Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 2

QUOTE(uups @ 2007 01 11, 23:57)
blink.gif  a kaip tas didelis sudrekes motyvas nesuplysh tada? g.gif
pringipe, tai sudrekinta servetele issiplecia siek tiek, del to ir raukslejasi....sudrekinus ja jau issipletusia klijuoji ir isvengi problemos...bet,itariu, reik gerai  ranka 'atkalt'tokius fokusus naudojant unsure.gif

Nu nezinau, bet butent ta dezute (kuria auksciau imeciau su kriauklem) neva taip ir daryta. Sako, kad labai pasitvirtino sitas eksperimentas unsure.gif
Papildyta:
Kokios grazios tos centrines gelytes wub.gif
user posted image
Atsakyti
Help. Man galvelė vargšė susisuko. Įlindau į rusišką tinklapį per tuos botus ir likau visiškame pasimetime. Pažiūrėkit į šitą LENTELĘ. Ji dekoruota viensluoksniu cracku.Tai kaip tada tie servetėlės motyvai suskilinėję,a? Kada čia jį klijuoti? Pirmas sluoksnis, crackas, antras sluoksnis...Aš tai su viensluoksniu palieku tuščias vietas dekorui klijuoti. Paaiškinkit kas nors. Nes jau bloga darosi.
Atsakyti
Dar keletas ideju ir dingstu lovon smile.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gardenija: 11 sausio 2007 - 23:21
QUOTE(mamse @ 2007 01 11, 21:13)
Ji dekoruota viensluoksniu cracku.Tai kaip tada tie servetėlės motyvai suskilinėję,a? Kada čia jį klijuoti? Pirmas sluoksnis, crackas, antras sluoksnis...Aš tai su viensluoksniu palieku tuščias vietas dekorui klijuoti. Paaiškinkit kas nors. Nes jau bloga darosi.

as tai dazyciau lentele, tada klijuociau servetele, ant jos tepciau crack'a, o ant pastarojo permatoma akrilini laka. Atsiradusius skaidrius trukius itrinciau patina (ar juodais dazhais rolleyes.gif

QUOTE(Gardenija @ 2007 01 11, 21:18)

baisiai graziai uzklijuota...as bandziau dekupazhint kiausinio lukshtus...bishki raukiasi servetele, bet visai thumbup.gif
Atsakyti
[quote=uups,2007 01 11, 23:28]
as tai dazyciau lentele, tada klijuociau servetele, ant jos tepciau crack'a, o ant pastarojo permatoma akrilini laka. Atsiradusius skaidrius trukius itrinciau patina (ar juodais dazhais
Sakai. Aš irgi taip maniau. Tame rusių forume dauguma tokių darbų. Ir viensluoksnį ceacką naudoja. Prie to darbo paaiškinimas toks buvo-dažai, crakas,dažai ir lakas. Taip ir nesuprantu iki galo.
Ten vartoja pavadinimą umbra. Suprantu, kad tai šešėlio spalvos dažai ar kas? Gal žinai? Kad neapsijuok toje dailininkų paruotuvėje prieš bjauriąją pardavėją.
Atsakyti
QUOTE(mamse @ 2007 01 11, 21:39)
Ir viensluoksnį ceacką naudoja. Prie to darbo paaiškinimas toks buvo-dažai, crakas,dažai ir lakas. Taip ir nesuprantu iki galo.
Ten vartoja pavadinimą umbra. Suprantu, kad tai šešėlio spalvos dažai ar kas? Gal žinai? Kad neapsijuok toje dailininkų paruotuvėje prieš bjauriąją pardavėją.

nu tai dazyta lentele, tada ant jos servetele, tada crack'as, po jo lakas, tada juodi dazhai i pyshius (arba patina), tada vel lakas, kaip ir kiekvienam gaminiui uzbaigti (kad laikytu).
umbra yra tamsiausia sheshelio dalis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 01 11, 23:57)
blink.gif  a kaip tas didelis sudrekes motyvas nesuplysh tada? g.gif
pringipe, tai sudrekinta servetele issiplecia siek tiek, del to ir raukslejasi....sudrekinus ja jau issipletusia klijuoji ir isvengi problemos...bet,itariu, reik gerai  ranka 'atkalt'tokius fokusus naudojant unsure.gif

as visada stengiuos sudrekint pries dedant ant pavirsiaus, nes jei sausa dedu, tai susirauksleja unsure.gif
tiesa, labai dideliu dar nebandziau klijuot, nes su dideliais, aisku, sunkiau. be to, kai sudrekinti servetele, reikia ja dar ir atlupt po to nuo pavirsiaus, ant kurio drekinai. zodziu, as isigudrinau drekint ant plastikines lentutes pasidejus, nes ant medines tai suplysta doh.gif (isivaizduoju, kad suprantamai nepaaiskinau biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(mamse @ 2007 01 11, 23:39)
Prie to darbo paaiškinimas toks buvo-dažai, crakas,dažai ir lakas. Taip ir nesuprantu iki galo.

upps bet cia raso, kad naudoja dazus 2 kartus, o ne viena. vadinasi dazo tada crakas tada dazo, kad atsirastu suskilinejimas.
pagal tave turetu buti dazas, krakas, lakas g.gif
Atsakyti
aš irgi taip supratau. Nes iš aprašymo atrodo, kad labai jau lengvai viskas atlikta.Apie jokį įtrinimą nekalbama. Kai vaikas miegos, turėsiu laiko dar ką įkelti. Aišku, galima tą patį efektą dvisluoksnių laku pasiekti. Bet va užsimaniau išsiaiškinti.Be to viensluoksnio įtrūkimai intensyvesni tokie, tikra spalva matosi.
Atsakyti
QUOTE(mamse @ 2007 01 11, 23:13)
Help. Man galvelė vargšė susisuko. Įlindau į rusišką tinklapį per tuos botus ir likau visiškame pasimetime. Pažiūrėkit į šitą LENTELĘ. Ji dekoruota viensluoksniu cracku.Tai kaip tada tie servetėlės motyvai suskilinėję,a? Kada čia jį klijuoti? Pirmas sluoksnis, crackas, antras sluoksnis...Aš tai su viensluoksniu palieku tuščias vietas dekorui klijuoti. Paaiškinkit kas nors. Nes jau bloga darosi.

O negali būti taip, kad servetėlė klijuojama paskutiniame etape, t.y. po to, kai užtepi antrus dažus? T.y.: dažai - krakas - dažai - servetėlė - lakas. Servetėlės motyvas šviesus, tai gal tie suskilinėjimai ir šviečiasi per ją?
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2007 01 12, 07:43)
O negali būti taip, kad servetėlė klijuojama paskutiniame etape, t.y. po to, kai užtepi antrus dažus? T.y.: dažai - krakas - dažai - servetėlė - lakas. Servetėlės motyvas šviesus, tai gal tie suskilinėjimai ir šviečiasi per ją?

manau,gali,- esu pati klijavus taip,- labai graziai persishviecia thumbup.gif

sizike,- nu, jei taip darai, tai reiks ir man isbandyt unsure.gif o drekini jau atlupta viena serveteles sluoksni? g.gif
Atsakyti
Na va vakarykštis rezultatas ax.gif , pirmojoj matosi mediumas, manu, kad per daug užtepiau, nes tepiau tai jau taip riebiai ant medžiagos
user posted image
Šitoj mediumo tepiau mažiau, tai nieko nesimato, čia klijuotas tik aguonos žiedas, toliau piešta, į mediumą įlašinus šiek tiek dažų
user posted image
Dabar esu išbandžius 2 mediumus tekstilei Hoby line'o (lyg taip rašosi) ir Marabu. Pastarasis man labiau patiko, nes nepaliko blizgančios plėvelės, piešinukai natūraliau atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vitta: 12 sausio 2007 - 09:54