Maniškis priešmokyklinę lanko darželyje. Dar negirdėjau, kad priešmokyklinėje grupėje nemokytų skaičiuoti ir rašyti Mokina, aišku tam tikrose ribose, pagal programą. Ir pratybas teko pirkti (yra spec. priešmokyklinukams). Nemokinti gali ikimokyklinėje grupėje (mokinimas čia jau daugiau nuo auklėtojų priklauso).
As irgi UZ priesmokykline grupe darzelyje. Nes jie ten tikrai yra ruosiami ir skaiciuoti, ir skaityti, ir ivairias uzduoteles daryti. Be to, tuo paciu ir pazaidzia, ir pailsi, pamiega, bei visada pavalge ir apziureti.
Priešmokylinukų niekas nemoko skaityti ir rašyti. Tam yra mokyklą. Priešmokyklinėje klasėje vaikus paruošia mokyklai - lavina foneminę klausą, smulkiąją motoriką, akių - rankų koordinaciją, gebėjimą laisvai reikšti mintis ir panašiai. Mokykloje esančiose priešmokyklinio ugdymo grupėse ta pati programa. Jei moko skaityti, nusižengia įstatymui.
Paieškokite informacijos, įvedus google : Priešmokyklinio ugdymo programa. Galėsite atsisiųsti visą programą ir išsiaiškinti ką ir ko moko vaikus.
Paieškokite informacijos, įvedus google : Priešmokyklinio ugdymo programa. Galėsite atsisiųsti visą programą ir išsiaiškinti ką ir ko moko vaikus.
bet kiek zinau ir ne is vieno tevelio ir mamytes girdejau,kad kai vaikas patenka i klase, kur puse vaiku jau moka skaityti, nemokanciu niekas nelaukia, tipo cia ju problema ir niekas ju nemoko, tai ka tada daryti?
Musu sunus kita rudeni eis i pirma klase. Bet jau pazysta skaicius, suskaiciuoja pinigus, pazysta visas spalvas, moka atpasakoti, raso raides ir pazysta visas raides, jau beveik viska perskaito....tai manau, iki kito rudens skaitys jau puikiai. Ir visa tai jis praktiskai ismoko priesmokyklineje darzelio grupeje. Zinoma, pats noro labai daug turi, grizta namo, praso, kad su juo pasimokytume, rasytume, sprestume uzduoteles ir pan., gal todel visko pramoko.
Ir nematau as tame nieko blogo, jei vaikas rodo nora mokytis. Aisku, jei nenori, tai ir nereikia versti, prades eiti i mokykla, ismoks ir ten visko ko reikia.
Papildyta:
Na, manau, ne google reikia ieskoti ko, ka ir kiek moko "tavo" vaika darzelyje, o klausti aukletoju ir dometis programa, bei vaiku.
Ir nematau as tame nieko blogo, jei vaikas rodo nora mokytis. Aisku, jei nenori, tai ir nereikia versti, prades eiti i mokykla, ismoks ir ten visko ko reikia.
Papildyta:
QUOTE(Vėta @ 2010 10 19, 13:23)
Priešmokylinukų niekas nemoko skaityti ir rašyti. Tam yra mokyklą. Priešmokyklinėje klasėje vaikus paruošia mokyklai - lavina foneminę klausą, smulkiąją motoriką, akių - rankų koordinaciją, gebėjimą laisvai reikšti mintis ir panašiai. Mokykloje esančiose priešmokyklinio ugdymo grupėse ta pati programa. Jei moko skaityti, nusižengia įstatymui.
Na, manau, ne google reikia ieskoti ko, ka ir kiek moko "tavo" vaika darzelyje, o klausti aukletoju ir dometis programa, bei vaiku.
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 10 19, 18:35)
Musu sunus kita rudeni eis i pirma klase. Bet jau pazysta skaicius, suskaiciuoja pinigus, pazysta visas spalvas, moka atpasakoti, raso raides ir pazysta visas raides, jau beveik viska perskaito....tai manau, iki kito rudens skaitys jau puikiai. Ir visa tai jis praktiskai ismoko priesmokyklineje darzelio grupeje.
Berniukas priešmokyklinę grupę lanko dar tik 1.5 mėn ir jau spėjo viso to išmokti? Ar aš kažką ne taip supratau?
Maniškis taip pat priešmokyklinukas. Eina į darželį. Man tai priimtinamesnis variantas, nei priešmokyklinė grupė mokykloje. Kol kas jį ir grupiokus moko raidžių, skaičių, lavina smulkiąją motoriką ir pan. Džiaugiuosi, kad užduotys vaikams individualizuojamos- parenkamos pagal jų gebėjimus. Maniškis matematikos žiniomis gerokai lenkia bendraamžius, o štai raides kol kas sunkiai "įkanda" Tikiuosi iki mokyklos viskas susitvarkys.
QUOTE(Nireglina @ 2010 10 19, 21:14)
Berniukas priešmokyklinę grupę lanko dar tik 1.5 mėn ir jau spėjo viso to išmokti? Ar aš kažką ne taip supratau?
Maniškis taip pat priešmokyklinukas. Eina į darželį. Man tai priimtinamesnis variantas, nei priešmokyklinė grupė mokykloje. Kol kas jį ir grupiokus moko raidžių, skaičių, lavina smulkiąją motoriką ir pan. Džiaugiuosi, kad užduotys vaikams individualizuojamos- parenkamos pagal jų gebėjimus. Maniškis matematikos žiniomis gerokai lenkia bendraamžius, o štai raides kol kas sunkiai "įkanda" Tikiuosi iki mokyklos viskas susitvarkys.
Kadangi mano sunaus grupe yra misri, t.y. priesmokyklinukai ir darzelinukai kartu, tai praeitais metais jis vis prisijungdavo lyg ir zaidimo forma prie tu priesmokyklinuku, darydavo uzduoteles, pirkau pratybas, aukletoja noriai su juo uzsieme, kaip ir su visais priesmokyklinukais. Uztat siais metais jam jau viskas zinoma ir praktiskai viska moka tai ka dabar eina priesmokyklinukai ir netgi daugiau, sakyciau. Siais metais vel naujos pratybos, tai ka kiti daro nenoriai, jis pats pasipraso, kad tik jam leistu tas pratybas atlikti.
Su raidemis mums irgi buvo problemu, apie rasyma jau net nekalbu, nes jis dar ir kairiarankis, bet dirbant viskas susitvarke. Laiko dar yra, su raidelem susidraugausit ir jus.
labas noreciau paklausti gal kas zinot arciausiai statybininku pr. kokiu darzeliu su priesmokyklinuku grupemis, sunus darzelio nelankes tad apie juos nenusimanau....
kai mano mergaitė ėjo į priešmokyklinę gr. darželyje pirkom pratybas skirtas priešmokyklinukams. Ten mokėsi raides, skaičius ir t.t. buvo grupėje ir tokių vaikų, kurie jau gale metų, gerai mokėjo skaityti ir tai nieko nuostabaus, juk jau beveik septynmeciai (kai kurie buvo, kurie gimę pradžioj metų..), specialiai ten jų niekas nevertė mokėt skaityt, bet gi auklėtoja mato su kuriais jau galima"šuoliuot" toliau tai ir pamokina ir skaityt ir t.t. Aš buvau patenkinta paruošiamos gr. mokytoja, nes atsižvelgiant į vaiko gabumus ji "paspausdavo" juos..gražiai ne per prievartą..
o gal kas lanket paruosiamuku grupe "Sermuksnelio" darzelyje? kokie atsiliepimai?
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 10 19, 10:58)
As irgi UZ priesmokykline grupe darzelyje. Nes jie ten tikrai yra ruosiami ir skaiciuoti, ir skaityti, ir ivairias uzduoteles daryti. Be to, tuo paciu ir pazaidzia, ir pailsi, pamiega, bei visada pavalge ir apziureti.
visiskai pritariu
ir tikrai mokina raideles,delioja skiemenis,skaiciuoja iki 10 ir mazejancia tvarka ir tt....bent jau musu darzelyje
Yra tokia priešmokyklinio ugdymo programa: ji yra vienoda tiek darželiams tiek mokyloje. Viskas priklauso nuo vaiko ir pedagogo. Na, pvz., mano vaiko grupėje yra iš 20 vaikų 4 laisvai skaitantys. Maniškė paskaito 4 žodžių ribose.
Žinoma norint žinot, kaip sekasi vaikui, reikia artimai kontaktuoti su auklėtoja, kur reikia namuose padėti vaikui pačiai. Žinokite priešmokyklinio ugdymo programa neįpareigoja išmokyti vaikus skaityti. Kaip bebūtų liūdna, taip yra. Taigi to vaiko tėveliams, kuriam prasčiau sekasi ir tenka atsakomybė išmokyti savo vaiką skaityti ir pan.
Žinoma norint žinot, kaip sekasi vaikui, reikia artimai kontaktuoti su auklėtoja, kur reikia namuose padėti vaikui pačiai. Žinokite priešmokyklinio ugdymo programa neįpareigoja išmokyti vaikus skaityti. Kaip bebūtų liūdna, taip yra. Taigi to vaiko tėveliams, kuriam prasčiau sekasi ir tenka atsakomybė išmokyti savo vaiką skaityti ir pan.