tai kad lietuvių pagonių vyriškų dievybių vardai ne kokie buvo
Bangpūtys, Perkūnas, Pikuolis, Patrimpas, Puškaitis, Žemininkas, Pilnytis, Kovas, Aušautas, Ganiklis, Keliukis, Bubilas, Ragutis
QUOTE(Isila @ 2007 02 13, 13:46)
Bangpūtys, Perkūnas, Pikuolis, Patrimpas, Puškaitis, Žemininkas, Pilnytis, Kovas, Aušautas, Ganiklis, Keliukis, Bubilas, Ragutis
Būtent, bet kažką gal sugalvosiu
Va čia radau berods visus http://lt.wikipedia....a:Baltų_dievai
QUOTE(Isila @ 2007 02 13, 14:46)
Pabandžiau ir aš surasti kokį gražesnį vyrišką vardą kad su baltų dievais susijęs būtų... Mergyčių vardų tai labai daug, o vat berniukų... Na nžn, gal čia daugelis nesutiks, bet man gal visai normaliai skamba Aitvaras...
http://lt.wikipedia.org/wiki/Aitvaras
na, berniukui galima rinktis kokį retesnį kunigaikščio vardą ar šiaip baltišką dvikamienį.
dar rekomenduočiau Z. Zinkevičiaus Lietuvių tautos kilmė.
nemačiau vardo Algis. ZZ teigia, kad jis buvo kaip dievų pasiuntinys.
nemačiau vardo Algis. ZZ teigia, kad jis buvo kaip dievų pasiuntinys.
man tai is tokiu visai grazus vardas Margiris. Skamba kazkaip karaliskai
Na, is to puslapio, kur baltu dievai, tai man visai priimtinas butu Kovas (na, gal reiktu apsiprast, bet siaip visai nieko gal) Juolab, kad kova gims, tai isvis Siaip dievu sarase yra Kirnius, bet man kazkaip biskiuka "patiuninguotas" vardas Kernius butu graziau O vienas dievu vardas is P raides (devintas nuo virsaus), tai net balsu juoktis priverte kaip kokia mazvaike
aga, man Kovas irgi
apie Kirnių ZZ rašo , kad kažkoks vyšnių dievas ar pan., bet dar ZZ teigia, kad gali būti ir kažkas supainiota.
apie Kirnių ZZ rašo , kad kažkoks vyšnių dievas ar pan., bet dar ZZ teigia, kad gali būti ir kažkas supainiota.
Man labai gražūs šios grupės vardai
Pati esu Laima, dukrytė - Milda va jei dar šeimynėlė kada pagausės - vėl reiks čia pasidairyt
Pati esu Laima, dukrytė - Milda va jei dar šeimynėlė kada pagausės - vėl reiks čia pasidairyt
Kovas - labai labai gražus vardas. berods, pagonių karo dievas? bet taip pat galima suprasti ir kaip mėnesį (patį geriausią) bei paukštį (patį gražiausią) man labai patinka šis vardas - negriozdiškas ir gražus, ir prasmės patinka. blogiausia, kad draugė prieš porą metų taip savo sūnų pavadino na, ta draugystė tokia retoka, bet... net jei ir išsiskirtų mūsų keliai iki tada... vis tiek kažkokios sąsajos konkrečiai su tuo vaiku iškart
QUOTE(Isila @ 2007 02 13, 13:46)
Bangpūtys,Pikuolis, Patrimpas, Pilnytis, Aušautas, Ganiklis, Keliukis, Bubilas,
nu ir grozis