as paprastu budu marinuoju vegeta truputi druskos vorcesterio padazo truputis ir majonezas labai skanus kepsniai iseina is krutineles.marinuoju para kartais ir dvi labai skanu
QUOTE(voras34 @ 2010 01 22, 22:25)
va, taip va, visa bėda, ko gero, vyne, aš šio marinato receptu labai džiaugiuosi, visada gaunasi super , ir šeima valgo kalakutieną ir giria, tikrai išeina minkšta ir sultinga...
taip taip... pas mus vyno nemegejai, dar ir citrina prisidejo... tai gavosi labai neskanu...
o farsa tai as daznai perku, druskyte, pipiriukai ir nerealus kotletai gaunasi
bet va su visu kalakutu nepasiseke...
Aš,dariau kalakutienos kumpio troškinuką su konservuotomis raudonomis pupelėmis.
Supjausčiau nedideliais gabaliukais,aptepiau alyvų aliejumi,pabarsčiau raudonosios paprikos milteliais{saldžiosios},baltais pipirais ir,palikau marinuotis.
Kol mėsa marinavosi,ruošiau kuskusą[Kruopass]
Pamerkiau dž.grybus,kad pamirktų,
Pasiruošiau morką,salierą,saldz.papriką,svogūnus,česnakus.{atatinkamai supjausčiau}
Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakepinau svogūna,česnaką,tuomet sudėjau morką,salierą,papriką.
Tuo pat metu sultinyje kur mirko grybai{tame vandenyje}virė grybai.
Pavirus,supjausčiau,sudėjau į keptuvę.
Galiausiai sudėjau konservyuotas pupeles,supyliau grybų vandenį.
Tą visą masę aš sumaišiau su kuskuso kruopomis.
Kol jos išbrinko,aš,iškepiau kalakutienos gabaliukus
Šiame recepte naudojaudruską.
Supjausčiau nedideliais gabaliukais,aptepiau alyvų aliejumi,pabarsčiau raudonosios paprikos milteliais{saldžiosios},baltais pipirais ir,palikau marinuotis.
Kol mėsa marinavosi,ruošiau kuskusą[Kruopass]
Pamerkiau dž.grybus,kad pamirktų,
Pasiruošiau morką,salierą,saldz.papriką,svogūnus,česnakus.{atatinkamai supjausčiau}
Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakepinau svogūna,česnaką,tuomet sudėjau morką,salierą,papriką.
Tuo pat metu sultinyje kur mirko grybai{tame vandenyje}virė grybai.
Pavirus,supjausčiau,sudėjau į keptuvę.
Galiausiai sudėjau konservyuotas pupeles,supyliau grybų vandenį.
Tą visą masę aš sumaišiau su kuskuso kruopomis.
Kol jos išbrinko,aš,iškepiau kalakutienos gabaliukus
Šiame recepte naudojaudruską.
QUOTE(aguonele @ 2010 01 22, 19:11)
nebijok , viskas pavyks tuo labiau kepimo rankovej kepta mesyte buna skani
kas nemegsta vyno,ar ima spec. kepimui pigiauia, jo turetu tokiuos patiekaluos vengti, nes jis bekepdamas isvis susikoncentruoja ... va tada tai ir nenusiseka
kas nemegsta vyno,ar ima spec. kepimui pigiauia, jo turetu tokiuos patiekaluos vengti, nes jis bekepdamas isvis susikoncentruoja ... va tada tai ir nenusiseka
Pasikepėm tą kalakutieną rankovėje jau prieš kelias dienas, tik nepriėjau pasidalint įspūdžiais. Kažkaip šiaip sau... Valgoma, bet nieko super... Įtariu, kitą kart reikės mažiau "rūgšties" dėti Ir šiaip, man toj rankovėj - lyg pusiau virta... Nu, nežinau, man vištiena skaniau, minkščiau, traškiau... Arba, kaip ir sakiau, nemoku aš su kalakutiena elgtis...
Na, pagaliau ir aš su kalautu "susidraugavau"
Nebededu rūgšties ir tada viskas Marinuoju dažniausiai su majonezu ir prieskoniukais
Nebededu rūgšties ir tada viskas Marinuoju dažniausiai su majonezu ir prieskoniukais
Gal galite pagelbėti ir parašyti kokį receptą, ką pagaminti iš kalakutų širdelių?? Labai lauksiu
kalakutienos farso blynukai:
1 kg. farso
5 kiausiniai
5 saukstai bulviu krakmolo
5 saukstai megstamo majonezo
prieskoniai pagal pomegius as dedu vegeta, truputi cili.
aliejaus kepimui.
eiga:
visus ingridientus sumaisome ir paliekame mazdaug 3 val. pastoveti. Paskui kepame kaip blynukus ikaitintam aliejuje.Labai skanu ir greitai paruosiama.Beja jei neturite kalakutienos farso puikiai tiks ir vistienos.skanaus
1 kg. farso
5 kiausiniai
5 saukstai bulviu krakmolo
5 saukstai megstamo majonezo
prieskoniai pagal pomegius as dedu vegeta, truputi cili.
aliejaus kepimui.
eiga:
visus ingridientus sumaisome ir paliekame mazdaug 3 val. pastoveti. Paskui kepame kaip blynukus ikaitintam aliejuje.Labai skanu ir greitai paruosiama.Beja jei neturite kalakutienos farso puikiai tiks ir vistienos.skanaus
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 12 22, 13:23)
Sveiki, skaitineju receptus, noriu naujiems issikept ar kepsniuku kalakuto, ar va visa gabala mesos ir uzstrigo jusu siulomas kepsnys, ar tikrai ji reikia kepti 260laipsniu temp, ....as turiu du gabalus po kg, tai galvoju gal bandyt, na bet ar ne per karstai,ir dar- ar nera sausa mesyte kai iskepa
O kažin Arvi kalakutuose sukapotų šlauneles tiems kepsniukams su kauliuku?
šiais metais su trim skirtingais prieskoniais marinavau.šeimyna vienbalsiai vietą skyrė kalakuto kulšiai.prieskoniai-kmynas ,pankolis pipiras ir druska
vieta krūtinėlė ištrinta medaus a. š. du garstyčių asb.š. vienas majonezo,pipiras ir druska-nors man šitas skaniausias
irgi krūtinėlė gruziniškų prieskonių mišiniu-nevykės bandymas
viską sukau folgoj,dvi dienas stovėjo,marinavosi,kepiau 250 t. apie pusantros val. kai lukštenom iš folgos,ypač kulšyj buvo daug sulčių ir sausoka tik krūtinę buvo
Papildyta:
o šiandien iš likusios krūtinės sumaliau ir sumaišiau su kepenėlėm ir virėm čeburekus,įpyliau nemažai vandens,nes kefyro neturėjau-skanu
vieta krūtinėlė ištrinta medaus a. š. du garstyčių asb.š. vienas majonezo,pipiras ir druska-nors man šitas skaniausias
irgi krūtinėlė gruziniškų prieskonių mišiniu-nevykės bandymas
viską sukau folgoj,dvi dienas stovėjo,marinavosi,kepiau 250 t. apie pusantros val. kai lukštenom iš folgos,ypač kulšyj buvo daug sulčių ir sausoka tik krūtinę buvo
Papildyta:
o šiandien iš likusios krūtinės sumaliau ir sumaišiau su kepenėlėm ir virėm čeburekus,įpyliau nemažai vandens,nes kefyro neturėjau-skanu
QUOTE(siaudukes @ 2010 12 28, 16:37)
vieta krūtinėlė ištrinta medaus a. š. du garstyčių asb.š. vienas majonezo,pipiras ir druska-nors man šitas skaniausias
Ar krūtinėlę kepėte orkaitėje? Ar nebuvo sausa?