Įkraunama...
Įkraunama...

Priešmokyklis ugdymas

QUOTE((ieva) @ 2011 02 08, 16:49)
Mano bernuzelis nuo rudens jau keliaus, rugpjucio 20 sueis 6, tai po keliu dieneliu jau eis i paruosiama grupe.

Moka jau visas raides, skaicius iki 20. su rasyba kiek sunkiau, aukletoja darzeli vis liepia namie ji mokit pagaliukus, trikampius (vienu zodziu rasybos pradmenis) mokint, sako, gal tiksliau gazdina, kad paruosiamoj bus sunku jei nemokes. tai man ir kyla kausimas, ka toj paruosiamoj tuomet mokins  g.gif

Siūlyčiau apsilankyti puslapyje http://www.smm.lt/ug...imokyklinis.htm 4u.gif
Ten įdėta priešmokyklinio ugdymo programa, pagal kurią bus tam tikri reikalavimai priešmokyklinukui. Man taip pat ši info padėjo suvokti, kad ne vien skaityti ir rašyti turėtų išmokti mūsų vaikas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 02 09, 00:24)
Siūlyčiau apsilankyti puslapyje http://www.smm.lt/ug...imokyklinis.htm 4u.gif
Ten įdėta priešmokyklinio ugdymo programa, pagal kurią bus tam tikri reikalavimai priešmokyklinukui. Man taip pat ši info padėjo suvokti, kad ne vien skaityti ir rašyti turėtų išmokti mūsų vaikas. g.gif

Aciu labai, butinai pasidomesiu 4u.gif
Atsakyti
paruosiamojoj grupej turetu manau pradeti mokyti raideles skaiciukus, as nesuprantu, kam tos paruosiamos tada reikalingos, suprantu, kad pirmoj klasej gali buti nemokant nieko, bet paruosiamojoj, tai patyliu...
Atsakyti
ale tai bėda, negirdėjau niekur geros nuomonės apie darželių priešmokyklines grupes blink.gif , gal reiktų susimąstyti darželiams, ir pakeisti tas sovietų sąjungos mokytojas aktyvesnėmis ir jaunesnėmis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 09, 22:00)
Sveikinu, jūsų darbas su vaiku duoda vaisių smile.gif Matyt ir pati labai domisi, ko gero ir gabumai ne vidutiniai, jeigu tiek daug moka net nelankydama mokyklos.
thumbup.gif

Na gal ji jau ir per daug susidomejus,nes 7 ryto girdziu sedi skaito mirksiukas.gif knyga. tai skaitymo net nekontroliuoju. Kai pasakau atnesk matematika, mielai nesa ir daro, nes zino, kad visitek reikes. Man smagu, kad jos nereikia verst mokyits. Skaiciuoja jau irgi neblogai pvz 100-5; 17-6; 25-16 ir t.t. Dirba su liniuote. Pagal puikia knyga ''dailiai rasau'' ismko rasyti visas raides taisiklingai, tikrai puiki knyga, rekomenduoju. Rasome raidziu ir zodziu diktantus. isgirsti zodi ir taisiklingai parasyti nera lengva, tobulejam. Mano nuomone, kad reikia vaikui padeti juo daugiau, kol galiu, kol esu namuose. Dirbam kasdien, ne daugiau 40 min. Vaikas labai laukia mokyklos ir rugsejo 1. Tiesa mokinomes menesius, sunkiai sekesi isiminti, tuomet pradejom dainuot ir ka jus manot vaikas isdainuoja visus 12 menesius:)
Sekmes ir kantrybes mamytems dirbant su vaikuciais. Musu vaikai niekam labai jau nerupi, mokytojai vienodai ar vaikas suprato iki galo ar ne. Kas spejo pagautipamokos metu gerai kas ne toks ir bus ivertinimas. O mes jug norime, kad musu vaikai butu kuo geriau ivertinti. Na bent jau as:)
Atsakyti
Sveikos Mamytes, kreipiuosi i visas, kuriu vaikuciai gime 2005m ir jaunesni. Siandien suzinojau , kad kovo 28d bus svarstomas klausimas savivaldybeje del priesmokyklinuku darzeliuose iskelimo i mokyklas. Jiems atrodo, kad Vilniuje truksta darzeliu, o mokyklos tuscios, todel sugalvojo visus isgrusti. Man regis jie tokie dar mazi, kaip jie ten didelej mokykloj? Beto aisku maitinimas, prailginta grupe, ivairus bureliai isplaus kisene kuo puikiausiai!
Ka manote?
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 03 23, 20:07)
Sveikos Mamytes, kreipiuosi i visas, kuriu  vaikuciai gime 2005m ir jaunesni. Siandien suzinojau , kad kovo 28d bus svarstomas klausimas savivaldybeje del priesmokyklinuku darzeliuose iskelimo i mokyklas. Jiems atrodo, kad Vilniuje truksta darzeliu, o mokyklos tuscios, todel sugalvojo visus isgrusti. Man regis jie tokie dar mazi, kaip jie ten didelej mokykloj? Beto aisku maitinimas, prailginta grupe, ivairus bureliai isplaus kisene kuo puikiausiai!
Ka manote?

taip, dabar darželius stipriai finansuoja valstybė, vieno vaiko darželis kainuoja 7 tūkst. litų. bet antra vertus, kiek sumoka tėveliai tų, kurie nepateko į darželius? pas mus darželyje - 3 grupės priešmokyklinių.
gėris - nereiktų vaikui miegoti (dėl to nemenki konfliktai), jeigu atskirame korpuse su pradinukais, manau - nieko baisaus. Airijoje eina nuo kiek???
Atsakyti
O aš jau buvau pradėjusi galvoti, kaip čia rasti mokyklą su ta priešmokykline grupe g.gif Nes artimiausioje domėjausi - nėra. Tai gal atsiras visose, jei nuspręs. Maniškis darželio nelankęs, tai nelabai verta pradėti jį ten vesti.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 03 23, 22:03)
taip, dabar darželius stipriai finansuoja valstybė, vieno vaiko darželis kainuoja 7 tūkst. litų. bet antra vertus, kiek sumoka tėveliai tų, kurie nepateko į darželius? pas mus darželyje - 3 grupės priešmokyklinių.
gėris - nereiktų vaikui miegoti (dėl to nemenki konfliktai), jeigu atskirame korpuse su pradinukais, manau - nieko baisaus. Airijoje eina nuo kiek???

Taip, bet ar visada galesit vaikus pasiimti iki pietu. Jeigu ne, tai kur bus vaikas? Prailgintoje grupeje? Ar nebus prailgintoje grupeje jie kartu su didesniais vaikais? Kur vaikai gales pasiilseti? Koridoriuose triuksmas neimanomas. Mano antrokas mokosi atskirame korpuse, kur tik pradinukai, bet triuksmas per pertraukas toks, kad susisneketi negali. Vaikai ikimokyklinukai vistik dar mazi, jiems poilsio dar reikia, netgi jeigu jie nemiega dienos miego, poilsis ir ramybė butinas. O daugeliui ir miegas reikalingas. Maniskis vidurinelis buna ir pats pietu miego pasipraso, zinoma, kartais ir pasioziuoja, bet paguldytas kaip mat isluzta.
Manau, kad mokyklos nera tinkamai irengtos tokioms grupems. Bent jau mano sunaus mokykloje man nesusidare ispudis, kad kazkur galima butu daryt priesmokyklinuku grupes ir kad turetu laisvu patalpu.
Ir dar problema. Tarkim mano rajone salia namu yra du darzeliai (lietuviski) po pora grupiu tikrai yra priesmokyklinuku, kur dar naujokai kokie, dar is tolimesnio darzelio vaikus gali priskirti i musu rajono mokykla ir kas iseina? Ogi susidarys vienoje mokykloje istisa armija priesmokyklinuku. As tai nesuprantu, kur ras mokykla tinkamas patalpas, juk priesmokyklinukas vistik skiriasi nuo pradinuko ir salygos jiems turi skirtis. WC bendrais dalinsis? Na pertrauku metu darzelinukas i WC nesugebes vienas nueiti, ji pakeliui koks treciokas isvers is koto. Lydes aukletoja? O kas priziures likusius vaikus?
Zodziu, mano supratimu, VISISKA NESAMONE protest.gif
Atsakyti
QUOTE(scholastika @ 2011 02 10, 10:47)
paruosiamojoj grupej turetu manau pradeti mokyti raideles skaiciukus, as nesuprantu, kam tos paruosiamos tada reikalingos, suprantu, kad pirmoj klasej gali buti nemokant nieko, bet paruosiamojoj, tai patyliu...

Būtent drinks_cheers.gif
Atsakyti
as pvz nusprendziau savo vaika vesti i mokykla paruosiamuku grupe, nes manau apsipras su aplinka, su reikalavimais, kurie jau bus pirmoj klasej, nematau cia nieko blogo, aisq, pradzioje, o gal ir visus metus reiks pavargti, nu bet ko nepadarysi del savo vaiku ax.gif
Atsakyti
Nesuprantu, kodel taip skubam atimti is savo vaiku vaikyste...
Atsakyti