Oi mano anyta tokius "gyvulius" augina . Tai kiekvienais metais Kaledoms ir Naujiems gaunam po toki pauksteli. As tai darau is lesku vyniotinius, o is krutines arba vadinamus karbonadus kepu, arba darau "Suvorovo" kepsniukus (mes taip vadinam o kaip is tikruju tai nezinau), ten kokius likusius kauliukus ir sparniukus isverdu nuimu mesyte ir saltiena padarau. taip kad galima ji visa labai gerai sunaudoti ir prisigalvoti visokiausiu skanumynu. beje ir saslykai geri gaunasi
O aš iš anytos gavusi kalakutų darau taip: Į puodą troškinimui orkaitėje (na toks špižinis, sunkus) dedu daug morkų griežinėliais supjaustytų,kalakuto kūno dalis, netinkamas niekam kitam, svogūnų arba porų, vėl mėsą, vėl morkas ir taip iki viršaus sluoksniuoju. Viršutinis sluoksnis tusi būti daržovių. Pilu truputį vandens, prieskonių kokių tik norit, lauro lapų būtinai, ir į orkaitę. Baigiant troškinti galima dar grietinės uždėti. O kai neturėjau orkaitės, tai ir ant dujinės viršaus išsitroškino.
Tas derinys kalakuto su morkytėm liuks gaunasi. Dar prie viso to man patinka bulvių košė ar bulvės.
Tas derinys kalakuto su morkytėm liuks gaunasi. Dar prie viso to man patinka bulvių košė ar bulvės.
Labai skanu is kalakuto file kepti karbonadus - tokiu valgiau gyvendama Slovenijoje - ten vienas populiariausiu patiekalu!!!!!!!! - ir paprasta, ir labai skanu
QUOTE (mazule2 @ 2004 11 02, 19:23) |
Labai skanu is kalakuto file kepti karbonadus - tokiu valgiau gyvendama Slovenijoje - ten vienas populiariausiu patiekalu!!!!!!!! - ir paprasta, ir labai skanu |
Aha, man is Slovenijos irgi vienas maloniausiu prisiminimu - skani kalakutiena . Ir kepsniai sultingiausi be jokio vargo gaudavosi, o Lietuvoj kiek pirkau maximoj krutineles file, nieko panasaus nepagaminu, isdziuna, sprangi kazkokia sausa mesa
nu vat ir man vakar pareiškė norą gauti kalakutienos paragauti vyras, tik aš nemoku jos ruošti... kai verdi ji man kažkokiom mazgotėm atsiduoda ( čia vaikui mažam virdavau kukuliukus).
Man problemų nekyla - anyta užaugina, kad sūnelio badu nepadvasinčiau O šiaip tai turguje būna.
Ka mamytes skaniai gaminat is kalakutienos,ju krutineliu?
Nepamirškite, kad nei kalakuto, nei vištienos krūtinėlių negalima ilgai virti ar kepti. Jei gaminsite trumpai, mėsytė bus sultinga ir švelni.
Mano anyta iš kalakuto krūtinėlių daro labai skanius kotletus. Deda 2/3 kalakuto krūtinėlės, 1/3 batono mirkyto piene, ir daug pjaustytų svogūnų. Svogūnas būtinai pjaustytas, tada kotletai sultingesni gaunasi, ir dar įvairių prieskonių pagal kiekvieno skonį.
O aš pati iš kalakuto šlaunies verdu plovą. Ant aliejau pakepinu česnaką, po to pjaustytą svogūną ir morkas. Tada dedu kūbeliais pjaustytą mėsą, ant viršaus Žalius ryžius ir užpilu vandeniu. Tiesa dar reikia prieskonių, žinoma. Dabar jau yra net specialūs plovui. Visa tai darau greitpuodyje. Bet galima naudoti didelį puodą, arba net kiša į orkaitę.
Mano anyta iš kalakuto krūtinėlių daro labai skanius kotletus. Deda 2/3 kalakuto krūtinėlės, 1/3 batono mirkyto piene, ir daug pjaustytų svogūnų. Svogūnas būtinai pjaustytas, tada kotletai sultingesni gaunasi, ir dar įvairių prieskonių pagal kiekvieno skonį.
O aš pati iš kalakuto šlaunies verdu plovą. Ant aliejau pakepinu česnaką, po to pjaustytą svogūną ir morkas. Tada dedu kūbeliais pjaustytą mėsą, ant viršaus Žalius ryžius ir užpilu vandeniu. Tiesa dar reikia prieskonių, žinoma. Dabar jau yra net specialūs plovui. Visa tai darau greitpuodyje. Bet galima naudoti didelį puodą, arba net kiša į orkaitę.
kaip tik vakar dariau.
Kalakuto file apvoliojau miltuose su druska, pipirais ir iv.prieskoninemis zolelemis. Pakepiau apie 3 min. Ant virsaus supyliau pjaustytu sampinjonu, svoguniuku ir grietineles. Troskinau apie 15 min, ant silpnos ugnies. Valgem su ryziais. Bet labai skanu ir su sv.salotomis. Skanaus
Kalakuto file apvoliojau miltuose su druska, pipirais ir iv.prieskoninemis zolelemis. Pakepiau apie 3 min. Ant virsaus supyliau pjaustytu sampinjonu, svoguniuku ir grietineles. Troskinau apie 15 min, ant silpnos ugnies. Valgem su ryziais. Bet labai skanu ir su sv.salotomis. Skanaus