QUOTE(vi_ @ 2007 03 26, 23:09)
Svarbu perduoti žinią, kad matai jame gerą žmogų (angelą), ir perduoti šią žinią linksmai.
Ką manai?
Geriau ir negalima sugalvoti.
Nebus kaip nepriimti, padėkosi ir tave dažnai prisimins, toks bus žavus reveransas, kai tik pasižiūrės į tą pusę, taip tave prisimins.
Vi, man ir palengvėjo, kad kairioji. Och,
geriau žymiai, geriau pasidarė.
Dabar mano patarimai:
1) Marš šalin nuo kompo. (2-3 savaites) net artyn neik, nebent mums kokią trumpą žinutę...
2) susižiūrėk darbo vietą, kad patogi būtų.
3) kai dirbsi, galvą laikyk kuo įmanoma tiesiau, nelįsk į monitorių, neįtempk pečių juostos raumenų, jie įsitempia nuo nepatogiai laikomos rankos, petys turi būti nuleistas, alkūnė ant stalo, ranka laisva.
4) susireguliuok kėdės aukštį, kad nesėdėtum per žemai. Ranka ant stalo per sulenktą alkūnę turi su stalo paviršiumi sudaryti 90° kampą.
Jei dirbi su nešiojamu kompiku, viskas tas pats, nepertempti kaklo ir pečių raumenų, laikas nuo laiko daryti pertraukėles ir pamankštinti pečius, ranką, labai lengvai iš lėto pasukinėk galvą į vieną ir kitą pusę, tii nedidele amplitute, ne nuo peties iki peties, šiek tiek mažiau. Bet čia ateičiai, dabar turi tik ramiai išlaukti pagerėjimo, jokių judesių su galva žemyn, aukštyn. Į dangų žiūrėk tik į horizontą, nesistenk suskaičiuoti žvaigdžių - nebeišeis.
P.s. svorio kritimas nelabai patinka. Kiek valgai, gal neturi apetito arba labai nekaloringą maistą. Pasižiūrėk, kad kaloringesnis maistas būtų, čia gali pasinaudoti onk. ligonių patirtimi. Maistą siūlo skaninti didesnio riebumo produktais: kuo riebesniu pienu, grietinėle, sviestu. Viskas kuo riebiau, varškė, sūriai ir t. t. Kur tik tinka, reik nereik - alyvuogių aliejų... Ledai - tai plombyras ir t. t. Bet ar tau tiks, esi po tulžies operacijos?
Užkandžiauk tarp valgymų, tai ir išeitis, net jei ir nenori valgyti. Saldumynai svorio neaugins, jei mažai valgai ar mažai kalorijų gauni. Galbūt tau atrodo, kad daug, tiesiog pasek, kiek ištikrųjų. Manau, kad dėl maisto viską pati gerai žinai, aš čia tik tarp kitko parašinėjau.
Ir kuo toliau nuo kompo. Užmiršk, kad toks egzistuoja. Tikiuosi esi gavusi atleidimą nuo darbo.