Mano seimynai ir sveciams labai patinka kalakuto krutinele(arba vistos) patroskinta grietineles padaze su voveraitemis. .
gal Aurutė nesupyks, kad josios receptuką ir čia patalpinsiu...
Jau nusipirkau kalakutą . Tai rašau receptą .
Marinatas: 5 litrai vandens, 200 g druskos, 15 g citrinos rūgšties, juodųjų pipirų, česnakų, prieskoninių žolelių (pagal skonį), įpjaustyti 2 citrinas.
Kalakutą pamerkti į marinatą, kad apsemtų ir laikyti apie 12 val. vėsioje patalpoje. Po to išimti iš marinato, įtrinti norimais prieskoniais ir įdėti į kepimo rankovę.
Orkaitę ikaitinti iki 250 laipsnių, kalakutą įdėti į skardą krūtinėle į viršų, įpilti 1 litrą vandens. Sumažinti temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepti 2 val. Po to rankovę viršuje pralirpti, atlenkti ir dar kepti 1 val. (kol gražiai apskrus).
Jau nusipirkau kalakutą . Tai rašau receptą .
Marinatas: 5 litrai vandens, 200 g druskos, 15 g citrinos rūgšties, juodųjų pipirų, česnakų, prieskoninių žolelių (pagal skonį), įpjaustyti 2 citrinas.
Kalakutą pamerkti į marinatą, kad apsemtų ir laikyti apie 12 val. vėsioje patalpoje. Po to išimti iš marinato, įtrinti norimais prieskoniais ir įdėti į kepimo rankovę.
Orkaitę ikaitinti iki 250 laipsnių, kalakutą įdėti į skardą krūtinėle į viršų, įpilti 1 litrą vandens. Sumažinti temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepti 2 val. Po to rankovę viršuje pralirpti, atlenkti ir dar kepti 1 val. (kol gražiai apskrus).
QUOTE(Linaiva @ 2007 10 19, 13:55)
gal Aurutė nesupyks, kad josios receptuką ir čia patalpinsiu...
O į kalakutą nieko nekemša?
Sveikos merginos,
arteja padekos diena, Amerikietiska. Uzsisakeme kalakuta, bet dar neikad negaminau. Perskaiciau sia visa temą, bet kaip kepti visa kalakuta, tik viena rezepta radau.
Gal dar kas galite parasyti?
O Linaivos norejau paklausti, i rankove reikia pilti vandens dar? Ir kiek laiko mazdaug kepti.
ACIU
arteja padekos diena, Amerikietiska. Uzsisakeme kalakuta, bet dar neikad negaminau. Perskaiciau sia visa temą, bet kaip kepti visa kalakuta, tik viena rezepta radau.
Gal dar kas galite parasyti?
O Linaivos norejau paklausti, i rankove reikia pilti vandens dar? Ir kiek laiko mazdaug kepti.
ACIU
QUOTE(Fikas @ 2007 11 01, 22:05)
Sveikos merginos,
arteja padekos diena, Amerikietiska. Uzsisakeme kalakuta, bet dar neikad negaminau. Perskaiciau sia visa temą, bet kaip kepti visa kalakuta, tik viena rezepta radau.
Gal dar kas galite parasyti?
O Linaivos norejau paklausti, i rankove reikia pilti vandens dar? Ir kiek laiko mazdaug kepti.
ACIU
arteja padekos diena, Amerikietiska. Uzsisakeme kalakuta, bet dar neikad negaminau. Perskaiciau sia visa temą, bet kaip kepti visa kalakuta, tik viena rezepta radau.
Gal dar kas galite parasyti?
O Linaivos norejau paklausti, i rankove reikia pilti vandens dar? Ir kiek laiko mazdaug kepti.
ACIU
Kepti laiką apskaičiuojam pagal kalakuto svorį - 1 kg - 1 val. Kepama 200 laipsnių orkaitėje
KALĖDINIS KALAKUTAS
Aš marinuoju apie savaitę (mažiausiai) tokiame marinate. Skaičiuojama 1 kg. kalakuto: 1 nubrauktas šaukštas druskos, 1 arb. š. cukraus arba medaus, 2 šaukštai aliejaus, pusės citrinos sultys, 2 šaukštai garstyčių, 2 skiltelės česnako, prieskonių ( man labiausiai patinka Santa Maria graikiški maltai mėsai).
Kai ateina laikas kepti, vidų prikemšu džiovintų abrikosų ir graikiškų riešutų mišiniu, užsiuvau, vynioju į foliją, ir orkaitėn.
Jei kepsi maiše, tai aprišk virvute aplink toje vietoje kur sparnai, kad juos prispaustų, ir toje vietoje, kur blauzdos ( irgi prispausk). Kitaip , kadangi ten greitai iškepa, gali nukristi sparnai ir šlaunys Vandens pilti į maišą nereikia.
Aciu merginos labai uz pagalba! Bandysiu
Niekad dar nekepiau kalakuto, bet radusi čia receptų-būtinai pabandysiu ir aš pradžiuginti šeimyną
AS KALEDOMS JO TIKRAI NEKEPSIU GALIMA KA NORS IDOMIAU PASIGAMINTI, ILGAI KEPA, NE MAN NETINKA
Darbe kaledu senelis planuoja atnesti dovanu kalakuta.. Nezinau ar cia dziaugtis labai, nes pas mane namie yra tik mazyte saldymo kamera tai as jo niekaip nesugrusiu ten viso...
Kaip patariate su juo pasielgti (turiu minti pjauti per puse, viena i marimata (gal galite patarti koki) o kita dalimis ir i saldikli kaip manot)? patarkite pradedanciajai seimininkei
Kaip patariate su juo pasielgti (turiu minti pjauti per puse, viena i marimata (gal galite patarti koki) o kita dalimis ir i saldikli kaip manot)? patarkite pradedanciajai seimininkei
QUOTE(viktooorija @ 2007 12 19, 08:46)
Darbe kaledu senelis planuoja atnesti dovanu kalakuta.. Nezinau ar cia dziaugtis labai, nes pas mane namie yra tik mazyte saldymo kamera tai as jo niekaip nesugrusiu ten viso...
Kaip patariate su juo pasielgti (turiu minti pjauti per puse, viena i marimata (gal galite patarti koki) o kita dalimis ir i saldikli kaip manot)? patarkite pradedanciajai seimininkei
Kaip patariate su juo pasielgti (turiu minti pjauti per puse, viena i marimata (gal galite patarti koki) o kita dalimis ir i saldikli kaip manot)? patarkite pradedanciajai seimininkei
Kadangi per kiekvienas Kalėdas aš gaunu apie 10-11 kg kalakutą, tai galiu pasisdalinti savo patirtim kaip su juo tvarkytis.
Pirmais metais irgi svarsčiau ką čia su juo reiks daryti, nes cielas tai į jokį šaldiklį netilps.
Kadangi aš jį gaunu šaldytą, tai parą laikau balkone, kad truputį atsileistų, o tada vyras jį supjausto: atskirai leškos, sparnai, krūtinė ir dar kas lieka sriubikei. Visą` tai į atskirus maišelius ir sutalpinu į šaldiklį.
O tada ir per Kalėdas ir per Naujus lapnojam tą kalakutą. Krūtinę sausai pamarinuotą iškepu rankovėje ir patiekiu su kelių rūšių padažais. Sparnai ir leškos paprastai lieka ateičiai.
Skaniausiai man išeina ta griaučių dalis, ant kurios laikosi krūtinė Aš ją prifarširuoju raugintais kopūstais su kalendra ir džiovintais grybais. Kepu stikliniam inde. Ragavusių buvo nemažai ir visiems nu labai skanu
Gal galima detaliau sita idara? Proporcijos kokios? Kopustai rauginti? Kokiu dar geru idaru zinot? Siaip nesu kepus idaryto kalakuto. Kaip isivaizduoju, tai jei kemsi vaisiais, tai ju ten nemazai sutelpa. sorry uz mano kulinarines zinias. Ar buna paskui skanu? Be to, girdejau jog farso idara dar daro. Zodziu ismokykit mane kepti idaryta kalakuta