Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 2

Va dabar iškilo toks klausimas... g.gif
Ant keramikos darant dekupažą su kokiais dažais dirbt? Turbūt netinka akriliniai, reik specialių keramikai, nes kepti reikės??? Ar kaip ? unsure.gif
Atsakyti
Tfu... kai jau atslugo tas sventinis surmulys, supratau, kad tik viena savo dekupazinta dovana nusifotografavau.. doh.gif Nors seip tai buvo labai idomu dovanoti savo handmade darbus šiemet, juolabiau kad ir patiko visiems... nes kiekvienai seimai, dovanojau lekstes su ju vaikuciu apdekupaintom nuotraukom... o cia tai buvo dovana draugei - laikrodis... blush2.gif
user posted image
Atsakyti
TikBasosPedos, labai gražu thumbup.gif
Turiu klausimėli tu nuotraukas atspausdintas tiesiog klijavai, ant kokio popieriaus spauzdinai?
Atsakyti
QUOTE(sirenute @ 2007 01 03, 12:00)
TikBasosPedos, labai gražu  thumbup.gif
Turiu klausimėli tu nuotraukas atspausdintas tiesiog klijavai, ant kokio popieriaus spauzdinai?

Aha, tiesiog atsispausdinau (ir tai ne su lazeriniu, o rasaliniu printeriu), o popierius.. turėjau namuose tokio apyplonio, tai ant jo ir spausdinau, laikrodžiui labai gerai, o va dėl lėkščių, ieškosiu sakiau naujo būdo, nors tie kas gavo tai buvo patenkinti, bet kadangi as zinau kad gali buti kur kas geriau....
Atsakyti
Gal kas galit padėti ir paaiškinti kas yra CRACKAS, žinau, kad naudojamas sendinimui. Kur jo gauti Kaune? Gal čia koks nors paprastas dvikomponentis lakas.
Atsakyti
QUOTE(Diniuks @ 2007 01 03, 15:35)
Gal kas galit padėti ir paaiškinti kas yra CRACKAS, žinau, kad naudojamas sendinimui. Kur jo gauti Kaune? Gal čia koks nors paprastas dvikomponentis lakas.

o kuo paprastas dvikomponentis skiriasi nuo nepaprasto dvikomponencio?
Atsakyti
Taigi aš ir klausiu, todėl, kad nežinau kas yra Crack-as ir kur jo gauti. Nejaugi sunku suprasti mano klausimą. Kodėl iš karto ieškoma prie ko prikibti? Aš gi pagalbos prašau iš tų, kurie daugiau šiuose reikaluose nusimano.
Atsakyti
QUOTE(Diniuks @ 2007 01 03, 16:09)
Taigi aš ir klausiu, todėl, kad nežinau kas yra Crack-as ir kur jo gauti. Nejaugi sunku suprasti mano klausimą. Kodėl iš karto ieškoma prie ko prikibti? Aš gi pagalbos prašau iš tų, kurie daugiau šiuose reikaluose nusimano.

crack'as - sendinantis lakas, sadolin antique vadinasis, yra "senukuose". šiaip, šitoj ir pirmojoj temelėj nemažai apie jį prirašyta - ir kaip naudotis, ir kaip atrodo, ir kur gauti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Diniuks @ 2007 01 03, 17:09)

as nesikabineju o klausiu, nes tokio dalyko kaip dvikomponencio lako niekada nesu nei gidejusi nei maciusi blink.gif
Atsakyti
Dėkui už atsakymą, bandysiu pasiieškoti apie jį daugiau informacijos. O dvikomponentis lakas yra toks, kuris sukietėja tik sumaičius du komponentus.
Atsakyti
su Sadolinu galima padaryti pvz taip:
user posted image
o taip galima su dvikomponenciu kraku:
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Diniuks @ 2007 01 03, 17:19)
Dėkui už atsakymą, bandysiu pasiieškoti apie jį daugiau informacijos. O dvikomponentis lakas yra toks, kuris sukietėja tik sumaičius du komponentus.

tai ne visai tas pats. Dvikomponentis criackas, skirtas sendinimui tarpusavyje nemaišomas, užtepamas vienas sluoksnis, kai apdžiūna, tada kitas. Gaunasi sutrūkinėjimai, kurie paryškinami su patina, arba įtrinant paprastais dažais. Bet kiek žinau jo Lietuvoj sunku gauti, nebent Klaipėdoj, Artmanijoj.
Sendinti kaip merginos minėjo galima ir su vienkomponenčiu, Sadolin Antique, su juo paprasčiau, galima gaut Senukuose 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(IF... @ 2007 01 02, 22:50)
Ne tau vienai, va man reikia egzą paskutinį (turbūt mano gyvenime) išsilaikyt, bet ...
Sėdžiu karpau servetėles ir graužiu save  unsure.gif  Kampan prispaudę vis visi klausinėja, kada mokytis eisiu...  rolleyes.gif Eisiu, kai persirgsiu dekupažu, bet va dar neišbandžiau ant stiklo ir keramikos  tongue.gif
Beja, o stiklui ir keramikai atskiri mediumai?

Va dabar iškilo toks klausimas...  g.gif
Ant keramikos darant dekupažą su kokiais dažais dirbt? Turbūt netinka akriliniai, reik specialių keramikai, nes kepti reikės??? Ar kaip ?  unsure.gif

Stiklui ir keramikai tinka tas pats mediumas, bent jau aš juos iš viso tris žinau - žvakėm, tekstilei ir stiklui, ant keramikos gali dirbti su tais pačiais akriliniais, sumaišytais su mediumu arba juos išdžiūvusius užtepti su mediumu, gal Briedžiukė ar kitos merginos patars, kaip geriau 4u.gif aš ant stiklo dariau užtepdamai, tai laikosi, nors dažiau salotinę iš išorės ir dažnai plaunu 4u.gif o džinsus kai paišiau, tai dažus su mediumu, irgi akrilinius maišiau, tai geriau laiko, geriau nei tas .... dekupažinis popierius rolleyes.gif flirt.gif

Tiesa, ačiū merginoms už samprotavimus ir patarimus dėl mano brokuoto darbo 4u.gif
parsinešiau, bandysiu taisyt, bet daugiau ant užpakalių nebedarysiu schmoll.gif irnesakyk.gif

oho, Kunigunda padirbėjai išsijuosus thumbup.gif
o aš lempą padariau, bet nenufotkinau doh.gif tai turėsit patikėt garbės žodžiu, kad graži lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siggy: 03 sausio 2007 - 19:07