Įkraunama...
Įkraunama...

Skauda vaiko keliai

smile.gif Vaikui 11m.ir daznai paskausta keliai,siandien net keltis nenorejo,taip viena keli skaudejo,negali sulenkti,lipti laiptais.Pramankstinus pradeda maziau skaudeti,bet i mokykla isejo truputi slubuodamas.Ar kam taip buvo ,i ka kreipetes.O gal cia tiesiog augimas g.gif
Atsakyti
Man taip buvo kai buvau vaikas. Kartais tevam tekdavo ant ranku nunest i darzeli, o per diena issivaiksciodavau. Vede mama pas gydytojus, bet vienintelis ju paaiskinimas buvo: tipo per greitai augu ir kaulai nespeja kartu su manim. Tik niekaip nesuprantu kodel kiti kaulai spedavo o keliu ne g.gif Gydimo aisku neskyre jokio isskyrus sildyma. Ir dabar paskausta pries oro permainas. Gal tai paveldima, nezinau, daugiau pas gydytojus nesikreipiau tiesiog gyvenu su tuo. Tas pats dabar mano sesers dukrai sad.gif
Atsakyti
lulu, tu geriau neapsileisk. Ir nuvesk savo vaiką pas pediatrą, jis pasiųs kur reikės. Mano dukros klasiokui, sakė irgi vis paskausdavo paskausdavo ir paeiti negalėjo, tai kai nuvedė pas daktarus pasirodo kelio sanariuose vanduo kaupėsi (ar ne sanariuose, bet ten kur gali kauptis). Tai gavo ir namuose gulėti ir dar kažkokius vaistus vartoti. Blogiau gi nebus.
Atsakyti
Mano 14m. dukrai dabar atsirado ši problema. Ir jau senokai paskausta. Ypač tupiant ir atsistojant. Vis užsimindavo, bet kažkaip nekreipiau dėmesio. Bet, kad tiek laiko nepraeina, tai sakiau, kad irgi reiks parodyt chirurgui.
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2004 10 20, 08:34)
smile.gif Vaikui  11m.ir daznai paskausta keliai,siandien net keltis nenorejo,taip viena keli skaudejo,negali sulenkti,lipti laiptais.Pramankstinus pradeda maziau skaudeti,bet i mokykla isejo truputi slubuodamas.Ar kam taip buvo ,i ka kreipetes.O gal cia tiesiog augimas  g.gif

labas, mano jaunesnis sunus turi ta pacia beda sad.gif jusu vaikas ko gero stipriai paaugo paskutiniu metu. Nuo per greito augimo kaulai nespeja formuotis ir zemiau kelio sanario jie buna minksti, todel ir skauda.Kreipemes i gydytoja,
atleido nuo fizinio pamoku, patare mazint fizini kruvi, gydymo nepaskyre.
Atsakyti
Tikrai taip, skausmelis buna nuo augimo, kartais gali vaikas ir nakti pabusti del skausmu, bet visa tai praeis, jei aisku nebuvo kokios traumos.
Atsakyti
Prisimenu sita skausma is vaikystes, kaip kosmara-kiek vakaru praverkiau susirietusi. Ir man tai uzsiliko iki siu dienu. Gydytoju isvada viena - kraujas geras, problemos nematom, toks tavo organizmas. Tik dabar, kai pradejau dometis sveikatingumu ir mikroelementologija , pasirodo viskas ne taip. Tai tiesiog kalcio trukumas, nes vaikams prasideda hormonu persitvarkymas ir visas kalcis naudojamas hormonams. Kaulai tampa minksti, raumenys tempia kaulus i salis ir pradeda skaudeti. Su laiku organizmas prisitaiko, bet daznai ivyksta ir nebegriztami procesai, kurie islenda velyvesniam amziuje baisiomis ligomis. O vaikams tai vienas zingsnis iki skoliozes.Sakot gytytojos neskiria gydymo? Nu teisingai, ne joms skauda, o dar visi zino, kad tai praeis. Is kitos puses, medikus galima suprasti, kad praeitu skausmas reikia skirti nemazas kalcio dozes, bet vaistiniu kalcis, sukelia daug pasaliniu poveikiu ir gali pridaryti problemu, todel isvis niekas nieko neskiria. Kapstykites patys. Nekoks vaizdelis. Bet tai dar nereiskia ,kad nera iseities. Yra, jeigu tik turite nora....
Atsakyti
galimas kalcio ar magnio trukumas
Atsakyti
Kai buvau 4-5 metu man buvo sanario uzhdegimas - vos galejau paeiti kelias savaites. O ir iki siol visa gynemia skauda keliu sanarius - kartais regis, jie uzhsikabina ir trakshi. Kiek zhiuredaavo chirurgai ar kiti daktarai - niekas nieko nerado, todel niekaip ir negyde.Teko susigyventi su tuo pasikartojanciu skausmu. Pastebejau, kad labai padedavo vasara braidymas juroje - pusei metu skausma nuslopindavo.
Mano vyrui, tai nuo salcio keliu sanarius skaudedavo ir skauda.

Linkiu, kad tavo vaikui kas nors padetu nuo to nemalonaus skausmo.

O del negydymo - tai dabar man skauda zhandikauli puse metu - tai kai daktaram sakau, kad puse metu jau - tai sako: matyt nelabai skauda... sad.gif Jei nelabai skaudetu - pas daktarus net nesikreipciau. Ir neranda, aks galetu buti... ir negydo...
Atsakyti
Yra Lietuvoje registruoti vienos firmos puikus kalciai. Ir vaikams, kad kojytes neskaudetu, ir kad gerai miegotu, ir kad gerai koncentruotu demesi, ir suaugusiems, ir diabetikams, ir t.t., ir t.t. Ypatingi tuo, kad puikiai isisavina ir irodyta, kad nepasilieka drusku pavidalu organizme. Kreipkites.
Atsakyti

Oderi,
Labai įdomu kokios firmos ir kokie tai preaparatai. Labai prašau parašyti aiškiau.4u.gif
Atsakyti
Man irgi tokie skausmai pažįstami cry.gif cry.gif Visą vaikystę ir paauglystę kentėjau. verysad.gif Tai irgi kaip daugeliui pasisakiusių, daktarai sakydavo, kad viskas tvarkoj, nieko neranda. Buvo ir kalcio prirašę, tokio rusiško, atsimenu reikėdavo po dešimt tablečių per dieną praryti blink.gif , bet nuo jo pradėjo sąnariai traškėti. Po to prirašė fizioterapiją, su kažkokiais elektrolitiniais tirpalais. Šitas dalykas kiek atsimenu daugiausiai naudos ir davė, tikrai skausmai sumažėjo (bent jau skausmo priepuoliai praretėjo). Kiek atsimenu buvo toks teplas, lygtai APIZATRON ar kažkaip panašiai vadinosi, kuris vienintelis man skausmus nuimdavo, ten su bičių produktais kokiais tai (ar tai pikiu ar nuodais). Tėvai jį tik "po blatu" tais laikais gaudavo.

Aišku tie skausmai likę iki šiol ir įtariu, kad visam gyvenimui, tai atradau tokį tepalą su ibuprofenu (tiksliai pavadinimo neatsimenu, tokia nedidelė tūtelė), skausmą nuima thumbup.gif

Tiesa mama neseniai užsiminė, kad kai maža labai sunkiai sirgau skarlatina, buvo man kojos keltui valandų atsisakę, tai mama galvoja, kad visgi šitie skausmai ir bus skarlatinos pasekmė g.gif
Atsakyti