Gal kas zinot kada reikia deginti rutu vainikeli , (jaunoji pageidauja) as net negalvojau tokiam dalykui ruostis, bet dabar manau kad reikia ir zodziu kazkokiu kada tai vyksta? Gal kas turit ta proga kazkoki eilerasti?
Sveikos merginos, neužilgo ir man teks sudalyvauti vestuvėse, netradicinėse, bet vistiek kažką reikia sugalvoti jeigu kas turite scenarijus, laikraštukus, žaidimus, gal galite permesti į meilą xenzy@yahoo.com, tikrai būsiu dėkinga
ir dar, paaiškinkite man kvailai, kas tas šeimos židinys?
ir dar, paaiškinkite man kvailai, kas tas šeimos židinys?
Sveikutes! Man irgi labai labai reiketu jusu pagalbos! Esu jauna, nepatyrus o jau pakviesta buti liudininke + baliaus vedeja ir apskritai visu linxmybiu organizatore Todel buciau labai dekinga, jei pasidalintumet kuom turit: laikrastukais, maloniomis staigmenelemis jauniesiems ir t.t. Taip pat norejau pasiteirauti... Jaunieji nori buti palaiminti tevu, taciau jie jau gyvena kartu senokai, taip kad tos kalbos jaunajai netinka (dar karteli atsigrezk, paziurek i vartelius ir t.t.)... Tai gal kas turit tokiu neutralesniu kalbeliu... padekit praaaaasau
QUOTE(bambliuke @ 2005 03 31, 11:04)
Jaunieji nori buti palaiminti tevu, taciau jie jau gyvena kartu senokai, taip kad tos kalbos jaunajai netinka (dar karteli atsigrezk, paziurek i vartelius ir t.t
Pas mus tokia pati situacija. Naktį prieš vestuves aš miegosiu savo tėvų namuose. Bus išlydėjimas ir palaiminimas, o vartelius ir visa kita galima išmesti. O kad ir palikti! Juk viskas yra simboliška, o iš dainos žodžių neišmesi
QUOTE(Saiva @ 2005 03 30, 21:54)
Gal kas zinot kada reikia deginti rutu vainikeli , (jaunoji pageidauja) as net negalvojau tokiam dalykui ruostis, bet dabar manau kad reikia ir zodziu kazkokiu kada tai vyksta? Gal kas turit ta proga kazkoki eilerasti?
Rūtų vainikėlį degina po 24val. kai nuima nuometa tada nusega rūtų vainikėlį ir jį degina. na cia kazkas tokio kad sudegini savo nekaltybę(jeigu aisku dar bereikia ją deginti)
Cia kai ka turiu...Gal kam pravers:
Pirmas tostas
Gerbiami svečiai, šiandien, t.y. 2005 metų birželio 10d. lydimi giminių ir artimųjų, skambant iškilmingam Mendelsono maršui, aukso žiedus sumainė X ir Y. X ir Y sukūtė šeimą Juknų šeimą. Tą iškilmingą minutę, žengdami gyvenimę tokį lemtingą žingsnį, jaunavedžiai X ir Y, Dievo ir vienas kito akivaizdoje pasižadėjo mylėti, gerbti vienas kitą, gyventi santarvėje, būti vienas kitam ištikimais.
Daug yra gražių žodžių, tačiau jų neužtenka norint išreikšti širdingiausius linkėjimus jums. Nuo šiol jūs viena šeima, vienas kelias, viena liepsna.
Nepamirškite, gyvenimas bendras ne vien pavarde, bet ir rūpesčiais, džiaugsmais ir lūkesčiais. Kartais reikia vieno žodžio suprasti, vieno vienintelio žodžio paguosti ir vieno vienintelio žodžio atleisti.
Tebūnie Jūsų gyvenimas toks gražus, kaip esate Jūs šiandien, tebūnie jis toks turtingas, kaip šis stalas ir tiks įdomus, margas, kaip šie žmonės, atėję atšvęsti Jūsų laimingos dienos. Lai ši diena, pradėta duona ir druska, visam gyvenimui pavirsta medumi.
[B][/B][U]
O cia kad visi zinotu, kienno virsus baliuje
Mieli jaunieji, tėveliai, gražus pulkas ir sveteliai, jei jau mus išrinkote liudininkais (svotais), taigi prašome mūsų klausytis: ką sakysime, tą ir vykdykit, nesupykit, jei pabarsim, paklausykit, ką patarsim ir tylėkit, kai kalbėsim. [B]
Pirmas tostas
Gerbiami svečiai, šiandien, t.y. 2005 metų birželio 10d. lydimi giminių ir artimųjų, skambant iškilmingam Mendelsono maršui, aukso žiedus sumainė X ir Y. X ir Y sukūtė šeimą Juknų šeimą. Tą iškilmingą minutę, žengdami gyvenimę tokį lemtingą žingsnį, jaunavedžiai X ir Y, Dievo ir vienas kito akivaizdoje pasižadėjo mylėti, gerbti vienas kitą, gyventi santarvėje, būti vienas kitam ištikimais.
Daug yra gražių žodžių, tačiau jų neužtenka norint išreikšti širdingiausius linkėjimus jums. Nuo šiol jūs viena šeima, vienas kelias, viena liepsna.
Nepamirškite, gyvenimas bendras ne vien pavarde, bet ir rūpesčiais, džiaugsmais ir lūkesčiais. Kartais reikia vieno žodžio suprasti, vieno vienintelio žodžio paguosti ir vieno vienintelio žodžio atleisti.
Tebūnie Jūsų gyvenimas toks gražus, kaip esate Jūs šiandien, tebūnie jis toks turtingas, kaip šis stalas ir tiks įdomus, margas, kaip šie žmonės, atėję atšvęsti Jūsų laimingos dienos. Lai ši diena, pradėta duona ir druska, visam gyvenimui pavirsta medumi.
[B][/B][U]
O cia kad visi zinotu, kienno virsus baliuje
Mieli jaunieji, tėveliai, gražus pulkas ir sveteliai, jei jau mus išrinkote liudininkais (svotais), taigi prašome mūsų klausytis: ką sakysime, tą ir vykdykit, nesupykit, jei pabarsim, paklausykit, ką patarsim ir tylėkit, kai kalbėsim. [B]
Na va, buvom šį savaitgalį piršliais.Galvojau kad bus labai baisu, bet dabar sakau eičiau ir eičiau, tik jei kas išlaidas apmokėtų
Vestuvės buvo tradicinės, su visais papročiais.
Taigi,kam įdomu po truputį dedu scenarijų
Atvažiavus pas jaunaja
Aš su pamergėm einu pas jaunąją.Paslepiam jaunąją.Pripilu taurę vyno ir įmetu raktą.
Ateina visi vyrai.Jaunikis atsineša jaunosios batelį. Sako panaš.: - Buvom susitikę vieną kartą, išmušė 12, ji dingo, paliko batelį, sakė kad čia gražuolė gyvena, atvažiavom ieškoti.
Aš:Daug gražuolių turim, gali išsirinkti, gal kuriai batelis tiks.Bandyk laimę.
Susodinamos pamergės.
Visoms jaunikis matuoja batelį.Netinka.
Aš: -Turim dar vieną labai gražią, bet ji užrakinta už tvirtų durų, o raktas nuo tų durų - paskendo.
Taurė su vynu.
Aš: - Šis vynas išlaikytas tamsiuose rūsiuose 50 metų, ir kad ištrauktum raktą, turėsi jį išgerti.
Pabroliai padeda.
Aš: - Na, bandyk rakinti duris ir ieškoti jaunosios.
Matuoja batelį.Tinka.Pasibučiuoja.
(kai jau abu)
Aš: Mieli tėveliai, giminės ir svečiai.Štai prieš mus 2 jauni įsimylėję žmonės, nutarę savo likimus sujungti į 1 ir savo liudininkais pasirinko mus .............ir .................
Aš: ..............., matau suskynei pačių gražiausių gėlių puokštę ir , kad ji nepradėtų vysti, atiduok savo išrinktajai ir pakviesk į bendro gyvenimo kelią.
(PUOKŠTĖ)
(Jaunoji atsidėkodama sega gėlytę jaunajam į kairį šoną).
Aš: Na, o dabar .............., supažindink pulką.
1pora...ir t.t
(Jaunoji pasako pamergės ir pabrolio vardus ir pamergė sega gėlytę pabroliui, o pabrolys dovanoja puokštę pamergei).
PAS jaunaja NAMIE PRIE STALO
Aš: Mielieji, štai ir atėjo paskutinė Jūsų nerūpestingos jaunystės valanda.Paskutinė, kai dar galite pasakyti Aš. Šiandien pirmą kartą ištarsite Mes ir pajusite, kokie tolimi vaikystės toliai ir nerūpestingos jaunystės akimirkos.
Ši diena Jūsų jaunystės ir meilės šventė. Šventė, kuriai lemta tęstis visą gyvenimą.
Jūrate, jeigu rimtai apsisprendei , tai belieka užrišti piršliui juostą ir iššauti šampaną.
JAUNOJI RIŠA PIRŠLIUI JUOSTĄ (Mazgas po dešine ranka.)Svočia sega gėlytę, piršlys dovanoja svočiai puokštę.
ŠAMPANO‼
I Tostas už gerą kelionę.
PUOŠIA MAŠINAS(11.00 val.)
PO MAŠINŲ PUOŠIMO 11.20 VAL.
Aš: ..... ir ......., dabar belieka nulenkti galvą prieš tėvelius.Pasiųsti jiems paskutinį vaikiškos jaunystės bučinį, ir sakydami savo nerūpestingai jaunystei sudie, apkabinti juos tvirtai, tvirtai ir pažadėti, kad tėvų išugdyta meilė, atiduota garbė ir Jų džiaugsmas bus saugojama ne tik auksinių žiedų blizgesy, bet ir šeimos meilėje bei pagarboje.
TĖVAI LAIMINA IR SEGA VAINIKĖLĮ
II Tostas už tėvelius
Vestuvės buvo tradicinės, su visais papročiais.
Taigi,kam įdomu po truputį dedu scenarijų
Atvažiavus pas jaunaja
Aš su pamergėm einu pas jaunąją.Paslepiam jaunąją.Pripilu taurę vyno ir įmetu raktą.
Ateina visi vyrai.Jaunikis atsineša jaunosios batelį. Sako panaš.: - Buvom susitikę vieną kartą, išmušė 12, ji dingo, paliko batelį, sakė kad čia gražuolė gyvena, atvažiavom ieškoti.
Aš:Daug gražuolių turim, gali išsirinkti, gal kuriai batelis tiks.Bandyk laimę.
Susodinamos pamergės.
Visoms jaunikis matuoja batelį.Netinka.
Aš: -Turim dar vieną labai gražią, bet ji užrakinta už tvirtų durų, o raktas nuo tų durų - paskendo.
Taurė su vynu.
Aš: - Šis vynas išlaikytas tamsiuose rūsiuose 50 metų, ir kad ištrauktum raktą, turėsi jį išgerti.
Pabroliai padeda.
Aš: - Na, bandyk rakinti duris ir ieškoti jaunosios.
Matuoja batelį.Tinka.Pasibučiuoja.
(kai jau abu)
Aš: Mieli tėveliai, giminės ir svečiai.Štai prieš mus 2 jauni įsimylėję žmonės, nutarę savo likimus sujungti į 1 ir savo liudininkais pasirinko mus .............ir .................
Aš: ..............., matau suskynei pačių gražiausių gėlių puokštę ir , kad ji nepradėtų vysti, atiduok savo išrinktajai ir pakviesk į bendro gyvenimo kelią.
(PUOKŠTĖ)
(Jaunoji atsidėkodama sega gėlytę jaunajam į kairį šoną).
Aš: Na, o dabar .............., supažindink pulką.
1pora...ir t.t
(Jaunoji pasako pamergės ir pabrolio vardus ir pamergė sega gėlytę pabroliui, o pabrolys dovanoja puokštę pamergei).
PAS jaunaja NAMIE PRIE STALO
Aš: Mielieji, štai ir atėjo paskutinė Jūsų nerūpestingos jaunystės valanda.Paskutinė, kai dar galite pasakyti Aš. Šiandien pirmą kartą ištarsite Mes ir pajusite, kokie tolimi vaikystės toliai ir nerūpestingos jaunystės akimirkos.
Ši diena Jūsų jaunystės ir meilės šventė. Šventė, kuriai lemta tęstis visą gyvenimą.
Jūrate, jeigu rimtai apsisprendei , tai belieka užrišti piršliui juostą ir iššauti šampaną.
JAUNOJI RIŠA PIRŠLIUI JUOSTĄ (Mazgas po dešine ranka.)Svočia sega gėlytę, piršlys dovanoja svočiai puokštę.
ŠAMPANO‼
I Tostas už gerą kelionę.
PUOŠIA MAŠINAS(11.00 val.)
PO MAŠINŲ PUOŠIMO 11.20 VAL.
Aš: ..... ir ......., dabar belieka nulenkti galvą prieš tėvelius.Pasiųsti jiems paskutinį vaikiškos jaunystės bučinį, ir sakydami savo nerūpestingai jaunystei sudie, apkabinti juos tvirtai, tvirtai ir pažadėti, kad tėvų išugdyta meilė, atiduota garbė ir Jų džiaugsmas bus saugojama ne tik auksinių žiedų blizgesy, bet ir šeimos meilėje bei pagarboje.
TĖVAI LAIMINA IR SEGA VAINIKĖLĮ
II Tostas už tėvelius
Pirma diena
ATVAŽIAVUS PRIE kavines
Jaunikis su jaunąją ant rankų šoka ant lėkštės
Kelmo kapojimas
Lėlės vystymas
Tėvai pasitinka su duona ir druska
STALO IŠPIRKIMAS
Mes abu: na, kas čia dabar, prašom atlaisvinti stalą, o jeigu jau turite jaunuosius tai tada:Karti, karti, degtinė karti....a, nenorit bučiuotis, tai netikra veselia, netikri jaunieji.Prašom parodyt pažymėjimą jei tikri jaunieji.Čia netikras pažymėjimas, netikri antspaudai ir parašai.Va mūsų jaunieji tai tikri, ir dokumentai tikri...
Gerai, tariamės tada dėl stalo išpirkimo.Mes siūlom:
-Dėžę saldainių
-2 butelius degtinės
-butelį konjako
-butelį vyno
-saldainių ir t.t
Ar užteks Jums?Visi girdėjot? (Sako užteks).Tada atiduodam.Dar ir mūsų pulkas prisidės prie išpirkimo.
Duodam visk aka siulem po maza buteliuka
SVEČIAI SVEIKINA, DOVANOJA DOVANAS
(Reikia staliuko.Butelio ir užsigėrimo.Mes pilam, pasveikinę išgeria).
PO STALO IŠPIRKIMO.PRIE STALO.PRIEŠ KARŠTĄ.
Aš: Brangūs Jaunieji, gerbiami tėveliai, artimieji ir svečiai.
Šiandien santuokų rūmuose, skambant Mendelsono valsui, žiedus sumainė .................................
(RODOM DOKUMENTUS)
Šį iškilmingą momentą, jaunavedžiai pažadėjo, kad bus vienas kitam ištikimi, vienas kitą mylės ir gerbs, negailės jėgų gyvenimo sunkumams įveikti.
Piršlys: Leiskite pasveikinti visus čia susirinkusius į vestuvių puotą, ir kartu atsinešusius gerus balsus, miklias kojas, gerą skrandį, saldžias lūpas, nepakartojamą šypseną, mylinčią širdį ir gerą nuotaiką.(PRISIPILAM TAURES)
Aš: ........ir ...........kviečia visus dalyvauti savo pirmoje bendro gyvenimo šventėje.
Iškart skaityti kitam lape
Leiskite pakelti tostą, už ąžuolą,
kuris prie Trakų ežerų užaugo.
Už eglę tartum rūtą, tylią, žalią,
Įleidusią šaknis į Trakų žemę.
Leiskite pakelti taurę žalio vyno,
Už ąžuolą kuris tą eglę apkabino,
Kad vėtroj ir audroj nelūžtų juodu,
Kad žiemą vasarą drauge žaliuotų.
Leiskite pakelt lietuvio tostą
Už margą raštą, ilgą kraičio juostą
Tegul jinai lelijom tulpėm išrašyta
Lyg saulės takas veda jus į laimės rytą.
Už Jus, Jūrate ir Šarūnai,
Kad laimė gėlėmis žydėtų
Po Trakų dangumi žvaigždėtu
Už šviesų kelią, platų uostą,
Jaunieji, leiskite pakelti meilės tostą.
(TAIGI, ILGIAUSIŲ METŲ)
Valgom karštą
KOMENDANTAI
Piršlys: Na, o kad mūsų pobūvis vyktų sklandžiai, o svečiai būtų linksmi ir sotūs, siūlome išrinkti stalo komendantus, kurie prižiūrės, kad būtų ne per daug ir ne per mažai geriama ‼ Kurie turės atsakyti už sočius pilvus, linksminti svečius, raginti juos dainuoti,sakyti tostus ir vykdyti visus piršlio ir svočios įsakymus.
Išrenkam ir uždedam švilpukus
Piršlys: Dabar mieli komendantai prašom atsistoti ir prisistatyti svečiams.Kad patvirtintumėt savo pareigas prašau prisipilti taures ir viešai, visiems matant išgerti, kad mes galėtumėm spręsti apie jūsų tinkamumą šiam darbui.
Komendantai išgeria
Piršlys: Ačiū.Dabar prašau vėl įsipilti ir išgerti už:
-svečius, kurie jus išrinko;
-Už savo sveikatą;
-Už savo kolegų sveikatą.
Komendantai išgeria
Piršlys: Su šiuo tostu mieli komendantai Jūsų gėrimas baigėsi.Lieka tik svečius prižiūrėti, jiems gerą pavyzdį rodyti.
O dabar mieli svečiai, prašau prisipilti taureles ir išgerti už naujai išrinktų komendantų sveikatą ir pareigas.
PO KOMENDANTŲ RINKIMO
Aš:Dabar norėtum paskirstyti dar kelias pareigas šiam vakarui:
Reikia išrinkti POLICININKĄ tvarkai prižiūrėti (kepurė ir bananas)
Reikia taip pat išrinkti ir MEDICINOS SESELĘ juk būna kad vyrams kartais ranka nusileidžia ar galvą kam skaudėti pradeda.( raištelis su kryžiuku )
Taip pat mums reikia ir MEILĖS MINISTRO, kad meilės kelius parodytų, susipykusius sutaikytų.
( širdelė )
Rytoj taip pat bus renkamas didžiausias miegalius, Geriausias šokėjas, Linksmiausias svečias, Didžiausias pijokas, Seksualiausia mergina.Taip kad prašome aktyviai visur dalyvauti ir gausite apdovanojimus.
Aš: Tad prašome išgerti už šias pareigas
ŠEIMOS ŽIDINIO UŽDEGIMAS
Aš: Mieli .............. ir .................Šiandien Jūs sukūrėte šeimą.Šeima tai lyg židinys, prie kurio sugrįžtama kasdien atgauti jėgų.Šeimoje auga vaikai ir šildosi šio židinio šilumoje.
Dabar mieli tėveliai, prašau atnešti iš savo šeimų aukuro ugnies kibirkštėlę ir uždegti savo vaikų šeimos židinį.(Tėvai atneša degančią žvakę ir jaunieji prisidegę savo žvakę pastato į namuką).
KAI DEGA AŠ SKAITAU:
Šeimos židinėli ,
Tu dek, spindėk
Į linksmą rytojų lydėk
Ir tikrąją laimę surasti padėk.
Būkit laimingi šeimos židiny,
Būkit laimingi sunkumų kely,
Laimę ir džiaugsmą skėlę pusiau,
Neškit ją žemei, saulei ir sau.
Būkit laimingi, meilėje vienas kitą atradę,
Būkit laimingi, vienas kitam savo likimus patikėję,
Būkit laimingi vestuvių taurę pakėlę,
Būkit laimingi, šventėje ir kasdienybėje,
Ir kai plaukus papuoš sidabro gija
Ir tada, -Būkit laimingi.
Saugokit savo šeimos židinį,
Nekūrenkite jo per daug kaitriomis malkomis,
Ir neliekite ant jo šalto, kaip ledas vandens.
-Tad pakelkime taures už tėvelius ir šeimos židinį.
VAIKELIO LYTIES SPĖJIMAS
Aš: Dabar norėtumėm sužinoti kas gi gims pas mūsų jaunuosius- berniukas ar mergaitė.
Štai dvi poros vaikiškų kelnyčių.Vienos ružavos, kitos žydros.Prašytume tų, kurie galvoja kad gims berniukas, pinigėlius mesti į žydras kelnytes, o tie kurie galvoja kad bus mergaitė į ružavas.
Aš: Aš dedu už mergaitę ‼
Piršlys: Aš dedu už berniuką ‼
Siunčiam toliau.
Kai grįžta, suskaičiuojam kokioj spalvoj daugiau pinigėlių.Pinigus atiduodam jauniesiems.
GAUSYBĖS RAGAS(turėti butelį vyno)
Piršlys: Noriu paprašyti, kad prisipildytumėt taures.
Aš: Aš ir visi čia susirinkusieji iš visos širdies sveikina Jus Su Jūsų švente, linkime jūrą laimės, kalnus sveikatos, daug vaikučių, ir kad jūsų bendri namai būtų pilni laimės kaip pripildyta taurė.
O tam, kad visi linkėjimai išsipildytų su kaupu, norim padovanoti štai tokį simbolinį Gausybės ragą.
(Piršlys rodo Gausybės ragą)
Tačiau neužtenka juo vien tik grožėtis, norint, kad viskas Jums sektųsi, Jūs turite jį išgerti iki dugno.
(PIRŠLYS PILDO(GAUSYBĖS RAGĄ)
Svečiai, palaikome jaunuosius ir visi pakeliame taures už gausybės ragą ‼
KARTI , KARTI DEGTINĖ KARTI.....
(su muzikantais)PIRŠLYS MOKINANTIS BUČIUOTIS
(Turėti širdelę)
Piršlys: Kadangi, mūsų jaunavedžiai dar nepatyrę, reikėtų pamokyti juos bučiuotis.Mokysiu ne aš , o Jūs, mieli svečiai, nes yra vyresnių ir labiau patyrusių už mane.
Dabar pažiūrėsim kaip Jūs mokysit.
Muzikantai gros, o ši širdelė keliaus iš vienų rankų į kitas, o kai muzika nustos groti, tas žmogus, pas kurį bus širdelė ir mokins bučiuotis su savo antrąja puse, arba pasirinks.Ir taip tol, kol širdelė pasieks jaunuosius.
Taigi, prašome pradėti ‼
Muzika groja, širdelė keliauja.
CENTAI SU PUPOM
(Turėti : pupų, centų, taupyklę ir 2 lėkštes)
Aš: Mieli jaunavedžiai, Jūsų laukia labai sunkus darbas išsirinkti šeimos iždininką, kuris tvarkys visus šeimos pinigus.Kad nebūtų bereikalingų ginčų, siūlome tai išspręsti taikiu būdu.Štai Jums 2 krūvelės monetų, kuris greičiau monetas išrinks, tas ir valdys šeimos biudžetą.
RENKA MONETAS
Pasakom kuris laimėjo ir t.t.Tada Jauniesiems dovanojam taupyklę ir į ją suberiam monetas.
Aš: Tai Jūsų biudžeto pradinis įnašas, lai jis auga ir niekad nebūna tuščias ‼
KOPŪSTAI
(Turėti 2 kopūstus, papuoštą peilį, lėlytę, mašinėlę.)
Jauniesiems pasakom kad vienam kopūste paslėptas berniukas, o kitam mergaitė(padaryti įpjovas kad patikėtų ku kotas) ir po lapuką plėšyt kopūstą liepti, kuris greičiau ką ras tas ir gims.Iš tikrųjų kopūstuose nieko nėra, ir kai baigia ir nierko neranda, sakyti:Vaikai per anksti jūs dar ženijatės, juk vaikų kopūstuose nebūna.Ir padovanoti jaunajai lėlytę, o jaunajam mašinytę.
RŪTŲ VAINIKĖLIO DEGINIMAS
(Turėti ant ko deginti, dėžutę šakelėms,sausą kurą,degtukų)
Aš: Miela, ........, gražiai tu atrodai su baltu nuotakos rūbu, su žaliu rūtų vainikėliu.Tačiau atėjo momentas kai tenka atsisveikinti su savo jaunyste.
Rūtų vainikėlis daugiau nebežaliuos, o tu , šildysi savo ištikimybe šeimos židinį ir galėsi auginti gražiausias žemėje gėles vaikus.
NUIMTI VAINIKĖLĮ
Aš: Šį vainikėlį mes sudeginsim, o keletą šakelių įdėsim į šią dėžutę, kurią padovanosim jauniesiems, kad saugotų.
Pagal papročius, rūtos pritraukia visus geruosius angelus į namus ir atbaido piktąsias dvasias.
DEGA
Taigi, prašome muzikantų Stok ant akmenėlio..
NUOMETO NUĖMIMAS(apie 00.30 val.)
(turėti skarelę dėžutėj)
Aš: Jaunoji nuometą laiko ant savo galvos tik žiedų sumainymo dieną.Jau po 12 ir jis tau nebepriklauso.Šiandien tu jau moteris.
O baltas nuometas liks tik sapne. Mes jį tuoj nuimsime ir veltui tūnoti nepadėsime.
NUOMETĄ PRISEGAM PIRMAI PAMERGEI
Aš: Kad jaunajai širdelė neskaudėtų praradus tokį gražų galvos apdangalą mes su piršleliu pasikrapštėm po vestuvines tradicijas ir suradome antikvarą.
Šioje dėžutėje yra jaunosios nuometas.Tačiau ne žiedų sumainymo ir ne tas laikinas nuometas.O MOTERS nuometas ‼ kurį jaunoji galės nešioti visą likusį savo gyvenimą.
Anyta, prašome uždėti kuklumo simbolį savo martelei.
ANYTA RIŠA SKARELĘ ir prijuostę
PRIEŠ EINANT MIEGOTI MEILĖS RECEPTAS
(Turėti raudoną popierinę širdį su meilės receptu)
Aš: Jauna šeima dažnai klausia kas tai yra meilė, su kuo ji valgoma, kokiom dozėm ją vartoti, kad kuo ilgiau užtektų.Čia pateikiame meilės receptą:
MEILĖS RECEPTAS: paimkite 10 šaukštų šviežių jausmų, pridėkite kiek galima daugiau bučinių ir maišykite po antklode su apsikabinimais tol, kol pasidaro saldu.Tokią tešlą, retkarčiais pamaišydami, palaikykite ant karštos aistrų ugnies, kol sukietėja.
Vartokite dviese,karštam pavidale, vėlai vakare,ir anksti ryte.Galima ir dieną po vieną porciją, ypač per išeigines.Vartojant tokiom dozėm, meilės užteks iki nusibos.☺
IŠLYDINT JAUNUOSIUS VIETOJ NAKTINIŲ
(turėti taures, šampano, pyragėlių,vynuogių, sex energijos, varškės ir padėklą?_
Aš: Mielieji, šiandien dar Jūsų laukia ilga naktis, ir kad greitai neužmigtumėte, dovanojame Jums užkandėlę, kad trumpomis pertraukėlėmis, atgautumėte jėgas.Taigi, dovanojam:
Šampanas ir taurės šampanui kad labiau apsvaigtumėte;
Pyragėliai su jaunųjų vardais - jausmams pasaldinti
Sex energija kad jėgų užtektų;
Vynuogės - alkiui numalšinti;
Ir be abejo varškė kad būtų iš ko sūrį spaust ‼ ☺
JAUNOJI META PUOKŠTĘ
ATVAŽIAVUS PRIE kavines
Jaunikis su jaunąją ant rankų šoka ant lėkštės
Kelmo kapojimas
Lėlės vystymas
Tėvai pasitinka su duona ir druska
STALO IŠPIRKIMAS
Mes abu: na, kas čia dabar, prašom atlaisvinti stalą, o jeigu jau turite jaunuosius tai tada:Karti, karti, degtinė karti....a, nenorit bučiuotis, tai netikra veselia, netikri jaunieji.Prašom parodyt pažymėjimą jei tikri jaunieji.Čia netikras pažymėjimas, netikri antspaudai ir parašai.Va mūsų jaunieji tai tikri, ir dokumentai tikri...
Gerai, tariamės tada dėl stalo išpirkimo.Mes siūlom:
-Dėžę saldainių
-2 butelius degtinės
-butelį konjako
-butelį vyno
-saldainių ir t.t
Ar užteks Jums?Visi girdėjot? (Sako užteks).Tada atiduodam.Dar ir mūsų pulkas prisidės prie išpirkimo.
Duodam visk aka siulem po maza buteliuka
SVEČIAI SVEIKINA, DOVANOJA DOVANAS
(Reikia staliuko.Butelio ir užsigėrimo.Mes pilam, pasveikinę išgeria).
PO STALO IŠPIRKIMO.PRIE STALO.PRIEŠ KARŠTĄ.
Aš: Brangūs Jaunieji, gerbiami tėveliai, artimieji ir svečiai.
Šiandien santuokų rūmuose, skambant Mendelsono valsui, žiedus sumainė .................................
(RODOM DOKUMENTUS)
Šį iškilmingą momentą, jaunavedžiai pažadėjo, kad bus vienas kitam ištikimi, vienas kitą mylės ir gerbs, negailės jėgų gyvenimo sunkumams įveikti.
Piršlys: Leiskite pasveikinti visus čia susirinkusius į vestuvių puotą, ir kartu atsinešusius gerus balsus, miklias kojas, gerą skrandį, saldžias lūpas, nepakartojamą šypseną, mylinčią širdį ir gerą nuotaiką.(PRISIPILAM TAURES)
Aš: ........ir ...........kviečia visus dalyvauti savo pirmoje bendro gyvenimo šventėje.
Iškart skaityti kitam lape
Leiskite pakelti tostą, už ąžuolą,
kuris prie Trakų ežerų užaugo.
Už eglę tartum rūtą, tylią, žalią,
Įleidusią šaknis į Trakų žemę.
Leiskite pakelti taurę žalio vyno,
Už ąžuolą kuris tą eglę apkabino,
Kad vėtroj ir audroj nelūžtų juodu,
Kad žiemą vasarą drauge žaliuotų.
Leiskite pakelt lietuvio tostą
Už margą raštą, ilgą kraičio juostą
Tegul jinai lelijom tulpėm išrašyta
Lyg saulės takas veda jus į laimės rytą.
Už Jus, Jūrate ir Šarūnai,
Kad laimė gėlėmis žydėtų
Po Trakų dangumi žvaigždėtu
Už šviesų kelią, platų uostą,
Jaunieji, leiskite pakelti meilės tostą.
(TAIGI, ILGIAUSIŲ METŲ)
Valgom karštą
KOMENDANTAI
Piršlys: Na, o kad mūsų pobūvis vyktų sklandžiai, o svečiai būtų linksmi ir sotūs, siūlome išrinkti stalo komendantus, kurie prižiūrės, kad būtų ne per daug ir ne per mažai geriama ‼ Kurie turės atsakyti už sočius pilvus, linksminti svečius, raginti juos dainuoti,sakyti tostus ir vykdyti visus piršlio ir svočios įsakymus.
Išrenkam ir uždedam švilpukus
Piršlys: Dabar mieli komendantai prašom atsistoti ir prisistatyti svečiams.Kad patvirtintumėt savo pareigas prašau prisipilti taures ir viešai, visiems matant išgerti, kad mes galėtumėm spręsti apie jūsų tinkamumą šiam darbui.
Komendantai išgeria
Piršlys: Ačiū.Dabar prašau vėl įsipilti ir išgerti už:
-svečius, kurie jus išrinko;
-Už savo sveikatą;
-Už savo kolegų sveikatą.
Komendantai išgeria
Piršlys: Su šiuo tostu mieli komendantai Jūsų gėrimas baigėsi.Lieka tik svečius prižiūrėti, jiems gerą pavyzdį rodyti.
O dabar mieli svečiai, prašau prisipilti taureles ir išgerti už naujai išrinktų komendantų sveikatą ir pareigas.
PO KOMENDANTŲ RINKIMO
Aš:Dabar norėtum paskirstyti dar kelias pareigas šiam vakarui:
Reikia išrinkti POLICININKĄ tvarkai prižiūrėti (kepurė ir bananas)
Reikia taip pat išrinkti ir MEDICINOS SESELĘ juk būna kad vyrams kartais ranka nusileidžia ar galvą kam skaudėti pradeda.( raištelis su kryžiuku )
Taip pat mums reikia ir MEILĖS MINISTRO, kad meilės kelius parodytų, susipykusius sutaikytų.
( širdelė )
Rytoj taip pat bus renkamas didžiausias miegalius, Geriausias šokėjas, Linksmiausias svečias, Didžiausias pijokas, Seksualiausia mergina.Taip kad prašome aktyviai visur dalyvauti ir gausite apdovanojimus.
Aš: Tad prašome išgerti už šias pareigas
ŠEIMOS ŽIDINIO UŽDEGIMAS
Aš: Mieli .............. ir .................Šiandien Jūs sukūrėte šeimą.Šeima tai lyg židinys, prie kurio sugrįžtama kasdien atgauti jėgų.Šeimoje auga vaikai ir šildosi šio židinio šilumoje.
Dabar mieli tėveliai, prašau atnešti iš savo šeimų aukuro ugnies kibirkštėlę ir uždegti savo vaikų šeimos židinį.(Tėvai atneša degančią žvakę ir jaunieji prisidegę savo žvakę pastato į namuką).
KAI DEGA AŠ SKAITAU:
Šeimos židinėli ,
Tu dek, spindėk
Į linksmą rytojų lydėk
Ir tikrąją laimę surasti padėk.
Būkit laimingi šeimos židiny,
Būkit laimingi sunkumų kely,
Laimę ir džiaugsmą skėlę pusiau,
Neškit ją žemei, saulei ir sau.
Būkit laimingi, meilėje vienas kitą atradę,
Būkit laimingi, vienas kitam savo likimus patikėję,
Būkit laimingi vestuvių taurę pakėlę,
Būkit laimingi, šventėje ir kasdienybėje,
Ir kai plaukus papuoš sidabro gija
Ir tada, -Būkit laimingi.
Saugokit savo šeimos židinį,
Nekūrenkite jo per daug kaitriomis malkomis,
Ir neliekite ant jo šalto, kaip ledas vandens.
-Tad pakelkime taures už tėvelius ir šeimos židinį.
VAIKELIO LYTIES SPĖJIMAS
Aš: Dabar norėtumėm sužinoti kas gi gims pas mūsų jaunuosius- berniukas ar mergaitė.
Štai dvi poros vaikiškų kelnyčių.Vienos ružavos, kitos žydros.Prašytume tų, kurie galvoja kad gims berniukas, pinigėlius mesti į žydras kelnytes, o tie kurie galvoja kad bus mergaitė į ružavas.
Aš: Aš dedu už mergaitę ‼
Piršlys: Aš dedu už berniuką ‼
Siunčiam toliau.
Kai grįžta, suskaičiuojam kokioj spalvoj daugiau pinigėlių.Pinigus atiduodam jauniesiems.
GAUSYBĖS RAGAS(turėti butelį vyno)
Piršlys: Noriu paprašyti, kad prisipildytumėt taures.
Aš: Aš ir visi čia susirinkusieji iš visos širdies sveikina Jus Su Jūsų švente, linkime jūrą laimės, kalnus sveikatos, daug vaikučių, ir kad jūsų bendri namai būtų pilni laimės kaip pripildyta taurė.
O tam, kad visi linkėjimai išsipildytų su kaupu, norim padovanoti štai tokį simbolinį Gausybės ragą.
(Piršlys rodo Gausybės ragą)
Tačiau neužtenka juo vien tik grožėtis, norint, kad viskas Jums sektųsi, Jūs turite jį išgerti iki dugno.
(PIRŠLYS PILDO(GAUSYBĖS RAGĄ)
Svečiai, palaikome jaunuosius ir visi pakeliame taures už gausybės ragą ‼
KARTI , KARTI DEGTINĖ KARTI.....
(su muzikantais)PIRŠLYS MOKINANTIS BUČIUOTIS
(Turėti širdelę)
Piršlys: Kadangi, mūsų jaunavedžiai dar nepatyrę, reikėtų pamokyti juos bučiuotis.Mokysiu ne aš , o Jūs, mieli svečiai, nes yra vyresnių ir labiau patyrusių už mane.
Dabar pažiūrėsim kaip Jūs mokysit.
Muzikantai gros, o ši širdelė keliaus iš vienų rankų į kitas, o kai muzika nustos groti, tas žmogus, pas kurį bus širdelė ir mokins bučiuotis su savo antrąja puse, arba pasirinks.Ir taip tol, kol širdelė pasieks jaunuosius.
Taigi, prašome pradėti ‼
Muzika groja, širdelė keliauja.
CENTAI SU PUPOM
(Turėti : pupų, centų, taupyklę ir 2 lėkštes)
Aš: Mieli jaunavedžiai, Jūsų laukia labai sunkus darbas išsirinkti šeimos iždininką, kuris tvarkys visus šeimos pinigus.Kad nebūtų bereikalingų ginčų, siūlome tai išspręsti taikiu būdu.Štai Jums 2 krūvelės monetų, kuris greičiau monetas išrinks, tas ir valdys šeimos biudžetą.
RENKA MONETAS
Pasakom kuris laimėjo ir t.t.Tada Jauniesiems dovanojam taupyklę ir į ją suberiam monetas.
Aš: Tai Jūsų biudžeto pradinis įnašas, lai jis auga ir niekad nebūna tuščias ‼
KOPŪSTAI
(Turėti 2 kopūstus, papuoštą peilį, lėlytę, mašinėlę.)
Jauniesiems pasakom kad vienam kopūste paslėptas berniukas, o kitam mergaitė(padaryti įpjovas kad patikėtų ku kotas) ir po lapuką plėšyt kopūstą liepti, kuris greičiau ką ras tas ir gims.Iš tikrųjų kopūstuose nieko nėra, ir kai baigia ir nierko neranda, sakyti:Vaikai per anksti jūs dar ženijatės, juk vaikų kopūstuose nebūna.Ir padovanoti jaunajai lėlytę, o jaunajam mašinytę.
RŪTŲ VAINIKĖLIO DEGINIMAS
(Turėti ant ko deginti, dėžutę šakelėms,sausą kurą,degtukų)
Aš: Miela, ........, gražiai tu atrodai su baltu nuotakos rūbu, su žaliu rūtų vainikėliu.Tačiau atėjo momentas kai tenka atsisveikinti su savo jaunyste.
Rūtų vainikėlis daugiau nebežaliuos, o tu , šildysi savo ištikimybe šeimos židinį ir galėsi auginti gražiausias žemėje gėles vaikus.
NUIMTI VAINIKĖLĮ
Aš: Šį vainikėlį mes sudeginsim, o keletą šakelių įdėsim į šią dėžutę, kurią padovanosim jauniesiems, kad saugotų.
Pagal papročius, rūtos pritraukia visus geruosius angelus į namus ir atbaido piktąsias dvasias.
DEGA
Taigi, prašome muzikantų Stok ant akmenėlio..
NUOMETO NUĖMIMAS(apie 00.30 val.)
(turėti skarelę dėžutėj)
Aš: Jaunoji nuometą laiko ant savo galvos tik žiedų sumainymo dieną.Jau po 12 ir jis tau nebepriklauso.Šiandien tu jau moteris.
O baltas nuometas liks tik sapne. Mes jį tuoj nuimsime ir veltui tūnoti nepadėsime.
NUOMETĄ PRISEGAM PIRMAI PAMERGEI
Aš: Kad jaunajai širdelė neskaudėtų praradus tokį gražų galvos apdangalą mes su piršleliu pasikrapštėm po vestuvines tradicijas ir suradome antikvarą.
Šioje dėžutėje yra jaunosios nuometas.Tačiau ne žiedų sumainymo ir ne tas laikinas nuometas.O MOTERS nuometas ‼ kurį jaunoji galės nešioti visą likusį savo gyvenimą.
Anyta, prašome uždėti kuklumo simbolį savo martelei.
ANYTA RIŠA SKARELĘ ir prijuostę
PRIEŠ EINANT MIEGOTI MEILĖS RECEPTAS
(Turėti raudoną popierinę širdį su meilės receptu)
Aš: Jauna šeima dažnai klausia kas tai yra meilė, su kuo ji valgoma, kokiom dozėm ją vartoti, kad kuo ilgiau užtektų.Čia pateikiame meilės receptą:
MEILĖS RECEPTAS: paimkite 10 šaukštų šviežių jausmų, pridėkite kiek galima daugiau bučinių ir maišykite po antklode su apsikabinimais tol, kol pasidaro saldu.Tokią tešlą, retkarčiais pamaišydami, palaikykite ant karštos aistrų ugnies, kol sukietėja.
Vartokite dviese,karštam pavidale, vėlai vakare,ir anksti ryte.Galima ir dieną po vieną porciją, ypač per išeigines.Vartojant tokiom dozėm, meilės užteks iki nusibos.☺
IŠLYDINT JAUNUOSIUS VIETOJ NAKTINIŲ
(turėti taures, šampano, pyragėlių,vynuogių, sex energijos, varškės ir padėklą?_
Aš: Mielieji, šiandien dar Jūsų laukia ilga naktis, ir kad greitai neužmigtumėte, dovanojame Jums užkandėlę, kad trumpomis pertraukėlėmis, atgautumėte jėgas.Taigi, dovanojam:
Šampanas ir taurės šampanui kad labiau apsvaigtumėte;
Pyragėliai su jaunųjų vardais - jausmams pasaldinti
Sex energija kad jėgų užtektų;
Vynuogės - alkiui numalšinti;
Ir be abejo varškė kad būtų iš ko sūrį spaust ‼ ☺
JAUNOJI META PUOKŠTĘ
II DIENA
SŪRIS
Aš: Brangūs jaunavedžiai, mieli svečiai.Turbūt visi pastebėjom, kaip greitai praėjo naktis.Labai trumpa, bet ypatinga naktis.Visos dangaus žvaigždės šią naktį dar skaisčiau sudegė savo žiburius ir atrodė, kad jos šildo žemę, vėjas nejudino medžio šakų.Visi, sulaikę kvėpavimą laukė aušros.
Po nakties radau sūrį, jaunųjų suspaustą.(Parodau)
Na gi, pažiūrėkim.....Kažkoks su priedais, bet nemažas.....Pasistengė jaunieji, pasistengė.....
Kaip suspaudėt jau matom, o dabar parodykit kaip supjaustyti mokate.
(DUODAM PAPUOŠTĄ PEILĮ)
SVOČIOS PYRAGAS SU FEJERVERKAIS
TĖVAI TRAUKIA IŠ ŠAKOČIO KAS KĄ VAIKAMS PARŪPINS
(Turėti šakotį, lėlytę, mašinytę ant siūlų)
Kas ištraukia mašinėlę pirks jauniesiem automobilį.
Kas ištraukia lėlytę vaikus žiūrės.
Tostas: Išgerkim už tai kad tėveliai gerai savo pažadus vykdytų.
BŪSIMO VAIKELIO LAIŠKAS
Piršlys: Yra gautas būsimo ..... ir ...........vaikelio laiškas, svočiutė mums jį tuoj perskaitys...
Aš:Brangūs būsimieji mano tėveliai, čia sveikinu Jus aš, Jūsų būsimas vaikelis.Tokia jau tvarka ant šito mažo svieto, kur du žmonės tuokiasi, ten neužilgo atsirandu ir aš trečias. Ne kaip svečias, bet kaip pilnavertis ir reiklus šeimos narys. Į šį pasaulį aš ateinu nuogas, alkanas, visa gerkle šaukdamas. Už tai Jūs, mano tėveliai, juokitės, būkit patenkinti manęs sulaukę.
Ypač laimingas jausis tėtis, jeigu aš būsiu sūnus.Nors kas aš būsiu sūnus ar duktė, pats dar nežinau, ir Jums iš anksto pažadėti negaliu.Iš anksto pranešdamas apie savo būsimą atvykimą, noriu duoti bent dalelę reikalingų daiktų, kurie bus man reikalingi, ir kuriais pasirūpinkite iš anksto. Juk Jūs, mano tėveliai, dar labai jauni ir nieko nežinote apie tokių mažų vaikelių auginimą.Todėl siunčiu Jums keletą pavyzdžių: Marškinėliai, Palutė, Kepuraitė, sauskelnės na ir čiulptukas.
O mano švaros palaikymui įdedu:
-Kempinę,muilą ir pudrą.
Kartu taip pat įdedu nedidelę maisto atsargą.Paragaukite tėveliai, būsimos močiutės, būsimi seneliai ir tetos.
Jūs laukit manęs ir aš tikrai pas Jus ateisiu.
APDOVANOJIMAI
Piršlys: Dabar norėtum apdovanoti labiausiai nusipelniusius:
Pirmiausia MAMYTĖMS norime padovanoti nuostabius karolius(SOSKĖS ANT SIŪLO)
TĖVELIAMS dovanojame pakabukus su jaunystės eliksyru ( VAIK.BUTELIUKAI SU ŠNAPSU)
JAUNAJAI dovanojame kočėlą, kad turėtų su kuo vyrą pasitikti ir šaukštą, kad turėtų kuo sriubą pamaišyti ir vyrą pamaitintų.
JAUNIKIUI dovanojam kramtomos gumos, kad kvapus numuštų ir apsaugos priemonių, jei kartais netikėtai prireiktų.
Prizą norėtumėm įteikti ir GERIAUSIAM ŠOKĖJUI už miklias kojas ( vaik. gitara )
Apdovanosime ir patį balsingiausią, ŠAUNIAUSIĄ DAINININKĄ ( bugnas vaikišk )
Dovanėlę gaus ir DIDŽIAUSIAS MIEGALIUS
( pagalvė )
Taip pat neliks nuskriaustas irLINKSMIAUSIAS SVEČIAS ( magnetukas )
SEKSUALIAUSIAI MERGINAI norime irgi dovanėlę įteikti ( stringai )
DIDŽIAUSIAM PIJOKUI dovanojame taros, kad visada su savim turėtų.(fleškutė)
MUZIKANTAMS dovanojam ausų krapštukus, kad klausos neprarastų ir viską girdėtų.(ausų krapštukai)
MEILĖS MINISTRAS savo darbą irgi gerai atliko, tad nusipelnė prizo ( prezervatyvai )
MED. SESELEI dėkojame už mūsų sveikatos priežiūrą.( grielka )
Taip pat dėkojam STALO KOMENDANTAMS, kurie savo pareigų nepamiršo visą vakarą.( musgaudžiai )
Ačiū sakom ir POLICININKUI, kad tvarką palaikė ( šokdynė )
PASKAITA JAUNIESIEMS
Pirmus žodžius skaityti kartu.
Aš: O dabar aš Jums mielosios ponios ir ponai, paskaitysiu paskaitą apie valgių gaminimą...
Piršlys:Aš Jums, gerbiamieji svečiai, esu paruošęs paskaitą apie kovą su parazitais....
(kadangi nieks nieko nesupranta, nes šnekam vienu metu, nusprendžiam paskaitą skaityti atskirai vienas po kito.)
Aš:Jums turbūt neverta aiškinti, kas tai yra geri ir gardūs pusryčiai, pradedant darbo dieną.Taigi, kad galėtumėt greitai ir skaniai paruošti pusryčius...
Piršlys:Brangieji ‼ Jūs turite pradėti kovą su blusomis ir tarakonais...
Aš:Pirmiausia užvirinate virdulį geros gruziniškos arbatos.
Piršlys:Tie visiems gerai pažįstami parazitai ne tik , kad neduoda gerai ir ramiai miegoti, bet yra ir infekcinių ligų platintojai.Su jais siūlau kovoti štai tokiu būdu:
Aš:Paimti keptuvę, plonomis riekelėmis supjaustyti lašinius, uždėti ant ugnies, ir kad nepridegtų...
Piršlys:Visą patalynę išnešti į kiemą...
Aš:Paimti šakutę, peilį ir kuo dažniau vartyti lašinukus...
Piršlys: Kad prapūstų vėjas, galima iškabinti kieme ant virvių...
Aš:Paimkite porą galvučių svogūno, juos smulkiai supjaustykite ir supilkite ant lašinukų...
Piršlys:Išpurškiame dichlofosu...
Aš:Dar keletą minučių pakepiname...
Piršlys:Apverčiame čiužinį, paklodes, antklodes...
Aš:Ant jų užpilame šviežios grietinės...
Piršlys:Ir vėl išpurškiame dichlofosu.
Aš:Neblogai būtų...
Piršlys:Jeigu į lovos plyšius...
Aš:Paleistume keletą kiaušinių...
Piršlys:Viską gerai išpurškus...
Aš:Jūsų pusryčiai beveik paruošti.Jums belieka iškeptus kiaušinius sudėti į lėkštę...
Piršlys:Nurankioti negyvas blusas ir tarakonus.
Aš:Ir pradėti puotauti.
10 SVOČIOS PRISAKYMŲ JAUNAJAI:
1. Neduok vyrui pinigų.Atmink, kad vaikams iki 16, o vyrui iki gyvos galvos laikyti pinigus draudžiama.
2. Pati rėdykis kiek galėdama, o vyrui ir suplyšusios kelnės tiks, nes su nuogu užpakaliu mažiau kur lakstys.
3. Mylėk vyro gimines, bet savo dažniau į svečius kviesk.
4. Laikyk vyrą tvirtai, bet retkarčiais ir pati pabūk meilesnė, ypač prieš jam gaunant algą.
5. Neleisk vyrui dairytis į jaunas merginas, kad nepaklystų.Kartais šia tema paskaityk paskaitą.
6. Palaikyk glaudų ryšį su vyro darboviete.Sužinok tikslų susirinkimų grafiką, kad po jų priedanga vyras kur nors nepaspruktų.
7. Eidama gulti, užsigriebk vietą prie sienos, kad ryte galėtum lovoj ilgiau pasivartyti.
8. Nė minutės nepamiršk, kad vyras, jei jam nevadovausi, bus ne vyras, o rūke klaidžiojantis pilietis.
9. Vyrą atostogauti išleisk tik vėlyvą rudenėlį, kada atostogauja tik pensininkės.
10. Medaus mėnesį negaišk laiko bereikalingiems darbams jis bus reikalingas tamsiuoju paros metu.
LAIKRAŠTIS
AUKCIONAS
SŪRIS
Aš: Brangūs jaunavedžiai, mieli svečiai.Turbūt visi pastebėjom, kaip greitai praėjo naktis.Labai trumpa, bet ypatinga naktis.Visos dangaus žvaigždės šią naktį dar skaisčiau sudegė savo žiburius ir atrodė, kad jos šildo žemę, vėjas nejudino medžio šakų.Visi, sulaikę kvėpavimą laukė aušros.
Po nakties radau sūrį, jaunųjų suspaustą.(Parodau)
Na gi, pažiūrėkim.....Kažkoks su priedais, bet nemažas.....Pasistengė jaunieji, pasistengė.....
Kaip suspaudėt jau matom, o dabar parodykit kaip supjaustyti mokate.
(DUODAM PAPUOŠTĄ PEILĮ)
SVOČIOS PYRAGAS SU FEJERVERKAIS
TĖVAI TRAUKIA IŠ ŠAKOČIO KAS KĄ VAIKAMS PARŪPINS
(Turėti šakotį, lėlytę, mašinytę ant siūlų)
Kas ištraukia mašinėlę pirks jauniesiem automobilį.
Kas ištraukia lėlytę vaikus žiūrės.
Tostas: Išgerkim už tai kad tėveliai gerai savo pažadus vykdytų.
BŪSIMO VAIKELIO LAIŠKAS
Piršlys: Yra gautas būsimo ..... ir ...........vaikelio laiškas, svočiutė mums jį tuoj perskaitys...
Aš:Brangūs būsimieji mano tėveliai, čia sveikinu Jus aš, Jūsų būsimas vaikelis.Tokia jau tvarka ant šito mažo svieto, kur du žmonės tuokiasi, ten neužilgo atsirandu ir aš trečias. Ne kaip svečias, bet kaip pilnavertis ir reiklus šeimos narys. Į šį pasaulį aš ateinu nuogas, alkanas, visa gerkle šaukdamas. Už tai Jūs, mano tėveliai, juokitės, būkit patenkinti manęs sulaukę.
Ypač laimingas jausis tėtis, jeigu aš būsiu sūnus.Nors kas aš būsiu sūnus ar duktė, pats dar nežinau, ir Jums iš anksto pažadėti negaliu.Iš anksto pranešdamas apie savo būsimą atvykimą, noriu duoti bent dalelę reikalingų daiktų, kurie bus man reikalingi, ir kuriais pasirūpinkite iš anksto. Juk Jūs, mano tėveliai, dar labai jauni ir nieko nežinote apie tokių mažų vaikelių auginimą.Todėl siunčiu Jums keletą pavyzdžių: Marškinėliai, Palutė, Kepuraitė, sauskelnės na ir čiulptukas.
O mano švaros palaikymui įdedu:
-Kempinę,muilą ir pudrą.
Kartu taip pat įdedu nedidelę maisto atsargą.Paragaukite tėveliai, būsimos močiutės, būsimi seneliai ir tetos.
Jūs laukit manęs ir aš tikrai pas Jus ateisiu.
APDOVANOJIMAI
Piršlys: Dabar norėtum apdovanoti labiausiai nusipelniusius:
Pirmiausia MAMYTĖMS norime padovanoti nuostabius karolius(SOSKĖS ANT SIŪLO)
TĖVELIAMS dovanojame pakabukus su jaunystės eliksyru ( VAIK.BUTELIUKAI SU ŠNAPSU)
JAUNAJAI dovanojame kočėlą, kad turėtų su kuo vyrą pasitikti ir šaukštą, kad turėtų kuo sriubą pamaišyti ir vyrą pamaitintų.
JAUNIKIUI dovanojam kramtomos gumos, kad kvapus numuštų ir apsaugos priemonių, jei kartais netikėtai prireiktų.
Prizą norėtumėm įteikti ir GERIAUSIAM ŠOKĖJUI už miklias kojas ( vaik. gitara )
Apdovanosime ir patį balsingiausią, ŠAUNIAUSIĄ DAINININKĄ ( bugnas vaikišk )
Dovanėlę gaus ir DIDŽIAUSIAS MIEGALIUS
( pagalvė )
Taip pat neliks nuskriaustas irLINKSMIAUSIAS SVEČIAS ( magnetukas )
SEKSUALIAUSIAI MERGINAI norime irgi dovanėlę įteikti ( stringai )
DIDŽIAUSIAM PIJOKUI dovanojame taros, kad visada su savim turėtų.(fleškutė)
MUZIKANTAMS dovanojam ausų krapštukus, kad klausos neprarastų ir viską girdėtų.(ausų krapštukai)
MEILĖS MINISTRAS savo darbą irgi gerai atliko, tad nusipelnė prizo ( prezervatyvai )
MED. SESELEI dėkojame už mūsų sveikatos priežiūrą.( grielka )
Taip pat dėkojam STALO KOMENDANTAMS, kurie savo pareigų nepamiršo visą vakarą.( musgaudžiai )
Ačiū sakom ir POLICININKUI, kad tvarką palaikė ( šokdynė )
PASKAITA JAUNIESIEMS
Pirmus žodžius skaityti kartu.
Aš: O dabar aš Jums mielosios ponios ir ponai, paskaitysiu paskaitą apie valgių gaminimą...
Piršlys:Aš Jums, gerbiamieji svečiai, esu paruošęs paskaitą apie kovą su parazitais....
(kadangi nieks nieko nesupranta, nes šnekam vienu metu, nusprendžiam paskaitą skaityti atskirai vienas po kito.)
Aš:Jums turbūt neverta aiškinti, kas tai yra geri ir gardūs pusryčiai, pradedant darbo dieną.Taigi, kad galėtumėt greitai ir skaniai paruošti pusryčius...
Piršlys:Brangieji ‼ Jūs turite pradėti kovą su blusomis ir tarakonais...
Aš:Pirmiausia užvirinate virdulį geros gruziniškos arbatos.
Piršlys:Tie visiems gerai pažįstami parazitai ne tik , kad neduoda gerai ir ramiai miegoti, bet yra ir infekcinių ligų platintojai.Su jais siūlau kovoti štai tokiu būdu:
Aš:Paimti keptuvę, plonomis riekelėmis supjaustyti lašinius, uždėti ant ugnies, ir kad nepridegtų...
Piršlys:Visą patalynę išnešti į kiemą...
Aš:Paimti šakutę, peilį ir kuo dažniau vartyti lašinukus...
Piršlys: Kad prapūstų vėjas, galima iškabinti kieme ant virvių...
Aš:Paimkite porą galvučių svogūno, juos smulkiai supjaustykite ir supilkite ant lašinukų...
Piršlys:Išpurškiame dichlofosu...
Aš:Dar keletą minučių pakepiname...
Piršlys:Apverčiame čiužinį, paklodes, antklodes...
Aš:Ant jų užpilame šviežios grietinės...
Piršlys:Ir vėl išpurškiame dichlofosu.
Aš:Neblogai būtų...
Piršlys:Jeigu į lovos plyšius...
Aš:Paleistume keletą kiaušinių...
Piršlys:Viską gerai išpurškus...
Aš:Jūsų pusryčiai beveik paruošti.Jums belieka iškeptus kiaušinius sudėti į lėkštę...
Piršlys:Nurankioti negyvas blusas ir tarakonus.
Aš:Ir pradėti puotauti.
10 SVOČIOS PRISAKYMŲ JAUNAJAI:
1. Neduok vyrui pinigų.Atmink, kad vaikams iki 16, o vyrui iki gyvos galvos laikyti pinigus draudžiama.
2. Pati rėdykis kiek galėdama, o vyrui ir suplyšusios kelnės tiks, nes su nuogu užpakaliu mažiau kur lakstys.
3. Mylėk vyro gimines, bet savo dažniau į svečius kviesk.
4. Laikyk vyrą tvirtai, bet retkarčiais ir pati pabūk meilesnė, ypač prieš jam gaunant algą.
5. Neleisk vyrui dairytis į jaunas merginas, kad nepaklystų.Kartais šia tema paskaityk paskaitą.
6. Palaikyk glaudų ryšį su vyro darboviete.Sužinok tikslų susirinkimų grafiką, kad po jų priedanga vyras kur nors nepaspruktų.
7. Eidama gulti, užsigriebk vietą prie sienos, kad ryte galėtum lovoj ilgiau pasivartyti.
8. Nė minutės nepamiršk, kad vyras, jei jam nevadovausi, bus ne vyras, o rūke klaidžiojantis pilietis.
9. Vyrą atostogauti išleisk tik vėlyvą rudenėlį, kada atostogauja tik pensininkės.
10. Medaus mėnesį negaišk laiko bereikalingiems darbams jis bus reikalingas tamsiuoju paros metu.
LAIKRAŠTIS
AUKCIONAS
ŽAIDIMAI
KOPŪSTAI
AŠ:Mes su piršliu vakar pusę dienos žaidėm su tais kopūstais, taigi kiekvienam kopūste yra išpjautas vidurėlis ir į vidų įdėtas lapukas.Ant vieno užrašyta mergaitė, ant kito berniukas.Taigi, jums reiks plėšti kopūsto lapus, ir surasti tą lapuką.Kokį užrašą pirmą surasit, tokios lyties ir gims jūsų vaikelis.Muzikantai duos komandą ir galėsite pradėti.
Kai baigia plėšyt AŠ:Žiūriu aš į Jus vaikai ir galvoju, per anksti Jūs ženijatės, gi vaikų kopūstuose nebūna.
Dovanojam žaisliukus.Pažaiskit dar.
Reikia:2 kopūstų,
Mašinėlės
Lėlytės
KOLGOTKĖS
Rodom vienas žydras, kitas ružavas kolgotkes.Mūsų jaunieji, turės vaikelį ir reiktų padėti jiems surinkti pinigėlių ant pampersų.Tuo pačiu bandysime spėti kas gims berniukas ar mergaitė.Kas galvoja kad gims mergaitė dėkit pampersams pinigėlius į ružavas kolgotkes, o kas galvoja, kad gims berniukas dėkit pinigėlius į žydras kolgotkes.Kurioj splavoj bus daugiau pinigėlių tas ir gims.Aš dedu už mergaitę.piršlys:Aš dedu už berniuką.
Reikia:Ružavos kolgotkės
Žydros kolgotkės
SU SKALBINIŲ SEGTUKAIS
Išrenkamos keturios poros.Vyrams užrišamos akys.Merginas pastatom vieną priešais kitą ir liepiam kad viena kitai susegtų po 12 skalbinių segtukų kuo sunkiau randamose vietose.
Kai susegioja, merginas pastatom prieš savo partnerį ir muzikantam davus komandą vaikinai, kuris greičiau turi surasti ir nurinkti skalbinių segtukus.
Reikia:Skalbinių segtukų;
4 skarelių vyrų akims užrišti;
Prizas laimėjusiai porai - smilkalai ir taupyklė paršiukas
BALIONAI SU POMPA
Pakviečiamos 4 poros ir jaunieji.Ant kėdės dedama pompa.Ant pompos sėdasi vaikinas, pro kojas išsitraukia pompos šlangelį.Ant jo kelių sėdasi mergina.Ji užmauna balioną ant pompos antgalio ir pora, laikui šokinėdama ant pompos turi pripūsti balioną, kol šis sprogs.Matuojamas laikas.Aš rašau.
Laimi pora, greičiausiai pripūtusi balioną.
Laimėjusiam vaikinui sakyti:Kadangi tu toks greitas, dovana esant reikalui išmušk stiklą.Būtumėm žinoję kad tu toks greitas, būtumėm nupirkę tau stabdžių kaladėles.
Reikia:Kėdės
Pompos
5 balionų(+3 atsarginiai)
Tušinukas, lapukas ir telefonas man matuoti ir rašyti laiką
Prizas vaikinui:PaveiksliukasEsant reikalui išdaužk stiklą
Merginai statulėlė su dviem senukais
SU LĄSTAIS
Reikia 6 porų.Visi traukia lapukus su skaičiais.Pas ką poriniai viena komanda, pas ką ne kita.( o gal vienoj komandoj merginos, o kitoj vaikinai??????).Kiekvienai komadai duodami ląstai.Mes su piršliu stovim už kokių 10 metrų nuo komandos su buteliu ir stikliuku.Reikia užsidėti ląstus, pribėgti prie svočios(ar piršlio), išgerti ,stikliuką, grįžti, atiduoti lastus kitam.Tada kitas bėga, geria ir t.t.Ir taip kas greičiau išgers butelį.Ta komanda laimės.
Reikia:Lastų
Lapukų su numeriais nuo 1 iki 12
2 vienodų butelių šnapso
2 stikliukų
Laimėjusiems prizas:?????????????????????????????????????????
SU OBUOLIAIS
Reikia 4-5 porų.Vyrams duodami ant šniūrelių pririšti obuoliai, jie turi prisirišti prie diržų taip, kad obuolys būtų tarp kojų.Tada jie turi užsilipti ant kėdžių.Merginos stojasi prieš juos ir muzikantams davus komandą reikia be rankų kuo greičiau suvalgyti obuolį.
Reikia: 4-5 obuolių su šniūreliais
4-5 kėdžių
Prizas laimėjusiems Vaikinui magnetukas su buteliais
Merginai druskinė su pipirine
SUSIŪTA KOMANDA
Reikia 6 porų.Sustoja į dvi eiles.Vienoj vyras, moteris, vyras, moteris, vyras moteris.Kitoj moteris, vyras, moteris, vyras, moteris, vyras.Kiekvienai komndai duodma ilga juostelė su priekyje pririštu šaukšteliu.Jiems reikia, vyrmas per vieną kelnių klešne įkišti, per kitą ištraukti, tada tą patį šaukštelį vyras moteriai kiša per suknelės viršų, per apačią ištraukia, tada moteris vyrui kiša tą patį šaukštelį per kelnių klešnes ir t.t.kuri komanda greičiau.Komandoj kur pirmas vyras, pradeud aš, o kur moteris- piršlys.
Esmėsusiūti savo komandą.
Reikia:2 juostelių ir 2šaukštelių
Prizas laimėjusiems - ????????????????????????????????
KIAUŠINIŲ RIDENIMAS PER KLELNES
Reikia 6 porų.2 komandos po 3 poras.Vyrai stovi prieky eilėj, merginos turi kiekvieną praridenti 3 komandos vyrams kiaušinį per klešnes.Pirmam per vieną klešnę iš apačios įridena, per kitą ištraukia, tada kitam taip pat ir trečiam.Tada duoda kiaušinį kitai merginai ir ji daro tą patį,Kuri komanda tai padarys greičiau ta ir laimės.
Reikia:6 virtų kiaušinių.
Prizas laimėjusiems ????????????????????
ŽAIDIMAS SU LAPAIS ATSPĖK ŽODĮ
Reikia dviejų komandų.Kiekvienoj išrinkti po vadą.Duoti krūvą lapų su surašytom raidėm.Kiekvienai komandai po žodį.Raidžių tiek kiek žmonių.Pasakyti užuominą koks tai žodis.Vadas turi kiekvienam savo komandos nariui duoti po raidę ir visi bando atspėti ir sudėti žodį.
Reikia:Lapų su raidėm
Prizas laimėjusios komandos kapitonui :Žaidimas su strėlytėm
JAUNŲJŲ PAREIGŲ DALYBOS
Jaunieji pastatomi prieš svečius.Jiems duodama puokštė balionų.Kiekviename balione yra po lapuką su pareiga.Reikia susprogdinti balioną, ir perskaityti lapuką.
(Pažymėti balioną ir perspėti jaunuosius, kurį skaityti paskutinį)
AŠ:Dabar paskirstysime pareigas jauniesiems:
Pareigos:
-Pinigus išleisiu AŠ
-Šiukšles neši TU
-Pinigus uždirbsiu AŠ
Kai tu barsies AŠ gulėsiu po lova
Vieną kartą per mėnesį rūbų spintą man atnaujinsi TU
Indus plausiu AŠ
Pampersus mūsų vaikui keisi TU
Vaikus gimdysi TU
Kartą per mėnesį piršlį į barą nuvesiu AŠ
Su ufonautais kalbėsi TU
Per mano gimtadienį dovanas gausi TU
Piršlių namus teks tvarkyti MUMS
Pas vienišą kaimyną(-ę) druskos eisiu AŠ
Pusryčius ir kavą i lovą neši TU
Mylėti ir gerbti vienas kitą visą savo gyvenimą pasižadame MES
Reikia:Lapukų su pareigom
15 balionų
Juostelės balionams
Ant ko nors balionus surišti
Grafkės balionams sprogdinti
Linksmiausi buvo su koūstais, su balionais ir pompa, su ląstais ir kur komandą reikia susiūti
KOPŪSTAI
AŠ:Mes su piršliu vakar pusę dienos žaidėm su tais kopūstais, taigi kiekvienam kopūste yra išpjautas vidurėlis ir į vidų įdėtas lapukas.Ant vieno užrašyta mergaitė, ant kito berniukas.Taigi, jums reiks plėšti kopūsto lapus, ir surasti tą lapuką.Kokį užrašą pirmą surasit, tokios lyties ir gims jūsų vaikelis.Muzikantai duos komandą ir galėsite pradėti.
Kai baigia plėšyt AŠ:Žiūriu aš į Jus vaikai ir galvoju, per anksti Jūs ženijatės, gi vaikų kopūstuose nebūna.
Dovanojam žaisliukus.Pažaiskit dar.
Reikia:2 kopūstų,
Mašinėlės
Lėlytės
KOLGOTKĖS
Rodom vienas žydras, kitas ružavas kolgotkes.Mūsų jaunieji, turės vaikelį ir reiktų padėti jiems surinkti pinigėlių ant pampersų.Tuo pačiu bandysime spėti kas gims berniukas ar mergaitė.Kas galvoja kad gims mergaitė dėkit pampersams pinigėlius į ružavas kolgotkes, o kas galvoja, kad gims berniukas dėkit pinigėlius į žydras kolgotkes.Kurioj splavoj bus daugiau pinigėlių tas ir gims.Aš dedu už mergaitę.piršlys:Aš dedu už berniuką.
Reikia:Ružavos kolgotkės
Žydros kolgotkės
SU SKALBINIŲ SEGTUKAIS
Išrenkamos keturios poros.Vyrams užrišamos akys.Merginas pastatom vieną priešais kitą ir liepiam kad viena kitai susegtų po 12 skalbinių segtukų kuo sunkiau randamose vietose.
Kai susegioja, merginas pastatom prieš savo partnerį ir muzikantam davus komandą vaikinai, kuris greičiau turi surasti ir nurinkti skalbinių segtukus.
Reikia:Skalbinių segtukų;
4 skarelių vyrų akims užrišti;
Prizas laimėjusiai porai - smilkalai ir taupyklė paršiukas
BALIONAI SU POMPA
Pakviečiamos 4 poros ir jaunieji.Ant kėdės dedama pompa.Ant pompos sėdasi vaikinas, pro kojas išsitraukia pompos šlangelį.Ant jo kelių sėdasi mergina.Ji užmauna balioną ant pompos antgalio ir pora, laikui šokinėdama ant pompos turi pripūsti balioną, kol šis sprogs.Matuojamas laikas.Aš rašau.
Laimi pora, greičiausiai pripūtusi balioną.
Laimėjusiam vaikinui sakyti:Kadangi tu toks greitas, dovana esant reikalui išmušk stiklą.Būtumėm žinoję kad tu toks greitas, būtumėm nupirkę tau stabdžių kaladėles.
Reikia:Kėdės
Pompos
5 balionų(+3 atsarginiai)
Tušinukas, lapukas ir telefonas man matuoti ir rašyti laiką
Prizas vaikinui:PaveiksliukasEsant reikalui išdaužk stiklą
Merginai statulėlė su dviem senukais
SU LĄSTAIS
Reikia 6 porų.Visi traukia lapukus su skaičiais.Pas ką poriniai viena komanda, pas ką ne kita.( o gal vienoj komandoj merginos, o kitoj vaikinai??????).Kiekvienai komadai duodami ląstai.Mes su piršliu stovim už kokių 10 metrų nuo komandos su buteliu ir stikliuku.Reikia užsidėti ląstus, pribėgti prie svočios(ar piršlio), išgerti ,stikliuką, grįžti, atiduoti lastus kitam.Tada kitas bėga, geria ir t.t.Ir taip kas greičiau išgers butelį.Ta komanda laimės.
Reikia:Lastų
Lapukų su numeriais nuo 1 iki 12
2 vienodų butelių šnapso
2 stikliukų
Laimėjusiems prizas:?????????????????????????????????????????
SU OBUOLIAIS
Reikia 4-5 porų.Vyrams duodami ant šniūrelių pririšti obuoliai, jie turi prisirišti prie diržų taip, kad obuolys būtų tarp kojų.Tada jie turi užsilipti ant kėdžių.Merginos stojasi prieš juos ir muzikantams davus komandą reikia be rankų kuo greičiau suvalgyti obuolį.
Reikia: 4-5 obuolių su šniūreliais
4-5 kėdžių
Prizas laimėjusiems Vaikinui magnetukas su buteliais
Merginai druskinė su pipirine
SUSIŪTA KOMANDA
Reikia 6 porų.Sustoja į dvi eiles.Vienoj vyras, moteris, vyras, moteris, vyras moteris.Kitoj moteris, vyras, moteris, vyras, moteris, vyras.Kiekvienai komndai duodma ilga juostelė su priekyje pririštu šaukšteliu.Jiems reikia, vyrmas per vieną kelnių klešne įkišti, per kitą ištraukti, tada tą patį šaukštelį vyras moteriai kiša per suknelės viršų, per apačią ištraukia, tada moteris vyrui kiša tą patį šaukštelį per kelnių klešnes ir t.t.kuri komanda greičiau.Komandoj kur pirmas vyras, pradeud aš, o kur moteris- piršlys.
Esmėsusiūti savo komandą.
Reikia:2 juostelių ir 2šaukštelių
Prizas laimėjusiems - ????????????????????????????????
KIAUŠINIŲ RIDENIMAS PER KLELNES
Reikia 6 porų.2 komandos po 3 poras.Vyrai stovi prieky eilėj, merginos turi kiekvieną praridenti 3 komandos vyrams kiaušinį per klešnes.Pirmam per vieną klešnę iš apačios įridena, per kitą ištraukia, tada kitam taip pat ir trečiam.Tada duoda kiaušinį kitai merginai ir ji daro tą patį,Kuri komanda tai padarys greičiau ta ir laimės.
Reikia:6 virtų kiaušinių.
Prizas laimėjusiems ????????????????????
ŽAIDIMAS SU LAPAIS ATSPĖK ŽODĮ
Reikia dviejų komandų.Kiekvienoj išrinkti po vadą.Duoti krūvą lapų su surašytom raidėm.Kiekvienai komandai po žodį.Raidžių tiek kiek žmonių.Pasakyti užuominą koks tai žodis.Vadas turi kiekvienam savo komandos nariui duoti po raidę ir visi bando atspėti ir sudėti žodį.
Reikia:Lapų su raidėm
Prizas laimėjusios komandos kapitonui :Žaidimas su strėlytėm
JAUNŲJŲ PAREIGŲ DALYBOS
Jaunieji pastatomi prieš svečius.Jiems duodama puokštė balionų.Kiekviename balione yra po lapuką su pareiga.Reikia susprogdinti balioną, ir perskaityti lapuką.
(Pažymėti balioną ir perspėti jaunuosius, kurį skaityti paskutinį)
AŠ:Dabar paskirstysime pareigas jauniesiems:
Pareigos:
-Pinigus išleisiu AŠ
-Šiukšles neši TU
-Pinigus uždirbsiu AŠ
Kai tu barsies AŠ gulėsiu po lova
Vieną kartą per mėnesį rūbų spintą man atnaujinsi TU
Indus plausiu AŠ
Pampersus mūsų vaikui keisi TU
Vaikus gimdysi TU
Kartą per mėnesį piršlį į barą nuvesiu AŠ
Su ufonautais kalbėsi TU
Per mano gimtadienį dovanas gausi TU
Piršlių namus teks tvarkyti MUMS
Pas vienišą kaimyną(-ę) druskos eisiu AŠ
Pusryčius ir kavą i lovą neši TU
Mylėti ir gerbti vienas kitą visą savo gyvenimą pasižadame MES
Reikia:Lapukų su pareigom
15 balionų
Juostelės balionams
Ant ko nors balionus surišti
Grafkės balionams sprogdinti
Linksmiausi buvo su koūstais, su balionais ir pompa, su ląstais ir kur komandą reikia susiūti
QUOTE(bambliuke @ 2005 04 06, 00:02)
Molli, dar norejau paklausti...Mano mamyte labai jaudinasi del to palaiminimo... Jai reikes ka nors sakyti??? Apskritai, ka ten reik tevam daryti? O jaunajai ar reik ka nors sakyti? asiu!
Na mamytei reikia palaiminti Pvz:. per savo vestuves prašiau kad mama šnekėtų labai trumpai, nes bijojau kad pasiverksiu, tai pasakė :LAiminam jus vaikai, ir linkim geros kelionės tada peržegnojo, davė paveiskliuką pabučiuot ir prisegė rūtų vainikėlį.O jaunajai sakyti nieko nereikia tik tėvelius pabučiuoti