Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas

QUOTE(Moonte @ 2007 01 09, 18:33)
60 cm isalas tai jau daug. Man vienas specas (ne reklamai) aiskino, kad 5 cm isalo, tai 1 laipsnį zemeje esancios silumos reikia atimti. Tai dabar reik skaiciuot kiek giliai reikia kasti, vamzduku metraza.  g.gif

O del atsipirkimo. Nu nezinau ir taip aisku jei vadovautis su virsuje (neatsimenu niko) uz pusantru metu naudojamos elektros pateiktais duoenimis tai labai liuks atsiperka. Mano brolis kurenasi kietu kuru (anglis) praejusiais reikejo 2000 lt, o kur valymas, mediena prakurai ir t.t. Tarp kitko nereikia uzmirsti jog ziema, trumpeja dienos, daugiau ruosia silto maisto, kalediniai papuosimai. Visa tai padidina elektros vartojima. Tikrai matau akivaizdzia nauda finansine prasme. Pinigu taupymas. Ir dar vienas esminis dalykas. Daugiau jokiu investiciju, nereikia nei kuro pirkti, nei da ko, tik prieziura.  Tai ir skaiciuokim apytiksliai 800-1000lt per metus ar daug. O jei dar kuro kaina kils... mirksiukas.gif

na ziurint koks namo plotas, jei didesnis tai 800-1000 tikrai neuzteks. Vieni draugai pasidare geotermini sildyma, ju namas 250 kvadr, tai kol negyveno o dar irenginejo tik tai mokejo virs 200 lt, tai buvo nustatyta minimaliai, gyvenant dar atsiranda ir kiti el. prietaisai, ir silumos daugiau reikia.pas juos visos patalpos grindinis sildymas. Komfortas aisku yra, bet kaina kandziojasi jie 46 tukst mokejo nezinau kaip cia su atsipirkimu ir kuriai kartai jis atsipirks. Labai naudinga dideliems plotams, imonems ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2007 01 10, 23:33)
Įmanoma  mirksiukas.gif  taigi kanalizacijos vamzdžius name po grindim kišo ir pamatų blokuose(kurie vidury namo buvo ) išdaužė skyles , tai ir grindis išdaužys jei reikės .
O pas jus dar kanalizacijos nevedžioja , pirmiau juodgrindės ? Mūsų kanalizacija po betonu liko  g.gif

pas mus ryt ivadus i nama suves- vandens, kanalizacijos ir elektrai vamzduka prakis pro blokus, tada penktadieni betonuos, ir liks styroti tokie kaip pas tave vamzdziai smile.gif tik jau ne ant smeliuko vaiksciosim o ant lygiu grindu smile.gif siandien kaip tik kitam musu statybininku objekte ziurejom kaip tai atrodo.. ir aisku gaila kad reikes gadinti jei darysim geotermini unsure.gif
Atsakyti
Perliuk ir pas mus kanalizacija po betonu, man atrodo kad taip ir turi būti. Ir pas mus viskas išbetonuota, o pavasarį žadam kiemą rausti geoterm. tai nieko bloga aš nematau atvažiuos firma ir viską padarys: pamatuos skylę išmuš ir grindyse išmuš tikrausiai. Kokia firma jums daro (Gal jau minėjai) ir kodėl ją pasirinkote
Atsakyti
Tai ir aš problemos nematau su geoterminiu , bet kur jūs dėsit kanalizacijos vamzdžius pačiam name g.gif Pas mane įvadas ateina prie vieno klozeto , nuo jo po betonu kanalizacijos vamzdis eina iki kitų santech. prietaisų , pas mane net kitam namo gale unsure.gif ar jau jūs visą kanalizaciją name išsivedžiosit dar prieš betonavimą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2007 01 11, 19:34)
Tai ir aš problemos nematau su geoterminiu , bet kur jūs dėsit kanalizacijos vamzdžius pačiam name  g.gif Pas mane įvadas ateina prie vieno klozeto , nuo jo po betonu kanalizacijos vamzdis eina iki kitų santech. prietaisų , pas mane net kitam namo gale  unsure.gif  ar jau jūs visą kanalizaciją name išsivedžiosit dar prieš betonavimą  g.gif

pas mus tai taip ir bus- pries betonavima, isvedzios vamdzdius- kanalizacijos ir vandens, paliks styroti vamdzius kaip pas tave geoterminio mirksiukas.gif bent jau as taip isivaizdavau. pas mus dekinga tai, kad WC pirmam ir antram aukste beveik toje pacioje vietoje, tai stovas vienas, o ir visi vonios kambariai, katiline bei skalbykla irgi tame paciame kampe namo, tik virtuve sone, tai iki jos atskirai eis vanduo ir nuo jos kanalizacija...
Atsakyti
Bet taip reiks ilgai saugot vamzdžius , kad į juos nieko nepakliūtų ar šiaip ko neatsitiktų unsure.gif , o be to jau tiksliai reik žinot kur ir kas stovės , net ir virtuvės kriauklė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2007 01 11, 19:49)
Bet taip reiks ilgai saugot vamzdžius , kad į juos nieko nepakliūtų  ar šiaip ko neatsitiktų  unsure.gif , o be to jau tiksliai reik žinot kur ir kas stovės , net ir virtuvės kriauklė  g.gif

nu tai galus uzris gal kuo, o del to kad reikai zinoti kru stoves tai jo, sukom galvele cia kelis vakarus (naktis) lotuliukas.gif
ai, bet mes ne i tema smile.gif
Atsakyti
ne į temą 4u.gif
Atsakyti
laba diena,

atsiprasau jei toks kl. jau buvo, bet kiek pvz mokejote turintys geotermini sildymą gruodi apytiksliai uz 1 kv. m?

Mes, paskaičiavau apie 0,8 Lt - čia atmečiau maždaug kitoms reikmems, zinodama kiek elektros sunaudodavome ankstesniame būste.

Grindinis sildymas pas mus tik kokia trečdalis ploto -san mazgai virtuve- valgomasis ir prieškambaris.Kitur parketas.
Atsakyti
QUOTE(Simomama @ 2007 01 12, 08:22)
laba diena,

atsiprasau jei toks kl. jau buvo, bet kiek pvz mokejote turintys geotermini sildymą gruodi apytiksliai uz 1 kv. m?

Mes, paskaičiavau apie 0,8 Lt - čia atmečiau maždaug kitoms reikmems, zinodama kiek elektros sunaudodavome ankstesniame būste.

Grindinis sildymas pas mus tik kokia trečdalis ploto -san mazgai virtuve- valgomasis ir prieškambaris.Kitur parketas.

Tai tikrai nedaug jūs mokėjote aš taip galvoju. mes irgi darysim geoterm. ir panašiai kaip pas jus bus grindinio šild. ir parketo, tai mane labai nudžiugino tavo paskaičiavimai. Aišku čia dar viskas prikaluso ir nuo pačio namo šiluminės varžos.
Atsakyti
Siandien pas mane jau kolektoriu pradejo kloti. Kiemas kaip po trecio pasaulinio karo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fokker: 25 sausio 2007 - 18:51
dabar kai prasidejo salciai gal suzinosim is turinciu ta sildyma atsiliepimus. Ar uztenka tos silumos zemei? ar nesigauna taip kad sildotes vien elektra?
Atsakyti