Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas

QUOTE(Perliukas @ 2006 12 08, 17:42)
Laurencija2 , taip ir neparašei ar šildymo kaina keičiasi proporcingai m2  ar domėjotės  4u.gif gal kartais nevienodai reik mokėt pvz. už 200m2 namą - 1lt/m2 , o kokių 100 m2 namui gal daugiau kaip 1lt išeina  g.gif

Didejant kvadraturai, 1kv. m apsildyti islaidos mazeja nes silumos atidavimas vyksta per sienas, grindis, lubas, o sie pavirsiai kvadraturai padidejus dvigubai, padideja tikrai maziau. Galima pasiskaiciuoti cia
http://sildymas.com/...48&f2=0&uniid=7
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2006 12 07, 17:20)
kažin ar apsimoka tokio mažo ploto name darytis geoterminį  g.gif

Chebryte, ak čia svastoto: apsimoka, ne apsimoka... JŪs geriau parašykit kaip galima nusiderėti, nes mums tai paskaičiavo ksomines kainas, o kai palyginau su tuo ka forume rašėt net pikta pasidarė bash.gif protest.gif bash.gif. Tai jie vadinasi tokias kainas užsimeta, kad net ir gerokai numetę vistiek už savikainą neįrenginėje. TIk kad va kaip žinot kuo galima paspausti g.gif Gal pasidalins kas patirtim, būčiau labai dėkingas 4u.gif , o gal ir drinks_cheers.gif thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(druckis @ 2006 12 14, 12:51)
. Tai jie vadinasi tokias kainas užsimeta, kad net ir gerokai numetę vistiek už savikainą neįrenginėje.

o turėtų? bigsmile.gif
tu turbūt irgi be jokio atlygio dirbi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapsė @ 2006 12 14, 15:06)
o turėtų?  bigsmile.gif
tu turbūt irgi be jokio atlygio dirbi  lotuliukas.gif

Aš irgi dirbu ne už ačiū, tačiau forume palyginau kvadratūrą bei įrengimo kainas... g.gif Tai tikriausiai geotermininkai irgi ne už ačiū viską padaro, o kainų skirtumas toks, kad atrodo turėtų dirbti veltui... doh.gif
Atsakyti
destyk, kiek tau paskaiciavo ir kokia imone?
Atsakyti
QUOTE(Speigė @ 2006 12 18, 18:30)
destyk, kiek tau paskaiciavo ir kokia imone?

Kol kas buvau tik NI ir detalios sąmatos dar nedarė, bet preliminariai 42 000Lt priskaičiavo verysad.gif, kai tuo tarpu prieš porą metų įrengiant tokias sistemas (perskaičiau forume) žmonės mokėjo apie 33 000. Tai ir kyla klausimas ar čia kainos taip šoktelėjo, juk visos naujienos tik pradžioje turėtų būti brangios (pvz. kompai, mobiliakai ir t.t.), o čia ne tik kad nepinga, bet dar ir brangsta.
Gal kas išaiškinsit man kvailam kas čia per politika. Ar čia turi įtakos degalų brangimas, ar gyvenimo lygio kilimas, o gal aš ne į tą firmą kreipiausi? doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(druckis @ 2006 12 19, 11:17)
Kol kas buvau tik NI ir detalios sąmatos dar nedarė, bet preliminariai 42 000Lt priskaičiavo  verysad.gif, kai tuo tarpu prieš porą metų įrengiant tokias sistemas (perskaičiau forume) žmonės mokėjo apie 33 000. Tai ir kyla klausimas ar čia kainos taip šoktelėjo, juk visos naujienos tik pradžioje turėtų būti brangios (pvz. kompai, mobiliakai ir t.t.), o čia ne tik kad nepinga, bet dar ir brangsta.
Gal kas išaiškinsit man kvailam kas čia per politika. Ar čia turi įtakos degalų brangimas, ar gyvenimo lygio kilimas, o gal aš ne į tą firmą kreipiausi?  doh.gif  g.gif

nelabai įsivaizduoju, kaip galima palygint - vieni kainas rašo kartu su vidum ( arba radiatoriais, arba grindiniu), kiti tik pačios sistemos įrengimo (ŠS + lauko darbai)
lauke gali būti arba gręžinys, arba kompaktinis kolektorius arba tie paviršiui suvedžioti vamzdeliai, o kartais ir tas ir tas. Kai mums darė projektą, žiūrėjo ir į namo plotą, ir į medžiagas iš kokių statom, ir kelių paketų langai. Man atrodo, galima lygint kiek už patį siurblį nori, nors ir tie turbūt pakankamai skirtingi būna g.gif
Atsakyti
QUOTE(druckis @ 2006 12 19, 11:17)
Kol kas buvau tik NI ir detalios sąmatos dar nedarė, bet preliminariai 42 000Lt priskaičiavo  verysad.gif, kai tuo tarpu prieš porą metų įrengiant tokias sistemas (perskaičiau forume) žmonės mokėjo apie 33 000. Tai ir kyla klausimas ar čia kainos taip šoktelėjo, juk visos naujienos tik pradžioje turėtų būti brangios (pvz. kompai, mobiliakai ir t.t.), o čia ne tik kad nepinga, bet dar ir brangsta.
Gal kas išaiškinsit man kvailam kas čia per politika. Ar čia turi įtakos degalų brangimas, ar gyvenimo lygio kilimas, o gal aš ne į tą firmą kreipiausi?  doh.gif  g.gif

tu teisus-irengimas pabrango:musu kaimynams praeitais metais STC irenge tokios pacios kvadraturos namui sildyma uz 40 t, o jau mums siais metais uz 45t.Pabrangimas naturalu-viskas brangsta ir tuo naudojasi visi.
Atsakyti
na as tokioje stadijoje kad dabar pats laikas galvoti apie sildyma. nu tas geoterminis kaip ir grazu atrodo nereikia kurenti pastoviai kaip kietu kuru. nu bet kai paskaiciuoji kad 40000lt atsiperka tik po 50metu, ir elektros eda nemazai. tai ar negeriau sildytis uz tas pacias lesas elektra apie 30-40metu, zinoma galimas kombinuotas sildymas. na as visvien manau kad geoterminis tai tikras kosmosas kainos atzvilgiu. smile.gif
na kas prekiauja juo, tai gina ir liaupsina susiriesdami tongue.gif , o mum patiems reikia atsirinkti kas tinka o kas nelabai.
Atsakyti
30-40-50 metų g.gif aš tai netikiu , kad yra tokia sistema , kuri tiek atlaikytų , tam tarpe ir geoterminis . Aš skaičiuoju maksimum 20 metų , o jei laikys ilgiau , tai valio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2006 12 19, 23:27)
30-40-50 metų  g.gif  aš tai netikiu , kad yra tokia sistema , kuri tiek atlaikytų , tam tarpe ir geoterminis . Aš skaičiuoju maksimum 20 metų , o jei laikys ilgiau , tai valio  thumbup.gif

o tai dar blogiau jei sistema laiko tik 20metu, o tada ji niekada neatsiperka, ir reiskiasi kad kaina labai ispusta. ir aplamai cia apiliuojama i tai kad geotirmini naudoja populiariai uzsienije, o tai kodel nesako kad 50% o kaikur ir daugiau konpensuoja valstybes kaip ekologine sildymo sistema doh.gif
Atsakyti
Aš nežinau kiek ta sistema laiko , bet nesu tokia optimistė ir galvoju , kad nereikia daugiau skaičiuot jokios sistemos , net pats paprasčiausias koklinis pečius ir tai per laiką susidėvi , galų gale gal po 15-20 metų atsiras koks nors pigus kuras ir vėl turėsi galvos skausmą mirksiukas.gif
Pagal mane ŠS tai pinigų švaistymas , kaip ir suskystintos dujos , elektra ... bet kuris tinginių kuras , už kurį reik susimokėt , o kada už tai mokėsi , tai kiekvieno asmeninis pasirinkimas smile.gif , ŠS - didelės pradinės investicijos ir mažesnės išlaidos kas mėnesį , elektra - mažesnės investicijos , bet didesnės išlaidos vėliau .... o apie atsipirkimą tai sunku ką paskaičiuot unsure.gif , taigi nežinai kas bus po 10-15 metų
Atsakyti