AS GAMINU PAPRASTUS KEPSNIUS TIK APIBARSTAU KALAKUTIENOS PRIESKONIAIS DINGSTA IR TAS KEISTOKAS SKONIS TIKSLIAU KVAPAS, TIKRAI LABAI SKANU
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2007 09 11, 22:19)
AS GAMINU PAPRASTUS KEPSNIUS TIK APIBARSTAU KALAKUTIENOS PRIESKONIAIS DINGSTA IR TAS KEISTOKAS SKONIS TIKSLIAU KVAPAS, TIKRAI LABAI SKANU
O kas cia per preskoniai skirti butent kalakutienai ,nemaciau tokiu
labukas, na man kalakutiena labai patinka ypac suktinukai is kalakuto krutineles... pamusu krutinele kaip karbonadus...prieskoniu jokiu nededa tada idedu lydyto surio ir susuku i kamuoliukus-suktinukus ir kepu keptuveje ant mazos ugnies...kai jau matau kad mesyte pabalus tada uzpilu darzoviu sultiny ant virsaus ir patroskinu 5min ir labai skanu buna
QUOTE(kuziukas @ 2007 09 22, 09:17)
O kas cia per preskoniai skirti butent kalakutienai ,nemaciau tokiu
O gi katanyi firmos
o as tai viena karta ir kotletukus bandziau is kalakutienos kepti, tai sausoki gavosi. O taip tai su darzovem daznai darau troskinuka ir labai skanu!
QUOTE(linuoskytej @ 2007 09 27, 12:43)
o as tai viena karta ir kotletukus bandziau is kalakutienos kepti, tai sausoki gavosi. O taip tai su darzovem daznai darau troskinuka ir labai skanu!
As dar gaminu is kalakutienos tipo kaip ale guliasa
labai skanu ir paprasta:
Kalakutiena supjaustai kubeliais idedi apkepti, po to truputi morku, jas tarkuoju, pora supjaustau prieskoniai, truputi sviesto, druskos, sviestos ir patroskinu kokias 20min.,skanaus
Aš labai pamėgau kalakutų šlaunelių mėsą. Puikiai tinka lazanijai, maltinukams, nes yra aromatinga, sultinga ir sveikesnė, nei kiauliena ir švelnesnė, nei jautiena. Taigi
KALAKUTŲ ŠLAUNELIŲ MĖSOS MALTINUKAI
Sumalu kalakutų šlaunelių mėsytę (apie 700 gr.), įdėjau kiaušinį, šaukštą majonezo, džiūvėsėlių maltų irgi kaupiną šaukštą, šaukštelį garstyčių, prieskonių (svogūno tarkuoto smulkia tarka, česnako kapoto ir pipiriukų). Sūnus viską su malonumu suminkė .
Tuomet į troškintuvo dugną įbėriau daug daug tarkuotų morkų ir salierų, pjaustytų porų. Šlapiom rankom formavau kukuliukus, į kiekvieno vidurį įdėjau po mažytį šampinjoną (kartais įdedu fermentinio sūrio gabaliuką), stipriai suspaudžiau, kukuliukus sudėjau ant tų morkų mišinio, užpyliau tuomet viską iki pusės troškinimo skysčiu (tarkuotas burokine tarka pomidoras, vanduo, druskytė, aliejaus šaukštas ir grietinėlės šaukštas), uždengiau dangčiu ir - į šaltą orkaitę , nustaytą ant 260 laipsnių. Po geros valandos paruošti skanūs ir sveiki sekmadienio pietūs su visu morkų salierų garnyru Vakar buvo šalta diena, tai nuo orkaitės taip jaukiai šiluma sklido, skanūs kvapai .... MMMMMMM...
KALAKUTŲ ŠLAUNELIŲ MĖSOS MALTINUKAI
Sumalu kalakutų šlaunelių mėsytę (apie 700 gr.), įdėjau kiaušinį, šaukštą majonezo, džiūvėsėlių maltų irgi kaupiną šaukštą, šaukštelį garstyčių, prieskonių (svogūno tarkuoto smulkia tarka, česnako kapoto ir pipiriukų). Sūnus viską su malonumu suminkė .
Tuomet į troškintuvo dugną įbėriau daug daug tarkuotų morkų ir salierų, pjaustytų porų. Šlapiom rankom formavau kukuliukus, į kiekvieno vidurį įdėjau po mažytį šampinjoną (kartais įdedu fermentinio sūrio gabaliuką), stipriai suspaudžiau, kukuliukus sudėjau ant tų morkų mišinio, užpyliau tuomet viską iki pusės troškinimo skysčiu (tarkuotas burokine tarka pomidoras, vanduo, druskytė, aliejaus šaukštas ir grietinėlės šaukštas), uždengiau dangčiu ir - į šaltą orkaitę , nustaytą ant 260 laipsnių. Po geros valandos paruošti skanūs ir sveiki sekmadienio pietūs su visu morkų salierų garnyru Vakar buvo šalta diena, tai nuo orkaitės taip jaukiai šiluma sklido, skanūs kvapai .... MMMMMMM...
Dar per šventes kepu tokį kalakutienos kepsnį (tik per šventes, nes nepigus, bet užtat paprastas ir labai skanus )
Šventinis DVISKONIS KALAKUTIENOS KEPSNYS
2 kg vientisos kalakuto krūtinėlės užmarinuoti 2 dienoms tokiame marinate:
100 g. garstyčių
1 nubrauktas šaukštas druskos
100 g. aliejaus (saulėgrąžų arba alyvuogių)
1 nubrauktas šaukštas cukraus arba medaus
1 citrinos sultys
3 česnako skiltelės
Prieskoniai pagal skonį ( aš dedu tik natūralius- baziliką ir raudonėlį bei imbieru patarkuoju)
Marinatui viską susmulkinti ir išmaišyti. Juo įtrinti krūtinėlę ir 2 dienoms palikti marinuotis šaldytuve (galite palikti net savaitei - nuo to reikalai tik pagerės).
Kai ateina laikas kepti, pasiruošiam įdarus. Jų reikės dviejų - vienam įdarui tiesiog supjaustom juostelėmis 100 g. karštai rūkytos šoninės, o kitam - paimame kokių 10 džiovintų abrikosų, į kurių vidurį įkišame po graikišką riešutą.
Tuomet į kalakuto krūtinėlės centrą, maždaug iki vidurio, įbedame peilį ir pasukame jį horizontaliai. Taip suformuojame gilią kišenę, į kairę ir į dešinę nuo pradurtos skylės, beveik per visą filė ilgį ir plotį, iki kraštų palikdami apie porą centimetrų nepadadūrę. Į vieną kišenės pusę prikemšame rūkytos šoninės, į kitą- abrikosų. Tada tą skylę viršuje užsiuvame. Kepsnį dedame į kepimo rankovę ir apie 2 val kepame 260 laipsnių orkaitėje.
Garnyrui - bulvių košė. Galima patiekti padažų- pvz. šampinjonų tiems, kas valgys su šonine ir bruknių- kriaušių - kas su abrikosais.
Tikrai labai skanu, šventiška ir iškilminga. Pati sugalvojau, bet draugai vis prašo ir prašo Tai tapo tradiciniu naujametiniu patiekalu mūsų kompanijai
Tiesa, labai tinka uošviams pamalonint- anyta alps nuo saldžiosios pusės, o uošvis-nuo rūkytosios
Šventinis DVISKONIS KALAKUTIENOS KEPSNYS
2 kg vientisos kalakuto krūtinėlės užmarinuoti 2 dienoms tokiame marinate:
100 g. garstyčių
1 nubrauktas šaukštas druskos
100 g. aliejaus (saulėgrąžų arba alyvuogių)
1 nubrauktas šaukštas cukraus arba medaus
1 citrinos sultys
3 česnako skiltelės
Prieskoniai pagal skonį ( aš dedu tik natūralius- baziliką ir raudonėlį bei imbieru patarkuoju)
Marinatui viską susmulkinti ir išmaišyti. Juo įtrinti krūtinėlę ir 2 dienoms palikti marinuotis šaldytuve (galite palikti net savaitei - nuo to reikalai tik pagerės).
Kai ateina laikas kepti, pasiruošiam įdarus. Jų reikės dviejų - vienam įdarui tiesiog supjaustom juostelėmis 100 g. karštai rūkytos šoninės, o kitam - paimame kokių 10 džiovintų abrikosų, į kurių vidurį įkišame po graikišką riešutą.
Tuomet į kalakuto krūtinėlės centrą, maždaug iki vidurio, įbedame peilį ir pasukame jį horizontaliai. Taip suformuojame gilią kišenę, į kairę ir į dešinę nuo pradurtos skylės, beveik per visą filė ilgį ir plotį, iki kraštų palikdami apie porą centimetrų nepadadūrę. Į vieną kišenės pusę prikemšame rūkytos šoninės, į kitą- abrikosų. Tada tą skylę viršuje užsiuvame. Kepsnį dedame į kepimo rankovę ir apie 2 val kepame 260 laipsnių orkaitėje.
Garnyrui - bulvių košė. Galima patiekti padažų- pvz. šampinjonų tiems, kas valgys su šonine ir bruknių- kriaušių - kas su abrikosais.
Tikrai labai skanu, šventiška ir iškilminga. Pati sugalvojau, bet draugai vis prašo ir prašo Tai tapo tradiciniu naujametiniu patiekalu mūsų kompanijai
Tiesa, labai tinka uošviams pamalonint- anyta alps nuo saldžiosios pusės, o uošvis-nuo rūkytosios
QUOTE(Kurmiukė @ 2007 10 08, 13:34)
Aš labai pamėgau kalakutų šlaunelių mėsą. Puikiai tinka lazanijai, maltinukams, nes yra aromatinga, sultinga ir sveikesnė, nei kiauliena ir švelnesnė, nei jautiena. Taigi
KALAKUTŲ ŠLAUNELIŲ MĖSOS MALTINUKAI
Sumalu kalakutų šlaunelių mėsytę (apie 700 gr.), įdėjau kiaušinį, šaukštą majonezo, džiūvėsėlių maltų irgi kaupiną šaukštą, šaukštelį garstyčių, prieskonių (svogūno tarkuoto smulkia tarka, česnako kapoto ir pipiriukų). Sūnus viską su malonumu suminkė .
Tuomet į troškintuvo dugną įbėriau daug daug tarkuotų morkų ir salierų, pjaustytų porų. Šlapiom rankom formavau kukuliukus, į kiekvieno vidurį įdėjau po mažytį šampinjoną (kartais įdedu fermentinio sūrio gabaliuką), stipriai suspaudžiau, kukuliukus sudėjau ant tų morkų mišinio, užpyliau tuomet viską iki pusės troškinimo skysčiu (tarkuotas burokine tarka pomidoras, vanduo, druskytė, aliejaus šaukštas ir grietinėlės šaukštas), uždengiau dangčiu ir - į šaltą orkaitę , nustaytą ant 260 laipsnių. Po geros valandos paruošti skanūs ir sveiki sekmadienio pietūs su visu morkų salierų garnyru Vakar buvo šalta diena, tai nuo orkaitės taip jaukiai šiluma sklido, skanūs kvapai .... MMMMMMM...
KALAKUTŲ ŠLAUNELIŲ MĖSOS MALTINUKAI
Sumalu kalakutų šlaunelių mėsytę (apie 700 gr.), įdėjau kiaušinį, šaukštą majonezo, džiūvėsėlių maltų irgi kaupiną šaukštą, šaukštelį garstyčių, prieskonių (svogūno tarkuoto smulkia tarka, česnako kapoto ir pipiriukų). Sūnus viską su malonumu suminkė .
Tuomet į troškintuvo dugną įbėriau daug daug tarkuotų morkų ir salierų, pjaustytų porų. Šlapiom rankom formavau kukuliukus, į kiekvieno vidurį įdėjau po mažytį šampinjoną (kartais įdedu fermentinio sūrio gabaliuką), stipriai suspaudžiau, kukuliukus sudėjau ant tų morkų mišinio, užpyliau tuomet viską iki pusės troškinimo skysčiu (tarkuotas burokine tarka pomidoras, vanduo, druskytė, aliejaus šaukštas ir grietinėlės šaukštas), uždengiau dangčiu ir - į šaltą orkaitę , nustaytą ant 260 laipsnių. Po geros valandos paruošti skanūs ir sveiki sekmadienio pietūs su visu morkų salierų garnyru Vakar buvo šalta diena, tai nuo orkaitės taip jaukiai šiluma sklido, skanūs kvapai .... MMMMMMM...
isbandziau si recepta,super
QUOTE(Katyte1977 @ 2007 10 18, 11:52)
isbandziau si recepta,super
Džiaugiusi, kad mano sugalvotas ir išbandytas receptas pavyko ir tau
Na, kadangi esu baisinga kalautienos fanė, tai pasidalinsiu savo mėgstamu dar vienu receptu iš kalakutienos Jį sugalvojau irgi pati, bet kadangi labai jau paprastas receptas, tai gal ir jūs kas nors panašiai gaminate
Taigi
AROMATINGIEJI IR SULTINGIEJI KALAKUTO KRŪTINĖLĖS VĖRINUKAI
Reikės:
500 g. kalakuto krūtinėlės
50 g. plonai juostelėmis ( per visą ilgį, na, tokiomis "plokštelėmis" ) pjaustytos karštai rūkytos kiaulienos šoninės
1 arb. š. garstyčių
2 arb. š. aliejaus
Bambukinių iešmelių
Kalakuto krūtinėlę supjaustome maždaug 3X2 cm. stačiakampiais ir įtriname garstyčiomis sumaišytomis su aliejumi (nei druskos, nei jokių prieskonių nereikia). Palaikome apie pusvalandį, galima ir ilgiau. Po to kiekvieną gabalėlį apsukame šoninės juostele ir perveriame iešmeliu, taip suverdame "šašlykėlį". Šašlykėlius dedame į kepimo popieriumi iškotą skardelę ir kepam įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Labai skanu su bulvių koše. Ir beveik negali negali nepavykti... Nebent sudeginsite
P.S. Tiesa, nesiūlau eksperimentuoti su vištienos krūtinėle - vat jai tas šoninės priekonis visai netinka. Čia receptas tinkamiauias būtent kalakutienai.
Taigi
AROMATINGIEJI IR SULTINGIEJI KALAKUTO KRŪTINĖLĖS VĖRINUKAI
Reikės:
500 g. kalakuto krūtinėlės
50 g. plonai juostelėmis ( per visą ilgį, na, tokiomis "plokštelėmis" ) pjaustytos karštai rūkytos kiaulienos šoninės
1 arb. š. garstyčių
2 arb. š. aliejaus
Bambukinių iešmelių
Kalakuto krūtinėlę supjaustome maždaug 3X2 cm. stačiakampiais ir įtriname garstyčiomis sumaišytomis su aliejumi (nei druskos, nei jokių prieskonių nereikia). Palaikome apie pusvalandį, galima ir ilgiau. Po to kiekvieną gabalėlį apsukame šoninės juostele ir perveriame iešmeliu, taip suverdame "šašlykėlį". Šašlykėlius dedame į kepimo popieriumi iškotą skardelę ir kepam įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Labai skanu su bulvių koše. Ir beveik negali negali nepavykti... Nebent sudeginsite
P.S. Tiesa, nesiūlau eksperimentuoti su vištienos krūtinėle - vat jai tas šoninės priekonis visai netinka. Čia receptas tinkamiauias būtent kalakutienai.
O aš bandysiu kalakutą visą kept,nes valgiau labai skaniai įdarytą,tik nežinau kaip seksis jį visą man iškept