Sveikos,dešrų gamintojos,
Labai prašau,pasidalinkite savo receptukais,jeigu namų sąlygomis gaminate dešras,būsiu dėkinga .
Juk yra gaminančių.
QUOTE(regna @ 2010 01 14, 01:13)
Sveikos,dešrų gamintojos,
Labai prašau,pasidalinkite savo receptukais,jeigu namų sąlygomis gaminate dešras,būsiu dėkinga .
Juk yra gaminančių.
Labai prašau,pasidalinkite savo receptukais,jeigu namų sąlygomis gaminate dešras,būsiu dėkinga .
Juk yra gaminančių.
Kadangi riebiai negaliu valgyti, gaminu "kudas' bet skanias desrytes. Perku kalakutienos, nuimu skureles sumalu, dedu pipiru, druskos ir cesnako, visko kaip i kotletus ir prikemsu zarnas. Jas perku maximoje, geros vokiskos. Riebesniu desru megejai gali prideti lasinuku, bet ne tauku. Paprasta ir gera ir patogu.
QUOTE(Ausa @ 2010 01 15, 00:47)
Kadangi riebiai negaliu valgyti, gaminu "kudas' bet skanias desrytes. Perku kalakutienos, nuimu skureles sumalu, dedu pipiru, druskos ir cesnako, visko kaip i kotletus ir prikemsu zarnas. Jas perku maximoje, geros vokiskos. Riebesniu desru megejai gali prideti lasinuku, bet ne tauku. Paprasta ir gera ir patogu.
Ausa labai ,Tau ,ačiū,kad pasidalinai savo patirtimi
Gal kuri žinote, kas Kaune gali išrūkyti dešras, lašinukus? Girdėjusi esu lyg koklių g., bet nežinau nei kur nei kas. Būsiu labai dėkinga už informaciją
jei dar reikia ifo, ta imes rukinom vilijampolej. jei reikia galesiu tel veliau parasyti. ir dar ramuciuose rukina kaimiskai diedulis.
Man irgi įdomi informacija,kur Kaune galima išsirūkyt dešrikę ir po kiek...galėčiau kaime,bet tėvukas nuseno-pastoviai man jas iškepa.O man skaniau šalto dūmo.Taigi mergicos-jei galit,parašykit į až.
Kas prašėt dešrų recepto-rašau savąjį.
1 kg mėsos( imu kumpį su lašinuku,ir papildomai lašinukų nededu)
1 valg šaukštas druskos
česnakų-dedu daug ir būtinai kapoju,o ne spaudžiu.Jei norit pagal visas taisykles-žieminiai česnakai dešroms nelabai tinka-kitoks kvapas-ieškokit turguj pas bobules vasarinių.
šiek tiek cukraus
maltų juodųjų pipirų
šiek tiek kvapiųjų pipirų
muskato riešuto
maltų kadagio uogų (nebūtinai)
Prieskonius suminkau su faršu ir palaikau-geriausia per naktį.Dešras reikia prikimšt standžiai-kad neliktų oro tarpų,nes žaliuos ir ges.Apdžiovinti reikia gerai vėdinamoje šiltoje vietoje-ir galima rūkyti.
Skanaus,kas gaminsit.
Kas prašėt dešrų recepto-rašau savąjį.
1 kg mėsos( imu kumpį su lašinuku,ir papildomai lašinukų nededu)
1 valg šaukštas druskos
česnakų-dedu daug ir būtinai kapoju,o ne spaudžiu.Jei norit pagal visas taisykles-žieminiai česnakai dešroms nelabai tinka-kitoks kvapas-ieškokit turguj pas bobules vasarinių.
šiek tiek cukraus
maltų juodųjų pipirų
šiek tiek kvapiųjų pipirų
muskato riešuto
maltų kadagio uogų (nebūtinai)
Prieskonius suminkau su faršu ir palaikau-geriausia per naktį.Dešras reikia prikimšt standžiai-kad neliktų oro tarpų,nes žaliuos ir ges.Apdžiovinti reikia gerai vėdinamoje šiltoje vietoje-ir galima rūkyti.
Skanaus,kas gaminsit.
Sveikos
O,kaip jūs vertinate vytintas dešrytes,mėsą vytintą.?
Pasidalinkite savo patirtimi,žiniomis.
Būsiu dekinga
O,kaip jūs vertinate vytintas dešrytes,mėsą vytintą.?
Pasidalinkite savo patirtimi,žiniomis.
Būsiu dekinga
gal kuri zinot kaip gamina skilandi? ir jei desra vytinta tai ja taip tiesiog ir palikt dziut? nesuges ji? kur ja geriausiai laikyt...
o dar del rukinimo galvojam statyt mes rukelnycia, kaip reikia tas mesas visas rukyt gal papasakokit
o dar del rukinimo galvojam statyt mes rukelnycia, kaip reikia tas mesas visas rukyt gal papasakokit
QUOTE(vikaPika @ 2010 02 04, 16:29)
gal kuri zinot kaip gamina skilandi? ir jei desra vytinta tai ja taip tiesiog ir palikt dziut? nesuges ji? kur ja geriausiai laikyt...
o dar del rukinimo galvojam statyt mes rukelnycia, kaip reikia tas mesas visas rukyt gal papasakokit
o dar del rukinimo galvojam statyt mes rukelnycia, kaip reikia tas mesas visas rukyt gal papasakokit
VikaPika, -turiu aš knygoje receptuką{šaltinis"Lietuvių valgiai"
Joje yra rašoma,kad skaniausiais skilandžiais garsėja suvalkietės.
Aukštaitijoje gaminama kindziukai{paruošta mėsa sukemšama į pusles.
Skilandis gaminamas iš geros,gali būti kiauliena,riebi
Mėsa supjaustoma30-50g.gabaliukais,arba sumalama kaip dešroms.
Jeigu mėsa liesa į ja reikia pripjaustyti lašinukų
suberiami prieskoniai [česnakai yra sugrūdama su druska} į švarų skrandį kemšama labai kietai,kad neliktų tuščių tarpeliu.
Tuoj užsiuvama ir sudedamaį balanėles,suveržiama virvelėmis{manau lt yra maistinio siūlo}ir paslegiama.
Paskui 3 dienas džiovinama ir rūkoma šaltuose dūmuose 3-4
Šiame recepte naudojama salietra,druska.
reikia:
5kg ge ros kiaulienos200gdruskos,1/2 saukstelio salietros,
vieno šaukštelio cukraus,vieno šaukštelio maltų pipirų ,tiek pat grūstų kalendrų,pora ,trys skiltelės česnako.
tai toks receptas
Aš,nuo savęs kiek man yra žinoma negalima daryti iš šaldytos mėsos ,otik iš šviežios.
QUOTE(vikaPika @ 2010 02 04, 16:29)
gal kuri zinot kaip gamina skilandi? ir jei desra vytinta tai ja taip tiesiog ir palikt dziut? nesuges ji? kur ja geriausiai laikyt...
o dar del rukinimo galvojam statyt mes rukelnycia, kaip reikia tas mesas visas rukyt gal papasakokit
o dar del rukinimo galvojam statyt mes rukelnycia, kaip reikia tas mesas visas rukyt gal papasakokit
Žinom,žinom...pasiskaityk aukščiau mano receptuką dešroms-tas pats.Kitoks skonis būna todėl,kad didesnis kiekis mėsos fermentuojasi.
Skilandį sukimšt reikia į kiaulės pūslę-tačiau labai kietai,jei nori ,kad skanu būtų.Neprikimštas pradeda gesti.
O kas dėl salietros-ar maža mes dar brudo gaunam iš visur? Salietra dedama dėl mėsos raudonumo-tik tiek.O mus domina skonis-raudonų ir ružavų sintetinių mėsos gaminių pilni prekybcentriai
Dėl vytintų dešrų pasakyt nieko negaliu,nes niekada nedariau.
i | FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |