Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas

QUOTE(EDITA* @ 2007 07 19, 21:16)
delita o pas jus ar yra parketo ar tik plyteles. Ir ka manote sildomos grindys ir parketas suderinama ar ne

pas mus plyteles ir laminatas, bet pas draugus yra parketas...taip, kad tikrai suderinama ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delita: 20 liepos 2007 - 06:27
QUOTE(delita @ 2007 07 20, 06:27)
pas mus plyteles ir laminatas, bet pas draugus yra parketas...taip, kad tikrai suderinama  ax.gif

tikrai suderinama, mes desim irgi parketa per visa nama ant sildomu grindu.
tik labai svarbu kruopscius ir gerus meistrus gauti ir nepirkti pigienos parketo.
visos "apkalbos" ir mitai, kad "parketas nesuderinamas su sildomomis grindimis" is to ir gaunasi, kai zmones susideda pigiausia parketa (koki nors antrarusi, nedziovinta), dar priklijuoja pigiausiai klijais ir darbus atlieka zmogus pirma karta dedantis parketa, arba "visu galu meistras", kurio tikroji profesija - batsiuvys.
Atsakyti
QUOTE(Aivariene @ 2007 07 20, 09:28)
tikrai suderinama, mes desim irgi parketa per visa nama ant sildomu grindu.
tik labai svarbu kruopscius ir gerus meistrus gauti ir nepirkti pigienos parketo.
visos "apkalbos" ir mitai, kad "parketas nesuderinamas su sildomomis grindimis" is to ir gaunasi, kai zmones susideda pigiausia parketa (koki nors antrarusi, nedziovinta), dar priklijuoja pigiausiai klijais ir darbus atlieka zmogus pirma karta dedantis parketa, arba "visu galu meistras", kurio tikroji profesija - batsiuvys.

Reikalas tame kad parketas turi buti plaukiojantis. Berods triju sluoksniu. Jeigu desit paprasta ant sildomu grindu, tai netrukus turesit perdziuvusias ir susikraipiusias lenteles. Plaukiojantis parketas nera pigus. Taip kad cia taupyti nera ko.
Atsakyti
QUOTE(fokker @ 2007 07 20, 15:30)
Reikalas tame kad parketas turi buti plaukiojantis. Berods triju sluoksniu. Jeigu desit paprasta ant sildomu grindu, tai netrukus turesit perdziuvusias ir susikraipiusias lenteles. Plaukiojantis parketas nera pigus. Taip kad cia taupyti nera ko.

su plaukiojanciu atsargiai, nes po plaukiojanciu dedasi ta plevele keliu mm is putos (kaip ir po laminatu), tai ji sulaiko siluma labai - klausimas ar tai gerai.

man atrodo kad geriausia yra trisluoksnis klijuojamas specialiais klijais sildomos grindims.
Atsakyti
QUOTE(Aivariene @ 2007 07 20, 16:33)
su plaukiojanciu atsargiai, nes po plaukiojanciu dedasi ta plevele keliu mm is putos (kaip ir po laminatu), tai ji sulaiko siluma labai - klausimas ar tai gerai.

man atrodo kad geriausia yra trisluoksnis klijuojamas specialiais klijais sildomos grindims.

Tai ir yra plaukiojantis parketas. Jo trys sluoksniai yra suformuoti skirtingomis kryptimis, todel jam dziustant tie sluoksniai neleidzia vienas kitam issikraipyti.
Atsakyti
Vietini, nu pagaliau pralaužei ledus ir galima apžiūrėt, nors fragmentus. Dėkui. Bet po fotke tai vistiek galėjai parašyt, kas do vamzdžiai ir "laikrodukai" rolleyes.gif Ir čia jie taip lauke bus ar patalpoj? O Tu darai į gylį, ar horizontaliai vamzdžius kloji?

O kaip su elektra? Turit dviejų tarifų skaitliukus? Gal apsimoka "pažaisti"? Šiand kaip tik yra straipsnis spaudoj, kad elektra dar brangs, iki 40 - 50 centų už kilovatvalandę.

Aivariene, tai kad visi taip galvotų, kaip parašei. Net turtingiausi žmonės daro kaip "turi būt", ir staiga tik atsiprašant, pyst, ir prisiperka "su nuolaida" arba ant meistro pataupo. Ir atsiranda mitai, o iš jų ir tikros istorijos..

Man medis ant šildomų grindų - kažkaip vistiek nejauku. Nugi gyvas daiktas, kvėpuos, džius, "vaikščios". Turėtų plyšiai rastis po 3 - 4 metų..

Atsakyti
Vietini, nu pagaliau pralaužei ledus ir galima apžiūrėt, nors fragmentus. Dėkui. Bet po fotke tai vistiek galėjai parašyt, kas do vamzdžiai ir "laikrodukai"  Ir čia jie taip lauke bus ar patalpoj? O Tu darai į gylį, ar horizontaliai vamzdžius kloji?

tai juk ne geoterminis,nei i gyli nei i ploti biggrin.gif visa tai galima pamatyti bet kokioje katilineje,tik va katilu ismatavimai stipriai skiriasi lotuliukas.gif 4u.gif ,o si sumontuota ofiso virtuviniame komplekte,80kv.m. grindys,80kv.m. radiatoriai.

Atsakyti
QUOTE(vietinis tipas @ 2007 07 23, 16:59)
tai juk ne geoterminis,nei i gyli nei i ploti biggrin.gif visa tai galima pamatyti bet kokioje katilineje,tik va katilu ismatavimai stipriai skiriasi lotuliukas.gif  4u.gif ,o si sumontuota ofiso virtuviniame komplekte,80kv.m. grindys,80kv.m. radiatoriai.

Oi tu montuotojau , montuotojau ... vietini tipe ... biggrin.gif Ir kada gi jus dirbate ? Jauciu , notebook'a su bevieliu internetu visur tampai ... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2007 07 20, 19:49)

Aivariene, tai kad visi taip galvotų, kaip parašei. Net turtingiausi žmonės daro kaip "turi būt", ir staiga tik atsiprašant, pyst, ir prisiperka "su nuolaida" arba ant meistro pataupo.  Ir atsiranda mitai, o iš jų ir tikros istorijos..

Man medis ant šildomų grindų - kažkaip vistiek nejauku. Nugi gyvas daiktas, kvėpuos, džius, "vaikščios". Turėtų plyšiai rastis po 3 - 4 metų..

nereiketu lyginti parketo deto pries 10 metu ir koks dabar parketas yra...visgi technologijos zengia i prieki... dedi trisluoksni ir jokiu plysiu nera...
Atsakyti
usiduriau su idomiu klausimu, siandien mums vedzioja kolektoriu lauko. tai darbininku sakau, jus neuzkaskite as vakare nusifotkinsiu viska, o jie man sako- kaip neuzkasime, tipo viena griovi iskasa, sukloja, uzkasa tada kasa kita. tada as sakau- tai jus perpiesite ant plano sklypo kaip kolektorius sukltas, o jie man sako- nu ne. o as pasiziuriu sutarti kad joje irasyta tam, tikra litu suma, ir pavadinta "kolektoriaus ispildomoji scehma' tai tie darbininkeliai ir juokiasi- tai jums ponia gal kas is Vilniaus nubraizys doh.gif
ai dabar galvoju- ar mane mausto ir nori paimti uz nieka pinigus? o gal visgi imanoma isreikalauti kad butu tikslus palnas kaip vedziotas kolektorius ?

kaip ten pas jus buvo g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2007 07 30, 14:22)
usiduriau su idomiu klausimu, siandien mums vedzioja kolektoriu lauko. tai darbininku sakau, jus neuzkaskite as vakare nusifotkinsiu viska, o jie man sako- kaip neuzkasime, tipo viena griovi iskasa, sukloja, uzkasa tada kasa kita. tada as sakau- tai jus perpiesite ant plano sklypo kaip kolektorius sukltas, o jie man sako- nu ne. o as pasiziuriu sutarti kad joje irasyta tam, tikra litu suma, ir pavadinta "kolektoriaus ispildomoji scehma' tai tie darbininkeliai ir juokiasi- tai jums ponia gal kas is Vilniaus nubraizys  doh.gif
ai dabar galvoju- ar mane mausto ir nori paimti uz nieka pinigus? o gal visgi imanoma isreikalauti kad butu tikslus palnas kaip vedziotas kolektorius ?

kaip ten pas jus buvo  g.gif  blush2.gif

nu tai tie darbininkai kiba belekur kasa ta kolektoriu? juk jie jau turetu tureti ta schema ir tiksliai pagal ja pakloti vamzdzius.
imk uz ragu darbu vadova ir viska issiaiskink. nes paskui sugalvosi kokia pavesine pasistatyti, issigresi koki pamateli ir pertrauksi kolektoriu.
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2007 07 30, 14:22)
usiduriau su idomiu klausimu, siandien mums vedzioja kolektoriu lauko. tai darbininku sakau, jus neuzkaskite as vakare nusifotkinsiu viska, o jie man sako- kaip neuzkasime, tipo viena griovi iskasa, sukloja, uzkasa tada kasa kita. tada as sakau- tai jus perpiesite ant plano sklypo kaip kolektorius sukltas, o jie man sako- nu ne. o as pasiziuriu sutarti kad joje irasyta tam, tikra litu suma, ir pavadinta "kolektoriaus ispildomoji scehma' tai tie darbininkeliai ir juokiasi- tai jums ponia gal kas is Vilniaus nubraizys  doh.gif

kaip ten pas jus buvo  g.gif  blush2.gif

Kokią firmą pasirinkot ax.gif ax.gif
Atsakyti