Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 5

QUOTE(vi_ @ 2007 03 26, 23:09)
Beje, vakar užteko beprotybės gulom ant užpakalinės automobilio sėdynės nuvykti pas keramiką palei Kauną ir užsakyti daiktelį atsidėkojimui savo gerajam daktarėliui. Kai pamatys daiktelį, pasigailės, kad vokelio nepaėmė. smile.gif To keramiko darbai linksmi ir savotiški. Kažkada pirkau dovanoti tokį patiešną angelą. Paprašiau, kad jo pagrindu nulipdytų mano daktarėlį. Panašumo bus ne per daugiausiai – tik kelios nužiūrėtos detalės + a la auksinė kortelė prie atlapo su užrašu „Gydytojas“ toks ir toks. Panašumo ir nereikia. Svarbu perduoti žinią, kad matai jame gerą žmogų (angelą), ir perduoti šią žinią linksmai.
Ką manai?

Vi ideja nuostabi, tikrai. Man asmeniskai tokia dovana butu pati paciausia, perduodanti gera zinia, kaip kad minejai ir dar su cinkeliu. Saunuole thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 03 26, 23:09)
Svarbu perduoti žinią, kad matai jame gerą žmogų (angelą), ir perduoti šią žinią linksmai.
Ką manai?

Geriau ir negalima sugalvoti. smile.gif Nebus kaip nepriimti, padėkosi ir tave dažnai prisimins, toks bus žavus reveransas, kai tik pasižiūrės į tą pusę, taip tave prisimins. tongue.gif

Vi, man ir palengvėjo, kad kairioji. Och, doh.gif geriau žymiai, geriau pasidarė.

Dabar mano patarimai:
1) Marš šalin nuo kompo. (2-3 savaites) net artyn neik, nebent mums kokią trumpą žinutę... smile.gif
2) susižiūrėk darbo vietą, kad patogi būtų.
3) kai dirbsi, galvą laikyk kuo įmanoma tiesiau, „nelįsk“ į monitorių, neįtempk pečių juostos raumenų, jie įsitempia nuo nepatogiai laikomos rankos, petys turi būti nuleistas, alkūnė ant stalo, ranka laisva.
4) susireguliuok kėdės aukštį, kad nesėdėtum per žemai. Ranka ant stalo per sulenktą alkūnę turi su stalo paviršiumi sudaryti 90° kampą.
Jei dirbi su nešiojamu kompiku, viskas tas pats, nepertempti kaklo ir pečių raumenų, laikas nuo laiko daryti pertraukėles ir pamankštinti pečius, ranką, labai lengvai iš lėto pasukinėk galvą į vieną ir kitą pusę, tii nedidele amplitute, ne nuo peties iki peties, šiek tiek mažiau. Bet čia ateičiai, dabar turi tik ramiai išlaukti pagerėjimo, jokių judesių su galva žemyn, aukštyn. Į dangų žiūrėk tik į horizontą, nesistenk suskaičiuoti žvaigdžių - nebeišeis.

P.s. svorio kritimas nelabai patinka. Kiek valgai, gal neturi apetito arba labai nekaloringą maistą. Pasižiūrėk, kad kaloringesnis maistas būtų, čia gali pasinaudoti onk. ligonių patirtimi. Maistą siūlo skaninti didesnio riebumo produktais: kuo riebesniu pienu, grietinėle, sviestu. Viskas kuo riebiau, varškė, sūriai ir t. t. Kur tik tinka, reik nereik - alyvuogių aliejų... Ledai - tai plombyras ir t. t. Bet ar tau tiks, esi po tulžies operacijos?
Užkandžiauk tarp valgymų, tai ir išeitis, net jei ir nenori valgyti. Saldumynai svorio neaugins, jei mažai valgai ar mažai kalorijų gauni. Galbūt tau atrodo, kad daug, tiesiog pasek, kiek ištikrųjų. Manau, kad dėl maisto viską pati gerai žinai, aš čia tik tarp kitko parašinėjau.
Ir kuo toliau nuo kompo. Užmiršk, kad toks egzistuoja. Tikiuosi esi gavusi atleidimą nuo darbo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 27 kovo 2007 - 12:04
Šiandien pas mus šventė. Brangiausiam atliko KT tyrimą dėl artimųjų metastazių. Atsakymas – ŠVARUS! Buvo neramu, nes iš tiesiosios žarnos tas padaras dažniausiai į artimiausius organus veržiasi. Kiti tyrimai nusistūmė į kitos savaitės pradžią.

Ačiū merginos už pritarimą idėjai. Ramiau pasidarė, nors ir ne visai ramu... Tikiuosi, jog gerajam daktarėliui užteks humoro jausmo šiai idėjai priimti, antraip, greitosios pagalbos telefoną teks suvisam užmiršti – ar vyksi į ligoninę, ar ne, vis vien vierna smertis lauktų, nes greitukė juk pas jį nuvežtų. smile.gif

Adis ačiū už patarimus. Tik va iš forumo, kol ranka kiek kruta, manęs neišginsi, nes tai juk irgi liga, be to, nepagydoma. smile.gif Žinutes dabar rašinėju su nugriuvimais poilsiui. Žiūrėk, per 3-4 valandas kažkas ir gaunasi.

Dėl valgių. Apetitu nesiskundžiu ir pastoviai ką nors kramsnoju, dėl ko esu namiškių pabarama. Pastaruoju metu mažai judu, tad per dieną prisirankiotų kilokolorijų turėtų pakakti į valias ir gyvuoti, ir lašinukams pasigaminti. Tiesa, riebaus maisto naujoji sistema (be tulžiapūslės) nepraleidžia, tačiau visą kitą ir galiu, ir valgau. Čia kažkur kitur šuva pakastas. Gaila, kad dėl rankos problemų paaštrėjimo ginekologiniai tyrimai nusistūmė dar 4 savaitėms. Bet užtat dabar turėsiu laiko kraujams išsitirti.

„Ant biuletenio“ atsisėdau praeitą savaitę, ir kaip šiandien paaiškėjo pas neurologę, turėčiau sėdėti 2-3 mėnesius. Gal kokį mėnesį ir išsėdėsiu...
Atsakyti
gerai, kad viskas gerai. bigsmile.gif Mamai irgi markeris nukrito - pasidarė dar kartą. Neaišku ko per planinius tyrimus buvo pakitęs. Beje, gavom siuntimą pas genetikus. Jau daro Lietuvoj BRCA1 ir BRCA2, tai pas ką giminėj ne vienas krūtų/kiaušidžių vėžio atvejis buvo, prašykit siuntimo. mes jau laukiam atsakymo. Kol kas tiria mamą, jei ras pakitimus tada ir mane. Pas mus deja giminėj ne pirmas atvejis, per tris kartas jau.
Lauksim idėjos įgyvendinimo rezultatų. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Betelgeiz @ 2007 03 28, 02:07)
gerai, kad viskas gerai.  bigsmile.gif Mamai irgi markeris nukrito - pasidarė dar kartą. Neaišku ko per planinius tyrimus buvo pakitęs. Beje, gavom siuntimą pas genetikus. Jau daro Lietuvoj BRCA1 ir BRCA2, tai pas ką giminėj ne vienas krūtų/kiaušidžių vėžio atvejis buvo, prašykit siuntimo. mes jau laukiam atsakymo. Kol kas tiria mamą, jei ras pakitimus tada ir mane. Pas mus deja giminėj ne pirmas atvejis, per tris kartas jau.
Lauksim idėjos įgyvendinimo rezultatų. mirksiukas.gif

Vi, geros žinios. smile.gif
kaip aš sakau, taip ir toliau. Viltis ne tik Jums, viltis ir kitiems.

Betelgeiz, geros ir jūsų žinios, puiku. smile.gif
Labai svarbi ir įdomi informacija apie BRCA1 ir BRCA2. Noriu tavęs paprašyti, jei būtų galimybė (tikriausiai vyksite atsakymų į genetikos centrą) paklausk, kokia būtų tokio tyrimo kaina be siuntimo, bei truputį konkretesnės informacijos, kur yra genetikos centras, (adresą) ir kontaktinį telefoną. Aišku visą šitą informaciją gal galima susirankioti internete, bet jei nebūtų sunku, būtų labai naudinga man, gal ir kitiems. Gal dar žinai ką nors apie BRCA1 ir BRCA2, jei jie nustatyti, kaip tai susiję su tolimesnius gydymu, gal yra kažkos specifinis gydymas? Dar labai įdomu, ar seniai atlieka Lietuvoje šį tyrimą? Aš galvojau, kad jis automatiškai buvo man padarytas, tačiau nefigūruoja jokiuose dokumentuose, su gydytoja apie tai niekad nekalbėjau. Kadangi gydausi Kaune, tai tikrai žinau, kad Vilniuje man atliko tik FISH tyrimą. Išvada - genetinis tyrimas nedarytas. Labai parūpo ir dėlto, kad auginu dvi dukras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 28 kovo 2007 - 10:46
Adis,genetikos centro adresas-Santariškių 2,tel.(8-5) 2365195,(8-5) 2365198,el.paštas geneticahumana@mf.vu.lt Konsultacijai registruotis telefonu (8-5)-2365 116 d.dienom nuo 8.00 iki 16.00.Del papildomos inform.galite skambinti tel. 8-682-52699 gyd.J.Kasnauskiene ar 8-650-33182 ( gyd.asistentas R.Janavicius ).
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 03 28, 14:36)
Adis,genetikos centro adresas-Santariškių 2,tel.(8-5) 2365195,(8-5) 2365198,el.paštas geneticahumana@mf.vu.lt  Konsultacijai registruotis telefonu (8-5)-2365 116 d.dienom nuo 8.00 iki 16.00.Del papildomos inform.galite skambinti tel. 8-682-52699 gyd.J.Kasnauskiene ar 8-650-33182 ( gyd.asistentas R.Janavicius ).

aciuks.gif Aciū smile.gif arune.

Ką tik sužinojau, kad biopsija iš antrosios krūties, nieko blogo nerodo. Biopsiją paėmė praeitą ketvirtadienį, nes echoskopu mato atsiradusią neaiškią dėmelę. Gydytoja pasakė, kad viskas tvarkoj, neinformatyvu. Vyras dar perskambino, paklausė, ką reiškia tas neinformatyvu, supratom vėl, kad nieko blogo. Man atrodo, jei neinformatyvu, tai blogai paimtas mėginys, bet užtikrino, kad tikrai ne. Kažkoks klaustukas širdyje liko. Klaustukai, klaustukai, taip ir reikia gyventi su tais klaustukais.
Nepaisant tų klaustukų, šiandien jau galiu plantuoti vasarą! tongue.gif
Atsakyti
Na ir puiku,Adis.Grandiozdinių planų mes visos negalim kurt,bet mažus- galime!
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 03 28, 11:44)
Vi, geros žinios. smile.gif
Gal dar žinai ką nors apie BRCA1 ir BRCA2, jei jie nustatyti, kaip tai susiję su tolimesnius gydymu, gal yra kažkos specifinis gydymas? Dar labai įdomu, ar seniai atlieka Lietuvoje šį tyrimą? Aš galvojau, kad jis automatiškai buvo man padarytas, tačiau nefigūruoja jokiuose dokumentuose, su gydytoja apie tai niekad nekalbėjau. Kadangi gydausi Kaune, tai tikrai žinau, kad Vilniuje man atliko tik FISH tyrimą. Išvada - genetinis tyrimas nedarytas. Labai parūpo ir dėlto, kad auginu dvi dukras.

Sakė daro nuo spalio mėnesio šiuos tyrimus. Kainos mokamai nežinau, skambinausi prieš metus, kai jie dar metodikos neturėjo, tai tada sakė kad apie 1500 Lt galėtų kainuoti. Kai važiuosim rezultatų paklausiu tiksliai. Iš principo sergančiam tai realiai nieko neduoda, tik žinojimą, ar paveldėta liga iš protėvių ar ne. Bet duoda sergančiojo vaikams. Pirmiausia jei yra galimybė tiria sergantįjį, jei suranda genų mutaciją, tada tiria jo vaikus dėl tos pačios mutacijos. Tai vat atsiranda trys galimybės 1) ištiria sergantį ir jam nieko neranda: tada prasmės tirti vaikus nėra - tyrimas vat būtent neinformatyvus išeina (arba jie neturi metodikos konkrečiai mutacijai nustatyti arba nėra paveldimumo), žodžiu jokios naudos iš tyrimo. 2) jei pas sergantįjį randa o pas vaikus ne, vadinasi, mutacija nepersidavė ateities kartoms ir susirgti krūties arba kiaušidžių vėžiu tikimybė yra tokia pat kaip ir bet kuriam žmogui. o 3) jei ir pas sergantįjį randa ir pas vaikus, tai vaikai turi informaciją, kad turi labai stipriai padidėjusią tikimybę susirgti vėžiu - ne tik krūties ar kiaušidžių, bet ir prostatos, pilvaplėvės ir žarnyno. turėdami informaciją jie gali dažniau tikrintis, dalyvauti bandymuose, imtis kitų veiksmų (pvz. kiaušidžių vėžio atveju kontraceptikų naudojimas, vaikų turėjimas bent kas 5 metus ir ilgas žindymas, gal net baigus gimdytis vaikus išsioperuoti viską nes tai stipriai mažina tikimybę... ) žodžiu tada galima rinktis "teisingą" gyvenimo būdą ir tikėtis kad neišsivystys arba kad bus pastebėtas pradinėse stadijose.
Bet nemokamai tiria tik jei yra indikacijos (pasikartojantis giminėje konkretus vėžys).

gražus pavasaris ir geros žinios thumbup.gif
Atsakyti
Mane tyre nemokamai,nors gimineje pasikartojančių šių susirgimų nera,tik aš viena.Gavau raštišką pakvietimą atvykti del tyrimo.Motyvas-diagnozavus ligą iki 35m. amžiaus yra didesnė tikimybė,kad ją gali lemti paveldima mutacija minėtuose genuose.Kadangi turiu dukrą,važiavau.Nerado.
Atsakyti
Arune ir Betelgeiz, ačiū.

Atsakyti
Sveikos likimo drauges,

Moters sveikatos skyreliuje esu uzvedus tema "odos vezys".

Savo visa istorija esu parasius cia :

http://www.supermama...howtopic=173630
Jei zinot atsakymus,prasau parasykit

Mano mamai sia savaite nustate odos vezy bazaloma,pirma stadija.

Paskyre jau 17 svytinimo seansu.Gal galit pasakyti kokios niegiamos svytinimo pasekmes?

Ir ar Kauno onkologiniame nepasenus apratura?

Gal yra tarp jusu sia liga jau pergyvenusiu?

Dekui
Atsakyti