Ir mane ilgai kankino ši problema, kol pagaliau radau gana efektingą būdą, kaip jos atsikratyti. Na stebuklų nedaro, bet išties padeda. Dabar mano galvos odos riebumas normalizavosi ir plaukų galiukai atsigavo.
Taigi anksčiau plaukus tekdavo plauti kasdien, o vakarop jau galėdavau iš jų aliejų spausti. Vėliau kirpėja patarė štai ką:
1. Stengtis galvą plauti kuo rečiau. Jei pvz. žinote kad sekančią dieną neisite iš namų, tai tiesiog susiriškite kuoduką ir neplaukite tą dieną galvos. Kuo dažniau plaunama galva, tuo ji labiau riebaluojasi.
2. Stengtis galvą plauti rytais. O iš vakaro prieš plovimą, kartą į savaitę PLAUKŲ GALIUKUS sutepti kokosų aliejumi.
3. Galvos plovimui naudoti KASDIENINIAM plovimui skirtą paprastų paprasčiausią šampūną normaliems arba riebaluotams plaukams, be jokių papildomų funkcijų. Kuo mažiau chemijos šampūne sudėta, tuo mažiau riebalinsis oda.
4. Plauti plaukus po šiltu o ne po karštu vandeniu. Karštas vanduo nualina galvos odą ir priverčia ją "išleisti" papildomus riebalus.
5. Jei iš vakaro naudojote kokosų aliejų plaukų galams, tuomet kondicionieriaus ar balzamo naudoti nereikia!!!! Tai tik papildomai apsunkintu plauką. Jei nenaudojote aliejaus, po plovimo užsidėkite kondicionierių ar drėkinamają kaukę tik ant plaukų galiukų. Palaikykite kelias minutes ir nuplaukite drungnu vandeniu. Karštas vanduo dar labiau išsausintu galiukus.
6. Išplautus plaukus švelniau nusausinkite rankšliuosčiu, jokiu būdu netrinkite plaukų. Trinimas tik dar labiau pažeis plauką.
7. Leiskite plaukams nors trumpam apdžiūti ore ir tik tuomet su šaltu/šiltu vėjeliu ir pakankamu atstumu nuo plaukų driovinkite plaukus fenu.
8. Stenkitės nešukuoti drėgnų plaukų. O šukuodamos, tai darykite pradedant plaukų galiukais ir tai pjudant į viršų.
9. Kuo rečiau naudokite plaukų tiesintuvą ar žnyples. Jos nepataisomai išsausina plauką, ir čia jau joks produktas jų nebeatstatys. O jei visgi naudojate, pasirinkite žemą temperatūrą ir prieš tiesindamos, dar šlapius plaukų galiukus apipurškite apsauga nuo karščio.
10. Kelis kartus į mėnesį darykitės plaukų kaukes. Čia būtina atkreipti dėmesį į tai jog patartina naudoti naturalius produktus ir kaukę dėti tik ant galiuku. Aš naudojų desertinę želatina, kuri drėkina galiukus ir papildomai tiesina plaukus. Po tokios kaukes nebereikia net ir tiesintuvo.
Tai štai mano 10 šventų plaukų įsakymų. Visoms ilgų bei tiesių plaukų savininkėms, kurios skundžiasi riebaluotais plaukais bei sausais galiukais nuoširdžiai patariu jų laikytis.
Galvos oda atsigavo, galvą galiu drąsiai plauti kas antrą dieną, plaukų galiukai švelnus ir neišsipešioję, plaukai pradėjo sparčiau augti o ir į kirpyklą rečiau užsuku, nes galiukai sveiki