Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

QUOTE(marytejono @ 2014 03 17, 16:25)
man 12,30val dare.be narkozes,bet isgyvenau negerus ir nevalgius  biggrin.gif  po proceduros liepe nevalgyti apie pusvalandi,kol praeis gerkles uzsaldymas.nami gryzau tik apie 14val ir tik tada atsigeriau ramuneliu arbatos.
o kiek kainuos viskas su narkoze?

Su siuntimu 245lt
Atsakyti
LABBRA, stenkitės dabar iki to tyrimo jį pamiršt, negalvot kaip ten kas bus. Ta žarnelė endoskopo nestora, glevinė negali būti sausa ir nebus, tad viskas eis kaip per sviestą. Suleis į veną vaisto max. 15 min. veikimo ir tiek...po to truputį gali galva pasvaigti, nevažiuokit viena, tegu kas palydi. O pats tyrimas porą min.trunka. Net be narkozės yra paprastas, biopsija gleivinės net nejuntama praktiškai (bent aš nejutau nieko, tikėjausi, kad suskaus ar pan.).
Tonzilės tikrai ne prie ko, jos nemaišys tyrimui. Stenkitės kaip įmanoma nusiteikti pozityviai. Su jūsų ankstesniais išgyvenimais, tai šis tyrimas vienas juokas, tikrai nebaisus. Gerai, kad atliksit su nejautra, nereik savęs per prievartą draskyt, jei labai bijot 4u.gif

Tik nesugalvokit dar Relanium susileist tą rytą prieš nejautrą, nes vaistai gali tarpusavyje nederėt.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 18, 09:50)
LABBRA, stenkitės dabar iki to tyrimo jį pamiršt, negalvot kaip ten kas bus. Ta žarnelė endoskopo nestora, glevinė negali būti sausa ir nebus, tad viskas eis kaip per sviestą. Suleis į veną vaisto  max. 15 min. veikimo ir tiek...po to truputį gali galva pasvaigti, nevažiuokit viena, tegu kas palydi. O pats tyrimas porą min.trunka. Net be narkozės yra paprastas, biopsija gleivinės net nejuntama praktiškai (bent aš nejutau nieko, tikėjausi, kad suskaus ar pan.).
Tonzilės tikrai ne prie ko, jos nemaišys tyrimui. Stenkitės kaip įmanoma nusiteikti pozityviai. Su jūsų ankstesniais išgyvenimais, tai šis tyrimas vienas juokas, tikrai nebaisus. Gerai, kad atliksit su nejautra, nereik savęs per prievartą draskyt, jei labai bijot 4u.gif

Tik nesugalvokit dar Relanium susileist tą rytą prieš nejautrą, nes vaistai gali tarpusavyje nederėt.

Buvau pas psichiatrą,kategoriškai uždraudė ryti šlangą net ir su narkozėm,sakė čia grynai nervų darbas,o dabar bet koks įsikišimas tik pablogins situaciją,nes gerklės spazmai stiprūs..Kol kas gydom nervus,o po to bus jau matyt.. Dėkui už palaikymą visiems,ir už patarimus visus 4u.gif ,tikiuosi nervai atleis ir pasidarysiu pati ramiai.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LABBRA: 18 kovo 2014 - 14:09
QUOTE(LABBRA @ 2014 03 08, 12:19)
.. O jums toks kąsnio,gumulo jausmas nestovėjo gerklėje,tarsi norisi nuryti,o nėra ką? Man stovi toks bjaurumas,o kai pasinervinu,tai jausmas toks,lyg diržu kažkas veržtų,atrodo tuoj oro prisitigs.. doh.gif

perskaičiau visus jūsų pasisakymus-galbūt čia ir psichologinė problema. Bet tas kąsnis am-inas gerklėje,kuris atrodo, kad nenuryjai kažko. ..Labai man primena GERLą. man buvo toks paūmėjimas, kad aš net miegot negalėjau-atrodo, kad turiu ryti ir ryti...
gal Jujms viskas kartu-skrandžio problema kartu su psichologine? o stresas GERLą tik paaštrina.
Sėkmės gydymesi ir tikrai-jei prireiks darytis gastroskopiją-lai kalba kas ką nori-nežudykit savęs stresu-darykit su nejautra ir ramu. Juk tik pati jaučiat, kiek gali jūsų galva atlaikyt įtampos.
sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pirmune @ 2014 03 18, 15:20)
perskaičiau visus jūsų  pasisakymus-galbūt čia ir psichologinė problema. Bet tas kąsnis am-inas gerklėje,kuris atrodo, kad nenuryjai kažko. ..Labai man primena GERLą. man buvo toks paūmėjimas, kad aš net miegot negalėjau-atrodo, kad turiu ryti ir ryti...
gal Jujms viskas kartu-skrandžio problema kartu su psichologine? o stresas GERLą tik paaštrina.
Sėkmės gydymesi ir tikrai-jei prireiks darytis gastroskopiją-lai kalba kas ką nori-nežudykit savęs stresu-darykit su nejautra ir ramu. Juk tik pati jaučiat, kiek gali jūsų galva atlaikyt įtampos.
sėkmės 4u.gif

Galbūt ir kartu viskas,bet dabar kąsnio nėra,tiesiog sunku nuryti,spazmuoja gerklę net ryjant vandenį.. Na geriu užsipylusi linų sėmėnų užpilą,nieko nevalgau kas kelia rūgštis,sriubelių skystų,košelių,tai gal kol galėsiu pasidaryti tryimą,aprims skrandis,jei ten kažkas yra. Bet taip keista,kad aš jokių skrandžio simptomų nejaučiu,nei rūgšties,nei skausmo kokio,nei man kada atsipilinėjo maistas,tiesiog buvo tas kąsnio jausmas atsiradęs ir spazmas rijant. O kai pasinervinu,tai dar ir smaugia. Na bus matyt,dabar svarbu aprimti.Kažkur skaičiau frazę tokią ( Aprimkite Jūs ir aprims Jūsų skrandis) Na kažkas panašaus.. Jei reikės daryti dar tyrimą,tik su narkoze,tikrai nebedarysiu streso sau.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LABBRA: 18 kovo 2014 - 16:01
QUOTE(LABBRA @ 2014 03 18, 17:00)
Galbūt ir kartu viskas,bet dabar kąsnio nėra,tiesiog sunku nuryti,spazmuoja gerklę net ryjant vandenį..

O kiek per diena isgeriat vandens/skysciu? g.gif Pagalvojau dabar, kad mano tevui panasiai buvo,niekaip ne gurksnio vandens neprarijo doh.gif Mes galvojom, kad jam jau stemplej vezys(jis siaip onkologinis ligonis, tai naturalu, kad mes galvojom baisiausia). Jis sakydavo, nekankinkit manes, man skauda geriant, kazkur kliuna unsure.gif O tu Dieve, kiek pristresavom doh.gif Atejo sesute lasaliniu statyti ir sako, joks stemplej vezys, tiesiog truksta skysciu organizme, stemple gavosi panasi i Sacharos dykuma, visa suskeldejusi del skysciu trukumo. Ir tikrai, pralasino kelias dienas, atleido jam ta gerkle, eme viska valgyti ir gerti laisvai thumbup.gif O tai seniau tris saukstus buljono nukosto suvalgo ir sako, kad vos nepaspringo.
Tai gal ir jums tiek tos problemos? Del skysciu trukumo stemple suskeldejo, todel ir springstat? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 03 19, 07:10)
O kiek per diena isgeriat vandens/skysciu? g.gif Pagalvojau dabar, kad mano tevui panasiai buvo,niekaip ne gurksnio vandens neprarijo doh.gif Mes galvojom, kad jam jau stemplej vezys(jis siaip onkologinis ligonis, tai naturalu, kad mes galvojom baisiausia). Jis sakydavo, nekankinkit manes, man skauda geriant, kazkur kliuna unsure.gif O tu Dieve, kiek pristresavom doh.gif Atejo sesute lasaliniu statyti ir sako, joks stemplej vezys, tiesiog truksta skysciu organizme, stemple gavosi panasi i Sacharos dykuma, visa suskeldejusi del skysciu trukumo. Ir tikrai, pralasino kelias dienas, atleido jam ta gerkle, eme viska valgyti ir gerti laisvai thumbup.gif O tai seniau tris saukstus buljono nukosto suvalgo ir sako, kad vos nepaspringo.
Tai gal ir jums tiek tos problemos? Del skysciu trukumo stemple suskeldejo, todel ir springstat? 4u.gif

Nu o kiek reikia jo išgerti normaliai? Aš išgeriu gal litrą vandens gryno,na kavos neskaičiuojam,o su maistu dabar tai ne kaip dar.. Šiuo momentu geriu tikrai pamažintai g.gif Ačiū už mintį 4u.gif Ale ko tik nėra,nebūčiau tikrai pagalvojusi,kad nuo vandens trūkumo nukentėjo jūsų tėvuko stemplė..Atrodo seilės visad drėkina,o prašau g.gif
Atsakyti
QUOTE(LABBRA @ 2014 03 19, 08:48)
Nu o kiek reikia jo išgerti normaliai?

30 ml/ 1 kg kūno svorio. Tiek turi gauti org-mas skysčių normaliai, kasdien, sveikam žmogui.
Pvz. jei sveriat 65 kg × 30 ml = 1950 ml (beveik 2 litrus).

Litras vandens ir kava, per mažai ax.gif Kiek išgeriat kavos, tiek minusuokit iš to litro, kurį išgeriat..kavospuodelis turi būti kompensuojamas bent tokiu pat vandens kiekiu 4u.gif
Atsakyti
LABBRA[B] nera ko ten bijoti. Isvis daug daro pats nusiteikimas. Isvis nereikia apie tai galvoti, nueini ir pasidarai. As 2 kartus ryjau. Pirma karta buvo privaloma, o antra karta pati sumasciau, kad pasitikrint noriu ax.gif . Ir pati procedura labai trumpa, nieko ten baisaus nera. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amatevi @ 2014 03 20, 12:13)
LABBRA[B] nera ko ten bijoti. Isvis daug daro pats nusiteikimas. Isvis nereikia apie tai galvoti, nueini ir pasidarai. As 2 kartus ryjau. Pirma karta buvo privaloma, o antra karta pati sumasciau, kad pasitikrint noriu  ax.gif . Ir pati procedura labai trumpa, nieko ten baisaus nera.  4u.gif

Čia labai individualus dalykas,kad jums gerai ir lengvai praeina toks tyrimas,nereiškia kad taip bus ir kitam žmogui..Jautriems,nervingiems,turintiems stipriai išreikštą vėmimo simptomą,tas tyrimas labai sunkus. Kažkur net postą skaičiau,kad labai labai sunkiai ėjo tyrimas..Taip kad čia negali būti vienos nuomonės. smile.gif Aš pavyzdžiui visiškai neturiu baimės stomatologo kabinetui,galiu kad ir visus dantis išsitraukti,jokių problemų,o draugę nuvedžiau tik iš trečio karto,kai jau kentėt negalėjo skausmo,ir tai kiek bumbėjau kad eitų,raminau,tiek bijojo... biggrin.gif Visi tyrimai,intervencijos yra toleruojamos skirtingai.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LABBRA: 20 kovo 2014 - 12:45
Visgi man neduoda ramybės simptomai,man rodos ir nervai ir stiprus GERL'as eina kartu g.gif Vilniuje apsižiūrėjau kur su narkoze daro,tik toli važiuot,gal žinot ar Klaipėdoje daro,gal kas gali patart kur ieškot ?
Atsakyti
Dėl tyrimo tai tikrai nieko siaubingo ten nėra, nors aš irgi bijojau, ryte vidurius paleido, paskui dar ligoninėj laksčiau porą kartų lotuliukas.gif .

Bet kai jau papurškė ten kažką į gerklę tai kažkaip praėjo tai, laukdami su vyru žvengėm iš mano neprakalbėjimo ir liežuvio nejautimo biggrin.gif .

O per pačią procedūrą akys paašorojo, ir ypač traukiant šlangą pradėjau daug žiaugčioti ir oras ėjo iš gerklės (toks garsas kaip riaugėjimas) blink.gif , bet nieko po procedūros buvau laiminga, kad parėjo viskas mirksiukas.gif .
Atsakyti