Įkraunama...
Įkraunama...

Kalakutas, kalakutiena

QUOTE(Citrusinė @ 2010 01 04, 01:23)

Kokia gurmane lotuliukas.gif
Atsakyti
noriu pasidalinti siuo receptuku:)
labai tinka pusryciams:))

200 g virtos formoje arba karštai rūkytos kalakuto krūtinėlės
100 g sviesto
100 g fermentinio sūrio
batonas arba juoda duona

Krūtinėlę supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su sviestu. Šią masę užtepame ant duonos arba batono riekelės. Sumuštinių viršų puošiame žalumynais ir sūrio juostelėmis.
Atsakyti
stai vienas receptukas is kiaulienos, kuri vakar dariau:) super skanu
4 porcijoms reikės:

600 g kalakutienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos
4 pomidorų
4 svogūnų
po vieną žaliosios, geltonosios ir raudonosios paprikos
2 skiltelių česnako
4 šaukštų aliejaus
1 šaukšto miltų
1,5 stiklinės pomidorų sulčių
0,5 stiklinės vištienos sultinio
šaukštelio mairūnų lapelių
druskos
pipirų

Kalakutieną supjaustykite kubeliais ir apibarstykite druska bei pipirais. Svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Nuplikytus pomidorus nulupkite ir stambiai supjaustykite. Paprikas supjaustykite kubeliais. Česnakus susmulkinkite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kalakutieną ir kepkite 10 minučių. Paskui sudėkite papriką, svogūnus, česnaką ir kepkite dar apie 10 minučių - kol svogūnai pasidarys skaidrūs. Sudėkite miltus ir maišydami supilkite pomidorų sultis, įpilkite sultinio. Troškiniui baigiant virti sudėkite pomidorus, suberkite mairūnus, pasūdykite, paskaninkite pipirais. Uždengę troškinkite apie 20 minučių.

Troškintą kalakutieną patiekite apibarstytą petražolių lapeliais, galite pagardinti grietine. Garnyrui rinkitės ryžius, makaronus, bulves arba baltą duoną.
Atsakyti
Kalakutienos ossobuco 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 01 17, 16:43)

Aguonėle :4u-Labai nuostabiai skaniai žiūrisi patiekalas 4u.gif 4u.gif
Gak gali atskleisti,kalakuto prieskonių rūšį?
AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 01 17, 19:57)
Aguonėle :4u-Labai nuostabiai skaniai žiūrisi patiekalas 4u.gif  4u.gif
Gak gali atskleisti,kalakuto prieskonių rūšį?
AČIŪ 4u.gif

aciu 4u.gif as pirma karta isbandziau firmos "Kotanyi" rolleyes.gif visai patiko .
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 12 22, 11:43)
Sveikos...

vakar uzmarinavau savo firmini Kaledu Kalukuta, tad pasidalinu receptu su jumis 4u.gif

Kalėdų Kalakutas
Kalakuto ( kokių 5 kg, bet nėra tai svarbu, nes marinates gaminamas 1 kg kalakuto, tad kiek ko reikes marinatui, žemaiu isvardintus kiekius padaugink is kalakuto svorio, ir žinosi, kiek ko reikės)
Marinatas (1 kg  kalakuto)
1 citrinos sultys
1 kaupinas šaukštelis rupios druskos
1 nubrauktas saukstelis cukraus
1 saukstelis garstyčių
1 saukstas aliejaus
Pritakuoti imbiero saknies, arba malto imbiero ideti koki sauksteli
5 skilteles česnako
1 arb saukstelis (nubrauktas) cinamono
Maltu juoduju pipiru
Kvapiuju pipiru trintu

Visa tai sumaisyti ir gerai itrinti kalakuta ( ir svarbiausia is vidaus gerai itrinti). Tada – i balkona ar saldytuva, ir, kasdien apverciant laikyti ne maziau kaip 5 paras, bet galima ir iki 10 paru, tik I vidu vis to marinato ipilk… Galima po kokiu 5 paru ipilti 1 buteli kokio balto vyno, ir dar vyne pamirkyti, tai is  viso super!!!!

Pries kepant- idaryti. Idarui imu pamirkytus vyne dziovintus abrikosus ir graikiskus riesutus, vis tai sumaisua su alyvuogiu  aliejumi, prikemsu kalakuta, ir uzsiuvu.

Kepti kepimo maise apie 220 laipsniu orkaiteje, pris tai istepus alyvuogiu aliejumi, tiek valandu, kiek kg sveria kalakutas. Paskutinei kepimo valandai prasidejus, maisa prapjauti, kad apskrustu…


Kalakuta turejau nedideli, beveik 3 kg. bet tokio neskanaus dar neteko valgyti... (kalakutas pavasarinis, ir nupesta man atveze gruodzio pradzioje. laikiau saldiklyje iki Naujuju) verysad.gif marinavau ilgai. vyno ipuliau maziau nei recepte, ir laikiau 2 paras. na bet skonis.... rugstus, valgyt neimanoma verysad.gif kur mesa is giliau, ten skanu, kur nuo virsaus - rugstoka nuo vyno... beje, arinato norma dariau siek tiek mazesne ant 2 kg, o kalakutas buvo beveik 3 kg.

na visiska priesingybe anciai, kuria kepiau Kaledom wub.gif nors antyte nedidele, bet nerealiai skani buvo wub.gif

daugiau gyvenime nebekepsiu kalakuto.... nors mesa buvo sultinga ir nesausa, bet skonis sugadino visa Naujuju vakara.... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvadigi: 18 sausio 2010 - 10:20
Tikrai labai skaniai atrodo, reiks savaitgaliui pabandyti smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2010 01 18, 11:19)
Kalakuta turejau nedideli, beveik 3 kg. bet tokio neskanaus dar neteko valgyti... (kalakutas pavasarinis, ir nupesta man atveze gruodzio pradzioje. laikiau saldiklyje iki Naujuju) verysad.gif  marinavau ilgai. vyno ipuliau maziau nei recepte, ir laikiau 2 paras. na bet skonis.... rugstus, valgyt neimanoma  verysad.gif  kur mesa is giliau, ten skanu, kur nuo virsaus - rugstoka nuo vyno... beje,  arinato norma dariau siek tiek mazesne ant 2 kg, o kalakutas buvo beveik 3 kg.

na visiska priesingybe anciai, kuria kepiau Kaledom  wub.gif nors antyte nedidele, bet nerealiai skani buvo wub.gif

daugiau gyvenime nebekepsiu kalakuto.... nors mesa buvo sultinga ir nesausa, bet skonis sugadino visa Naujuju vakara....  verysad.gif


Vat ir aš bijau kalakutienos - nemoku aš su ja elgtis verysad.gif Bijau, kad bus sausa, kieta. Ar dar koks biesas. O dabar gavau kalakutą, kurio net svorio nežinau. Vien krūtinėles vyras kai išėmė - svėrė 10 kg blink.gif doh.gif Graži mėsytė, šaldiklis užsikimšo, o daryt kažką - bijau. Sugadinsiu, jaučia širdis... cry.gif Pamarinavau kulšelių mėsą (geras prausbliūdis doh.gif ) pagal vieną čia rastą receptą, laukiu, kas bus. Viena gaspadinė patarė kepti "rankovėje"... Na, kai pakepsiu ir paragausiu - užbėgsiu čia pasiguosti (arba pasidžiaugti)
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2010 01 22, 16:40)
Vat ir aš bijau kalakutienos - nemoku aš su ja elgtis  verysad.gif

nebijok , viskas pavyks mirksiukas.gif tuo labiau kepimo rankovej kepta mesyte buna skani bigsmile.gif
kas nemegsta vyno,ar ima spec. kepimui pigiauia, jo turetu tokiuos patiekaluos vengti, nes jis bekepdamas isvis susikoncentruoja ... va tada tai ir nenusiseka blush2.gif
Atsakyti
tikiuos, kad bus skanu:))))nes kalakutiena juk visada skanu kad ir kaip pagamintum
smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo unknow: 22 sausio 2010 - 19:51
QUOTE(akvadigi @ 2010 01 18, 11:19)
Kalakuta turejau nedideli, beveik 3 kg. bet tokio neskanaus dar neteko valgyti... (kalakutas pavasarinis, ir nupesta man atveze gruodzio pradzioje. laikiau saldiklyje iki Naujuju) verysad.gif  marinavau ilgai. vyno ipuliau maziau nei recepte, ir laikiau 2 paras. na bet skonis.... rugstus, valgyt neimanoma  verysad.gif  kur mesa is giliau, ten skanu, kur nuo virsaus - rugstoka nuo vyno... beje,  arinato norma dariau siek tiek mazesne ant 2 kg, o kalakutas buvo beveik 3 kg.

na visiska priesingybe anciai, kuria kepiau Kaledom  wub.gif nors antyte nedidele, bet nerealiai skani buvo wub.gif

daugiau gyvenime nebekepsiu kalakuto.... nors mesa buvo sultinga ir nesausa, bet skonis sugadino visa Naujuju vakara....  verysad.gif

va, taip va, visa bėda, ko gero, vyne, aš šio marinato receptu labai džiaugiuosi, visada gaunasi super thumbup.gif , ir šeima valgo kalakutieną ir giria, tikrai išeina minkšta ir sultinga...
Atsakyti