Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas

QUOTE(delita @ 2007 02 22, 16:35)
Katilineje tik deze pakabino..... manau, kad problemu nebus jei ir veliau sugalvosit isirengt, visas darbas katilineje salia peciaus.... bent jau pas mus  ax.gif

tai aš jau nebesuprantu per kur vėdinasi g.gif , per grindis (grindinio šildymo vamzdelius ) ar ortakiais palei lubas g.gif
Atsakyti
QUOTE(delita @ 2007 02 22, 17:25)
vesinimo mes iskart nedarem, bet sia vasara per karscius pabuvus sveciuose, kur yra tokia vesinimo sistema iskart apsisprendem.....taciau isbandyt dar neteko.....laukiam vasaros ir tikimes, kad bus karstu dieneliu  ax.gif

Va tą ir norėjau išgirst ax.gif Dėkui drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Perliukas @ 2007 02 23, 02:15)
tai aš jau nebesuprantu per kur vėdinasi  g.gif , per grindis (grindinio šildymo vamzdelius ) ar ortakiais palei lubas  g.gif

Šalia ŠS pastatoma kita "dėžutė", kuri prijungiama prie jau esančio grindinio šildymo , tik vasarą juo bėgs šaltas vanduo ir taip vėsins patalpas
Atsakyti
o as nusprendziau nedaryti vesinimo per grindis. Ir patys geotermininkai sake kad tai labai nekomfortabilu. Nusprendziau sumontuoti kondicionieriu. Kiek tos vasaros pas mus. Dar galima daryti ausinima oru nuo siurblio per ortakius, bet reikia dapirkineti papildoma bloka, manau kad bus pigiau sumontuoti kondicionieriu. Namas pas mus nedidelis, 160 kv.m gyvenamo ploto, atsiausinsim kaip nors smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giga* @ 2007 02 22, 20:27)
Delita
kaip per salcius sekasi? ar silta ? kiek mokat ?  blush2.gif

Siandien ryte uz lango buvo -24, kambaryje +20,5..... bet as uzsikuriau zidini, man salta kazkaip pasirode blush2.gif
Kita savaite mokesiu, butinai parasysiu kiek......
Atsakyti
QUOTE(delita @ 2007 02 23, 10:44)
Siandien ryte uz lango buvo -24, kambaryje +20,5..... bet as uzsikuriau zidini, man salta  kazkaip pasirode  blush2.gif
Kita savaite mokesiu, butinai parasysiu kiek......

Čia +20 su židiniu?
O pas jus ŠS nėra elektrinio teno, kuris įsijungia, kai nepakanka ŠS galios, kad prišildyt patalpas iki reikiamos temp?
Atsakyti
QUOTE(vėjavaikė @ 2007 02 23, 08:24)
Šalia ŠS pastatoma kita "dėžutė", kuri prijungiama prie jau esančio grindinio šildymo , tik vasarą juo bėgs šaltas vanduo ir taip vėsins patalpas

na ne tokio vėsinimo aš nenoriu schmoll.gif

QUOTE(fokker @ 2007 02 23, 08:36)
o as nusprendziau nedaryti vesinimo per grindis. Ir patys geotermininkai sake kad tai labai nekomfortabilu. Nusprendziau sumontuoti kondicionieriu. Kiek tos vasaros pas mus. Dar galima daryti ausinima oru nuo siurblio per ortakius, bet reikia dapirkineti papildoma bloka, manau kad bus pigiau sumontuoti kondicionieriu. Namas pas mus nedidelis, 160 kv.m gyvenamo ploto, atsiausinsim kaip nors smile.gif

gal gali plačiau apie tą aušinimą per ortakius , kas per blokas , kiek kainuoja , pas mus ortakiai yra ..... o kondicionieriai jeigu kiekvienam kambary , tai nepigiai atsieis , be to fasadas susibjauroja unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Perliukas: 23 vasario 2007 - 09:32
QUOTE(vėjavaikė @ 2007 02 23, 09:28)
Čia +20 su židiniu?
O pas jus ŠS nėra elektrinio teno, kuris įsijungia, kai nepakanka ŠS galios, kad prišildyt patalpas iki reikiamos temp?

be zidinio, be.....

Viskas yra...bet manau reiktu truputi padidint sildyma, bet kiek zinau niekas iki peciaus nebuvo nuejes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2007 02 23, 10:30)
na ne tokio vėsinimo aš nenoriu  schmoll.gif
gal gali plačiau apie tą aušinimą per ortakius , kas per blokas , kiek kainuoja , pas mus ortakiai yra ..... o kondicionieriai jeigu kiekvienam kambary , tai nepigiai atsieis , be to fasadas susibjauroja  unsure.gif

Na ten statosi toks vedinimo blokas pvz.NIBE FLM 30. Kiek kainuoja, labai nesidomejau. Pas mane name nera galimybes irengti ortakiu, todel as statysiu kondicionieriu. Man viska montuoja Sanresta. Galite pabandyti susisiekti su jais, tai jums placiau papasakos.
Cia ju websaitas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fokker: 23 vasario 2007 - 10:34
QUOTE(delita @ 2007 02 23, 11:44)
be zidinio, be.....

Na tai mėgsti šilumą, jei prie +20 dar židinuko reikia bigsmile.gif man tokia temp jau vos ne per šilta
Atsakyti
fokker , ačiū 4u.gif
mums sanresta ir įrenginėja , ir apie vėdinimą su jais buvo kalbėta , bet apie galimybę pajungti šaldymą per ortakius jie nieko nesakė unsure.gif , o tą FLM 30 mačiau smile.gif užtai ir galvoju gal yra galimybė pajungt prie rekuperacinės sistemos , reiks pasidomėt .
Atsakyti
Labos visos,
As irgi baisiai noriu pasigirta geoterminiu sildymu. Mums ivede sausio menesi, adar viduj tik apdaila daro, neuzsandarinta visur, vejai kai kur dar prasvilpia, namas dregnas ir isisales ir isivaizduokit 22 laipsniai staibiai laikosi kambariuose,
taip patys nusireguliavom kreive, kad sildytu daugiau nes reikia isildyti ir isdziovinti nama, per salcius dabar kai 20-25 salcio laikosi tie 22 silumis ir malonumas vienas ten zmonems darbuotis. Aisku elektros isnaudojam uz 350 lt i menesi, bet kai pagalvoji, kad apsildom 230 kvadratiniu metru ploto tai visai nedaug o dar reguliatoriai nesudeti ir namukas negyvenamas. rekomanduoju visoms nepagaileti pinigiuku ir isirengti. Galva neskauda, silta ir malonu.
Atsakyti
QUOTE(Aliondra @ 2007 02 23, 11:45)
Labos visos,
As irgi baisiai noriu pasigirta geoterminiu sildymu. Mums ivede sausio menesi, adar viduj tik apdaila daro, neuzsandarinta visur, vejai kai kur dar prasvilpia, namas dregnas ir isisales ir isivaizduokit 22 laipsniai staibiai laikosi kambariuose,
taip patys nusireguliavom kreive, kad sildytu daugiau nes reikia isildyti ir isdziovinti nama, per salcius dabar kai 20-25 salcio laikosi tie 22 silumis ir malonumas vienas ten zmonems darbuotis. Aisku elektros isnaudojam uz 350 lt i menesi, bet kai pagalvoji, kad apsildom 230 kvadratiniu metru ploto tai visai nedaug o dar reguliatoriai nesudeti ir namukas negyvenamas. rekomanduoju visoms nepagaileti pinigiuku ir isirengti. Galva neskauda, silta ir malonu.

O kas jums įrenginėjo ir kiek kainavo? 4u.gif Ir kur? 4u.gif
Atsakyti