksciau verysad.gif
Atsakyti
Adis, keista, nors tavo pasipasakojimas kabina pačius liūdniausius dalykus šiame pasaulyje, tačiau perskaičius viską iki galo, dūšioje padaugėja vietos vilčiai ir ramybei. Esi mūsų Jurga Ivanauskaitė. Neperdedu. Kartais galvoju ir net baigiu tuo įtikėti, kad daktarai tavo diagnozę pernelyg nujuodino, kad yra kur kas geriau. Diagnozė daktarams yra tarsi dėlionė, kurios iki galo be patanatomo pagalbos jie vis dar nesugeba sudėti – rankos per trumpos. Tas ir guodžia, ir liūdina.
O dėl statinaitės... Ant jos besėdint bent jau pilka spalva kažkur pranyksta ir nuobodulys nekankina...
Atsakyti
Carvel, gal kažką pakeitei savo maiste? Gal tiesiog reikėtų lengvesnių produktų? Kodėl taip sakau, bandžiau gerti tokią žolelių ir beržo grybo tinktūrą, tai iškart pajutau, kad kažką po kairiuoju šonu maudžia. (Žinau, kad kepenis - tai dešnėje pusėje dažniausiai jaučia, gal klystu?). Mažinau dozę, nes ten rekomenduoja po šaukštą, pagalvojau, kad reikėtų į savo kūno masę atsižvelgti. Šiek tiek pagerėjo, bet skausmai liovėsi tik metus vartoti (įtariu pelyno ar pušų pumpurų darbas buvo). Dar šiek tiek retsykiais pamaudžia. Tiesa, vėliau internete radau, kad vartojant šį mišinėlį reikia laikytis augalinės dietos, o aš lyg tyčia dieną užbaigdavau ką tik išrūkytais kaimiškais lašinukais, kad miegodama neperalkčiau. tongue.gif doh.gif
Gydytoja sakė, kad reikia atkreipti dėmesį į ilgalaikius pastovius skausmus. Jei truputį paskauda, praeina, vėl po kiek laiko paskauda, labai nerimauti nereikėtų, tačiau pasitikrinti ir daktarui pasakyti BŪTINA. Maža ką, gal tau su tulžim negerai, gal su tom pačiom kepenim.

Vi_ blush-anim-cl.gif , pervertini.
Man pačiai pasišiaušia plaukai ir kūnas pagaugais nueina, kai pasiskaitau diagnozę. Protu viską suvoki, bet tas suvokimas trukdo gerai gyventi, tai ir liepi tam protui pasnausti, o pats eini blynų kepti. tongue.gif Aš gerai jaučiuosi. Kažin kaip aš laikyčiausi, jei būtų skausmai? Jei skauda, tai tik epizodais ranką ir apie randą. Kai karšta, tai jau ne kas, vėsesnė diena ar vakaras ateina ir aš vėl ridikas.
Aš daug vilties turiu, kad viskas bus kiek įmanoma geriau.
Medicina žengia į priekį, išgyvenamumas ilgėja, net labai sunkiai sergant. Pažįstu prancūzų porą, (jiems tuoj bus 80, atrodo kaip mūsų 65-čiai), abu serga vėžiu vienas daugiau kaip 10 m. Kitas virš 5. Abu guvūs, pilni gyvenimo džiaugsmo, nepagalvotum, kad serga. Kai svečiavomės mus iš aerouosto parvežė, baisoka buvo, nes judėjimas tai ne Šiaulių ir ne Vilniaus. Dar mini ekskursiją surengė, pravežė pro visas įdomiausias ir lankytinas Paryžiaus vietas.
Jurgos Ivanauskaitė, tai ne mano autorė. Tačiau jos požiūris į ligą, į gyvenimą, mirtį man labi artimi, tiesiog skaitydama jos mintis, jaučiausi lyg kas jas iš manęs būtų paėmęs, tik labai gražiai perteikęs. Abi tos pačios kartos, net viename jos interviu radau, kad nori perskaityti Džoiso Ulisą. Aš jį ir noriu įveikti, bet nepajėgiu, kažkada prieš n-metų rusų kalba bandžiau, dar nebuvo vertimo. Tada pagalvojau palauksiu, kol bus lietuviškai tada tai tikrai, bet ir lietuviškai nepavyksta - kietas riešutėlis. Tai va dabar toks klausiams ar aš Ulisą ar jis mane? Ulisui taip pat nesiruošiu pasiduoti. smile.gif Kada nors, kada nors būtinai...perskaitysiu! Priaugti dar reikia!!!
Jurgos mintys gražios, gal net ir teisingos, tik tas ažiotažas tai perdėtas buvo. Niekaip nesupratau, kam reikėjo taip skubėti su jos paskutiniąja knyga. Vėliau nusprendžiau, o koks mano reikalas? Matyt toks jos noras ir valia buvo, jai kaip kūrėjai norėjosi dar palikti vieną savo pėdą šiame realiame pasaulyje.
Prirašiau labai daug, gal ir neskaitysite. Nemoku trumpai minčių reikšti. Prisėdu ir pasipila. Kitą kart pasistengsiu trumpiau.
Mano gydytoja labai konkreti, pastebėjusi šį mano bruožą - nuplaukti į šoną, liepė visus klausimus ir nusiskundimus raštu surašyti. Perskaitydavo ir viskas jai aišku. Aš vargdavau, man labai sunku keliais žodžiais nusakyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 31 gegužės 2007 - 11:46
Adis,
žinoma,Tave mylime,žinoma,Tu-mūsų Jurga.Neatsimenu,kada buvau sutikusi,jei iš viso buvau sutikusi,tokį išmintingą žmogų,kaip Tu.Kiekvienas Tavo žodis pilnas prasmes.Tik tie jausmai labai susimaišę.Viltis,liūdesys-viskas persipynę.Kai suserga kūnas,asmeninis šviesių minčių bagažas dažnai lieka tuščias.Semiuosi iš Tavęs. 4u.gif

ŽVAKĖ NIEKADA NEGĘSTA IR NEŽŪSTA,JEI JI GALI APŠVIESTI NORS KIEK KAŽKIENO KELIĄ. ( V.Sabaliauskas )
Atsakyti
[quote=adis,2007 05 31, 13:13]
[b]Carvel[/blašinukais, kad miegodama neperalkčiau. tongue.gif doh.gif
Gydytoja sakė, kad reikia atkreipti dėmesį į ilgalaikius pastovius skausmus.

Tai kad jau skauda trecia berods savaite be perstojo,maziau ar daugiau,ypac gulint lovoje ant desinio sono,atrodo kad kas su yla durtu,dar galvoju ,gal koks sonkaulio uzdegimas yra ,nes buna kad ir stubura padiegia.Ziuresim ka pasakys gyditojai.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 05 31, 12:13)
Prirašiau labai daug, gal ir neskaitysite. Nemoku trumpai minčių reikšti. Prisėdu ir pasipila. Kitą kart pasistengsiu trumpiau.

Tik pamėgink! Žinau kelis negražius žodžius, tad jeigu ką, ir tu juos sužinosi. smile.gif Rašyk viską ir kiek turi – viskas iki paskutinės raidelės bus suskaityta ir širdin pasidėta. O dėl Jurgos, tai nesikuklink – mums geriau žinoti kaip yra. Aš, it koks klajoklių genties atstovas, turintis manierą dainuoti apie tai, ką mato (rusiškas posakis - čto vyžu, to poju), viso labo tik verbalizuoju tai, kas ir plika akim matoma. Take care.

Ulisą ir aš prieš metus nusipirkau. Ateičiai. Žinau, kol neįveiksiu H.Hessės stiklo karoliukų žaidimo, ateitis neateis. Kol kas neįveikiu – per sunku. Nors šiaip H.Hesse yra mano vienas iš mylimiausių. Tavo/mano atvejais jo Sidharta turėtų tapti stačiai stalo knyga. Jei neskaitei, būtinai perskaityk – pasidaro ramiau dėl visko, kas beatsitiktų. Manau, jog joje parašyta viskas, ką reikėtų žinoti gyvenant šiam pasaulyje.

Vėl grįžtu prie statinaitės. Nors neturiu to padaro savyje (tikiuosi...), bet irgi sėdžiu ant bačkos. Kartu su savo brangiausiuoju, kuris mane myli taip, kaip niekas nemylės. Jei bačka išlėktų į orą, gyvas pasiliktų tik vienas. Deja, tai būčiau aš.

Ech... Ar ne laikas būtų mintis nukreipti į šoną? Juolab, kad yra kur. Šiandien operavo mano mamą. Išvaržą ir tulžies akmenis (pastaruosius tik vakar atrado). Su operacija viskas ok. Tačiau prieš ją įvyko galvon netelpantis dalykas. Kai ji jau gulėjo ant operacinio stalo su narkozei parengta lašeline, atvežė ekstra ligonį, ir teko užleisti jam vietą. Mama buvo nukrapštyta nuo operacinio stalo ir pervežta į pooperacinę palatą, kur dar 2 valandų laukė savo eilės. Situaciją ji priėmę krikščioniškai – atsisakė bet kokių raminamųjų ir meldėsi, kad tas jaunas vyrukas, kuriam užleido vietą, liktų gyvas. Į tą laiką mano gerasis daktarėlis, kuris ir turėjo ją operuoti, tiesiog įskrido į pooperacinę palatą, sudėjęs maldai rankas, prisiglaudė prie mano mamos, kiek taip pabuvo ir išėjo. Neprataręs nė žodžio. O ką sakyti, kai situacija yra iš tų, „be žodžių“? Radau jį labai sutrikusį ir keistą. Kodėl taip atsitiko? Ogi todėl, jog super ligoninėje, turinčioje keliolika operacinių, tik vienoje iš jų yra visiems nelaimės atvejams pritaikyta įranga. Be žodžių...
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 05 31, 23:00)
Situaciją ji priėmė krikščioniškai – atsisakė bet kokių raminamųjų ir meldėsi, kad tas jaunas vyrukas, kuriam užleido vietą, liktų gyvas.

Pagarba tavo mamai. Kilnu. Jautru ir nuoširdu. Šviesi moteris, kuo greičiau atsigauti, kuo geresnės sveikatos ir ilgų metų.

QUOTE(vi_ @ 2007 05 31, 23:00)
O ką sakyti, kai situacija yra iš tų, „be žodžių“? Radau jį labai sutrikusį ir keistą. Kodėl taip atsitiko? Ogi todėl, jog super ligoninėje, turinčioje keliolika operacinių, tik vienoje iš jų yra visiems nelaimės atvejams pritaikyta įranga. Be žodžių...

Vyrukui tiesiog labai pasisekė, kad operacijos tavo mamai nepradėjo.
Mūsų super nelabai super. Gal japonai padovanos įrangą??? doh.gif (ironizuoju).

Ką galim padaryti, kad bačka neišlėktų į orą? g.gif Paraką sumaišyti su smėliu arba jį sudrėkinti. Dar saugoti, kad jokios kibirkšties arti neatsirastų. tongue.gif Pasinaudosim ir Carvel pasiūlymu - statinaitė bus iš šimtamečio ąžuolo.

Carvel - drąsos. Lauksim iš tavęs žinių.

P.s. Sidhartą turiu, draugė atnešė. Laukia eilutėje, reikės pirmumą suteikti, kad taip atsiliepei. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 01 birželio 2007 - 08:59
QUOTE(vi_ @ 2007 05 31, 22:00)
Situaciją ji priėmę krikščioniškai – atsisakė bet kokių raminamųjų ir meldėsi, kad tas jaunas vyrukas, kuriam užleido vietą, liktų gyvas.

uzkliuvau uz siu zodziu...As dabar kaip tik "ryju" knyga apie Motina Terese...Kas be ko-ji neeiline asmenybe,bet ismintis ir tikejimoi stiprybe mane jaudina taip pat ,kaip jus jusu knygos...Jos savoka "meile iki skausmo" apibrezia tokia meile,kuri skatina atiduot visa save,nepasiliekant nieko ..Taip,kaip jus,mielosios,rupinates savo serganciais namiskiais,kaip adis-besidalinanti savo stiprinanciomis mintimis...
Nezinau,nemoku as persakyt to ka jauciu-bet knygoje jauciu ne Zmogaus didvyriskuma,bet meiles galia...Tokios meiles ir jums linkiu...
Atsakyti
Laikykitės, merginos!
Aš taip pat susidūriau su onkologine problema, nors ne tiesiogiai, bet labai skaudžiai verysad.gif Mano močiutei nustatė plaučių vėžį - jis išsivystė dėl neišgydyto plaučių uždegimo. Kadangi gyvena kaime, Lietuvos pakrašty, miesto gydytojai tik antrais metais pastebejo, kad kažkas negerai (2005 metais darytoje nuotraukoje, kaip aiškino Vilniaus onkologai, jau buvo matyti vėžys).
Šiuo metu diagnozė žinoma (vieno plaučio vėžys, kol kas nepaliesti kiti organai), bet dėl amžiaus ir kitų sveikatos problemų gydymo neberekomenduoja. Nuo Velyku, kai sužinojome tikslią diagnozę, močiutė nyksta akyse verysad.gif Nors pati neparodo, kad jai sunku, ir kitus dar drąsina, bet ...
Atsakyti
QUOTE(vil @ 2007 06 01, 10:54)
Laikykitės, merginos!

As taip pat prisidedu prie siu zodziu. Stiprybes, didziausios issipildancios vilties linkiu visoms cia susirinkusioms ir rasancioms. Kol nesusiduriau su onkologine problema, net neuzsukdavau i si skyreli. Praejus kelioms dienoms po vestuviu mano teciui nustate stemples vezi. Taip skaudu buvo teti vezti i onkologijos instituta, sakem teciui, kad rasta negeru lasteliu, bet matomai ne taip suprato ir kai pamate uzrasa ligonines tai taip sutriko. Taip spaudzia sirdi ir taip graudu, kai matau savo teti sugniuzdyta, nebera to svytejimo, to dziaugsmo akyse. Skirtingai nuo mamos jis taip dziaugiasi savo gyvenimu, patenkintas savo dirbamu darbu budamaas pensininkas. Teciui tikrai tai buvo smugis, nes jis per savo gyvenima pas medikus gal buvo 1-2 kartus.
Bet medikais taip as nusivyliau, ju prognozes blogos, bet tas tonas, sarkazmas ir dar pamokymai kur jus ankciau buvot??? Tetis net nesuprato, ko is jo nori ir i klausima kur anksciau buvo pasake, kad dirbo. Geras pasakymas, kad medikai LT jauciasi lyg dievai butu, tik aisku ne visi. Slykstu kai duodi 100litu uz 5-10min. konsultacija, o tau dar bando pamokslauti.
Dar karta visoms istvermes, vilties, stiprybes linkiu ir viskas bus gerai 4u.gif .
Atsakyti