Įkraunama...
Įkraunama...

Dešrų rūkymas

Siuo metu parduotuvese galima isigyti isdorotu zarnu, zinau geru desru receptu, visos salygos pasigaminti desras patiems namuose. Sveikas be chemijos, kas nori gali riebesnes, kas nori gali is versienos pagal savo skoni pasigaminti. Taciau gal kas zinote, kur Vilniuje paciu pagamintas desras issirukyti?javascript:add_smilie(":hm")
g.gif
Atsakyti
Sveika,
kur dabar skaniai rūko mėsą Vilniuje - nebežinau (seniai berūkėme ką nors - vis vytiname). O prieš gerą dešimtmetį vienas Šeškinės kampas (ten kur Siesikų, Anykščių gatvės) vos ne kas antra troba turėjo rūkyklas. Labai skaniai parūkydavo ir vištas, ir dešras, ir kumpelius įvairiausius. Kai įsigudrinom, tai nešdavom pas skirtingus šeimininkus, kad dūmo skonis skirtųsi rolleyes.gif
Jei netoli kurnors gyveni, gal vertėtų pabandyti ten paieškoti, nemanau, kad taip visi ir atsisakė tokio versliuko. Iškabos net prie namų kabėdavo...
Atsakyti
QUOTE(Mamiliukas @ 2006 12 05, 13:04)
Sveika,
kur dabar skaniai rūko mėsą Vilniuje - nebežinau (seniai berūkėme ką nors - vis vytiname). O prieš gerą dešimtmetį vienas Šeškinės kampas (ten kur Siesikų, Anykščių gatvės) vos ne kas antra troba turėjo rūkyklas. Labai skaniai parūkydavo ir vištas, ir dešras, ir kumpelius įvairiausius. Kai įsigudrinom, tai nešdavom pas skirtingus šeimininkus, kad dūmo skonis skirtųsi rolleyes.gif
Jei netoli kurnors gyveni, gal vertėtų pabandyti ten paieškoti, nemanau, kad taip visi ir atsisakė tokio versliuko. Iškabos net prie namų kabėdavo...


Papildyta:
Aciu Mamiliuk, reikes pasivaikscioti Seskineje. Tarp kitko gyvenu Zveryne, gal ir cia pavyktu ka nors rasti, yra individualiu namu, tik gaila niekur iskabu nemaciau.
Atsakyti
QUOTE(Ausa @ 2006 12 04, 17:30)
Siuo metu parduotuvese galima isigyti isdorotu zarnu, zinau geru desru receptu, visos salygos pasigaminti desras patiems namuose. Sveikas be chemijos, kas nori gali riebesnes, kas nori gali is versienos pagal savo skoni pasigaminti. Taciau gal kas zinote, kur Vilniuje paciu pagamintas desras issirukyti?javascript:add_smilie(":hm")
g.gif

bigsmile.gif o tai gal gali pasidalinti tais receptais?
Atsakyti
QUOTE(Ausa @ 2006 12 04, 14:30)
Siuo metu parduotuvese galima isigyti isdorotu zarnu, zinau geru desru receptu, visos salygos pasigaminti desras patiems namuose. Sveikas be chemijos, kas nori gali riebesnes, kas nori gali is versienos pagal savo skoni pasigaminti. Taciau gal kas zinote, kur Vilniuje paciu pagamintas desras issirukyti?javascript:add_smilie(":hm")
g.gif



Aga, AUSA, pasidalink gerais desryciu receptais smile.gif Ir mes norim be chemijos blush2.gif
Atsakyti
Nenori , io nenori išduoti gerų receptų.
Bet man negaila.Pati viena nedarau, bet visada pribūnu prie uošvės. Kilogramas mėsos šaukštas druskos, prieskonių pagal skonį, česnakų, truputį cukraus, kartais pila šiek tiek spirito arba romo, bet labai nedaug, nes paskui tokiom pagiriom trenkia blink.gif . Dar ji būtinai deda kadagio uogų, bet ką jos priduoda tai tiksliai ir nežinau. Sumacavota mėsa turi pasistovėti kelias valandas. Sukimštos dešros turi būti sukabintos ir apdžiūti. Džiovina parą, po to rūkina. Manu, kad jas galima ir vytinti.
Gieriau, kad mėsa būtų nešaldyta, nes iš šaldytos mėsos dešros nebūna raudonos.
MOTERYS nedarykit dašrų per mėnesines, tada dešros gali pasmirsti( kaip ir rauginti kopūstai).
Man būna skanu su pjaustytais lašinukais, o ne maltais.
Sėmės.
Mano mamai pvz. neišeidavo dešros pagal jokį receptą, nežinau dėl ko, bet jų vidus visada būdavo su pažaliavusiu ratu. Skanios, bet labai jau neišvaiždžios.
o uošvės thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Vilniuje, Žvėryne, prie troleibusų žiedo yra toks senų plytų pastatas, langais į gatvę. Iš kiemo pusės užėjus rūko mėsą pagal užsakymus. Paskutinį kartą jau prieš 10m., bet seniau ten nuolatos rūkydavom.
Atsakyti
Mes imam 8 kg. kiaulienos 2 kg. jautienos dedam 350 gr. druskos spirito truputėli ,cukraus labai nedaug, muškato riešuto ,kalendros nedaug. kvep.pipirų ir paprastų pipirų ir gerai prikimšti dešras .skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikutes. Gal kuri zinote kur galima issirukyti lasinukus ir desrytes Kaune?
Atsakyti
O gal žinote kaip tiksliai rūkomos kiaulių ausys?
Suprantu, kad reikia įtrinti prieskoniais, šiek tiek pamarinuoti, bet pats procesas nelabai aiškus ar reikia prieš rūkymą apvirti ar ne?
Nes vienam šaltinyje radau, kad reikia išrūkyti, o po to dar pavirti. Kažkaip keistai man skamba, kažin ar čia tiesa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 01 15, 14:55)
Aga, AUSA, pasidalink gerais desryciu receptais smile.gif Ir mes norim be chemijos  blush2.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(remunėlė @ 2007 02 15, 15:59)
  MOTERYS nedarykit dašrų per mėnesines, tada dešros gali pasmirsti( kaip ir rauginti kopūstai).

sorry, bet aš šit opreitaro nesilaikau blush2.gif

beje, gal kas žvėrienos dešras skaniai gaminat????
Atsakyti
mergaites gal kuri rukot kiauliu ausis pasidalinkit receptuku, labai prasau smile.gif smile.gif
Atsakyti