Įkraunama...
Įkraunama...

Bavarija

Sveikutės 4u.gif

Pamačiau Bavarijos nuotraukas internete ( http://www.romanticroad.com ) ( http://www.german-alpine-road.com) ir nebegaliu ramiai miegoti biggrin.gif Gal kas jau tose vietose buvot? Pasidalinkit patirtim. Žadu vasarą ten su savo auto palėkt, tik kad labai mažai info apie tas vietas yra unsure.gif
Atsakyti
Fantastiškas miestas Bavarijoje- Bambergas. Neaplenk.
Atsakyti
As buvau nedideliame bavariskame miestelyje Garmiš-Partenkirchene ax.gif Prie jo yra auksciausia Vokietijos alpiu virsune - Cugšpicas. Ne per toliausiai yra karaliu rezidencija, kuria visai verta aplankyti - Linderhofas. Siaip dar labai norejau pamatyti Neuchwansteino pili - labai faina isoriskai pili, pagal kurios modeli pastatyta Disnejaus pilis. Bet neturejau tam laiko verysad.gif
Atsakyti
Mes keliavome su agentūra. Kelionė neilga, pamatėme labiausiai lankomus turistinius objektus. Didžiausią įspūdį paliko Noišvanštaino (Baltosios gulbės pilis)pilis aukštai kalnuose (netoli yra Fiuseno miestelis). Reginys vienas nuostabiausių, kada nors mano matytų. Kopėme į ją ir pakeliui kiekvienoje apžvalgos aikštelėje susižavėję stebėjome apylinkes. Užkopus vaizdas dar nuostabesnis. Dar ir dabar išlikęs tas svaigus jausmas. wub.gif
Kelias, vingiuojantis palei Reiną labai įdomus ir įspūdingas, matosi daug pilių, vynuogynai, teka Reinas. Nuobuodžiauti tikrai neteks. thumbup.gif
Mes aplankėme Niurnbergą, Kochemą, Fiuseną, Miuncheną, Regensburgą. Jei įdomu- pratęsiu vėliau.
Atsakyti
QUOTE
Mes keliavome su agentūra. Kelionė neilga, pamatėme labiausiai lankomus turistinius objektus.


Labai sudomino įspūdžiai apie Vokietijos pilis. Gal būtų galima smulkiau: su kokia agentūra važiavot ir maždaug maršrutas.
Atsakyti
Mes keliavome autobusu su agentūra Piligrimas. Mums labai gerą įspūdį paliko agentūros direktorius, kuris pats mus aptarnavo. Labai solidus vyras, apkeliavęs turbūt pusę, jei ne daugiau, pasaulio. Girdėjau, kad jis gali suteikti daug info ar maršrutų apie įvairias planuojamas keliones.
Taigi maršrutas- Lietuva-Čekija-Vokietija (Bavarija, Mozelio slėnis)
Mūsų matyti miestai išsiskyrė savita architektūra, tai yra išlaikę senovines tradicijas, pastatyti, naudojant medines lenteles apdailai, fasadai puošti freskomis ir dažyti įvairiomis spalvomis.
Pirmas miestas- Niurnbergas, apsuptas 5km ilgio gynybine siena . Pamatėm viduramžišką Kaizerio pilį, nuo kurios atsiveria vaizdas į visą Niurnbergą. Miestas Šis miestas įžymus kaip renesanso dailininko Albrechto Diurerio gimtinė, miesto simbolis- didžiulio kiškio skulptūra rolleyes.gif . Rotušės aikštėje stovi „stebuklingasis“ fontanas- kažkada buvo paauksuotas. Reikia pasukti tokį ratuką ir visi norai sugalvoti norai išsipildys. Būtina paragauti bavariškų dešrelių, kepamų tiesiog gatvėse. Gausu labai įdomių fontanų. Keliavome rugpjūčio mėn., buvo masiniai išpardavimai, tai užteko laiko ir apsipirkti.
Toliau ELTZO pilis XIII a. Originali ir niekad nebuvo sugriauta. Įdomiausia tai, kad visos pilys būna ant kalno, o ši yra pakalnėje, kad nueitum prie jos, reikia leistis kalnu žemyn. Iš toli atrodo kaip pasakoje.
Na gal užteks šiam kartui, o tai galo nebus mano aprašymams. Iki ryt. 4u.gif
Atsakyti


Alvara, o kur jūs nakvojot? Peržiūrėjau inete ten siūlomus hotelius, tai kainos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(hesė @ 2007 01 12, 18:20)
Alvara, o kur jūs nakvojot? Peržiūrėjau inete ten siūlomus hotelius, tai kainos doh.gif

Nakvojome Formulės 1 ir Etapo viešbučiuose.

Eltzo pilį galima pamatyti čia www.burg-eltz.de/
Pasakoju toliau. bigsmile.gif Po Elzo pilies važiavome į Kochemo miestelį. Kelias vingiavo palei Mozelio upę – iš vienos pusės upė, iš kitos – slėnis. Kraštovaizdis vertas dėmesio, kelias neprailgsta, tik šiame regione auginamos vynuogės, iš kurių gaminamas vokiškas rislingas. Pakeliui ant kalno matėme keletą viduramžiškų pilių. Kochemas – nedidelis, ramus, poilsinis miestelis, kuriame daugybė kavinukių, kur galima degustuoti įvairių rislingo rūšių, ką mes sėkmingai ir padarėme. Nesu aistringa rislingo mėgėja, bet vokiškasis man daug daug labiau patiko nei vengriškas. Pasivaikščiojom po senamiestį, nusipirkom vynų ir dar buvom nuėję prie Kochemo pilies (viduje nebuvome).
Kitą dieną vykome į Noišvanštaino pilį. Nuoroda - www.neuschwanstein.comPrie pilies yra didelė auto aikštelė, daug suvenyrų parduotuvių. Vaizdai nuostabūs. Papėdėje yra ežeras, apsuptas Alpių, čia alsuoja ramybė ir atgaiva. Vienoje pusėje Geltonoji pilis (tikslaus pav. nežinau), kitoje- Noišvanštaino pilis- karaliaus Liudviko II pilis, o Geltonoji- jo tėvo. Turint laiko, galima jas abi aplankyti. Galėčiau aikčioti ir aikčioti, kokie nepakartojami vaizdai atsiveria, sustojus apžvalgos aikštelės, koks adrenalinas apima stovint ant Marijos tiltelio, nutiesto iš kalno į kalną virš prarajos, bet tai būtina pamatyti.
Apsilankėme pilies viduje, įeinant duoda ausines- tai bus jūsų gidas po pilį. Pilis nepaprasta kaip ir čia gyvenęs meniškos sielos karalius, kuris globojo kompozitorių Vagnerį. Vagneris šioje pilyje sukūrė “Parsifalį”. Jei savarankiškai keliausite ir norėtumėt patekti į pilies vidų, tai bilietus reikia pirkti iš karto užkopus prie pilies (ir tik vėliau eiti apsižvalgyti aplinkui), nes labai daug turistų, ir biliete yra nurodyta lankymo valanda. Tiesa, jei nenorite kopti, tai jus gali užvešti į viršų karieta.
Nepakartojama pilis ir aplinka, tiesiog būtina pamatyti!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alvara @ 2007 01 12, 17:45)
Nakvojome Formulės 1 ir Etapo viešbučiuose.



Pasižiūrėjau Etapo hotelių kambarių nuotraukas, tai visai padorūs. Alvara, papasakok apie juos prašau 4u.gif Ar švaru? Ar galima ten apsigyventi su mažu vaiku?
Atsakyti
Tiek Formulėj, tiek Etape buvo tikrai švaru. Tai 2-3 aukštų pastatai neilgam pernakvojimui šiek tiek toliau nuo miesto. Etapai yra skirtingi: viename -dušas buvo kambaryje, kitame- įrengti bendro naudojimo dušai koridoriuje. Mums priklausė dar ir pusryčiai, kurie buvo tikrai pakankamai sotūs. Kambaryje buvo dvivietė lova ir virš jos tarsi antras aukštas- lova, sakyčiau skirta vaikui, ne suaugusiam. Patalynė, rankšluosčiai padorūs ir švarūs. Kambary buvo TV, WC ir atskirai kriauklė. Kiekvienam pastato aukšte po kokius 3 dušus, kurie po pasinaudojimo automatiškai valomi (kol nebus išvalyta negali užeiti), tai yra dezinfekuojami. Dėl švaros gali neabejoti, nebent dėl komforto.
Atsakyti
Sveikutes,

Man Bavarija tai kazkas tokio wub.gif wub.gif Pries 3 metus dirbau kelioniu vadove. Cia buvo mano megiamiausias marsrutas. Man labai grazios visos Liudviko II pilys, visi tie mieteliai, kalnai....nu zodziu visoms labai rekomenduoju pabuvoti smile.gif
Atsakyti
Grįžom iš kelionės po Vokietiją. To gražaus kelio palei Reiną taip ir neradom. Tiksliau jau buvom prisivažinėję palei Mozelio upę ir "priganę akis", tai nelabai ir nusiminėm. Pietuose ten ir taip yra gražių vietų. Kokiose vietose jie žaidžia golfą!!!! thumbup.gif
Pasivažinėjom regelbanais(vasaros rogės) nuo kalnų. Varvinom seilę žiūrėdami kaip šokinėja nuo kalno su parašiutais(nežinau kaip ten jie vadinasi). Bet neturėjom laiko. Gal ir gerai, užtai gyvi grįžom.
Nošvanštaino pilis tikrai paliko didelį įspūdį. Nepakartojami vaizdai. thumbup.gif
Pietuose nakvynę tikrai nelengva rasti, nes tokių vienai nakvynei jie nelabai nori priimti. Bet mums pasisekė ir trise nakvojome už 42 eurus su pusryčiais. Mažei turėjome lovytę su patalais, tai jos ir neskaičiavo. O vaizdelis iš balkono atsiveria tikrai gražus. rolleyes.gif Dar turėjome laiko, tai pasikarstėme po kalnus.
Gerai jie ten rupūžės gyvena. Ir gražiai.
Tik kas ruošiatės pasikelti keltuvais, galiu pasakyti kad labai anksti baigia darbą. Jau apie 5 val būna paskutinis kėlimas.
Atsakyti