Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas

Mes Telsiuose patys gyvenam o mums irenginejo "naujos idejos". Visas visas Lietuvoje esancias firmas apsivazinejo issiteiravom, nes labai bijojom, pasirinkom juos nes daug kas rekomendavo o ir pakalbejus pasirode, kad tikri savo srities zinovai. tiesa jie nera patys pigiausi. Mano vyras pats su eskavatoriumi issikase visas trasas vamzdynui ir padejo kloti ta gyvatyna ju darbuotojui, tai jie maziau skaiciavo uz darba. mes emem naujasia katila, kuris tik sausio menesi pasirode Lietuvoj su sildanciu ventiliatorium tokiu, kuris eina is paties katilo ir papildomai apsildo apie 60 kv.m. plota aplink save palaikydamas gan normalia temperatura, musu garzas, katiline silumos gauna pakankamai. geriausia vesti toki sildyma jei planuojate daryti sildomas grindis tada naudingumo koeficientas pats didiziausias, nes sita sistema geriausiai veikia kai nereikia isildyti isistemos iki labai aukstos temperaturos kaip radiatoriams pvz. reikia 60-70, grindiniui uztenka 25-35. Jis pats reguliuojasi siluma name pagal uzprogramuotas kreives ir reaguoja i du faktorius: lauko temperatura ir iseinancio is sistemos vandens temeratura.
Ai pamirsau parasyti kiek musm kainavo. 39800 litu. Niekada netikekit pirma kaina, ji keiciasi derybu metu. Sekmes, ir aisku jei kas netoli gyvenat ir noretumet pamatyti sistemele jojiu problemu - galiu parodyti. Jau baigiu priprasti prie ekskursiju ax.gif
Uzsipliurpiau
Atsakyti
kazkaip maza kaina kaip tokiam namui g.gif
Atsakyti
Sveiki,

Ar garsiai dirba silumos siurbliai. Ar papildomai butina izoliuoti patalpa? schmoll.gif
Aciu
Atsakyti
Nieko nesigirdi isvis.
Suprantu, kad naujoves, o juolab brangios naujoves visada daugumai yra itartinos.iandien tai dar palyginus nauja po kiek metu atsiras saules baterijos sildymas Lietuvoj, tarp kitko jau atsirado ir geoterminis bus vienas is priimtinu variantu.
Kad tik nepagalvotumete kad as pati tuom kazkaip uzsiimu, nes kalbu kaip pasamdytas. Tiesiog esu labai labai juo patenkinta ir tiek.
O del kainos tai ji yra tokia kokia yra aisku pirmine buvo gerokai didesne. derekites mamytes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Giga* @ 2007 02 23, 18:06)
kazkaip maza kaina kaip tokiam namui  g.gif

gerai viskas sureguliuota užtat ir moka tiek. Turint geoterminį svarbiausia viską gerai sureguliouti t.y. kada šildyti vandenį pavyzdžiui nuo 5 ryto( ant 6-7) jis bus šiltas ir baigti šildyti vėlgi apie 8-9 vakaro. Ten yra visokių tokių plonybių ir reikia jas žinoti kad elektro nenaudoti veltui.
veikia jis tikrai labai tyliai kaip šaldytuvas gal truputėlį garsiau taigi patalpų tikrai nereikia izoliuoti. mano tėvai labai labai irgi patenkinti. ateitį ir mes tikriausiai taip džiaugsimės.
Atsakyti
mes irgi rinksimes si sildymo buda, Turiu dar klausimeli jums, ar galima sildyt nama tokiom kaip ir sekcijom, nu pvz koridorius vonia tulikas sildomas stipriau, o miegamieji maziau, nu ar kazkas panasaus, ar sildymas nustatomas tik visam namui? Arba jeigu darai visur gindini sildyma, kuriam reikia 25-35 o tik miegamuosiose radiatorini kuriam reikia 60-70? Ar galima taip isskirstyt? nes miegamuosiose nelabai noreciau grindinio sildymo, uzdusciau, nera labai sveika g.gif
Atsakyti
Galima
O dėl sveikumo - nesamonė 4u.gif tik vieną pliusą matau darant miegamajam radiatorius - greičiau temperatūrą galima sumažinti , jei kartais per karšta pasidarytų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Aliondra @ 2007 02 23, 14:18)
Ai pamirsau parasyti kiek musm kainavo. 39800 litu. Niekada netikekit pirma kaina, ji keiciasi derybu metu. Sekmes, ir aisku jei kas netoli gyvenat ir noretumet pamatyti sistemele jojiu problemu - galiu parodyti. Jau baigiu priprasti prie ekskursiju  ax.gif
Uzsipliurpiau

Ir visdėlto už ką ta kaina g.gif ax.gif , sakykim geoterminį šildymą sudaro trys dalys 1. grindinis/radiatorinis šildymas , 2. lauko kolektorius/gręžinys , 3. katilinė su siurbliu . Tai kuri dalis tiek kainavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilkaa @ 2007 02 24, 15:19)
mes irgi rinksimes si sildymo buda, Turiu dar klausimeli jums, ar galima sildyt nama tokiom kaip ir sekcijom, nu pvz koridorius vonia tulikas sildomas stipriau, o miegamieji maziau, nu ar kazkas panasaus, ar sildymas nustatomas tik visam namui? Arba jeigu darai visur gindini sildyma, kuriam reikia 25-35 o tik miegamuosiose radiatorini kuriam reikia 60-70? Ar galima taip isskirstyt? nes miegamuosiose nelabai noreciau grindinio sildymo, uzdusciau, nera labai sveika  g.gif

Mes kiekviename kambaryje statysime reguliatoriu. Kokia nori temperatura, tokia ir gali uzstatyti kiekvienam kambariui atskirai. Del sildomu grindu, tai darysime visame name. Kad sildomos grindys blogai miegamajame, tai blefas ir nesamone. Mano keli pazystami turi ir dziaugiasi. Miegamajame galima uzprogramuoti zemesne temperatura. Jie gyvena keleta metu jau, jokiu ligu ar sveikatos pablogejimo nepastebeta. O jeigu noresite statyti radiatorius, jusu valia. Tik tie radiatoriai prie geoterminio sildymo turi buti zematemperaturiai, o kaina ju tikrai didele.
Atsakyti
hm... susimasciau, cia vyras mano bijo grindinio miegamajame, as irgi sakau jei bus tvanku galima oro drekintuva pasistatyt ar pan, arba bandysiu ikalbet kad vamzdukus pravest ne visame miegamajame, nevesti prie lovos ir nebus tvanku biggrin.gif
aciu uz patarimus, siaip daug kur skaiciau kad naudingiausia geoterminiam daryti grindini, bet skaiciau ir tai kad kelia dulkes ir nelabai sveika, nors man irgi atrodo kad nesamone irnesakyk.gif
o kad galima reguliuot kiekviena kambari tai liuks thumbup.gif juk taip galima labai gerai taupyt, pvz sveciu kambary galima isvis minimalia temp palaikyt kol sveciu nera arba vaiku kambarius kol vaiku nera lotuliukas.gif
bet del kainu tai mane irgu nustebino 38000, musu namukas 220 kv bus, sildomo gal kokie 180, tai pazystami pasidare samata (panasus plotas) tai jiems paskaiciavo 50 tst su kapeikom.
Atsakyti
QUOTE(Vilkaa @ 2007 02 24, 16:33)
hm... susimasciau, cia vyras mano bijo grindinio miegamajame, as irgi sakau jei bus tvanku galima oro drekintuva pasistatyt ar pan, arba bandysiu ikalbet kad vamzdukus pravest ne visame miegamajame, nevesti prie lovos ir nebus tvanku  biggrin.gif
aciu uz patarimus, siaip daug kur skaiciau kad naudingiausia geoterminiam daryti grindini, bet skaiciau ir tai kad kelia dulkes ir nelabai sveika, nors man irgi atrodo kad nesamone  irnesakyk.gif
o kad galima reguliuot kiekviena kambari tai liuks  thumbup.gif  juk taip galima labai gerai taupyt, pvz sveciu kambary galima isvis minimalia temp palaikyt  kol sveciu nera arba vaiku kambarius kol vaiku nera  lotuliukas.gif
bet del kainu tai mane irgu nustebino 38000, musu namukas 220 kv bus, sildomo gal kokie 180, tai pazystami pasidare samata (panasus plotas) tai jiems paskaiciavo 50 tst su kapeikom.

Tai cia jiems paskaiciavo greiciausiai su sildomom grindim. Mes sildomas grindis darysimes patys. Geotermininkai man pasiule irengti grindis po 90lt uz kv/m, mano pazystamas man padarys uz 55lt kv/m. Tai sutaupysim. Musu namas 230kv/m bendro, sildomo ploto bus apie 190kv/m. Siurblys Nibe Fighter 1220 12Kw. Tai be grindinio sildymo paskaiciavo 38000Lt.
Dar apie grindu keliamas dulkes. Radiatoriai dulkes kelia taipogi. Pagalvok kiek kartu per savaite tu plauni grindis, ir kiek kartu radiatorius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fokker: 24 vasario 2007 - 18:28
SVEIKI,
GAL KAS SILDOMOMS GRINDIMS KLOJOTE KAMSTINE DANGA? MES 2 AUKSTE PLANUOJAME, BET NERANDU PAKANKAMAI INFORMACIJOS. ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgina777 @ 2007 02 25, 19:38)
SVEIKI,
GAL KAS SILDOMOMS GRINDIMS KLOJOTE KAMSTINE DANGA?  MES 2 AUKSTE PLANUOJAME, BET NERANDU PAKANKAMAI INFORMACIJOS. ACIU  4u.gif

Uzeikit i parduotuve is kurios planuojate pirkti ta danga, ir paklausinekite apie tos dangos charakteristikas. Jums turetu viska papasakoti.
Atsakyti