Įkraunama...
Įkraunama...

Riebios šaknys, sausi galai

QUOTE(out of @ 2006 12 02, 20:22)
neisivaizduoju kokias priemones naudot, kad plaukai butu purus, o galai svelnus ir lygus. kasdien naudoju sampuna, gliss kur balzama ir kelis kartus per savaite plaukus palepinu henna plius aliejumi arba gliss kur kauke,o pries dziovinima galus tepu loreal tiesinamuoju, nuo karscio apsauganciu kremu. bet tik iseinu i lauka, kur dregna, ir visas virsugalvis susiploja, o galai ishsipucia verysad.gif  doh.gif
nebegaliu....gelbekit drinks_cheers.gif
noriu jaust kad plaukai svarus ir neapsunke.
aciukas mirksiukas.gif

Gal kažkiek padėtų nepopuliarus sprendimas - nusikirpt plaukus, tada turėtumėti trumpus, bet sveikus plaukus. Nes iš aprašymo skamba, kad plaukų galai buvo nemažai paveikti chemijos (perosksido ir pan.) Tada jau galima kažkokius šampūnus ir kitas kosmetines priemones taikyti.
Atsakyti
QUOTE(DiKu @ 2015 07 11, 20:36)
Sveiki, gal galite pasakyti kurios rūšies šampūną pirkote? Ten jų 5  4u.gif

Aš pirkau su levandom (nes esu pamišus dėl jų kvapo), man rodos Garden vadinasi, dabar turiu galimybės patikrinti kokį buteliuką turiu, bet tikrai su levandom smile.gif
Atsakyti
Mano plaukai irgi ne iš lengviausiai sukalbamų, šaknys riebalojas, galai triuš, nors peroksido nenaudoju. Nusipirkau šampūną riebiem plaukams nepagalejau 15 eurų ir nieko gero, dar daugiau riebalojas. Netyčia Rimi nusipirkau paprastą šampūną sausiem plaukams (kai pirkau galvojau balzamas), išsiploviau, užsidėjau kaukę, aliejuko ir neturiu kuo pasiskust, plaukai švelnūs, sukalbami ir mažiau riebalojas. Ir suprask tu moterie ko reikia tai galvai smile.gif)))
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2015 07 08, 17:06)
man deja sis metodas nepadejo unsure.gif

man irgi unsure.gif meginau plaut ir kas trecia diena, veliau kas ketvirta, deja visiskai niekas nepasikeite schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kvinna @ 2015 08 11, 19:01)
Netyčia Rimi nusipirkau paprastą šampūną sausiem plaukams (kai pirkau galvojau balzamas), išsiploviau, užsidėjau kaukę, aliejuko ir neturiu kuo pasiskust, plaukai švelnūs, sukalbami ir mažiau riebalojas. Ir suprask tu moterie ko reikia tai galvai smile.gif)))

Ilgiau pnaudokit smile.gif man irgi ne kartą buvo, kad kelis kartus panaudojus, rezultatas buvo labai geras, bet po ilgesnio naudojimo nebepavyko išgauti to rezultato, kuris buvo per pirmus plovimus smile.gif
Atsakyti
Ir mane ilgai kankino ši problema, kol pagaliau radau gana efektingą būdą, kaip jos atsikratyti. Na stebuklų nedaro, bet išties padeda. Dabar mano galvos odos riebumas normalizavosi ir plaukų galiukai atsigavo.
Taigi anksčiau plaukus tekdavo plauti kasdien, o vakarop jau galėdavau iš jų aliejų spausti. Vėliau kirpėja patarė štai ką:

1. Stengtis galvą plauti kuo rečiau. Jei pvz. žinote kad sekančią dieną neisite iš namų, tai tiesiog susiriškite kuoduką ir neplaukite tą dieną galvos. Kuo dažniau plaunama galva, tuo ji labiau riebaluojasi.

2. Stengtis galvą plauti rytais. O iš vakaro prieš plovimą, kartą į savaitę PLAUKŲ GALIUKUS sutepti kokosų aliejumi.

3. Galvos plovimui naudoti KASDIENINIAM plovimui skirtą paprastų paprasčiausią šampūną normaliems arba riebaluotams plaukams, be jokių papildomų funkcijų. Kuo mažiau chemijos šampūne sudėta, tuo mažiau riebalinsis oda.

4. Plauti plaukus po šiltu o ne po karštu vandeniu. Karštas vanduo nualina galvos odą ir priverčia ją "išleisti" papildomus riebalus.

5. Jei iš vakaro naudojote kokosų aliejų plaukų galams, tuomet kondicionieriaus ar balzamo naudoti nereikia!!!! Tai tik papildomai apsunkintu plauką. Jei nenaudojote aliejaus, po plovimo užsidėkite kondicionierių ar drėkinamają kaukę tik ant plaukų galiukų. Palaikykite kelias minutes ir nuplaukite drungnu vandeniu. Karštas vanduo dar labiau išsausintu galiukus.

6. Išplautus plaukus švelniau nusausinkite rankšliuosčiu, jokiu būdu netrinkite plaukų. Trinimas tik dar labiau pažeis plauką.

7. Leiskite plaukams nors trumpam apdžiūti ore ir tik tuomet su šaltu/šiltu vėjeliu ir pakankamu atstumu nuo plaukų driovinkite plaukus fenu.

8. Stenkitės nešukuoti drėgnų plaukų. O šukuodamos, tai darykite pradedant plaukų galiukais ir tai pjudant į viršų.

9. Kuo rečiau naudokite plaukų tiesintuvą ar žnyples. Jos nepataisomai išsausina plauką, ir čia jau joks produktas jų nebeatstatys. O jei visgi naudojate, pasirinkite žemą temperatūrą ir prieš tiesindamos, dar šlapius plaukų galiukus apipurškite apsauga nuo karščio.

10. Kelis kartus į mėnesį darykitės plaukų kaukes. Čia būtina atkreipti dėmesį į tai jog patartina naudoti naturalius produktus ir kaukę dėti tik ant galiuku. Aš naudojų desertinę želatina, kuri drėkina galiukus ir papildomai tiesina plaukus. Po tokios kaukes nebereikia net ir tiesintuvo.

Tai štai mano 10 šventų plaukų įsakymų. Visoms ilgų bei tiesių plaukų savininkėms, kurios skundžiasi riebaluotais plaukais bei sausais galiukais nuoširdžiai patariu jų laikytis.
Galvos oda atsigavo, galvą galiu drąsiai plauti kas antrą dieną, plaukų galiukai švelnus ir neišsipešioję, plaukai pradėjo sparčiau augti o ir į kirpyklą rečiau užsuku, nes galiukai sveiki smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Demoxi @ 2015 09 04, 11:28)
Ir mane ilgai kankino ši problema, kol pagaliau radau gana efektingą būdą, kaip jos atsikratyti. Na stebuklų nedaro, bet išties padeda. Dabar mano galvos odos riebumas normalizavosi ir plaukų galiukai atsigavo.
Taigi anksčiau plaukus tekdavo plauti kasdien, o vakarop jau galėdavau iš jų aliejų spausti. Vėliau kirpėja patarė štai ką:

1. Stengtis galvą plauti kuo rečiau. Jei pvz. žinote kad sekančią dieną neisite iš namų, tai tiesiog susiriškite kuoduką ir neplaukite tą dieną galvos. Kuo dažniau plaunama galva, tuo ji labiau riebaluojasi.

2. Stengtis galvą plauti rytais. O iš vakaro prieš plovimą, kartą į savaitę PLAUKŲ GALIUKUS sutepti kokosų aliejumi.

3. Galvos plovimui naudoti KASDIENINIAM plovimui skirtą paprastų paprasčiausią šampūną normaliems arba riebaluotams plaukams, be jokių papildomų funkcijų. Kuo mažiau chemijos šampūne sudėta, tuo mažiau riebalinsis oda.

4. Plauti plaukus po šiltu o ne po karštu vandeniu. Karštas vanduo nualina galvos odą ir priverčia ją "išleisti" papildomus riebalus.

5. Jei iš vakaro naudojote kokosų aliejų plaukų galams, tuomet kondicionieriaus ar balzamo naudoti nereikia!!!! Tai tik papildomai apsunkintu plauką. Jei nenaudojote aliejaus, po plovimo užsidėkite kondicionierių ar drėkinamają kaukę tik ant plaukų galiukų. Palaikykite kelias minutes ir nuplaukite drungnu vandeniu. Karštas vanduo dar labiau išsausintu galiukus.

6. Išplautus plaukus švelniau nusausinkite rankšliuosčiu, jokiu būdu netrinkite plaukų. Trinimas tik dar labiau pažeis plauką.

7. Leiskite plaukams nors trumpam apdžiūti ore ir tik tuomet su šaltu/šiltu vėjeliu ir pakankamu atstumu nuo plaukų driovinkite plaukus fenu.

8. Stenkitės nešukuoti drėgnų plaukų. O šukuodamos, tai darykite pradedant plaukų galiukais ir tai pjudant į viršų.

9. Kuo rečiau naudokite plaukų tiesintuvą ar žnyples. Jos nepataisomai išsausina plauką, ir čia jau joks produktas jų nebeatstatys. O jei visgi naudojate, pasirinkite žemą temperatūrą ir prieš tiesindamos, dar šlapius plaukų galiukus apipurškite apsauga nuo karščio.

10. Kelis kartus į mėnesį darykitės plaukų kaukes. Čia būtina atkreipti dėmesį į tai jog patartina naudoti naturalius produktus ir kaukę dėti tik ant galiuku. Aš naudojų desertinę želatina, kuri drėkina galiukus ir papildomai tiesina plaukus. Po tokios kaukes nebereikia net ir tiesintuvo.
Tai štai mano 10 šventų plaukų įsakymų. Visoms ilgų bei tiesių plaukų savininkėms, kurios skundžiasi riebaluotais plaukais bei sausais galiukais nuoširdžiai patariu jų laikytis.
Galvos oda atsigavo, galvą galiu drąsiai plauti kas antrą dieną, plaukų galiukai švelnus ir neišsipešioję, plaukai pradėjo sparčiau augti o ir į kirpyklą rečiau užsuku, nes galiukai sveiki smile.gif

Dėkui už patarimą thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Demoxi @ 2015 09 04, 12:28)

Su šiais teiginiais nesutinku.
Džiovinimas šaltu šiltu vėjeliu besipučiančius plaukus tik dar labiau išpučia ir jie atrodo kaip šieno kupeta, tikrai netiks besibučiančiu plauku savininkems.
Neisivaizduoju kaip susiformuot šukuosena nešukuojant drėgnu plauku, tai nebent tinka garbanėms.
Tiesinimas žema temperatura yra neimanomas, nes jei pasirinkta per žema temperatūra, tai tiesintuvas tiesiog neslysta ir peša plauka.
Čia iš asmeninės ir profesionalu patirties. Kas tinka vienam tipui gali kenkti kitam plauku tipui. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baggio: 05 rugsėjo 2015 - 09:41
QUOTE(baggio @ 2015 09 05, 09:40)
Su šiais teiginiais nesutinku.
Džiovinimas šaltu šiltu vėjeliu besipučiančius plaukus tik dar labiau išpučia ir jie atrodo kaip šieno kupeta, tikrai netiks besibučiančiu plauku savininkems.
Neisivaizduoju kaip susiformuot šukuosena nešukuojant drėgnu plauku, tai nebent tinka garbanėms.
Tiesinimas žema temperatura yra neimanomas, nes jei pasirinkta per žema temperatūra, tai tiesintuvas tiesiog neslysta ir peša plauka.
Čia iš asmeninės ir profesionalu patirties. Kas tinka vienam tipui gali kenkti kitam plauku tipui. 4u.gif

Na va, čia turbūt jau nuo plauko priklauso, ar jis pučiasi ar ne. Mano plaukų galiukai nuo karšto feno į šieną panašėja, o plaukų šaknys dar labiau riebaluojasi tai stengiuosi džiovinti šiltu, o ne karštu vėjeliu, o šukuoti pradedu tik pusiau apdžiūvusius plaukus.
Kadangi mano pagrindinė šukuosena palaidi, tiesūs plaukai biggrin.gif, tai šukuosenų formuoti man netenka.

Atsakyti
Mano plaukai irgi tiesus yra, niekada ju nesukuoju slapiu schmoll.gif dziovintuvu fenuoju karstu oru, atrodo turetu pasausint, bet pastebiu kai tik fenuoju plaukai dar greiciau riebaluotis pradeda doh.gif tai stengiuos dziovint naturaliai 4u.gif
Atsakyti