Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas

QUOTE(naitas @ 2007 07 09, 00:26)
O kaip būtų/būna, kai dingsta elektra?  unsure.gif  Juk pasitaiko... Na, keletas valandų tai nieko, bet būna iki paros ar dviejų, kad vėtra nulaužia medžius keliuose rajonuose, ir avarinės nespėja tvarkyti.

puse paros kazkada buvo dingusi elektra.....nieko nebuna.....kadangi grindinis sildymas, grindis taip greit neatsala, o boileryje yra karstas vanduo, del to problemu jokiu........man didziausia problema buvo kaip valgyt vaikam padaryt tongue.gif

Tiesa, jokio skirtumo koks bus sildymas SS, malkinis ar dujinis, elektra visiems reikalinga mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delita: 09 liepos 2007 - 08:24
QUOTE(delita @ 2007 07 09, 09:23)
puse paros kazkada buvo dingusi elektra.....nieko nebuna.....kadangi grindinis sildymas, grindis taip greit neatsala, o boileryje yra karstas vanduo, del to problemu jokiu........man didziausia problema buvo kaip valgyt vaikam padaryt  tongue.gif

Tiesa, jokio skirtumo koks bus sildymas SS, malkinis ar dujinis, elektra visiems reikalinga  mirksiukas.gif

Labutis,
Perskaičiau visą šitą temą, labai patiko tavo pasisakymai ir kaip suprantu tu čia vienintelė kuri jau kelis metus naudoji šilumos siurblį. Vis galvojau kad tu čia nelabai lankaisi ir galvojau kaip tave pasigaut, kad biški pakamantinėt smile.gif Jei nesupyksi norėjau paklausti ar jums kai parinkinėjo siurblio galingumą darė kokį projektėlį, ar skaičiavo namo šilumos nuostolius? Dar vienas klausimėlis, kokia pas jus iš siurblio išeina temperatūra į grindinį šildymą? Gal dabar kai jūsų namas jau eksploatuojamas kelis metus jau mažesni mokesčiai už elektrą, ta prasme ar jaučiasi koks skirtumas kai mokėjote žiemą už elektrą pirmus metus ir dabar?
Didelis ačių iš anksto
Atsakyti
QUOTE(fokker @ 2007 07 09, 09:14)
tam yra elektros generatoriai. Mes tai tikrai viena pirksim. Ir dar pirma auksta bus galima zidiniu apsildyti.

Ne tikpirma auksta galima apsildyti ,bet ir antra dar karsciau bus negu pirmam.taip kad elektros dingimas nebaisus nors ir savaitei... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fokker @ 2007 07 09, 09:14)
tam yra elektros generatoriai. Mes tai tikrai viena pirksim. Ir dar pirma auksta bus galima zidiniu apsildyti.

g.gif nu tikrai... Aš tada lieku prie kieto kuro pečiaus plius elektra kai tingėsiu pasikurti, plius mama kai išvažiuojam. Jau kiek malkų už 50 tūkst nusipirksiu bigsmile.gif Nėra man noro apsikraut generatoriais akumuliatoriais schmoll.gif
Mintis kilo bigsmile.gif O tai kad tas generatorius elektrą generuotų, tai ar nereiks pedalus minti... Ekologiškai švaru būtų...
Dabar jau viskas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 10 liepos 2007 - 00:10
QUOTE(naitas @ 2007 07 10, 00:09)
g.gif nu tikrai... Aš tada lieku prie kieto kuro pečiaus plius elektra kai tingėsiu pasikurti, plius mama kai išvažiuojam. Jau kiek malkų už 50 tūkst nusipirksiu  bigsmile.gif Nėra man noro apsikraut generatoriais akumuliatoriais  schmoll.gif
Mintis kilo  bigsmile.gif O tai kad tas generatorius elektrą generuotų, tai ar nereiks pedalus minti... Ekologiškai švaru būtų...
Dabar jau viskas..

Isgirdai tik tai ka norejai gireti ax.gif .

O jei mane grazintu atgal prie kietojo kuro katilo, tai matyt susideciau graziai daigtus ir isigyciau padoru butuka su nuostabiu vaizdu rolleyes.gif, kad tik nebereiktu, pasak Taves apsikrauti malkomis, dulkemis, laiko gaisatimis, dumu kvapu .............beje, jei jau dings elektra, tai nepades nei mama, nei elektrinis sildymas, nei kietojo kuro tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikadi @ 2007 07 09, 08:47)
Labutis,
Perskaičiau visą šitą temą, labai patiko tavo pasisakymai ir kaip suprantu tu čia vienintelė kuri jau kelis metus naudoji šilumos siurblį. Vis galvojau kad tu čia nelabai lankaisi ir galvojau kaip tave pasigaut, kad biški pakamantinėt smile.gif Jei nesupyksi norėjau paklausti ar jums kai parinkinėjo siurblio galingumą darė kokį projektėlį, ar skaičiavo namo šilumos nuostolius? Dar vienas klausimėlis, kokia pas jus iš siurblio išeina temperatūra į grindinį šildymą? Gal dabar kai jūsų namas jau eksploatuojamas kelis metus jau mažesni mokesčiai už elektrą, ta prasme ar jaučiasi koks skirtumas kai mokėjote žiemą už elektrą pirmus metus ir dabar?
Didelis ačių iš anksto

Taip, mums projekta dare NI, kitos imones be projekto skaiciavo g.gif ....tik labai gaila, kad as i kitus klausimus sunkiai Tau atsakysiu, reikia konsultuotis su uz technine dali atsakingu zmogumu (vyru) tongue.gif , bet manau, viskas kaip pas visus (jei domina tiksliai, parasyk i AZ, as issiaiskinsiu).
Del mokesciu, kadangi mes sildyma keiteme is kietojo kuro, tai namas jau buvo dvi ziemas sildomas, todel mokesciai tik truputi mazejo isivedus dvitarifi skaitliuka.
O siaip ne vieni draugai pirmus metus ir kol isirenginejo mokejo tikrai pakankamai daug.....bet jau i pirmojo sildymo sezono gala mokesciai zenkliai mazejo.
Islaidos uz elektra tikrai panasios, nenoriu tiketi, kad kazkas moka daug daugiau nei mes. g.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2007 07 10, 01:09)
g.gif nu tikrai... Aš tada lieku prie kieto kuro pečiaus plius elektra kai tingėsiu pasikurti, plius mama kai išvažiuojam. Jau kiek malkų už 50 tūkst nusipirksiu  bigsmile.gif Nėra man noro apsikraut generatoriais akumuliatoriais  schmoll.gif
Mintis kilo  bigsmile.gif O tai kad tas generatorius elektrą generuotų, tai ar nereiks pedalus minti... Ekologiškai švaru būtų...
Dabar jau viskas..

Sekmes jums kurenantis malkomis ir anglimis. O dyzelini generatoriu as planavau pirkti kai dar negalvojau tureti geoterminio. As planuoju savo busta su rezervinem sistemom. Man generatorius bus reikalingas kad valgyti pasigaminti ir be sviesos nesedeti jeigu elektra dings.
Atsakyti
QUOTE(fokker @ 2007 07 10, 10:23)
Sekmes jums kurenantis malkomis ir anglimis. O dyzelini generatoriu as planavau pirkti kai dar negalvojau tureti geoterminio. As planuoju savo busta su rezervinem sistemom. Man generatorius bus reikalingas kad valgyti pasigaminti ir be sviesos nesedeti jeigu elektra dings.

Jūs labai malonus(i).As apie dyzelini generatoriu pagalvojau tik zvejyboje,slaptas ginklas pries plesriasias zuvis. hihihi.gif
Va klausimas pasistojo,rezervinem sistemom-vertimas lietuviskesnis yra?
Atsakyti
sveiki,

domiuosi sita tema ir niekur neradau apie dar viena naujove is tos pacios serijos - kondicionierius su "smart inverter" funkcija.
Tarkim Samsung kondicionieriai dabar turi padare tokius "smart inverterius", ir jie garantuoja, kad jie veikia taip pat kaip silumos siurblys ir turi naudingumo koeficienta 3.5. Tipo siaip naudoji kaip kondicionieriu, bet ziema gali sildytis su juo. Turi kruva dar kitokiu funkciju ir apsagu, nu bet neesme.

Ir dar pasakojo, kad Estijoj pvz masiskai zmones statosi namus ir deda tokius kondicionierius i kieviena kambariuka su galimybe naudoti ji kaip silumos siurbli. Del to nedaro jokios sildymo ir sutaupo toj vietoj nerealiai.

gal kas turi daugiau info sia tema, gal kas turi patirties?
Atsakyti
Labutis, mums taip pat labai aktuali si tem.Vakar parvaziavom is Vilniaus is Nauju ideju. Padare sildymo sistemos projekta ir paskaiciavo samata. Pagal ju skaiciavimus musu namo sildymo sistemos irennnngimas kainuos 69 tuks. lt (jie padaro 2 tuks. nuolaida , tai galimna sakyti 67 ).Bet man tai kazkokia nesamone.Tai 1/2 vieno kambario buto kainos. Butu labai idomu pasikalbeti su zmogumi kuris siuometu darosi geotermini sildyma ar bent jau jo projekta. Butu idomus palyginti kainas. Gal jie cia kvailiu iesko g.gif Dekui
Atsakyti
O kiek m2 šildomo ploto , jeigu viską darys firma (nuo lauko iki grindinio šildymo ) , tai kaina ne tokia jau ir didele , nebent m2 nedaug turit g.gif
Atsakyti
QUOTE(EDITA* @ 2007 07 13, 10:35)
Labutis, mums taip pat labai aktuali si tem.Vakar parvaziavom is Vilniaus is Nauju ideju. Padare sildymo sistemos projekta ir paskaiciavo samata. Pagal ju skaiciavimus musu namo sildymo sistemos irennnngimas kainuos 69 tuks. lt  (jie padaro 2 tuks. nuolaida , tai galimna sakyti 67 ).Bet man tai kazkokia nesamone.Tai 1/2 vieno kambario buto kainos. Butu labai idomu pasikalbeti su zmogumi kuris siuometu darosi geotermini sildyma ar bent jau jo projekta. Butu idomus palyginti kainas. Gal jie cia kvailiu iesko  g.gif Dekui

cia jums turbut su sildomu gridu irengimu paskaiciavo? Man daro Sanresta. Sildomas grindis isirengiau kitu meistru pagalba. Tai be grindu man gavosi 37000Lt. Su grindim gavosi apie 50000lt. Siurblys Nibe Fighter1240. Sildomo ploto name 200Kv/m
Atsakyti