Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

Centro poliklinikoje daro su narkoze, tik susimokėt reikia.
Atsakyti
Turiu dar vieną klausimėlį 4u.gif O jei darant be narkozės,tą šlangą reikia nuryti,ar ją sukiša tiesiog? Man sunku šiuo momentu nuryti maistą,tad aš sunkiai įsivaizduoju tą nurijimą šlangos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LABBRA @ 2014 03 16, 15:12)
Turiu dar vieną klausimėlį  4u.gif  O jei darant be narkozės,tą šlangą reikia nuryti,ar ją sukiša tiesiog?  Man sunku šiuo momentu nuryti maistą,tad aš sunkiai įsivaizduoju tą nurijimą šlangos doh.gif

siaip tai sukisa.man tik vienu momentu liepe nuryt.
svarbiausia atsipalaiduoti 4u.gif as dabar jau taip nebijociau,kaip pries proceduRA ax.gif
Atsakyti
QUOTE(marytejono @ 2014 03 16, 16:10)
siaip tai sukisa.man tik vienu momentu liepe nuryt.
svarbiausia atsipalaiduoti  4u.gif as dabar jau taip nebijociau,kaip pries proceduRA  ax.gif

Na aišku,košmaras žodžiu.. doh.gif Atsipalaiduoti aš galiu tik SPA procedūrose,prieš tokį tyrimą niekaip...
Atsakyti
QUOTE(LABBRA @ 2014 03 16, 16:16)
Na aišku,košmaras žodžiu.. doh.gif Atsipalaiduoti aš galiu tik SPA procedūrose,prieš tokį tyrimą niekaip...

ne pries tyr reikia atsipalaiduoti,o kai jau guli irkisa ta zarna biggrin.gif as kol laukiau ir lipau ant tos lovos visa net kraciausi is baimes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(marytejono @ 2014 03 16, 16:22)
ne pries tyr reikia atsipalaiduoti,o kai jau guli irkisa ta zarna  biggrin.gif  as kol laukiau ir lipau ant tos lovos visa net kraciausi is baimes  doh.gif

Aš jau turėjau eiti,bet neišdrįsau.. blush2.gif Baisu ..baisu.. baisu.. Na nesu maža mergytė,turėjau ir operaciją ne vieną ir sudėtingą,o šito bijojau visada..Vyras sirgo skrandžiu pamenu,tai galvojau,na man nereikės,jau skrandį turiu gerą,geriau dantį traukiu ,ginekologinė apžiūra ar dar kas,tik ne tai...O še tau.. doh.gif Prisireikė ir yra amen kaip bijau. Man iš baimės paskutiniu metu tarsi smaugimas atsiranda gerklėje,toks nemalonus jausmas,tai jau prisigalvojau kad uždusiu ten tikriausiai,nes kai užsmaugs mane,na ir žodžiu scenarijus pas mane jau yra to tyrimo 4u.gif Kvailioju visai.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LABBRA @ 2014 03 16, 17:31)
Aš jau turėjau eiti,bet neišdrįsau.. blush2.gif  Baisu ..baisu.. baisu.. Na nesu maža mergytė,turėjau ir operaciją ne vieną ir sudėtingą,o šito bijojau visada..

Kaip mano mama sako, vadinasi, ir problemos dideles nera irnesakyk.gif Kai zmogui tikrai blogai, tai net biopsijas daro be narkozes, tik su vietiniu nuskausminimu. O cia tokia paprasta procedura... irnesakyk.gif Danti taisyti baisiau ir skausmingiau, nei kad toki spageti gerklen ikisa. Nei skauda, nei ka, visa gerkle uzsaldyta, seiles tik bega, bet tai jokia problema, tam ir ranksluostuka liepia isideti.
2 minutes-ir visa procedura, bet paaiskeja daug. Negasdinsiu, dabar nenuejot, nes bijojot, o jei skrandyje vezys? Tai, kad neistyre, tai nereiskia, kad jis praeis savaime, o su tokiais dalykais reikia kaip galima anksciau gydytis. Nesijaudinkit, kad neprarysit tos zarnos, gerklej vis tiek skyle, nera ta zarna stora, kad per gerklas nepraeitu, plius, kaip jus uzdusit, jei zarna kis i skrandi, o ne plaucius? Kvepuojat juk ne per stemple mirksiukas.gif Man dare ir bronchoskopija, va ten tai kiso zarnele i bronchus, tikrai buvo baime uzdusti drinks_cheers.gif
Mintyse pagalvokit, kad vezys-tai daug baisiau nei zarnos rijimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 03 17, 07:52)
Kaip mano mama sako, vadinasi, ir problemos dideles nera irnesakyk.gif  Kai zmogui tikrai blogai, tai net biopsijas daro be narkozes, tik su vietiniu nuskausminimu. O cia tokia paprasta procedura... irnesakyk.gif  Danti taisyti baisiau ir skausmingiau, nei kad toki spageti gerklen ikisa. Nei skauda, nei ka, visa gerkle uzsaldyta, seiles tik bega, bet tai jokia problema, tam ir ranksluostuka liepia isideti.
2 minutes-ir visa procedura, bet paaiskeja daug. Negasdinsiu, dabar nenuejot, nes bijojot, o jei skrandyje vezys? Tai, kad neistyre, tai nereiskia, kad jis praeis savaime, o su tokiais dalykais reikia kaip galima anksciau gydytis. Nesijaudinkit, kad neprarysit tos zarnos, gerklej vis tiek skyle, nera ta zarna stora, kad per gerklas nepraeitu, plius, kaip jus uzdusit, jei zarna kis i skrandi, o ne plaucius? Kvepuojat juk ne per stemple mirksiukas.gif Man dare ir bronchoskopija, va ten tai kiso zarnele i bronchus, tikrai buvo baime uzdusti drinks_cheers.gif
Mintyse pagalvokit, kad vezys-tai daug baisiau nei zarnos rijimas 4u.gif

Na paskaičius daugelį postų,tai nesusidaro toks įspudis,kad tai taip paprasta kaip spagetis burnoje..Žinoma,kai reikia ,tenka ištverti,susiimti,bet ne visiems taip lengva ir paprasta.Kartais didelė baimė aptemdo protą,man šiuo momentu tikrai taip yra blink.gif Kadangi labai spazmuoja gerklė,labai bijau kad bus blogai tyrimo metu,be to pas mane labai didelės ir negražios tonzilės,Lor gyd. sakė,tu prisipūsk aliejinio tirpalo prieš einant,nes sunkiai bus ,o kai pasiskambinau registracijai tam tyrimui,paklausiau sesutės ar galima pasipūsti,tai net surėkė kad nekvailiočiau,sako ką matys,jei viska bus apibėgę aliejum .. Tai man ir kelia siaubą visa ta situacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LABBRA: 17 kovo 2014 - 11:47
QUOTE(LABBRA @ 2014 03 17, 12:31)
Na paskaičius daugelį postų,tai nesusidaro toks įspudis,kad tai taip paprasta kaip spagetis burnoje..Žinoma,kai reikia ,tenka ištverti,susiimti,bet ne visiems taip lengva ir paprasta.

Ar jus gimdet naturaliu budu? Kodel klausiu? Matot, moterys gimdyti irgi bijo. Ziauriai. Prisiskaito aibe siaubo istoriju ir galvoja, kad joms visos tos istorijos ir nutiks. O pagimdo-ir kaip pacios sako, ne puses baisybiu neivyko, o ir skausmas buvo, bet jis iskenciamas, nebuvo taip baisu. drinks_cheers.gif
Pries bronchoskopija as prisiskaiciau tooookiu baisybiu, kad tik didesne baime del sveikatos(istriges svetimkunis bronchuose) isgyne tai procedurai. Ir ka-laukiau laukiau tu baisybiu, kada jau cia as dusti pradesiu, alpti, melti-ir nesulaukiau, procedura praejo lengvai ir be skausmo thumbup.gif
Taip ir su gastroskopija, pagalvokit tik, jog jei ta procedura butu tokia baisi, tai nedarytu jos be narkozes. drinks_cheers.gif Kita vertus, negi jums neidomu saves isbandyti? Na kas per procedura? Ar tikrai jau ten taip baisu, ar tiesiog jautriu moteriskiu fantazijos vaisius? biggrin.gif Dukart dariau ir galiu pasakyti, jog tai super jautriu moteriskiu fantaziju vaisius, kurios alpsta vien ta zarna pamaciusios ar pauosciusios kvapo biggrin.gif
Numarins ir jusu tonziles, nebijokit 4u.gif Naudoja ta pacia numarinimo priemone, kuria suleidzia ir traukiant danti, ir jei neskauda zmonems, kai danti rauna, kai dantenas pjauna-tai koks skausmas, kai ta zarna keliauja per tonziles? Jokio. Nejausit absoliuciai. schmoll.gif Skrandyje jausit tos zarnos judejima, nemalonu, bet neskausminga. Ir pykint ims jau tik traukiant zarna atgal, nes baigsis numarinimo vaistu veikimas. Pora kartu ziauktelesit-ir viskas drinks_cheers.gif

Taip kad susiimkit ir isbandykit, pati nuspreskit, ar tikrai ta procedura tokia baisi, kaip ja apraso jautrios asmenybes biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 03 17, 12:26)
Ar jus gimdet naturaliu budu? Kodel klausiu? Matot, moterys gimdyti irgi bijo. Ziauriai. Prisiskaito aibe siaubo istoriju ir galvoja, kad joms visos tos istorijos ir nutiks. O pagimdo-ir kaip pacios sako, ne puses baisybiu neivyko, o ir skausmas buvo, bet jis iskenciamas, nebuvo taip baisu. drinks_cheers.gif
Pries bronchoskopija as prisiskaiciau tooookiu baisybiu, kad tik didesne baime del sveikatos(istriges svetimkunis bronchuose) isgyne tai procedurai. Ir ka-laukiau laukiau tu baisybiu, kada jau cia as dusti pradesiu, alpti, melti-ir nesulaukiau, procedura praejo lengvai ir be skausmo thumbup.gif
Taip ir su gastroskopija, pagalvokit tik, jog jei ta procedura butu tokia baisi, tai nedarytu jos be narkozes. drinks_cheers.gif Kita vertus, negi jums neidomu saves isbandyti? Na kas per procedura? Ar tikrai jau ten taip baisu, ar tiesiog jautriu moteriskiu fantazijos vaisius? biggrin.gif Dukart dariau ir galiu pasakyti, jog tai super jautriu moteriskiu fantaziju vaisius, kurios alpsta vien ta zarna pamaciusios ar pauosciusios kvapo biggrin.gif
Numarins ir jusu tonziles, nebijokit 4u.gif Naudoja ta pacia numarinimo priemone, kuria suleidzia ir traukiant danti, ir jei neskauda zmonems, kai danti rauna, kai dantenas pjauna-tai koks skausmas, kai ta zarna keliauja per tonziles? Jokio. Nejausit absoliuciai. schmoll.gif Skrandyje jausit tos zarnos judejima, nemalonu, bet neskausminga. Ir pykint ims jau tik traukiant zarna atgal, nes baigsis numarinimo vaistu veikimas. Pora kartu ziauktelesit-ir viskas drinks_cheers.gif

Taip kad susiimkit ir isbandykit, pati nuspreskit, ar tikrai ta procedura tokia baisi, kaip ja apraso jautrios asmenybes biggrin.gif  4u.gif

Su viskuom sutinku drinks_cheers.gif ,tik yra vienas dalykas..Aš esu po velniško streso (ilgalaikio),mano nervų sistema "šlubuoja "dabar,ištisai kyla panikos priepuoliai,ir tie baisūs spazmai gerklės,stinga net oro.Vaistinėje pirkau vieną ampulytę relaniumo(galvojau susileisti puse ampulės prieš procedūrą),papsakojau vaistininkei situaciją,ji pardavė,bet kažkodėl pasakė,nesiūlyčiau dabar daryti šio tyrimo,nes nervai užspazmuos tikrai,kad gali neištraukti ir bus bėdos,o aš jautri labai dabar. Esu atkentėjusi ir gimdymą natūralų ir dvi širdies operacijas be narkozės,kai laidais keliauja į širdį ir degina pluoštus.Atrodo ši procedūra būtų juokinga,bet tiesiog šiuo momentu yra labai didelis nerimas viduje,matyt nervai vis dar kažką laiko užspaudę doh.gif Šiandien net seilių nenuriju,smaugia,tai įsivaizduokit tyrimo eigą. doh.gif Visgi manau,kad reikia skambintis kažkur,ir tartis dėl tyrimo su narkoze..
Atsakyti
Užsiregistravau į Grybo gatvę su narkoze kitam pirmadieniui..Gal gali atsiliepti tos forumietės,kurios turėjo tą narkozę. Kokia savijauta po to,ar neskaudėjo gerklės,įmanoma vandenuko bent atsigerti po ir panašiai.Man 11 h tik,tai burna bus išdžiuvusi.
Atsakyti
QUOTE(LABBRA @ 2014 03 17, 15:14)
Užsiregistravau į Grybo gatvę su narkoze kitam pirmadieniui..Gal gali atsiliepti tos forumietės,kurios turėjo tą narkozę. Kokia savijauta po to,ar neskaudėjo gerklės,įmanoma vandenuko bent atsigerti po ir panašiai.Man 11 h tik,tai burna bus išdžiuvusi.

man 12,30val dare.be narkozes,bet isgyvenau negerus ir nevalgius biggrin.gif po proceduros liepe nevalgyti apie pusvalandi,kol praeis gerkles uzsaldymas.nami gryzau tik apie 14val ir tik tada atsigeriau ramuneliu arbatos.
o kiek kainuos viskas su narkoze?
Atsakyti