Įkraunama...
Įkraunama...

Priešmokyklis ugdymas

QUOTE(Tekantisaule @ 2010 10 19, 19:35)
Musu sunus  kita rudeni eis i pirma klase. Bet jau pazysta skaicius, suskaiciuoja pinigus, pazysta visas spalvas, moka atpasakoti, raso raides ir pazysta visas raides, jau beveik viska perskaito....tai manau, iki kito rudens skaitys jau puikiai. Ir visa tai jis praktiskai ismoko priesmokyklineje darzelio grupeje. Zinoma, pats noro labai daug turi, grizta namo, praso, kad su juo pasimokytume, rasytume, sprestume uzduoteles ir pan., gal todel visko pramoko.
Ir nematau as tame nieko blogo, jei vaikas rodo nora mokytis. Aisku, jei nenori, tai ir nereikia versti, prades eiti i mokykla, ismoks ir ten visko ko reikia.

mūsų sūnelis irgi kitą rudenį bus pirmoka , dabar yra parušiamukas, grupę lankom drželyje thumbup.gif mes irgi jau daug ką mokam, jau skaitom tikrai neblogai mokam rašyti raides spauzdintinėmis raidėmis, skaičiuojam iki 100, dabarir t.t
Papildyta:
mūsų auklėtoja moko ir skaičiukus rašyti ir raideles ir šiek tiek skaityti thumbup.gif , taip pat sudėtį ir atimtį iki 10 thumbup.gif , aišku vieniems sekasi geriau kitiems nelabai, pildom ir mes pratybas ir t.t., na mūsų vyrukas skaičiukus ir raideles jau pažįsta senokai, skaitom mes jau sakyčiau gerai o iki rudens manau bus thumbup.gif thumbup.gif , tik va ko auklėtoja nepatarė daryti tai mokyti rašytinių raidžių , nes sako mokytoja moko savaip 4u.gif , o šeip rašom neblogai seniau pasakydavom žodį skiemenimis tai parašydavo, o dabar tiesiog pasakai kokį žodį tai ptas garsiai kartoja ir parašo, bet va sunkiau su tais ei ar ie 4u.gif 4u.gif 4u.gif o mums auklėtoja patarė svarbiausiai vaikui lavinti foneminę klausą thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(saulyte33 @ 2010 12 10, 17:41)
Yra tokia priešmokyklinio ugdymo programa: ji yra vienoda tiek darželiams tiek mokyloje. Viskas priklauso nuo vaiko ir pedagogo. Na, pvz., mano vaiko grupėje yra iš 20 vaikų 4 laisvai skaitantys. Maniškė paskaito 4 žodžių ribose. mirksiukas.gif
Žinoma norint žinot, kaip sekasi vaikui, reikia artimai kontaktuoti su auklėtoja, kur reikia namuose padėti vaikui pačiai. Žinokite priešmokyklinio ugdymo programa neįpareigoja išmokyti vaikus skaityti. schmoll.gif  Kaip bebūtų liūdna, taip yra. Taigi to vaiko tėveliams, kuriam prasčiau sekasi ir tenka atsakomybė išmokyti savo vaiką skaityti ir pan. schmoll.gif

pas mus grupėje 22, o skaito 3 thumbup.gif bet manau išmoks daugiau, bet kaip ne keista visi išmokę skaityti namuose thumbup.gif
Atsakyti
Aš savąją taip pat išmokiau raidelių, bei skaitymo. Manyčiau kiti tėveliai taip pat moko savo vaikus namie, daug nesitikėdami iš darželio. g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2010 12 10, 15:41)
Yra tokia priešmokyklinio ugdymo programa: ji yra vienoda tiek darželiams tiek mokyloje. Viskas priklauso nuo vaiko ir pedagogo. Na, pvz., mano vaiko grupėje yra iš 20 vaikų 4 laisvai skaitantys. Maniškė paskaito 4 žodžių ribose. mirksiukas.gif
Žinoma norint žinot, kaip sekasi vaikui, reikia artimai kontaktuoti su auklėtoja, kur reikia namuose padėti vaikui pačiai. Žinokite priešmokyklinio ugdymo programa neįpareigoja išmokyti vaikus skaityti. schmoll.gif  Kaip bebūtų liūdna, taip yra. Taigi to vaiko tėveliams, kuriam prasčiau sekasi ir tenka atsakomybė išmokyti savo vaiką skaityti ir pan. schmoll.gif

del ko cia liudet reikia? mamos, tik neperdekit biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2010 12 10, 22:16)
Aš savąją taip pat išmokiau raidelių, bei skaitymo. Manyčiau kiti tėveliai taip pat moko savo vaikus namie, daug nesitikėdami iš darželio. g.gif

manau jei tik vaikas nori, tai kodėl jo nepamokius namuose thumbup.gif thumbup.gif lengviau pačiams vaikui tada bus thumbup.gif , o aš manau kad daug mamų kaip tik galvoja: kam čia mokyti tam yra darželis tam yra mokykla schmoll.gif schmoll.gif taip pat panašei kaip ir su elgesiu jei vaikas neklauso dažnai sako mokykloje jį perauklės schmoll.gif
Atsakyti
Mano dukrytei jau 6 metukai, kitais metais eisime i mokykla. Nuo 5 metu pati mokianu skaityti, dabar skaito puikiai knygas, zurnaliukus. Mokomes ir skaiciuoti is pardziu iki 10 it t.t Dabar vaikas skaiciuoja stulplekiu. Mokomes namuose nemazai. Is darzelio tikiuosi tikrai nedaug, nes daug vaiku, aukletoja viena. Ir kaip kazkas minejo darzelis neispareigoja ismokyti skaityti. mirksiukas.gif
Atsakyti
as galu gale nusprendziau savo vaika leisti i mokykla i priesmokykline grupe smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivoncikas @ 2011 01 09, 15:54)
Mano dukrytei jau 6 metukai, kitais metais eisime i mokykla. Nuo 5 metu pati mokianu skaityti, dabar skaito puikiai knygas, zurnaliukus. Mokomes ir skaiciuoti is pardziu iki 10 it t.t Dabar vaikas skaiciuoja stulplekiu. Mokomes namuose nemazai. Is darzelio tikiuosi tikrai nedaug, nes daug vaiku, aukletoja viena. Ir kaip kazkas minejo darzelis neispareigoja ismokyti skaityti.  mirksiukas.gif

Tikrai taip, nes auklėtoja viena o vaikų pavyzdžiui pas mus grupėje yra 22. Moko ir raideles ir skaičiukus, bet manau visas darbas tenka mamytėms, mes irgi mokomės namuose tai skaitom ir rašom ir skaičiuojam, manau pradžiai tikrai nebus sunku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivoncikas @ 2011 01 09, 15:54)
Mano dukrytei jau 6 metukai, kitais metais eisime i mokykla. Nuo 5 metu pati mokianu skaityti, dabar skaito puikiai knygas, zurnaliukus. Mokomes ir skaiciuoti is pardziu iki 10 it t.t Dabar vaikas skaiciuoja stulplekiu. Mokomes namuose nemazai. Is darzelio tikiuosi tikrai nedaug, nes daug vaiku, aukletoja viena. Ir kaip kazkas minejo darzelis neispareigoja ismokyti skaityti.  mirksiukas.gif

Sveikinu, jūsų darbas su vaiku duoda vaisių smile.gif Matyt ir pati labai domisi, ko gero ir gabumai ne vidutiniai, jeigu tiek daug moka net nelankydama mokyklos.
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 10 19, 11:58)
As irgi UZ priesmokykline grupe darzelyje. Nes jie ten tikrai yra ruosiami ir skaiciuoti, ir skaityti, ir ivairias uzduoteles daryti. Be to, tuo paciu ir pazaidzia, ir pailsi, pamiega, bei visada pavalge ir apziureti.  smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėta @ 2010 10 19, 14:23)
Priešmokylinukų niekas nemoko skaityti ir rašyti. Tam yra mokyklą. Priešmokyklinėje klasėje vaikus paruošia mokyklai - lavina foneminę klausą, smulkiąją motoriką, akių - rankų koordinaciją, gebėjimą laisvai reikšti mintis ir panašiai. Mokykloje esančiose priešmokyklinio ugdymo grupėse ta pati programa. Jei moko skaityti, nusižengia įstatymui.
Paieškokite informacijos, įvedus google : Priešmokyklinio ugdymo programa. Galėsite atsisiųsti visą programą ir išsiaiškinti ką ir ko moko vaikus.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif su kiekvienu žodžiu
Atsakyti
QUOTE(scholastika @ 2010 10 17, 17:08)
Norejau mamyciu pasiteirauti, kitais metais jau turetumem su vyresneliu eiti i paruosiamukus darzelyje, bet susimasciau, ar leisti i darzeli ar i mokykla paruosiamuku grupe, ka jus manot? nes kiek zinau kai kurie darzeliai nemoko vaiku pvz. skaityti, kokios mokyklos turi paruosiamuku grupes gal zinot?
aciu uz ats

Leidžiant į darželį, vaikas saugus visą dieną - ir pailsi, ir pavalgo, ir nustatytom valandom atvežamas bei pasiimamams. Tėvams visai patogu. Mokykloje gi vaikai būna 2,5 - 3 valandas. Kas paims vaiką, ką vaikas veiks likusią dienos dalį?

Aš pati neskiriu nei eilinio darželinuko, nei priešmokyklinuko programų. Vaikas mokėsi temomis tiek 5mečių grupėj - ir apie vaisius, ir apie daržoves, ir apie šeimą, ir kažkaip man vistiek lygiai taip pat atrodo, kad jis mokosi priešmokyklinukų grupėj tą patį unsure.gif Ir vienais, ir kitais metais su vaikais dirba vienu metu viena auklėtoja. Ir piešia tie vaikai man vienodai intensyviai unsure.gif, ir darbelius lipdo ar karpo vėlgi mano supratimu tokius pačius.. Gal tik toks skirtumas tarp eilinės darželio grupės ir priešmokyklinukų grupės, kad priešmokyklinukuos auklėtojos reikalauja iš vaikų savarankiškumo - pasidengti stalą, atsinešti/nusinešti indus, maistą, apsirengti/nusirengti patiems. Mano vyriausiam vaikui tai pats tas tokia darželio grupė, tačiau jeigu kiti mano vaikai bus gudresni, tai neleisiu jų į darželio priešmokyklinę grupę, eis į mokyklos nulinę klasę.

Kiek esu bendravusi su tėvais, tai visgi kaip bebūtų keista, tačiau mokykloj vaikai stipriau pasiruošia mokymosi procesui, nors sakoma, kad ir darželio priešmokyklinio ugdymo pedagogai, ir mokyklos pradinių klasių mokytoja dirba pagal tą pačią programą. unsure.gif Tikrai esu pasimetus..
Atsakyti
Mane irgi kankina klausimas. Ar gali vaikas pradėt lankyti iš karto 1 klasę? Mes nenorime eiti į priešmokyklinę grupę, nes keisis auklėtojos ir t.t Skaityti jau mokame.
Atsakyti