Va dabar iškilo toks klausimas...
Ant keramikos darant dekupažą su kokiais dažais dirbt? Turbūt netinka akriliniai, reik specialių keramikai, nes kepti reikės??? Ar kaip ?
Tfu... kai jau atslugo tas sventinis surmulys, supratau, kad tik viena savo dekupazinta dovana nusifotografavau.. Nors seip tai buvo labai idomu dovanoti savo handmade darbus šiemet, juolabiau kad ir patiko visiems... nes kiekvienai seimai, dovanojau lekstes su ju vaikuciu apdekupaintom nuotraukom... o cia tai buvo dovana draugei - laikrodis...
TikBasosPedos, labai gražu
Turiu klausimėli tu nuotraukas atspausdintas tiesiog klijavai, ant kokio popieriaus spauzdinai?
Turiu klausimėli tu nuotraukas atspausdintas tiesiog klijavai, ant kokio popieriaus spauzdinai?
QUOTE(sirenute @ 2007 01 03, 12:00)
TikBasosPedos, labai gražu
Aha, tiesiog atsispausdinau (ir tai ne su lazeriniu, o rasaliniu printeriu), o popierius.. turėjau namuose tokio apyplonio, tai ant jo ir spausdinau, laikrodžiui labai gerai, o va dėl lėkščių, ieškosiu sakiau naujo būdo, nors tie kas gavo tai buvo patenkinti, bet kadangi as zinau kad gali buti kur kas geriau....
Gal kas galit padėti ir paaiškinti kas yra CRACKAS, žinau, kad naudojamas sendinimui. Kur jo gauti Kaune? Gal čia koks nors paprastas dvikomponentis lakas.
QUOTE(Diniuks @ 2007 01 03, 15:35)
Gal kas galit padėti ir paaiškinti kas yra CRACKAS, žinau, kad naudojamas sendinimui. Kur jo gauti Kaune? Gal čia koks nors paprastas dvikomponentis lakas.
o kuo paprastas dvikomponentis skiriasi nuo nepaprasto dvikomponencio?
Taigi aš ir klausiu, todėl, kad nežinau kas yra Crack-as ir kur jo gauti. Nejaugi sunku suprasti mano klausimą. Kodėl iš karto ieškoma prie ko prikibti? Aš gi pagalbos prašau iš tų, kurie daugiau šiuose reikaluose nusimano.
QUOTE(Diniuks @ 2007 01 03, 16:09)
Taigi aš ir klausiu, todėl, kad nežinau kas yra Crack-as ir kur jo gauti. Nejaugi sunku suprasti mano klausimą. Kodėl iš karto ieškoma prie ko prikibti? Aš gi pagalbos prašau iš tų, kurie daugiau šiuose reikaluose nusimano.
crack'as - sendinantis lakas, sadolin antique vadinasis, yra "senukuose". šiaip, šitoj ir pirmojoj temelėj nemažai apie jį prirašyta - ir kaip naudotis, ir kaip atrodo, ir kur gauti
QUOTE(Diniuks @ 2007 01 03, 17:09)
as nesikabineju o klausiu, nes tokio dalyko kaip dvikomponencio lako niekada nesu nei gidejusi nei maciusi
Dėkui už atsakymą, bandysiu pasiieškoti apie jį daugiau informacijos. O dvikomponentis lakas yra toks, kuris sukietėja tik sumaičius du komponentus.
su Sadolinu galima padaryti pvz taip:
o taip galima su dvikomponenciu kraku:
o taip galima su dvikomponenciu kraku:
QUOTE(Diniuks @ 2007 01 03, 17:19)
Dėkui už atsakymą, bandysiu pasiieškoti apie jį daugiau informacijos. O dvikomponentis lakas yra toks, kuris sukietėja tik sumaičius du komponentus.
tai ne visai tas pats. Dvikomponentis criackas, skirtas sendinimui tarpusavyje nemaišomas, užtepamas vienas sluoksnis, kai apdžiūna, tada kitas. Gaunasi sutrūkinėjimai, kurie paryškinami su patina, arba įtrinant paprastais dažais. Bet kiek žinau jo Lietuvoj sunku gauti, nebent Klaipėdoj, Artmanijoj.
Sendinti kaip merginos minėjo galima ir su vienkomponenčiu, Sadolin Antique, su juo paprasčiau, galima gaut Senukuose
Papildyta:
QUOTE(IF... @ 2007 01 02, 22:50)
Ne tau vienai, va man reikia egzą paskutinį (turbūt mano gyvenime) išsilaikyt, bet ...
Sėdžiu karpau servetėles ir graužiu save Kampan prispaudę vis visi klausinėja, kada mokytis eisiu... Eisiu, kai persirgsiu dekupažu, bet va dar neišbandžiau ant stiklo ir keramikos
Beja, o stiklui ir keramikai atskiri mediumai?
Ant keramikos darant dekupažą su kokiais dažais dirbt? Turbūt netinka akriliniai, reik specialių keramikai, nes kepti reikės??? Ar kaip ?
Sėdžiu karpau servetėles ir graužiu save Kampan prispaudę vis visi klausinėja, kada mokytis eisiu... Eisiu, kai persirgsiu dekupažu, bet va dar neišbandžiau ant stiklo ir keramikos
Beja, o stiklui ir keramikai atskiri mediumai?
Stiklui ir keramikai tinka tas pats mediumas, bent jau aš juos iš viso tris žinau - žvakėm, tekstilei ir stiklui, ant keramikos gali dirbti su tais pačiais akriliniais, sumaišytais su mediumu arba juos išdžiūvusius užtepti su mediumu, gal Briedžiukė ar kitos merginos patars, kaip geriau aš ant stiklo dariau užtepdamai, tai laikosi, nors dažiau salotinę iš išorės ir dažnai plaunu o džinsus kai paišiau, tai dažus su mediumu, irgi akrilinius maišiau, tai geriau laiko, geriau nei tas .... dekupažinis popierius
Tiesa, ačiū merginoms už samprotavimus ir patarimus dėl mano brokuoto darbo
parsinešiau, bandysiu taisyt, bet daugiau ant užpakalių nebedarysiu
oho, Kunigunda padirbėjai išsijuosus
o aš lempą padariau, bet nenufotkinau tai turėsit patikėt garbės žodžiu, kad graži