Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas

QUOTE(naitas @ 2007 07 17, 20:38)
Ką reiškia - LAUKAS? Ką jame daro? Gręžia skylę į žemės branduolį? dvi skyles? g.gif
nu KATILAS BOILERIS/AKUMULIACINĖ talpa - suprantu.
GRINDINIS šildymas. va čia tai klausimas. Antram aukšte kambariuos tikrai nebus. San mazguos tiktai. Pirmam aukšte - svetainėj tikrai ne, bo noriu gražių grindų, medžio grindų. Turim draugus su plytelėm svetainėje... vajėzau, kaip "lievai" atrodo doh.gif

o kiek kainuoja ŽEMATEMPERATŪRINIAI radiatoriai? juk geoterminiam tokių reikia?

o aš nededu tų darbų, kur vandentiekis, kanalizacija, į bendrą kainą. Nes tai daro mano vyras.

tai mano akim žiūrint - 50 tūkst už "prestižą" - per daug.

o kad namas gal nestovės 50 metų, tai čia mano vyras taip pasakė. Jis baisiai peikia geoterminį už tokią kainą.
Be to, 50 metų tai maksimumų maksimumas, kiek aš tame name gyvensiu rolleyes.gif
ir dar - už elektrą reiks minimum po 1 tūkst litų į metus mokėt. Kad "šiunkuoja" ten gelmėse.. ax.gif
Tai malkos ir anglis už 1 tūkst į metus - sakyčiau, šių dienų kainomis aš telpu. Ir bus man lengvos pamokėlės mano vaikams apie namų ūkį  tongue.gif

Kazkur tamsta pasiklydote... lotuliukas.gif
Skylei lauke iki branduolio turbut neusztektu prestizui skirtu 50 tukstanciu pakeltu kubu ir daugiau.

O, kiek kainuoja pečkurio prestizas? Vyras peikia kodel?

man sis pasisakymas kaip senos bobutes mirksiukas.gif (mol silumos siurblys velnio ismislas )

Itariu, kad gali ateiti tokia diena, kai uz dumeli rukstanti per kamina teks susimoketi... Gal ne siai kartai, bet vaikams.... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vietinis tipas @ 2007 07 17, 22:24)
Boba tu,pati jau istyskai ir putojiesi,visai normaliai tikslina žmogus situacija,nepatinka-p....ink(pedink) i kita tema.
Papildyta:
Atsiprasau... smile.gif  Bomba

uz boba tai nepykstu wink.gif o uz p...inima, tai labai biggrin.gif o kad tau vietini patinka senu bobuciu paistalai tai jau seniai aisku lotuliukas.gif
Atsakyti
Iš daugybės firmų mes galų gale nusprendėm ir pasirinkom senbuvius šioje srityje UAB "Sanresta" ir kainą padorią pasiūlė ax.gif 150 kv.m. šildomo ploto kainuos 34500 Lt. čia be grindininio šildymo, siurblys NIBE su boileriu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo subalansuota: 18 liepos 2007 - 08:08
QUOTE(naitas @ 2007 07 17, 19:38)
Ką reiškia - LAUKAS? Ką jame daro? Gręžia skylę į žemės branduolį? dvi skyles? g.gif
nu KATILAS BOILERIS/AKUMULIACINĖ talpa - suprantu.
GRINDINIS šildymas. va čia tai klausimas. Antram aukšte kambariuos tikrai nebus. San mazguos tiktai. Pirmam aukšte - svetainėj tikrai ne, bo noriu gražių grindų, medžio grindų. Turim draugus su plytelėm svetainėje... vajėzau, kaip "lievai" atrodo doh.gif

o kiek kainuoja ŽEMATEMPERATŪRINIAI radiatoriai? juk geoterminiam tokių reikia?

o aš nededu tų darbų, kur vandentiekis, kanalizacija, į bendrą kainą. Nes tai daro mano vyras.

tai mano akim žiūrint - 50 tūkst už "prestižą" - per daug.

o kad namas gal nestovės 50 metų, tai čia mano vyras taip pasakė. Jis baisiai peikia geoterminį už tokią kainą.
Be to, 50 metų tai maksimumų maksimumas, kiek aš tame name gyvensiu rolleyes.gif
ir dar - už elektrą reiks minimum po 1 tūkst litų į metus mokėt. Kad "šiunkuoja" ten gelmėse.. ax.gif
Tai malkos ir anglis už 1 tūkst į metus - sakyčiau, šių dienų kainomis aš telpu. Ir bus man lengvos pamokėlės mano vaikams apie namų ūkį  tongue.gif

as papasakosiu labai primityviai .Kasa 1.40 m gylyje duobe ir kloja ten tokias slangas biggrin.gif Taip kad iki zemes gelmiu tirkai niekas nieko nekasa.
Kalbant apie gringis tai kodel jus galvojate kad tik plyteles galima kloti .Galima kloti ir parketa ir laminata tik jno storis neturi nvirsyti 2 cm ir turi buti specialus sildomom grindim .
Mes geotermnini sildyma pasirinkome del :
1. Pas mus duju neusimato. O be t o as ju labai bijau toddel toms talpykloms nepasirasau .
2. Mes su vyru esam labai uzsieme todel su malkomis terliotis neturime nei laiko nei noro.
Palauk truputi pasidrysime mes ta geotermini galesi atvaziuoti pasiziureti kaip veikia ir kaip pas mane kieme atrodo iskastos skyles iki zemes gelmiu lotuliukas.gif Gal nuomone pasikeis.
O kad brangu tai sutinku 100 %

Papildyta:
QUOTE(vietinis tipas @ 2007 07 17, 22:24)
Boba tu,pati jau istyskai ir putojiesi,visai normaliai tikslina žmogus situacija,nepatinka-p....ink(pedink) i kita tema.
Papildyta:
Atsiprasau... smile.gif   Bomba

Niu nesipykite 4u.gif wub.gif Gyvenkime draugiskai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EDITA*: 18 liepos 2007 - 08:44
Galetumet ir private pasiaiskinti, nejaugi esat tokios gyvenimo aukos, nejaugi kazko truksta gyvenime, gal pradekit nuo saves, pasidarykit ka sau malonaus, pvz uzsirasykite pas kosmetologa ar padarykit shopinga smile.gif cia virtualus pasaulis, netikras, iliuzija, bet turi isliekamaja verte...

Malku gerbejams pasakysiu tai:
1. Geoterminio ir malku 1KWh silumos kaina yra artima.
2. Geoterminis kainuoja nezymiai brangiau uz malkini, ivertinus kamina: pvz: malkine katiline su akumuliatoriumi ir skurdzia automatika nuo 25 000 + kaminas 6000, kai geoterminis 35 000 - 40 000 (katiline su kolektoriumi).
3. geoterminiam reikalingas grindinis, lubinis, sieninis ar zematemperaturiniu radiatoriu sildymas, kuris yra brangesnis. Grindinis yra paplites, ji moka daryti, pigiausias is minetu, turi inercija, todel galima isnaudoti naktine elektra ar saules kolektorius silumai sukaupti. Malkom inercija taip pat privalumas, jei nesinori kelis kartus per diena kurenti.
4. Ivertinkite, kiek valandu dirbsite peckurio, malku paruosejo ir t.t. darba ir paverskite pinigais (juk zinote, kiek 1 val jusu darbo kainuoja). Malkom reikia vietos ir laiko, kad isdziutu (1-2 metu).
5. Geoterminis yra ekologiskas, maziau naudoja neatsinaujinanciu musu gamtos resursu (elektrai gaminti), svarus, nera dulkiu, dumu, pelenu.
6. Jei vistik norisi malku, pasistatykite zidini su vandens silumokaiciu ir ijunkite i bendra sisitema. Kai uzkursite zidini, sils visas namas, o geoterminis tuo metu bus atjungtas.
Atsakyti
QUOTE(subalansuota @ 2007 07 18, 07:07)
Iš daugybės firmų mes galų gale nusprendėm ir pasirinkom senbuvius šioje srityje UAB "Sanresta" ir kainą padorią pasiūlė  ax.gif 150 kv.m. šildomo ploto kainuos 34500 Lt. čia be grindininio šildymo, siurblys NIBE su boileriu  rolleyes.gif

O bandet kazkiek deretis del kainos? Man irgi ju pasiulymas kol kas priimtiniausias, bet galvoju, gal dar ka nuleistu g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Lilajar @ 2007 07 18, 09:56)
O bandet kazkiek deretis del kainos? Man irgi ju pasiulymas kol kas priimtiniausias, bet galvoju, gal dar ka nuleistu  g.gif ...

Mums pradžioj buvo paskaičiavę 36500, tai nuleido 2000 ir tai gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2007 07 18, 09:01)
uz boba tai nepykstu wink.gif o uz p...inima, tai labai  biggrin.gif  o kad tau vietini patinka senu bobuciu paistalai tai jau seniai aisku  lotuliukas.gif

nuostabu kad nepyksti,juk paprasiau atleidimo ;)uz p..inima(tiopinima) dar kart atleisk biggrin.gif 4u.gif ,viskas yra gerai isskyrus geoterminio sildymo irenginio bei irengimo kaina tongue.gif ...
jeigu zinau kad mane "mausto",ir ne ant 1000Lt... Nors galbut geriau nei kad porfus is garazu vagia... Bet is kitos puses,geriau jau porfus tegul vagia,nes kaip matau sio sildymo vien iranga kainuoja 20kartu daugiau. doh.gif

Atsakyti
o kur tu matai maustyma ? as tai maustymu laikau toki dalyka, kai daiktas kuris kainuoja 1000 , ir visur jis kainuoja 1000 o tau parduoda uz 5000, apipudrine smegenis. va cia maustymas. bet jei yra daiktas uz 1000 ir kitas daiktas uz 5000 tai cia yra tavo pasirinkimas ka pirkti. ir vieni pasirenka viena kiti kita. bet sakyti kad durni visi tiek kas renkasi brangesni daikta ir dar postringauti apie kasimasi iki zemes branduolio nu yra be rysio.. argumentus isdestyti- prasom, o lieti tik emocijas tai nereikia...
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2007 07 18, 10:55)
o kur tu matai maustyma ? as tai maustymu laikau toki dalyka, kai daiktas kuris kainuoja 1000 , ir visur jis kainuoja 1000 o tau parduoda uz 5000, apipudrine smegenis. va cia maustymas. bet jei yra daiktas uz 1000 ir kitas daiktas uz 5000 tai cia yra tavo pasirinkimas ka pirkti. ir vieni pasirenka viena kiti kita. bet sakyti kad durni visi tiek kas renkasi brangesni daikta ir dar postringauti apie kasimasi iki zemes branduolio nu yra be rysio.. argumentus isdestyti- prasom, o lieti tik emocijas tai nereikia...

Na kaip pvz... Gavau pasiulyma 3000kv.m. irengti orini sildyma,o as to atlikti nesugebu,bet va pazystamas zmogus uzsiima vedinimu ir gali tai atlikti,tik va ka jis man pasake.. "pasidariau kosmonautas,zmogui gali laabai brangiai kainuoti".. O is kur manai tas "labai brangiai" atsiranda?
Argumentuok pati,ir nesikabinek prie kokiu tai emociju.
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2007 07 17, 22:27)
Naitas- siandien keliose temose is eiles skaitau tavo pasisakymus ir nieko daugiau tik daug daug neigiamu emociju . biski jau uzknisa- nenori geoterminio nesidek, tik ko cia putojiesi ? jei tau plyteles "lievai " atrodo tai ok, man jos neatrodo lievai, tai negu dabar turim tik tavo nuomone vadovautis ?

Tai kad pati čia "putas mėtai" hihihi.gif Man reikia išsiaiškinti, ir taškas. O kad prieinu prie jums skaudžių vietų, tai sorry.
Man dabar reikia apsispręsti, reikia pasirinkti - malkos ar geo? Tema vadinasi "geoterminis šildymas", visos tik svaičioja kaip gerai kaip gerai, o konkrečiai niekas nekalba. Nerašo, kiek kainuoja tie žematemperatūriai radiatoriai, pavyzdžiui. Nu aš galiu nueiti į pardę, panaršyti inete, bet tema apie tai yra čia ax.gif Tiesa, tik viena forumietė aprašė savo būsto sunaudojamos el energijos kiekius. 4u.gif
Ir man labai keista, kad žmonės moka 50 tūkst litų ir nesigilina. Rimtai, kai sako, kad geo kainuoja 50 tūkst, tai peršasi mintis, kad kasa iki branduolio už tokią kainą (ir šeimininkams irgi iki "branduolio" užpudrina) lotuliukas.gif

QUOTE(bite1 @ 2007 07 18, 00:31)
Kazkur tamsta pasiklydote...  lotuliukas.gif

Itariu, kad gali ateiti tokia diena, kai uz dumeli rukstanti per kamina teks susimoketi... Gal ne siai kartai, bet vaikams.... blink.gif

Aš namą statau SAU. O vaikai patys pasistatys. Ir nebūtinai Lietuvoje net. Mano tėvai statė vienaip, mes - jau kitaip. Todėl neabejoju, kad net ir šiandienos naujausios technologijos vaikams mūsų atrodys kaip bobučių plepalai.

QUOTE(EDITA* @ 2007 07 18, 10:43)
Kalbant apie gringis tai kodel jus galvojate kad tik plyteles galima kloti .Galima kloti ir parketa ir laminata tik jno storis neturi nvirsyti 2 cm ir turi buti specialus sildomom grindim .
Mes geotermnini sildyma pasirinkome del :
1. Pas mus duju neusimato. O be t o as ju labai bijau toddel toms talpykloms nepasirasau .
2. Mes su vyru esam labai uzsieme todel su malkomis terliotis neturime nei laiko nei noro.
Palauk truputi pasidrysime mes ta geotermini galesi atvaziuoti pasiziureti kaip veikia ir kaip pas mane  kieme atrodo iskastos skyles iki zemes gelmiu  lotuliukas.gif Gal nuomone pasikeis.
O kad brangu tai sutinku 100 %

EDITA, mano vyras dirba rimtoje statybų firmoje. Ir jis yra matęs dar netokių laminatų ir parketų ant šildomų grindų doh.gif ir pas turčius, ir vidutiniokus. Todėl ir sako - NE, nes specifikacija yra vienas dalykas, o realus gyvenimas - visai kas kita.

O jei bus galima atvykti ir pažiūrėti, tai mielai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 18 liepos 2007 - 11:56
QUOTE(vietinis tipas @ 2007 07 18, 10:43)
nuostabu kad nepyksti,juk paprasiau atleidimo ;)uz p..inima(tiopinima) dar kart atleisk biggrin.gif  4u.gif  ,viskas yra gerai isskyrus geoterminio sildymo irenginio bei irengimo kaina tongue.gif ...
    jeigu zinau kad mane "mausto",ir ne ant 1000Lt... Nors galbut geriau nei kad porfus is garazu vagia... Bet is kitos puses,geriau jau porfus tegul vagia,nes kaip matau sio sildymo vien iranga kainuoja 20kartu daugiau. doh.gif

A ka Sanrestos boicai perfa is garazo pavoge ?
Papildyta:
QUOTE(subalansuota @ 2007 07 18, 09:07)
Iš daugybės firmų mes galų gale nusprendėm ir pasirinkom senbuvius šioje srityje UAB "Sanresta" ir kainą padorią pasiūlė  ax.gif 150 kv.m. šildomo ploto kainuos 34500 Lt. čia be grindininio šildymo, siurblys NIBE su boileriu  rolleyes.gif

Vistiek Sanrestos GM lygus pusei tos kainos biggrin.gif , nu gerai 12-14K lotuliukas.gif

Atsakyti