QUOTE(a79 @ 2010 04 22, 19:37)
Užvedžiau temą darželių temoj, bet nelabai kas pasisakė, tai paklausiu čia
Kad vesiu į paruošiamąją klasę - grupę darželyje, tai čia be kalbų, bet turiu kitą dilemą
Iš darželio administracijos atėjo pasiūlymas "paruošiamukus" palikt mišrioj grupėj. Parašiau prašymą, kad maniškis būtų perkeltas į bendraamžių paruošiamukų grupę, bet dabar sužinojau, kad ir mūsų mišrioj grupėj, bus ir vaikai nuo trejų metų, ir "paruošiamukai"
Labai tikiuos, kad protingai pasirinkau vaiką perkeldama pas bendraamžius, bet vistiek naktim nesimiega
Ir dar neaišku kas ir kaip ten bus.
Mano galva, tai kažkoks nesusipratimas ir beveik neįmanoma paruošt vaiką mokyklai, kai šalia ir trimetis su mašinyte birbia.
PAsidalinkit patirtim kas jau susidūrė su tokia situacija.
Jau nekalbu, akd mažiukų gaila (mano mažasis lieka tam tarpe), nes pagal paaiškinimus, kol didieji "mokinsis", mažiukai miegamajam pasėdėt gali
Mano manymu pasiruošimas mokyklai yra labai labai svarbu. Jau esu rašius kitose temose, kad pirmokų programos išties yra labai sunkios. Mano jaunylė dabar antrokė, bet puikiai pamenu, kaip pirmoje klasėje pirmą diktantą ji rašė spalio mėnesį. Kaip, vaikas, kuris į pirmą klasę ateina silpnai pasiruošęs galętų tai padaryti - man mįslė iki šiol.
O juk pirmoji klasė tai taip svarbu, nes etiketės oi kaip greit limpa. "Lėtas", "nesusikaupia", "tingi"... O kur čia susikaupsi, jei iš tavęs prašo dalykų, kurie kaip kosmosas atrodo.
Patarčiau leisti į pauošiamą klasę ne į darželį o į mokyklą. Juolab, kad yra mokyklų su prailgintom grupėm ir su maitinimu jose.