Įkraunama...
Įkraunama...

Priešmokyklis ugdymas

QUOTE(jurda @ 2010 08 30, 12:46)
Sveikos,
gal žinot, kaip reikia mokėt, jei vaikas neina kelias dienas į paruošiamą, kurią lanko daržely? Ar irgi reikia mokėt kaip ir darželinukų grupėj? ax.gif
Reikia mokėti, nes mokate už maitinimą, išskyrus atvejus, kai tėvai dirba slenkančiu grafiku arba vaikas serga. Tuomet tos dienos yra pateisinamos, mokėti už maistą nereikia.
Atsakyti
o gal yra kazkokie reikalavimai, ka vaikas turi moket atejes i pirma klase? Jeigu ypatingu nera, tai koks skirtumas kur leist.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 30 rugpjūčio 2010 - 18:43
QUOTE(skruzdeda @ 2010 08 30, 19:37)
o gal yra kazkokie reikalavimai, ka vaikas turi moket atejes i pirma klase? Jeigu ypatingu nera, tai koks skirtumas kur leist.
Yra Priešmokyklinio ugdymo (-si) programa, jos privalo laikytis tiek mokyklų, tiek darželių pedagogai, todėl skirtumas tik toks, kad darželyje vaikas gali išbūti visą dieną ir gauti maitinimą, o mokykloje - atėjo, pabuvo pamokėlėse, išėjo... ax.gif Jei yra, kas prižiūrėtų ir pamaitintų vaiką namuose, tai priešmokyklinė klasė mokykloje yra visai gerai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai manau taip - jeigu jau žinot, kurią mokyklą vaikas lankys, tai galima vesti į tos mokyklos paruošiamąją klasę.

QUOTE(mmergyte @ 2010 05 23, 17:03)
kiekvienas gyvena pagal savo galimybes blush2.gif  ir sakyti vesk,nes reikia...nepykit,pasenes poziuris..kur parasyta kad reikia doh.gif  gal tas vaikas bendrauja su kruva vaiku kurie taip pat neina,negi nebendravimas?o gal vaikas del ligos neinai darzeli,tai ka jis antrarusis? g.gif  kai musiskiui suejo 2,daugelis sako kaip tai nevesit,gi reikia doh.gif  doh.gif  doh.gif  kadangi mums gerai sekasi ir namie,galvoju net ar nuo 3 vesti ax.gif

pritariu dėl darželio 100 proc. Vedžiau vaiką nuo 3 metų - katastrofiškai nepatiko. Atsiėmiau. Leidžiu nuo 4 metų - pusė bėdos... bet ketinu irgi pristabdyti. Peršalo doh.gif peršalo tik dėl to, kad pats neapsirengia, o kaip žinia, grupėje 12 vaikų, tai visų nesužiūri cool.gif
Į darželį vaiką leisti tik nuo kokių 5 ar 6 metų verta...
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 09 18, 23:58)
pritariu dėl darželio 100 proc. Vedžiau vaiką nuo 3 metų - katastrofiškai nepatiko. Atsiėmiau. Leidžiu nuo 4 metų - pusė bėdos... bet ketinu irgi pristabdyti. Peršalo  doh.gif  peršalo tik dėl to, kad pats neapsirengia, o kaip žinia, grupėje 12 vaikų, tai visų nesužiūri  cool.gif
Į darželį vaiką leisti tik nuo kokių 5 ar 6 metų verta...

Pritariu visom keturiom...as buvau "naminis" vaikas, i pirma klase ejau ne tik kad neatsilikusi nuo darzeliniu vaiku bet ir mokanti daugiau uz juos- skaityti nuo 4 metu ir kazkiek rasyti, skaiciuoti.
Mano 4 metu vaikas neeina i darzeli ir greiciausiai eis tik nuo 5. Moka jis ne maziau nei darzeliniai o manau ir daugiau..taip kad kaip kazkas cia rase darzelis nebutinas tam kad lavintu igudzius ir man idomu kaip galima islavinti 12-15 vaiku igudzius vienai aukletojai...Vaiku darzelio pliusas nebent bendravimas su vaikais, taciau mano vaikas bendrauja ir taip pakankamai su vaikais. tad nematau reikalo savaite vesti, 3 sirgti ir nuolat girdyti antibiotikus. ( Praeitais metais kai jam buvo 3 metai, 3 menesius ejom i darzeli, sirgom nuolat, atsiemiau is darzelio per metus pora kartu slogavo tik)..

Atsakant i tema, kaip Kaune nezinau, o as nuo rugsejo savo 4 meti leidziu i Pepe Ilgakojine mokyklele Vilniuje. Mokykleleje grupeje 5-6 vaikai, demesio gauna pakankamai, lavinimo manau nemaziau nei darzelyje. einame i mokyklele 3 kart per savaite.
Atsakyti
Nėra čia ko labai ginčytis - vesti ar nevesti į darželį smile.gif - kaip tėvai nusprendžia taip ir gerai, nes tik tėvai žino, kad jų vaikui yra geriausia smile.gif
Aš rekomenduoju Kindermusik, Kaune yra viena mokyklėlė. Kodėl? Nes pamokose ugdomos visos sritys, ne tik muzika. Judesys, bendravimas, pažinimas ir kt, viskas su muzika, žaismingai ir šauniai. Mano vaikui tai buvo net puiki priešdarrželinė ir darželio adaptacijos periodo veikla. Vaikas drąsus ir išmoko būti tiek vienas, tiek ir su kitais vaikais.
Atsakyti
kas tos privacios mokyklos? g.gif yra kaune tokiu?
dabar tiak skambinau i darzeli del paruosiamuku grupes. sake reik issirinkti 2 darzelius ir kai ateis laikas tada kompiuteris pats vaikus ismetys pagal vietu skaiciu g.gif reiskais vaika gali tekt vezioti. ar daug teveliu veziojanciu vaikucius g.gif darzeliai ne prienamu o toleliau . tai nezinau kada leisti ar 5 su puse ar 6 su puse ka manot?
Atsakyti
QUOTE(lyra82 @ 2009 01 03, 23:32)
As tai tik uz priesmokyklinio ugdymo grupe darzelyje  thumbup.gif  nes vaikui dar sunku sedeti suole  ax.gif  Be to mokykloje jau prasideda akademinis mokymas, kuris slegs vaiko pecius 12 metu tai kodel neleisti jam pasidziaugti vaikyste, kuri yra tokia trumpa  4u.gif
Nesutinku su mamomis, kurios teigia, kad darzelyje pedagoges neparuosia vaiku mokyklai  schmoll.gif  schmoll.gif Paruosia ir dar netgi geriau negu mokykloje  mirksiukas.gif (aisku ne visuose 100 proc)
O zaidimas yra vaiko pagrindine veikla, ji yra artimiausia ir suprantamiausia vaikui. Todel per zaidima ismokstama daug daugiau dalyku, negu akademiskai mokant  mirksiukas.gif Ir be to, kas suaugusiam atrodo bereiksmis zaidimas (nieko neveikimas) vaikui buna sudetinga, bet naudinga veikla  doh.gif

Priešmokykliniame amžiuje jokio akademinio mokymo nėra ir negali būti nei darželyje nei mokykloje. Visos kompetencijos ugdomos žaidybine veikla. Kad vaikas lanko priešmokyklinio ugdymo klasę mokykloje tai dar nereiškia, kad jis bus mokomas akademiškai doh.gif schmoll.gif Priešmokyklinio ugdymo standartas yra vienodas ir darželiams ir mokykloms. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raimuxe: 13 spalio 2010 - 15:12
Pas mus darželyje yra priešmokyklinė grupė, daba ją lankom
Atsakyti
Norejau mamyciu pasiteirauti, kitais metais jau turetumem su vyresneliu eiti i paruosiamukus darzelyje, bet susimasciau, ar leisti i darzeli ar i mokykla paruosiamuku grupe, ka jus manot? nes kiek zinau kai kurie darzeliai nemoko vaiku pvz. skaityti, kokios mokyklos turi paruosiamuku grupes gal zinot?
aciu uz ats
Atsakyti
Mano sūnelis darželi lanko nuo trajų ir šie matai jom paskutiniai. Darželi visą laiką po truputi buvo ruošiamas, o šiemet jau be pažaidimo, sekasi puikiai. Aš džiaugiuosi, kad jis lanko darželi.
Atsakyti
tai jis paruosiamuku grupe lanko darzelyje?
Atsakyti