cia galite uzsisakyti informacini leidini apie Norvegija. Yra surasyti keltu kainos, kempingai, kilometrai tarp miestu,kur galima apsilankyti ir pan..
dar keletas nuotrauku is kalnu, cia norvegai megsta leisti savo laisvalaiki
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Ak, tooookia nostalgija uzplusta zvelgiant i ta atsiauria gamta su svelniom avytem. Pamenu, visa praejusia vasara teko man su jom kariaut kadangi gyvenau kalnu trobelej, vadinamoj "sietroj"... Ir, jei ne paslaptis, balanduke, ka ten veikiate, tokiame neispasakytame grozyje (turiu omeny centrine Norvegija)? Ir dar vienas klausimelis, apie statoil kava , kodel ji nemokama?
QUOTE(updike @ 2007 03 05, 00:30)
Ak, tooookia nostalgija uzplusta zvelgiant i ta atsiauria gamta su svelniom avytem. Pamenu, visa praejusia vasara teko man su jom kariaut kadangi gyvenau kalnu trobelej, vadinamoj "sietroj"... Ir, jei ne paslaptis, balanduke, ka ten veikiate, tokiame neispasakytame grozyje (turiu omeny centrine Norvegija)? Ir dar vienas klausimelis, apie statoil kava , kodel ji nemokama?
mes gyvename cia ir dirbame
o statoil kava, tai statoil degalinese pardavineja puodukus,dabar jie kainuoja 100 kr (birzeli ar tai liepa, nupigina iki 50kr) ir visus metus gali piltis nemokamai kavos,arbatos,kapucino,sokolado su nauju puodeliu,kava galima piltis nuo sausio 1 iki gruodzio 31
Aciu balanduke, uz nuostabu pasakojima. Pries keleta metu keliavome i Tromso miesta. Nuostabus prisiminimai. Nuostabi salis. Kai atsistoji tu juodu kalnu papedeje, tai atrodo, kad tie kalnai gyvi, atrodo net jauti, kaip jie kvepuoja. Labai tikiuosi, kad dar teks karteli aplankyti sia troliu sali.
Labas perskaiciau visus puslapius, kaip kokia knyga, buvo begalo idomu. As pati vazineju i Norvegija i Bergena, bet tokiu vaizdu tikrai dar nemaciau.
Su seimyna vaziavom tik prie Atlanto vandenyno, it tas riestas tiltas tikrai didelis, ir labai grazus
Su seimyna vaziavom tik prie Atlanto vandenyno, it tas riestas tiltas tikrai didelis, ir labai grazus
kelione atsiejo apie 3000-4000 kr
QUOTE(balanduke @ 2006 11 26, 16:32)
paziureje pasale isvaziavom namu link, pasukom per draugu rekomenduota keliuka - nr 258 baisesnio kelio nebuvom mate, eina per kalnu virsunes, apie 1 km aukstyje, net asfalto nera, vingiuotas, kad masinu nesimato ir dar lietus uzklupo, nu vienzo, prasikeikem kad vaziavom (aisku nusileide ant zemes dziaugemes)... vaziavom per debesis, net kvepavom debesimis, nepakartojama..
jei aš galvoju apie tą patį kelią , tai man ten buvo pati įspūdingiausia vieta visoj Norvegijoj
ech, tokie prisiminimai sukilo tavo nuotraukas peržiūrėjus. mes pernai važiavom beveik tuo pačiu maršrutu ir taip pat kelionę pradėjom atvirkščiai, t.y. nuo Norvegijos vidurio. iš pradžių buvo žvejyba netoli Trondheimo ir tada jau leidomės žemyn.
šiemet norėčiau į šiaurinę dalį
Papildyta:
QUOTE(balanduke @ 2007 01 19, 10:43)
ner uz ka mes kita vasara planuojam vaziuoti i Osla ir tada vel tuo paciu marsrutu i virsu, i Lofotena
mes ir planuojam į Lofoteną . Diedui žvejyba labiausiai rūpi neva tai geriausios menkės . o aš labai noriu į banginių safari. ir šiaip man atrodo, kad šiaurė turėtų būti įspūdingesnė.
kelias buvo ispudingas bet buvo labai baisu
o siaureje irgi turetu buti nerealu... noreciau ir as banginiu paziureti,bet kad kainos kandziojasi
o siaureje irgi turetu buti nerealu... noreciau ir as banginiu paziureti,bet kad kainos kandziojasi