Sveikos mamytes, o gal žinot, ar galima šaltalankių aliejum gydyt sumušimus, mėlynes? Mano mažė kerėpliukė, dažnai griūnam
kai mano vyriausia dukra buvo mazute nusiplike rankyte karstu vandeniu, tai gydytoja patare zaizdom uzsitraukus tepti saltalankiu aliejum. kiek vargo buvo kol jo gavom, bet buvo verta, nes vaistas tikrai geras. ir dabar ji naudojam visokiom zaizdelem gydyti
Reiks nusipirkti butinai to saltalankio aliejaus, buvau net pamirsusi apie toki .
o kaip jus ta saltalankio alieju geriat? Kazin ar jis padetu sustiprinti imuiteta?
Tikrai puikus dalykas tas šaltalankis, mes ji naudojam nosytei, kai sloga užpuola, patepam nakčiai kad nosytė neišdžiūtų, o dėl gėrimo, tai kažkaip įstrigo, kai vienakart lankiau ligoninėje mamą, jos palatos kaimynė šaltalankio aliejaus užsipylė ant duonos ir valgė,sakė jis stiprina visą organizmą
Neisivaizduoju,kaip ji naud??juk jis taip tepa viska Nors bandziau tik viena karta,mazes uodegiukui..
mes saltalankiu alieju tepem, kai buvo issokusi puslyte.... geras dalykas...puslele praejo per kelias dieneles kad neteptu uzdejau binto gabaliuka ir pleistriuka uzklijavau gavosi toks saltalankiu kompresas...
Saltalankis vartojamas ne tik gydymui, bet ir maistui . Salotoms pagardinti, mesos kepiniams, pakeiciant paprasta alieju
QUOTE(malena44 @ 2008 07 21, 17:12)
kai mano vyriausia dukra buvo mazute nusiplike rankyte karstu vandeniu, tai gydytoja patare zaizdom uzsitraukus tepti saltalankiu aliejum. kiek vargo buvo kol jo gavom, bet buvo verta, nes vaistas tikrai geras. ir dabar ji naudojam visokiom zaizdelem gydyti
Nuplikytos ar nudegintos odos nei kremais nei aliejais tept negalima
QUOTE(lunde @ 2008 12 27, 17:53)
Neisivaizduoju,kaip ji naud??juk jis taip tepa viska Nors bandziau tik viena karta,mazes uodegiukui..
tikrai tepa, bet šaltalankis superinis dalykas niekaip juo neatsidžiaugiu vos per kelias dieneles išsigydėm baisų iššutimą (užpakaliukas buvo labai raudonas, net šlapiuojančių vietelių buvo) mums tai tikras stebuklasmamytės tikrai rekomenduoju (gal ir nepadės, bet tikrai nepakenks) del mažiukų gerovės išbandyti verta