Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas

Sveiki,
Musu atveju, jei butume dare grezini o ne kolektoriu, butu viskas pabrange apie 4000 litu. Pas mus yra 15 aru zemes, namas 280 kv.m., dar planuojam statyti pirtele ateity, jokiu darzu neturesim, taip kad vietos pilnai uztenka, todel darem kolektoriu. Kaip tik praeita savaite ji jau paklojo pas mus sklype mirksiukas.gif
Atsakyti
jau dabar ir as noriu savo trigrasi ikisti biggrin.gif
mes gyvenam 140 kvm name, uz sildyma dujomis mokam su vandens ruosimu siuo metu 250, praeita ziema per salcius mokejom 350 (4asmenys).
mano brangusis kadangi visas matematikas, paskaiciavo, kad po nauju, jeigu bus ne +8 tongue.gif , mokesim ~500Lt. o dujos dar brangs, tai i togo po kokiu 5-8 meteliu daeisim ir iki 800Lt o kur kitos islaidos: elektra, signalizacija, internetas, kabeline, mokesciai uz siuksliu isvezima ir abonentinis uz kanalizacija (biologine pas mus) blink.gif
mane visiskai nezavi tokia mintis schmoll.gif
daug mastem ir sprendziam dilema... doh.gif keisti nama i mazesni (70-80kvm) ir jame rengtis geotermini.
puske naudoja, jiems iseina 1kmv - 1Lt. jau reikes kokiu visu 10 metu, kad elektra pabrangtu dvigubai, tadu uz toki nameliuka mokesim, nu gerai 200Lt bet ne 800Lt ar 1000Lt doh.gif
reikia galvoti ne tik apie sia diena, bet ir apie tai, kas bus po 10 metu?
o jeigu finansine situacija pabloges? o jeigu darbus ar algas prarasim? o jeigu, neduok Dieve, liga?
dabar su paskola vyras uz islaikyma atiduoda puse savo algos.
mane visiskai nezavi mintis - GYVENU NAME iR VISOS BAPKES TIK JAMMMM
as noriu ir pasaulio pamatyti ir vaika isleist i mokslus ir gyvenime padet
o jeigu tokios kainos, tai ka zinau, net antro vaiko kazkaip neleidziam sau pagalvot paplanuot verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2006 12 07, 10:44)
daug mastem ir sprendziam dilema... doh.gif keisti nama i mazesni (70-80kvm) ir jame rengtis geotermini.

kažin ar apsimoka tokio mažo ploto name darytis geoterminį g.gif
Atsakyti
[quote=Laurencija2,2006 12 07, 11:44]
jau dabar ir as noriu savo trigrasi ikisti biggrin.gif
mes gyvenam 140 kvm name, uz sildyma dujomis mokam su vandens ruosimu siuo metu 250, praeita ziema per salcius mokejom 350 (4asmenys).

O nemanote, kad paskui turint dar vieną vaikelį jums mažesnis namas bus per mažas, man atrodo kad 140 m2 namas yra pats tas. Ir mažam namui geoterminis tikrai lėčiau atsipirks, o jei vyras matematikas tai tegul įvertina ir kraustymąsi, naujus remontus ir t.t. Aišku čia jūsų sprendimas.
Aš šiaip už geoterminį, mes irgi jį darysime.
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2006 12 07, 16:20)
kažin ar apsimoka tokio mažo ploto name darytis geoterminį  g.gif

Perliuk,
O kada nors patogumas atsiperka? Matyt,kad ne ax.gif Bet visteik, daryciau geotermini ax.gif O maza nama priziureti lengviau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Avita @ 2006 12 08, 09:20)

O kada nors patogumas atsiperka? Matyt,kad ne ax.gif ...... O maza nama  priziureti lengviau 4u.gif

pritariu 100 proc drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Avita @ 2006 12 08, 08:20)
Perliuk,
O kada nors patogumas atsiperka? Matyt,kad ne ax.gif Bet visteik, daryciau geotermini ax.gif  O maza nama  priziureti lengviau 4u.gif

pritariu smile.gif ,bet as ne apie investicijas , o apie eksploatacines išlaidas g.gif taip išeina , kad 80-90m2 namui šildymas kainuos 80-90 lt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2006 12 08, 09:58)
pritariu  smile.gif ,bet as ne apie investicijas , o apie eksploatacines išlaidas  g.gif  taip išeina , kad 80-90m2 namui šildymas kainuos 80-90 lt  g.gif

Manau jei namas mazesnis, tai ir sildymas maziau kainuos 4u.gif As labai daznai susiduriu su zmoniu nuomone,kurie klausia kada mums atsipirks geoterminis bigsmile.gif Tada ima juokas ir paklausiu kaip jie nustato ta "atsipirkima" g.gif Kazi kaip jis skaiciuojamas??? Pagal mane nei vienas daiktas, kuris neuzdirba pinigu, niekada ir neatsiperka g.gif Rubai,kosmetika, baldai, masina (jei su ja neuzdirbi pinigu, o vazineji,kad butu patogu) neatsiperka. O kaip cia su sildymu? Tiek su geoterminiu, tiek su dujomis, tiek malkomis? Kaip reikia skaiciuoti ta atsipirkima doh.gif (Perliuk cia ne tau, o cia visiems, kad padetu man paaiskinti ta atsipirkima ax.gif)
Atsakyti
mes mastom ne apie atsipirkima, o apie islaikyma 4u.gif
jeigu mes turim dabar investiciju, tai kodel gi ne?
biologine kanalizacija niekada gyvenime neatsipirks, tai ka? daryti duobe ir tenai pilt viska?
aciu, ne schmoll.gif
antra: viskas priklauso nuo projekto ir seimos iprociu biggrin.gif
musu seimoje yra nenaudojamas valgomasis? tai kam mums sildyti 30kvm? projektas nera idealus, nes dideli koridoriai + 20kvm. 140-50=90kvm
as galiu apsieiti ir be 30 kvm miegamojo, laisvai tilpsiu ir i 15kvm
90-15=75kvm
tokia ir matematika mirksiukas.gif
priedo mes dabar gyvenam 4riese, po poros metu liksim 3se, tai jeigu dar vienas vaikas - vel 4riese rolleyes.gif , niekas nesikeicia thumbup.gif
nesergu gigantomanija, man nereikia 30a ir 300kvm
nes viska reikia ne tik irengti, bet priziureti ir islaikyti mirksiukas.gif
kadangi viska dariausi savo rankomis (laminatas, trinkeles lauke, zole ir t.t.) zinau, ka tai reiskia cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Avita @ 2006 12 08, 11:15)
  (Perliuk cia ne tau, o cia visiems, kad padetu man paaiskinti ta atsipirkima ax.gif)

Tai , kad ir aš nesuprantu to atsipirkimo g.gif Čia labiau kaip komforto prekė pvz. neturi pinigų ar taupai kažkam kitam - važiuoji su dviračiu arba tingi minti , nenori sušlapti , nori apsiaut aukštakulniais ir dar išgali paišlaidauti - tai perki mašiną ir važiuoji mašina smile.gif

Laurencija2 , taip ir neparašei ar šildymo kaina keičiasi proporcingai m2 ar domėjotės 4u.gif gal kartais nevienodai reik mokėt pvz. už 200m2 namą - 1lt/m2 , o kokių 100 m2 namui gal daugiau kaip 1lt išeina g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Perliukas: 08 gruodžio 2006 - 16:49
QUOTE(Perliukas @ 2006 12 08, 17:42)
Tai , kad ir aš nesuprantu to atsipirkimo  g.gif Čia labiau kaip komforto prekė pvz. neturi pinigų ar taupai kažkam kitam  - važiuoji su dviračiu arba tingi minti , nenori sušlapti , nori apsiaut aukštakulniais ir dar išgali paišlaidauti - tai perki mašiną ir važiuoji mašina  smile.gif

Laurencija2 , taip ir neparašei ar šildymo kaina keičiasi proporcingai m2  ar domėjotės  4u.gif gal kartais nevienodai reik mokėt pvz. už 200m2 namą - 1lt/m2 , o kokių 100 m2 namui gal daugiau kaip 1lt išeina  g.gif

taip, tai komfortas ir nepriklausomybe
kai viskas taip brangsta tai nezinai ir ko imtis
o po keliu ketu dar zada uzdeti ekologinius mokescius, tai neisivaizduoju, ka darys senukai kaime, kurie sau peciuka dabar kurena ir apie kita negalvoja del finansiniu dalyku doh.gif
ekologiniu mokesciu nemokes tik besisildantys elektra ar geoterminiu budu blink.gif
kazi uz ora, kuriuo kvepuojam, kada reiks moket doh.gif
Atsakyti
o del kainos: reikia netokio galingo siurblio
antra - sklypo zeme turi buti sunki (ne smelis pageidautina)
trecia - niekada nebus brangiau uz dujas mirksiukas.gif
o mes del ju tiek prisikankinom, eina peklon blink.gif
Atsakyti