QUOTE(Moonte @ 2007 01 09, 18:33)
60 cm isalas tai jau daug. Man vienas specas (ne reklamai) aiskino, kad 5 cm isalo, tai 1 laipsnį zemeje esancios silumos reikia atimti. Tai dabar reik skaiciuot kiek giliai reikia kasti, vamzduku metraza.
O del atsipirkimo. Nu nezinau ir taip aisku jei vadovautis su virsuje (neatsimenu niko) uz pusantru metu naudojamos elektros pateiktais duoenimis tai labai liuks atsiperka. Mano brolis kurenasi kietu kuru (anglis) praejusiais reikejo 2000 lt, o kur valymas, mediena prakurai ir t.t. Tarp kitko nereikia uzmirsti jog ziema, trumpeja dienos, daugiau ruosia silto maisto, kalediniai papuosimai. Visa tai padidina elektros vartojima. Tikrai matau akivaizdzia nauda finansine prasme. Pinigu taupymas. Ir dar vienas esminis dalykas. Daugiau jokiu investiciju, nereikia nei kuro pirkti, nei da ko, tik prieziura. Tai ir skaiciuokim apytiksliai 800-1000lt per metus ar daug. O jei dar kuro kaina kils...
O del atsipirkimo. Nu nezinau ir taip aisku jei vadovautis su virsuje (neatsimenu niko) uz pusantru metu naudojamos elektros pateiktais duoenimis tai labai liuks atsiperka. Mano brolis kurenasi kietu kuru (anglis) praejusiais reikejo 2000 lt, o kur valymas, mediena prakurai ir t.t. Tarp kitko nereikia uzmirsti jog ziema, trumpeja dienos, daugiau ruosia silto maisto, kalediniai papuosimai. Visa tai padidina elektros vartojima. Tikrai matau akivaizdzia nauda finansine prasme. Pinigu taupymas. Ir dar vienas esminis dalykas. Daugiau jokiu investiciju, nereikia nei kuro pirkti, nei da ko, tik prieziura. Tai ir skaiciuokim apytiksliai 800-1000lt per metus ar daug. O jei dar kuro kaina kils...
na ziurint koks namo plotas, jei didesnis tai 800-1000 tikrai neuzteks. Vieni draugai pasidare geotermini sildyma, ju namas 250 kvadr, tai kol negyveno o dar irenginejo tik tai mokejo virs 200 lt, tai buvo nustatyta minimaliai, gyvenant dar atsiranda ir kiti el. prietaisai, ir silumos daugiau reikia.pas juos visos patalpos grindinis sildymas. Komfortas aisku yra, bet kaina kandziojasi jie 46 tukst mokejo nezinau kaip cia su atsipirkimu ir kuriai kartai jis atsipirks. Labai naudinga dideliems plotams, imonems ir t.t.