Gražu
Man šitas vardas labai, labai
QUOTE(Moonte @ 2007 03 27, 11:12)
Nevisai supratau del Hitlerio jo vardelis buvo Adolfas
Na jis keldino germanus is Ariju genties, ir svastika pasiskolino is stabmeldziu...
Nieko tokio nematau blogo, kad vaikutis butu vadinamas Arijum, Romanu, Danu, Bretonu.
Palikimas tuo ir naudokimes.
Na jis keldino germanus is Ariju genties, ir svastika pasiskolino is stabmeldziu...
Nieko tokio nematau blogo, kad vaikutis butu vadinamas Arijum, Romanu, Danu, Bretonu.
Palikimas tuo ir naudokimes.
Tai kad cia nieko blogo ir nera.Jei patinka, tai kodel nevadinti ?!
Man tai visai tas vardas grazus, ir man asmeniskai labiau su mitologija asocijuojasi, nei su nacismu.
Man gražus vardas Arijus
Man Arijus labai gražus vardas
50 /50
O man labai grazus vardas. Ir pastaruoju metu itin populiarus. Zinau jau kokius keturis mazylius - Arijus. Buvo toks graiku ar romenu dievas ar ne?
QUOTE(Cikadelė @ 2007 04 22, 10:40)
Žinutės, neatitinkančios temos pavadinimo, buvo pašalintos. Prašau ateityje vengti diskusijų, kurstančių tautinę, rasistinę, religinę, socialinę ir lyčių neapykantą. Moderatorė Cikadelė. Ačiū už supratingumą
Ačiū, net geriau pasidarė.
Kadangi mano sūnus Arijus, tai aš manau galiu papasakoti apie savo pasirinkimą
Mes kai sūnui rinkom vardą patiko Aras ir Arijus, tai pase įrašėm Arijus, o vadinam dažniausiai Ariuku. Sakom tegu bus abu vardai, kai trumpinsim bus grynai lietuviškas Aras (erelis ), na o Arijus mums ir skamba mielai ir jo reikšmė, mums kaip neabejingiems vedų kultūrai irgi yra širdžiai mielas.
Na o su graikų dievu, mes vardo nesiejam. Arėjas mitologijos enciklopedijoje vaizduojamas, kaip karingas ir nemėgstamas dievas, nors pats vardas irgi gražus.
Kadangi daug kas maišo su graikų dievu, tai gal kam bus idomu kas tie Arijai buvo ir ką gi tas vardas reiškia:
plačiau čia: http://www.culture.l.../1656at515.html
trumpiau:
Indo civilizacijos pradžia. Indo civilizacijos susifomavimas siejamas su Indo upe, kuri kiekvieną pavasarį patvinsta ir derlingos sąnašos patręšia slėnį. II tūkst. pr. Kr. vid. Į Indo slėnį atsikraustė arijų gentys.Iš kur jie atėjo, neaišku. Tačiau mokslininkai nustatė, kad arijai buvo indoeoropiečiai. Jų vartota kalba sanskritas panaši į lietuvių kalbą. IX VIII a. pr. Kr. Arijai pradėjo naudoti geležį. Kartu su savimi į Indiją arijai atsinešė Vedas ir kastų sistemą.