Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 5

QUOTE(Barbutė @ 2007 03 23, 13:10)
Echoskopija, mamogramą ir biopsiją

Ir operavo???
Man atliko - pirminis tyrimas: apčiuopa, mamograma, plaučių nuotrauka, echoskopija. Adatinė aspiracinė punkcija (parodo ar yra navikinių ląstelių, kokių ir koks jų %). Atsakymas po 2 parų.
Siuntimas į Kauną: echoskopija, kompiuterinė tomografija, išsami ginekologinė apžiūra, ginekologinė echoskopija, stulpelinė biopsija (nusako vėžio kilmę, tipą- harmoninis ar ne, įvertina vėžio faktorių HER 2, diferencijos laipsnį G. (atsakymas po savaitės), kraujo tyrimai. Tiesa, mano ne I stadija. Vėliau prieš gydymą - kaulų scintigrafija ir širdies echoskopija. Kadangi HER2 buvo abejotinas, atlikta papildomai FISH tyrimas, atsakymas po 3 savaičių.
Operacijos metu pašalintas dainys yra tiriamas dar išsamiau (atsakymas po 2 savičių). Čia KMUK tyrimų orientacinis laikas, manau, kad esant skubai, galima visa tai paspartinti.
Šiaip labai nebloga infromacija apie krūtų vėžio tyrimus, psichologinę emocinę pagalbą būtų šiame puslapyje.
Krūties vėžys, kaip jį pažinti ir su juo kovoti.
Kam įdomu, ar tiesiog neramu pasiskaitykite.

Vi - ????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 23 kovo 2007 - 13:52
QUOTE(adis @ 2007 03 23, 14:24)
Ir operavo???
Man atliko - pirminis tyrimas: apčiuopa, mamograma, plaučių nuotrauka, echoskopija. Adatinė aspiracinė punkcija (parodo ar yra navikinių ląstelių, kokių ir koks jų %). Atsakymas po 2 parų.
Siuntimas į Kauną: echoskopija, kompiuterinė tomografija, išsami ginekologinė apžiūra, ginekologinė echoskopija, stulpelinė biopsija (nusako vėžio kilmę, tipą- harmoninis ar ne,  įvertina vėžio faktorių HER 2, diferencijos laipsnį G. (atsakymas po savaitės), kraujo tyrimai. Tiesa, mano ne I stadija. Vėliau prieš gydymą - kaulų scintigrafija ir širdies echoskopija. Kadangi HER2 buvo abejotinas, atlikta papildomai FISH tyrimas, atsakymas po 3 savaičių.
Operacijos metu pašalintas dainys yra tiriamas dar išsamiau (atsakymas po 2 savičių). Čia KMUK tyrimų orientacinis laikas, manau, kad esant skubai, galima visa tai paspartinti.
Šiaip labai nebloga infromacija apie krūtų vėžio tyrimus, psichologinę emocinę pagalbą būtų šiame puslapyje.
Krūties vėžys, kaip jį pažinti ir su juo kovoti.
Kam įdomu, ar tiesiog neramu pasiskaitykite.
Vi - ????

Operavo tik po dviejų chemoterapijos kursų. O tiek tyrimų tai tikrai nedarė. Plaučių nuotrauką jau turėjau , o kitus - jau parašiau. tik po operacijos pasakė detaliau, ne taip kaip Jums.
Be visa ko, tai priklauso ir nuo skirtingos tvarkos kiekvienoj medicinos įstaigoj
Atsakyti
QUOTE(Barbutė @ 2007 03 23, 14:08)
Operavo tik po dviejų chemoterapijos kursų. O tiek tyrimų tai tikrai nedarė. Plaučių nuotrauką jau turėjau , o kitus - jau parašiau. tik po operacijos pasakė detaliau, ne taip kaip Jums.
Be visa ko, tai priklauso ir nuo skirtingos tvarkos kiekvienoj medicinos įstaigoj

Taip, taip, labai individualu. Todėl po jūsų išsakytos nuomonės ir patirties kažkaip teigti, kad mūsų pašnekovės sesė meluoja, nelabai drįsčiau. Visaip gali būti ir Jūsų patarimas ją palydėti labai vietoj ir laiku. smile.gif
Tikuosi Jūs atsigavote, o gal net ir pamiršote savo ligą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 23 kovo 2007 - 14:18
QUOTE(adis @ 2007 03 23, 15:13)
Taip, taip, labai individualu. Todėl po jūsų išsakytos nuomonės ir patirties kažkaip teigti, kad mūsų pašnekovės sesė meluoja, nelabai drįsčiau. Visaip gali būti ir Jūsų patarimas ją palydėti labai vietoj ir laiku. smile.gif
Tikuosi Jūs atsigavote, o gal net ir pamiršote savo ligą?

jokiu būdu nepamiršau. Bet dar labai sunku kalbėti ta tema....
Atsakyti
Na, atėjau čia pasiguosti...Sergu ne aš, o tėvelis...Jam prostatos vėžys, metastazės išplitę į kaulius. PSA 41, M1, Nx - IV stadija. Jaunas dar vyrukas, jam tik 59 m. bet ta liga užpuolė taip netikėtai ir viskas labai greitai progresuoja. Net nžn kaip jam padėti, nžn ko tikėtis. Gydymas tik vaistais, nei švitinti, nei operuoti negalima - per vėlu. Gal kas nors žinote daugiau apie šią ligą, ko laukti, ko tikėtis?..
Atsakyti
Adis ir Betelgeiz, ačiū, kad neužmirštat. Pasiligojau aš – dar neužsibaigusios vėl paaštrėjo stuburo problemos, kabinančios dešinę ranką, kurios galima pasakyti beveik neturiu. Baisus tai dalykas – jokie nuskausminamieji neveikia, o skauda taip, kad neįmanoma kentėti... Šiandien jau iškentėjau šiokį tokį pagerėjimą, bet naktis laukia dar be miego. Rytoj bus geriau...
Brangiausio tyrimus nubruko į kitą savaitę – onkologė atostogauja, KT šią savaitę irgi nebuvo prieinamas. Mano ginekologiniai tyrimai turėtų būti irgi kitą savaitę, tačiau stuburas, matyt, paprašys juos atidėti.
Tiek.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 03 23, 19:31)
]Pasiligojau aš – dar neužsibaigusios vėl paaštrėjo stuburo problemos, kabinančios dešinę ranką, kurios galima pasakyti beveik neturiu. Baisus tai dalykas – jokie nuskausminamieji neveikia, o skauda taip, kad neįmanoma kentėti... Šiandien jau iškentėjau šiokį tokį pagerėjimą, bet naktis laukia dar be miego. Rytoj bus geriau...

Vi, žinau ką reiškia dešinė ranka. verysad.gif Pabandyk ją lengvai pamasažuoti, brauk lėtai ir švelniai nuo pirštų link peties, kitos rankos delnu ir pirštais: per petį ir žemyn nugara, arčiau pažasties - iš visų pusių, pakelk maždaug 45 - 90 laipsnių kampu, kaip tau patogu, nežinau, gal dar ant kokios pagalvės šiek tiek pakeltą palaikyk. Man padeda, mano skausmo priežastis sutrikusi kraujotaka ir limfotaka - gal tau ir padėtų, nors ir stuburo sukeltas skausmas. Matysi, kad nieko gero, tai ir nedarysi. schmoll.gif
Dar gali pabandyti taip padaryti: pakelti laikas nuo laiko ir lengvai papurtyti bei atpalaiduoti. Tik labai švelniai ir atsargiai!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 23 kovo 2007 - 20:07
QUOTE(adis @ 2007 03 23, 21:03)
Vi, žinau ką reiškia dešinė ranka.  verysad.gif Pabandyk ją lengvai pamasažuoti, brauk lėtai ir švelniai nuo pirštų link peties, kitos rankos delnu ir pirštais: per petį ir žemyn nugara, arčiau pažasties - iš visų pusių, pakelk maždaug 45 - 90 laipsnių kampu, kaip tau patogu, nežinau, gal dar ant kokios pagalvės šiek tiek pakeltą palaikyk. Man padeda, mano skausmo priežastis sutrikusi kraujotaka ir limfotaka - gal tau ir padėtų, nors ir stuburo sukeltas skausmas.  Matysi, kad nieko gero, tai ir nedarysi.  schmoll.gif
Dar gali pabandyti taip padaryti: pakelti laikas nuo laiko ir lengvai papurtyti bei atpalaiduoti. Tik labai švelniai ir atsargiai!!!

Ačiū už patarimus. Pamėginsiu, bet vargu ar padės. Pas mane viską diriguoja nervas prie stuburo – jis užspaudžiamas vos tik kiek nuleidi ranką, o tada prasideda – dilginimas, kylantis nuo pirštų galiukų, o iš paskos mėšlunginis skausmas, kuris per kelias sekundes surakina vargšę rankelę iki paties dirigento pulto. Šito ilgiau minutės neiškęsi. Viskas kaip mat baigiasi, vos užkeli ranką ant galvos. Taip ir gyvenu su ranka it karūna ant galvos. smile.gif Deja, „karūna“ greit nutirpsta ir tenka ją nešti į lovą. Lovoje galioja panašios taisyklės – alkūnė turi būti bent jau kaklo lygmenyje, bet šito ne gana, reikia, kad kaklo slanksteliai būtų žemesnėje pozicijoje nei likusieji, ir gink Dieve, negalima liesti dirigento pulto. Taigi lieka tik 2 variantai – arba apsivožti kniūbsčia atstačius žiauriam ir neteisingam pasauliui užpakalį, arba gulėti ant pilvo, pasikišus po krūtine kalną-pagalvę. Pastarojoje pozoje galima ir 1-2 val. numigti, tačiau prabudus būna dar blogiau, tad neverta tuo piktnaudžiauti – ne daugiau nei kartą per dieną.
Šiandien į vakarą kiek pagerėjo, sugrįžo humoro jausmas, o ryte 2 vienkartines nosines prižliumbiau iš nevilties. Nedaug, bet tai jau ženklas, kad nervai permanentinio skausmo ėmė nenulaikyti – jau 4 savaitės su mažesniu ar didesniu skausmu galuojuos. Neurochirurgas kalba apie nesudėtingą (!) stuburo operaciją, jei nepadės vaistai, į kuriuos pažiūrėjęs mano gerasis daktarėlis pradėjo sakyti kažką negero, bet nebaigė, matyt, nenorėdamas manęs graudinti.
Šioje istorijoje yra ir šviesioji pusė. Nuolatos matydamas mano aukštai iškeltą užpakalį, - tokį graudų ir podraug erotinį vaizdelį - maniškis mažiau mąsto apie būsimuosius tyrimus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 03 23, 22:23)
Viskas kaip mat baigiasi, vos užkeli ranką ant galvos. Taip ir gyvenu su ranka it karūna ant galvos. smile.gif

Šiandien į vakarą kiek pagerėjo, sugrįžo humoro jausmas, o ryte 2 vienkartines nosines prižliumbiau iš nevilties.

smile.gif Pažįstama ir tai. Vasarą net kartais išėjusi kur nors į viešumą taip ranką užsimetu, arba eidama pakeliu, papurtau, dar visokius savo pratimėlius padarau. Kai kur nors pamatysi tokią personą, su pakelta dešine virš galvos, ar keistai ja mosikuojančia, drąsiai gali pagalvoti, kad tai aš. ax.gif
Vasarą turiu bėdos, kai karšta - nemėgsta mano ranka karščio. Tik karščiau ir skauda. Didelis džiaugsmas, kad netinsta ir nestorėja, nes limfodema, tas procesas taip vadinasi, yra negrįžtama. Jau kai sutinsta, taip ir lieka, mačiau moterį, kurios ranka kaip mano šlaunis. Tai paskatino mankštinti manąją, yra tokie spec. pratimukai, bet patingiu, reikėtų bent 2 kartus per dieną, būna, kad reguliariai darau, dažniausiai kai blogėja. Dar vyro vakarais prisiprašau, kad paglostytų, mums, moterims, toks artumas, labai mielas blush2.gif O ir jo masažas veikia net geriau nei patyrusios profesionalės, su didele meile ir rūpesčiu atlieka. Miegu ir panašiai - su visokiais prisigalvojimais, pagalvėlių krūvos, migį susitvarkai. Pakelta ranka pavargsta, man nereikia taip aukštai kelti, bet vis vien nuo skausmo pabundu (peties sąnarys duoda žinią), persitvarkai visas pagalvėles ir toliau parpi.
Ar tau kaklo įtvaro nesiūlė? Gal tas kiek padėtų.

Džiugu, kad turi saiką, tongue.gif dvi nosinės pats tas. Nei perdaug, nei permažai. tongue.gif tongue.gif Svarbiausia, kad klaviatūros klavišus suspaudai, o kuria ranka, ne taip ir svarbu. Viskas OK. Taip ir toliau, pagerės, tikrai pagerės, po šimts pypkių turi pagerėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 24 kovo 2007 - 09:23
QUOTE(adis @ 2007 03 24, 10:11)
Ar tau kaklo įtvaro nesiūlė? Gal tas kiek padėtų.

Su antkakliu gyvenu jau nuo istorijos pradžios. Dieną-naktį. Kartais pagalvoju, kas nutiks, kai galėsiu jį nusiimti – ar įvaliosiu nulaikyti galvą ant išlepusio kaklelio? smile.gif
Vis prisimenu tavąją ranką. Kiaulystė gaunasi – per daug išmėginimų užkraunama ant vieno žmogelio. Tikiuosi, jog ji tave ne ištisai kankina ir kartais leidžia pailsėti? Antraip... Kartais aš savąją noriu nusipjauti, kad atstotų su savo šposais. sad.gif

Beje, manoji stuburo liga yra sukelta gausaus sėdėjimo prie kompo, t.y. profesinė liga. Net ir šitus trumpus rašaliojimus turiu paskui susimokėti...
Daugiau nei savaitę dariau eksperimentą – bandžiau saldumynų pagalba priaugti svorio, bet įlindau 100 gr. į minusą. Matyt, stuburo/rankos skausmas bus kalorijas suėdęs, kitaip nesuprantu, kur viskas dedasi. Nėra ten NIEKO TOKIO!

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 03 14, 21:42)

Pameni, rašiau, jog vieną krūtį padiegia, o tiksliau toje pačioje vietoje atsiranda skausmelis, ją pajudinus ar palietus. Jau metus taip.

Kurią, tikiuosi ne dešinę?

Dėl užspausto nervo, kokius tyrimus darė?

Kažkada lankiausi pas vieną ekstrasensę (buvau ir aš smile.gif), bandžiau pasidovanoti, amuletą, jo man, net nežinau kodėl, taip ėmė ir prireikė 40 gimtadieniui. Nepasidariau - juvelyras atsisakė - labai sudėtingas, be to labai brangus būtų buvęs: daug aukso, sidabro, brangiųjų aklmenų, įv. hieroglifų. Kažkur apytiksliai 5 -7 gab., man labai daug, neįmanomai daug. Tai va, toji ekstrasensė pasakė, kad šitoji mano karma - poilsinė. Poilsiauju smile.gif dėl rankos didelių ir rimtų darbų nedirbu, saugau ir nevarginu, tai pusėtinai visai. smile.gif Vis ką nors padirbus, kaip rašiau, pakeliu į viršų, lengvai papurtau (atpalaiduoju), prie kompo taip pat. Matau, kad jau pradeda įsiskaudėti, kartais net pradėto darbo nebaigiu, panelės už mane padaro. Nelabai nori, bet gražiuoju, kartais ir piktuoju prisiprašau. doh.gif
Mano kairė labai jau kairuoliška, tai su ja nelabai ką pavyksta padaryti. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 03 25, 23:31)
Kurią, tikiuosi ne dešinę?
Dėl užspausto nervo, kokius tyrimus darė?

Ačiū Dievui, paskaudena ne dešinę, o kairę krūtį, antraip jau būčiau surišus viską į vieną krūvą – ir krūtį, ir ranką, ir kūdėjimą, – ir gautųsi žinia kokia diagnozė. Dabar gi nors ir skaudena pastoviai (nepriklausomai nuo mėnesinių ciklo), ieškau, kas gi čia tame galėtų būti gero, o ne blogo. Kol kas nieko gero neradau. O stuburui darė KT ir rado, jog išnyko vienas diskas bei osteofitai (druskos) prižėlė. Tokie dalykai.

Ramiau pasidarė, kai sužinojau, jog tau ne ištisai ranką skauda. Tikrai. Man kelių savaičių pakako, kad ašarėlės pabirtų, štai ir pagalvojau apie šios srities maratonininkus. Baisu pasidarė.

Beje, vakar užteko beprotybės gulom ant užpakalinės automobilio sėdynės nuvykti pas keramiką palei Kauną ir užsakyti daiktelį atsidėkojimui savo gerajam daktarėliui. Kai pamatys daiktelį, pasigailės, kad vokelio nepaėmė. smile.gif To keramiko darbai linksmi ir savotiški. Kažkada pirkau dovanoti tokį patiešną angelą. Paprašiau, kad jo pagrindu nulipdytų mano daktarėlį. Panašumo bus ne per daugiausiai – tik kelios nužiūrėtos detalės + a la auksinė kortelė prie atlapo su užrašu „Gydytojas“ toks ir toks. Panašumo ir nereikia. Svarbu perduoti žinią, kad matai jame gerą žmogų (angelą), ir perduoti šią žinią linksmai.
Ką manai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 26 kovo 2007 - 23:11