QUOTE(Indula @ 2008 06 27, 10:28)

.Beje, aš irgi tikinti, bet labai giliai neimu į širdį visų šitų dalykų

.
Čia jau pas mus gavosi
Sveikos merginos, po savaitelės man teks garbė svočia būt

Einu i svočias su savo vyreliu

Mes tai susituokę ir prieš Dievą ir prieš žmones, bet kadangi domėjausi kas gali ar negali eit piršliais, tai tikrai nėra svarbu ar žmones susituokę ar ne, jei žiūrėt iš tos pozicijos, kad piršliai tarsi moko jaunuosius, kaip reikės gyvent šeimoj, tai aišku, jie turėtų būt susituokę, bet ti tiesiog tradicija. Mūsų piršliai buvo nesusituokę, jų vestuvės kaip tik bus tik šiemet rudenį

Aš tada dar pati klausiau kunigėlio ar jie gali būt piršliais, tai pasirodo,kaip kažkas iš jūsų ir rašė, piršlių vaidmuo bažnyčioj - patvirtinti faktą, kad jaunieji iš tiesų susituokė, savo noru, niekieno neverčiami ir t.t. , kaip aiškino kunigėlis, tai kad piršliai būna pora yra tiesiog tradicija, iš esmės tą faktą galėtų paliudyti ir du vyrai ar dvi moteris, kaip jis juokavo: įsivaizduokit staiga svočia pasijaučia blogai ir ją išveža į ligoninę, o daugiau bažnyčioj nėra moterų, vieni vyai, tai negi vestuvės neįvyks, tiesiog ant popierių pasirašo du asmenis ir tiek, čia tam atvejui, jei įvyktų koks nelaimingas atsitikimas ir dingtų popieriai, tai tie asmenys paliudytų, kad santuoka tikrai buvo sudaryta

Krikšto tėvų atveju yra griežčiau, nes jie krikšto vaiko vardu atsižada velnio ir įsipareigoja vaikui būt antrais tėvais