Įkraunama...
Įkraunama...

Piršliai vestuvėse

Apie piršlių pareigas: parašykite, kuo dalijatės su jaunaisiais: pvz gėles sau perka svočia ar jaunoji? Bažnyčioje moka piršlys?.... na ir taip toliau. Aš žinokite pradėjau pirktis smulkmenas blink.gif pagal preliminarų išlaidaraštį gaunasi 2-3 tūkst. nu kaip ir nemažai. Stengiuosi, kad tos smulkmenos būtų vėliau "naudotinos" kad nereikėtų išmesti arba padėti kaip dulkių gėriklius
Atsakyti
Beveik visa tema permeciau ir apie pirsliu pareigas nelabai radau g.gif cia tik ka pasirinkti ir pan. gal yra kita tema liudininkams ir pirsliams? kokius zodelius jiems ir kada sakyti, kuo turi pasirupinti ir pan. Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PUka @ 2008 04 30, 18:36)
Beveik visa tema permeciau ir apie pirsliu pareigas nelabai radau  g.gif  cia tik ka pasirinkti ir pan. gal yra kita tema liudininkams ir pirsliams? kokius zodelius jiems ir kada sakyti, kuo turi pasirupinti ir pan. Dekui  4u.gif

Yra tema Vestuvių scenarijai, tai ten ir surašyta kada ir ką kas turi pasakyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernesta @ 2008 04 30, 08:42)
Merginos norėjau paklausti kuriuo metu reikia išdalinti laikraštukus ir kaip tai padaryti  g.gif  ar tik sudėti į krūvelę ir kas norės tas pasims  g.gif

Laikraštukas duodamas antrą dieną, jei dviejų dienų vestuvės. Jei vieną dieną, tai po 12 valandos išdalinami. Piršliams reikėtų pasakyti keletą žodžių apie laikraštuką. biggrin.gif Ir tada pirmąjį numerį įteikti jauniesiems, tada tėveliams, o paskui padalinti svečiams. Kai sudėsi į vieną krūvelę, tai ne visi išdrįs svečiai pasiimti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AsIrTu @ 2008 04 30, 19:40)
Yra tema Vestuvių scenarijai, tai ten ir surašyta kada ir ką kas turi pasakyti  mirksiukas.gif

4u.gif einu skaityneti
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2008 04 30, 17:54)
Apie piršlių pareigas: parašykite, kuo dalijatės su jaunaisiais: pvz gėles sau perka svočia ar jaunoji? Bažnyčioje moka piršlys?.... na ir taip toliau. Aš žinokite pradėjau pirktis smulkmenas  blink.gif  pagal preliminarų išlaidaraštį gaunasi 2-3 tūkst. nu kaip ir nemažai. Stengiuosi, kad tos smulkmenos būtų vėliau "naudotinos" kad nereikėtų išmesti arba padėti kaip dulkių gėriklius

Aš už puokštę užsimokėsiu pati, o toliau nežinau, dėl bažnyčios nekalbėjom schmoll.gif
Tai pas Jus gal labai didelės vestuvės, kad tiek viskas kainuoja, ar čia su visai rūbais skaičiuojate g.gif
Aš irgi pradėjau visokias smulkmenas pirkti, žinoma jos dedasi Lt prie Lt gaunasi sumelė.
Pvz.: anksčiau piršliai mokėdavo foto atelje, bet tada kainos būdavo visai kitos, dabar įsivaizdotkite nuvažiavus į kokią foto studiją kiek piršliams kainuotu doh.gif , kur apytiksliai viena poza 80 Lt. kainuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernesta @ 2008 05 02, 10:31)
Aš už puokštę užsimokėsiu pati, o toliau nežinau, dėl bažnyčios nekalbėjom  schmoll.gif
Tai pas Jus gal labai didelės vestuvės, kad tiek viskas kainuoja, ar čia su visai rūbais skaičiuojate  g.gif
Aš irgi pradėjau visokias smulkmenas pirkti, žinoma jos dedasi Lt prie Lt gaunasi sumelė.
Pvz.: anksčiau piršliai mokėdavo foto atelje, bet tada kainos būdavo visai kitos, dabar įsivaizdotkite nuvažiavus į kokią foto studiją kiek piršliams kainuotu  doh.gif , kur apytiksliai viena poza 80 Lt. kainuoja  doh.gif

Na piršliai tariasi su jaunaisiais dėl puokštės, dėl bažnyčios. Bažnyčioje dažniausiai moka piršlys. Suma? Skirtinguose Lietuvos kampeliuose skirtinga. Tuo teko įsitikinti.Už nuotraukas gali sumokėti piršlys susidėję su pabroliais. Viskas šiuo atveju priklauso nuo piršlio. Jei nori suorganizuoti jauniesiems tokią dovaną, tai labai gražu, kai piršliai ir pabroliai ją įteikia biggrin.gif Atelje moka piršlys su pabroliais. Bet čia irgi susitarimo reikalas. biggrin.gif Todėl prieš vestuves svarbu aptarti kiekvieną smulkmeną su jaunaisiais, kad paskui nesigautų kokių nesusipratimų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(flesi @ 2008 04 30, 16:54)
Apie piršlių pareigas: parašykite, kuo dalijatės su jaunaisiais: pvz gėles sau perka svočia ar jaunoji? Bažnyčioje moka piršlys?.... na ir taip toliau. Aš žinokite pradėjau pirktis smulkmenas  blink.gif  pagal preliminarų išlaidaraštį gaunasi 2-3 tūkst. nu kaip ir nemažai. Stengiuosi, kad tos smulkmenos būtų vėliau "naudotinos" kad nereikėtų išmesti arba padėti kaip dulkių gėriklius

Mes kelis kartus su vyru piršliavome, bet tiek daug pinigų mums nereikėjo. g.gif Čia gal į tą sumą įeina ir rūbų nuoma, makiažas, manikiūras ir kt.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nersim: 02 gegužės 2008 - 17:07
QUOTE(Nersim @ 2008 05 02, 18:10)
Na  piršliai  tariasi  su  jaunaisiais  dėl  puokštės, dėl  bažnyčios. Bažnyčioje dažniausiai  moka  piršlys. Suma? Skirtinguose  Lietuvos  kampeliuose  skirtinga. Tuo teko  įsitikinti.Už  nuotraukas    gali  sumokėti  piršlys  susidėję  su  pabroliais. Viskas  šiuo  atveju  priklauso  nuo  piršlio. Jei  nori  suorganizuoti  jauniesiems  tokią dovaną, tai  labai  gražu, kai  piršliai  ir  pabroliai  ją  įteikia biggrin.gif Atelje  moka  piršlys  su  pabroliais. Bet  čia  irgi  susitarimo  reikalas. biggrin.gif Todėl  prieš  vestuves  svarbu  aptarti  kiekvieną  smulkmeną  su  jaunaisiais, kad  paskui  nesigautų  kokių  nesusipratimų  biggrin.gif
Papildyta:

Mes  kelis  kartus su  vyru  piršliavome, bet  tiek  daug  pinigų  mums  nereikėjo. g.gif Čia  gal  į tą  sumą  įeina ir  rūbų  nuoma, makiažas, manikiūras  ir  kt.?

Kas liečia foto atelje tai bent jau mūsų jaunieji tikrai nesitiki, kad poros ir piršliai užmokės, nes kiek žinau užsisakė labai daug pozų, o ir užstatą jau 500 sumokėjo. Čia galima tikėtis tik tuo atveju jeigu poros turtingos, o ne studentai.
Už puokštę tai aš pati pasisiūliau pasisiūliau sumokėti.

Atsakyti
QUOTE(Nersim @ 2008 05 02, 18:10)
Mes  kelis  kartus su  vyru  piršliavome, bet  tiek  daug  pinigų  mums  nereikėjo. g.gif Čia  gal  į tą  sumą  įeina ir  rūbų  nuoma, makiažas, manikiūras  ir  kt.?

drinks_cheers.gif Skaičiuoju viską: rūbų nuomą, dovaną ir t.t. (o kaip gi kitaip, argi visa tai nėra vestuvėms?)
Atsakyti
[quote=vittule26,2008 04 23, 11:43]
Nu zinai, as apsalus. Isproteja tie zmones paliko.Jokios pagarbos. Jei jau ta vyro
tai pamaniau kad jei vede esam ir as automatiskai busiu kriksto mama. Ka jus sau manot. Kai pasake ta vyro sesuo, kad istikruju nori jog kriksto tevu butu mano vyras o kriksto mama jos vyro dukterecia, vos soko negavau.... Paklause bent manes ar sutinku. As nespejau oro gaudyti ta minute, tai pasakiau "Jei vyras mano nori eiti, as jug neuzdrausiu". Ilgai negalejau atsigauti. Bet pasakiau vyrui "

Kas liecia kriksto tevus, tai cia manau visiskai normalus dalykas.. Pilna zinau pvz , kai kriksto tevais buna is skirtingu seimu.. Mes darysim lygiai taip pat. Kas cia tokio? Paciam vaikui galu gale geriau.. neduok dieve issiskiria ar ka ir poto nei vienas nebelanko.. unsure.gif Cia zinok del to, kad jus vede, nereiskia, kad i kriksto tevus turi imt jus abu.. O del pirsliu, tai kiek zinau seniau ir daznai budavo, kad eidavo is skirtingu seimu.. man asmeniskai kazkiek keista.. pati ir nesmagiai jausciaus jusu vietoj del to unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Nersim @ 2008 03 11, 18:29)

Dar  negirdėtas  prietaras  toks biggrin.gif

Del to, kad i liudininkus turi eit susituoke, tai toki prietara ir as nesenai isgirdau, bet kai mes buvom liudininkais, tai nebuvom susituoke ir nieko.. Jei pradesi cia labai jau klausyt visokiu prietaru, tai is vis vestuves gali neivykt.. unsure.gif
Atsakyti
[quote=amber123,2008 05 05, 14:53]
[quote=vittule26,2008 04 23, 11:43]
Nu zinai, as apsalus. Isproteja tie zmones paliko.Jokios pagarbos. Jei jau ta vyro
tai pamaniau kad jei vede esam ir as automatiskai busiu kriksto mama. Ka jus sau manot. Kai pasake ta vyro sesuo, kad istikruju nori jog kriksto tevu butu mano vyras o kriksto mama jos vyro dukterecia, vos soko negavau.... Paklause bent manes ar sutinku. As nespejau oro gaudyti ta minute, tai pasakiau "Jei vyras mano nori eiti, as jug neuzdrausiu". Ilgai negalejau atsigauti. Bet pasakiau vyrui "

Kas liecia kriksto tevus, tai cia manau visiskai normalus dalykas.. Pilna zinau pvz , kai kriksto tevais buna is skirtingu seimu.. Mes darysim lygiai taip pat. Kas cia tokio? Paciam vaikui galu gale geriau.. neduok dieve issiskiria ar ka ir poto nei vienas nebelanko.. unsure.gif Cia zinok del to, kad jus vede, nereiskia, kad i kriksto tevus turi imt jus abu.. O del pirsliu, tai kiek zinau seniau ir daznai budavo, kad eidavo is skirtingu seimu.. man asmeniskai kazkiek keista.. pati ir nesmagiai jausciaus jusu vietoj del to unsure.gif
[/quote]
o as galvoju kad jei jau imi viena imk ir kita(cia liecia tik susituokusius)..... ta prasme abu sutuoktinius.... man apskritai toks metymasis nesuvokiamas.... kaip senoliai sako(atsiprasau uz leksika) "dviejose vietose nepasiksi per karta"... taigi..... aisku jei norimas zmogus viengugis ar nevedes tai jau kita kalba......
Atsakyti
QUOTE(-t-a-m-s-i- @ 2008 05 05, 14:00)
o as galvoju kad jei jau imi viena imk ir kita(cia liecia tik susituokusius)..... ta prasme abu sutuoktinius.... man apskritai toks metymasis nesuvokiamas.... kaip senoliai sako(atsiprasau uz leksika) "dviejose vietose nepasiksi per karta"... taigi.....  aisku jei norimas zmogus viengugis ar nevedes tai jau kita kalba......

Del pirsliu, tai pritariu.. bet del kriksto tevu, tai manau kitaip 4u.gif
Atsakyti