QUOTE(naitas @ 2007 07 17, 20:38)
Ką reiškia - LAUKAS? Ką jame daro? Gręžia skylę į žemės branduolį? dvi skyles?
nu KATILAS BOILERIS/AKUMULIACINĖ talpa - suprantu.
GRINDINIS šildymas. va čia tai klausimas. Antram aukšte kambariuos tikrai nebus. San mazguos tiktai. Pirmam aukšte - svetainėj tikrai ne, bo noriu gražių grindų, medžio grindų. Turim draugus su plytelėm svetainėje... vajėzau, kaip "lievai" atrodo
o kiek kainuoja ŽEMATEMPERATŪRINIAI radiatoriai? juk geoterminiam tokių reikia?
o aš nededu tų darbų, kur vandentiekis, kanalizacija, į bendrą kainą. Nes tai daro mano vyras.
tai mano akim žiūrint - 50 tūkst už "prestižą" - per daug.
o kad namas gal nestovės 50 metų, tai čia mano vyras taip pasakė. Jis baisiai peikia geoterminį už tokią kainą.
Be to, 50 metų tai maksimumų maksimumas, kiek aš tame name gyvensiu
ir dar - už elektrą reiks minimum po 1 tūkst litų į metus mokėt. Kad "šiunkuoja" ten gelmėse..
Tai malkos ir anglis už 1 tūkst į metus - sakyčiau, šių dienų kainomis aš telpu. Ir bus man lengvos pamokėlės mano vaikams apie namų ūkį
nu KATILAS BOILERIS/AKUMULIACINĖ talpa - suprantu.
GRINDINIS šildymas. va čia tai klausimas. Antram aukšte kambariuos tikrai nebus. San mazguos tiktai. Pirmam aukšte - svetainėj tikrai ne, bo noriu gražių grindų, medžio grindų. Turim draugus su plytelėm svetainėje... vajėzau, kaip "lievai" atrodo
o kiek kainuoja ŽEMATEMPERATŪRINIAI radiatoriai? juk geoterminiam tokių reikia?
o aš nededu tų darbų, kur vandentiekis, kanalizacija, į bendrą kainą. Nes tai daro mano vyras.
tai mano akim žiūrint - 50 tūkst už "prestižą" - per daug.
o kad namas gal nestovės 50 metų, tai čia mano vyras taip pasakė. Jis baisiai peikia geoterminį už tokią kainą.
Be to, 50 metų tai maksimumų maksimumas, kiek aš tame name gyvensiu
ir dar - už elektrą reiks minimum po 1 tūkst litų į metus mokėt. Kad "šiunkuoja" ten gelmėse..
Tai malkos ir anglis už 1 tūkst į metus - sakyčiau, šių dienų kainomis aš telpu. Ir bus man lengvos pamokėlės mano vaikams apie namų ūkį
Kazkur tamsta pasiklydote...
Skylei lauke iki branduolio turbut neusztektu prestizui skirtu 50 tukstanciu pakeltu kubu ir daugiau.
O, kiek kainuoja pečkurio prestizas? Vyras peikia kodel?
man sis pasisakymas kaip senos bobutes (mol silumos siurblys velnio ismislas )
Itariu, kad gali ateiti tokia diena, kai uz dumeli rukstanti per kamina teks susimoketi... Gal ne siai kartai, bet vaikams....