Nenori , io nenori išduoti gerų receptų.
Bet man negaila.Pati viena nedarau, bet visada pribūnu prie uošvės. Kilogramas mėsos šaukštas druskos, prieskonių pagal skonį, česnakų, truputį cukraus, kartais pila šiek tiek spirito arba romo, bet labai nedaug, nes paskui tokiom pagiriom trenkia
. Dar ji būtinai deda kadagio uogų, bet ką jos priduoda tai tiksliai ir nežinau. Sumacavota mėsa turi pasistovėti kelias valandas. Sukimštos dešros turi būti sukabintos ir apdžiūti. Džiovina parą, po to rūkina. Manu, kad jas galima ir vytinti.
Gieriau, kad mėsa būtų nešaldyta, nes iš šaldytos mėsos dešros nebūna raudonos.
MOTERYS nedarykit dašrų per mėnesines, tada dešros gali pasmirsti( kaip ir rauginti kopūstai).
Man būna skanu su pjaustytais lašinukais, o ne maltais.
Sėmės.
Mano mamai pvz. neišeidavo dešros pagal jokį receptą, nežinau dėl ko, bet jų vidus visada būdavo su pažaliavusiu ratu. Skanios, bet labai jau neišvaiždžios.
o uošvės