Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

isvykstame su vaikais i kelione, seniai planuota ir brangiai kainuojancia. nesinoretu susirgti vejaraupiais, nes svajones isvykti nueitu "suniui ant uodegos". gal pasiskiepyti? girdejau, kad igyjamas imunitetas 5 metams. po 5 metu mergaitems bus jau 9.5 ir 8.5. bijau, kad tokio amziaus bus sudetinga prasirgt vejaraupiais, o jei nesusirgs, tada dar atsides metams ir t.t. - kol sirgti bus labai pavojinga. gal imanoma susirasti "vejaraupiuka" dabar, si menesi ir naturaliai "uzsikresti"?
Atsakyti
Nelabai supratau klausimo. O kodėl jos turi dabar susirgti būtent vėjaraupiais ir taip susitrukdyti kelionę. Yra daugybė ligų, nuo kurių nėra vakcinų ir tokiu atveju bet kokia liga galėtų Jūsų kelionę sutrukdyti.
Atsakyti
Vaiko grupėje nuo šiandien paskelbtas vėjaraupių karantinas, nes vienas vaikas susirgo. Per kiek laiko mano vaikui gali atsirast vėjaraupių požymiai? Ir ar jis jau šiuo metu gali būti vėjaraupių nešiotojas, t.y. ar gali užkrėsti kitus. KOlkas berimų ant kūnelio nėra. Ar tik atsiradus pirmiesiems spuogeliams ji taps "pavojingas" nesirgusiems vaikams? Po kelių dienų numatomas susitikimas su vienu vaikučiu, nežinau ar būtina nukelt susitikimą ar maniškis jį galim apkrėst ar dar ne?
Atsakyti
Vaikas susirgs ne anksčiau 9 ir ne vėliau kaip 28 parą po kontakto su sergančiu vėjaraupiais. Užkrečiamas yra jau dieną iki bėrimų atsiradimo ligonis ir dar 5 dienas, kol beria.
Atsakyti
Laba diena,
Norėjau pasiteirauti Jūsų nuomonės dėl skiepo nuo vėjaraupių. Mums jį rekomendavo gydytoja, nusipirkom ir pasiskiepijom Tik iškilo klausimas, ar tai skiepas visam gyvenimui, ar reiks jį vėl pakartot? Ar vistiek galim šia liga susirgti? O gal geriau reikėjo natūraliai persirgti?
Ačiū už savo nuomonę.
Atsakyti
Imunitetas išlieka visam gyvenimui.
Atsakyti
Laba diena,
Mano 3,5 m. sūnus susirgo vėjaraupiais. Serga gan sunkiai. Jau 4 d. karščiuoja, labai stipriai išbertas, neramiai miega naktį (nusnūsta), kankina niežulys. Dažnai verkia, sako, kad jam skauda. Negalime prie jo prisiliesti.
Gydomes ibufenu, zyrteku. Pūsleles patepame briliantine žaluma.
Auginu 4 mėn. kūdikį. Ir mane domina, kaip vėjaraupiais serga kūdikiai. Negi taip sunkiai sirgs ir broliukas? Maitinu pati. Iki kada veikia iš motinos gautas imunitetas?
AČIŪ
Atsakyti
Iki 6 mėn. kūdikis gali ir nesusirgti. Kūdikiai serga sunkiai.
Atsakyti
Noriu papasakoti savo situacija: vienas suauges zmogus nera vaikysteje persirges vejaraupiais, o jo 5 metu sunelis ka tik baige sirgti. Kaledas zadame sutikti kartu. Ar gali tas suauges zmogus "nesiotis" virusa ir apkresti mano 8 menesiu maziuka? Simptomu kolkas nejaucia.
Atsakyti
Suaugęs iki 28 dienų nuo vaiko susirgimo dienos yra inkubaciniame periode ir bet kada gali susirgti. Žmogus užkrečiamas jau yra dieną iki išbėrimo atsiradimo. Todėl,jei Jūsų kūdikis bus su juo kontakte dieną iki vėjaraupių požymių atsiradimo, aišku, kad apsikrės.
Atsakyti
Laba diena,

esame pakviesti i svecius, bet ten vaikas pries savaitę susirgo vejaropiais. Tevai sako, kad vaikas jau sveikas. Mano mergytei 3 men. Ar galime eiti i svecius ir nebijoti, kad ji uzsikres vejaropiais?kiek trunka karantinas?

Labai lauksiu atsakymo.

Aciu
Atsakyti
Sveiki,
6,5 metu sunelis pirmadieni susirgo vejaraupiais, bet kol kas labai lengva forma. Jau trecia diena, o temperaturos jis neturi. Bet va sestadieni planavom eiti visi i naujametini vakareli, kur bus keletas nesirgusiu suaugusiu... 4u.gif ir nezinom, kiek laiko jis gali uzkresti kitus.... ax.gif
Atsakyti