QUOTE(Sunute @ 2011 11 03, 11:30)
Čia nėra jokios pagonybės. Tiesiog viduramžiais katalikai rudenį, nurinkę derlių, tamsėjant vakarams aukodavo bažnyčiai dalį derliaus ir rengdavo procesijas mirusių dvasioms atbaidyti su triukšmu, šokiais, persirengėliais. Laabai bijojo mirusių. Vėliau krikščionybė griežtai tuos papročius paneigė, jie išliko tik protestantiškuose kraštuose kaip liaudiška, religijos taip pat smerkiama šventė. Šios šventės liekanos yra Latvijoje - Martyno diena. Vat katalikams iki šiol nepavyksta išnaikinti tikrųjų senųjų ikikrikščioniįškų Vėlinių, tikros tylios šventės ir pabuvimo su savias mirusiaisiais. Norėtų jie, kad visus šventus tik matytume, bet nepavyksta... o jūs su savo Moliūginėmis bandot iš kito šono griauti. Būkit sau pagonimis (t.y provincialėmis - vert. iš lotynų), bet gerbkit save ir kraštą kuriame gyvenat.
O "Jėzuliai Krtistuliai", manyčiau, normaliai mąstantiems siaubą turėtų kelti. Normaliu protu, manyčiau, reiktų viešą sadomazochizmo propagandą draust
O "Jėzuliai Krtistuliai", manyčiau, normaliai mąstantiems siaubą turėtų kelti. Normaliu protu, manyčiau, reiktų viešą sadomazochizmo propagandą draust
Aš čia kažko nesuprantu, tai gerai čia ta šventė ar ne????? O ką mes bandot su Moliūginėmis griauti?
Aš manau, kad moliūgai ir simbolizuoja rudeninio derliaus pabaigą, mes ant durų dar vainiką iš lapų darėm. Tikrai suvokiu, kad tai rudeninio derliaus pabaigos paminėjimas, o tie pokštai su raganom, tai jau linksmesnioji dalis, kurią aš išmąsčiau kaip gązdinimą vaiduoklių ir pan. Ėjimas per namus saldainių arba pokštų prašant papraščiausia atrakciją ir savo kostiumų demonstravimas. Nakčiai paliekamos degti žvakės ir kitą dieną važiuojam ant kapų, tam kad vėlios nurimtų ir gryžtu į savo pasaulį... Manau pas mus dabar gavos gražus derinys amerikietiško varianto ir gražiai pereina į vėlines mūsų
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)