Įkraunama...
Įkraunama...

Arijus...

Labai grazus vardukas wub.gif
Atsakyti
Ne,niekada,labai negrazus vardas..
Atsakyti
baaaaisiau nebuuuuuna, o ne vardas... doh.gif
Atsakyti
LABAI GRAZUS VARDAS wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
man grazus taip pat! smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kai as laukiaus savo dvyniu, ir mate gyd. tik vieno lyti, sake bus berniukas, buvau isrinkus varda ARIJUS , man jis labai patiko, bet kai gime kazkaip jam netiko, bet sese tapo ADRIJA.
Atsakyti
mano sūnus Arijus ir niekas jokių asociacijų nekelia-bet kad karingas tai dalis tiesos yra lotuliukas.gif ir man šis vardas gražus mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai grazus vardas ir jokiu blogu asociaciju.
Atsakyti
QUOTE(bolivija @ 2007 04 22, 16:41)
Ačiū, net geriau pasidarė.

Kadangi mano sūnus Arijus, tai aš manau galiu papasakoti apie savo pasirinkimą wub.gif
Mes kai sūnui rinkom vardą patiko Aras ir Arijus, tai pase įrašėm Arijus, o vadinam dažniausiai Ariuku. Sakom tegu bus abu vardai, kai trumpinsim bus grynai lietuviškas Aras (erelis ), na o Arijus mums ir skamba mielai ir jo reikšmė, mums kaip neabejingiems vedų kultūrai irgi yra širdžiai mielas.

Na o su graikų dievu, mes vardo nesiejam. Arėjas mitologijos enciklopedijoje vaizduojamas, kaip karingas ir nemėgstamas dievas, nors pats vardas irgi gražus.

Kadangi daug kas maišo su graikų dievu, tai gal kam bus idomu kas tie Arijai buvo ir ką gi tas vardas reiškia:
plačiau čia: http://www.culture.l.../1656at515.html
trumpiau:
Indo civilizacijos pradžia. Indo civilizacijos susifomavimas siejamas su Indo upe, kuri kiekvieną pavasarį patvinsta ir derlingos sąnašos patręšia slėnį. II tūkst. pr. Kr. vid. Į Indo slėnį atsikraustė arijų gentys.Iš kur jie atėjo, neaišku. Tačiau mokslininkai nustatė, kad arijai buvo indoeoropiečiai. Jų vartota kalba – sanskritas – panaši į lietuvių kalbą. IX – VIII a. pr. Kr. Arijai pradėjo naudoti geležį. Kartu su savimi į Indiją arijai atsinešė Vedas ir kastų sistemą.

Tik nesupykit Aras ir Arijus -du skirtingi vardukai radau vardų žinyne.. o prasmes jau pati parašėt..Pats vardas Arijus siejamas su graikų mitologija..
Atsakyti
Man sis vardas labai grazus, bet, kaip nutiko twins2, vardu gali prigalvot visokiu, bet daugumoj pamatai nauja zmoguti ir vardas pats atkeliauja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(***smile*** @ 2006 12 01, 22:48)
del hitlerio tai taip, bet juk kiekvienam vardui bendraamziai gali prigalvot "minusu", vieni pagal istorija, kiti pagal reiksme, treti - kad su kazkuo asocijuojasi, dar kiti pagal varda gali "prilipdyti" nemiela pravarde blush2.gif 

Na, ryšys su naciais nėra nereikšmingas prisigalvojimas. Daugeliui Vakarų pasaulyje tai kelia ypač skaudžias asociacijas. Tokie panašiai kaip arijas skambantys vardai (o taip pat ir Adolfas) yra savaime suprantamas tabu pokarinėje visuomenėje iki šiol. Man būtų nemalonu taip vadinti vaiką. Į jus pačius gali žiūrėti kreivai, kaip į prijaučiančius neonaciams. Neaiškinsite gi visiems, kad tik skamba panašiai kaip "arijas", o iš tiesų tai yra graikų karo dievo vardas.
Atsakyti
Visai nieko.
Atsakyti