man Kaune , kai buvo Petrausko g. net 17 metų nerado grybelio, nors ten ir pažįstama laborantė dirbo...
kai paprašiau chirurgo pašalinti tuos baisius nagus, liepė atnešti pažymą, kad nėr grybelio.Tada antrojoj ligoninėj ir nustatė, kad yra grybelis.
Gėriau Lamisil, bet mokėjau po 300 kaskart, nieko man nekompensavo...kartą gydytoja pareiškė, kad aš per vėlai pasirodžiau, per ilga pertrauka buvo-vėl iš naujo gydymą reik pradėt-vėl po 300 mokėjau, neišsigydžiau aš to grybelio, kartais reik gydyti iki 8 savaičių, neturiu aš tiek tūkstančių, be to dalis nagų-taip vadinami skalbėjų nagai, be grybelio, nors ir pakitę baisiai...
lakuoju aš tuos nagus, girdėjau, kad nesivysto grybelis lakuojant, kas neturit grybelio-lakuokit būtinai, neužsikrėsit tada.
kaip nebūtų keista nei vyras, nei dukra neužsikrėtė grybeliu per tiek metų, kai dukra buvo maža-labai bijojau, kad neužsikrėstų, tyriausi ir tyriausi ir vis nieko nerasdavo, kad nieko neranda-nereiškia, kad neras vėliau.
mano ir tėvuko, ir mamos, ir močiutės, ir tetų-baisūs nagai buvo, bet grybelio nerasdavo...o kai nulupdavo chirurgai-vėl ataugdavo tokie patys pajuodę, sustorėję, pageltę, susiraitę...
QUOTE(deltadu @ 2007 08 06, 21:48)
O as dabar maitinu leliu,tai kaip man gydytis?Dar pries nestuma pastebejau atsirandancia tustuma po koju nyksciu nagais,nestumo metu negalejau jokiu priemoniu imtis,todel grybelis(manau,kad grybelis,nes nesityriau)toliau progresavo.Dabar maitinu ir vel gydytis negaliu.Jeigu maitinsiu 1.3m.,kaip ir pirmagimi,tai nesigydydama nagus visai prarasiu.
ta pati situacija ir pas mane, tik gaila, kad kai kreipiausi į gydytojus prieš nėštumą nerado, gydė nežinia no ko, vėliau jau gydytis nebegalėjau dėl leliaus
ner malonus tas nagu grybelis, bet tikrai isgydomas, nes as turejau ranku grybeli... dar kai koju grybelis, tai nemalonu ir visa kita, bet tai nors nesimato, o kai ranku, tai siaubas koks diskomfortas... geriau 3 menesius Terbisil tabletes, nepajutau jokio pagerejimo, sukisau siaubingai daug pinigeliu ir nieko... nuejau pas kita gydytoja, tai ji patare panaudoti visai nekaltu vaistuku Ketazol vadinasi, jie veikia vandeninio grybelio pazeistus nagucius ir kaina tik apie 15Lt buvo ir net nereceptiniai vaistukai.. nuo to laiko baigesi mano grybeliai, aisku uztruko kol nagai ataugo, bet svarbu, kad atugo ir nepasakyciau kad kazkokie prastesni negu buvo... va nuo ranku nagu grybelio neapsisaugosim niekaip, nes juo dazniausiai uzsikreciama per pinigus
siandien ryte per rusu televizija isgirdau kaip namu priemonemis gydyti nagu grybeli,ten rytais eina tokia malachovo sveikatos laida,tai patare susitarkuoti svoguna ir deti ant pazeistu nagu,apvynioti bintu,laikyti per nakti,ryte nuimti ir nuplauti,taip daryti 10-12 dienu,paskui savaite pertrauka ir vel kartoti,pabandykit,gal pades nereiks ryti tu cheminiu vaistu, apsaugosit kepenis
Įsitaisiau ir aš tą bėdą. Net nežinau kada ir kur aš pasigavau kojų grybelį. Ir Terbisil tepalu tepiau ir Lamisil, dar purškalo specialaus nusipirkau, avalynei dezinfekuoti. Š.... atsiprašant. Ir kas bjauriausia pas mane ne tarpupirščiuose, o šiaip ant odos.
Nesenai pastebejau pas save po nagu tuštuma . Tai negi čia jau gribelia. O idomu jai nueisiu daryti pedikiuro ar neišvarys manes su tokiu nagu
QUOTE(iingri @ 2008 07 17, 13:24)
Nesenai pastebejau pas save po nagu tuštuma . Tai negi čia jau gribelia. O idomu jai nueisiu daryti pedikiuro ar neišvarys manes su tokiu nagu
manes neisvare.tik ji pirma man ir pasake-o,grybelis,turbut megsti i baseinus vaiskcioti..nepergyvenk,atsipalaiduok,viskas gerai bet taip nepatogu buvo ,kad nebeinu daugiau ant pedikiuro..
QUOTE(kristina r. @ 2008 07 17, 21:36)
manes neisvare.tik ji pirma man ir pasake-o,grybelis,turbut megsti i baseinus vaiskcioti..nepergyvenk,atsipalaiduok,viskas gerai bet taip nepatogu buvo ,kad nebeinu daugiau ant pedikiuro..
Na,nėra gerai.Reikia gydytis,kad neišplistų ir kad kitų neužkrėstum.O gydymas ilgas.
QUOTE(lendray @ 2008 07 30, 10:29)
sveikos , mamytes,
gal kuri buvot susidurusi su Itraconazol Actavis kapsulem? Man tokiu prirase, o "rinktis" gydytoja leido is dvieju variantu (tik, - pacientas vistiek gi nieko neismano). Kiek skaitau, populiarios Lamisil ar Terbisil tabletes, o ju gydytoja net neminejo.
gal kuri buvot susidurusi su Itraconazol Actavis kapsulem? Man tokiu prirase, o "rinktis" gydytoja leido is dvieju variantu (tik, - pacientas vistiek gi nieko neismano). Kiek skaitau, populiarios Lamisil ar Terbisil tabletes, o ju gydytoja net neminejo.
Itrakonazol Actavis yra pigesnis Orungal analogas,tai vienas iš naujesnių vaistų,mano manymu-ir geresnių.Dažniausiai yra skiriama pulsinis dozavimas-kojų nagams reikia varoti po 2 kaps.2kart dienoje gausiau pavalgius vieną savaitę laiko,po to 3 savaitės pertrauka ir dar du tokie pat kursai(viso 3 kursai).Kadangi vartojama ne ištisai,o su pertraukomis,labiau tausojamos kepenys.
Reikėtų turėti galvoje,kad kartą turėjus nagų grybelį ir jį išsigydžius,imunitetas neįgyjamas,galima vėl pakartotinai užsikrėsti