QUOTE(Kurmiukė @ 2008 12 22, 11:43)
Sveikos...
vakar uzmarinavau savo firmini Kaledu Kalukuta, tad pasidalinu receptu su jumis
Kalėdų Kalakutas
Kalakuto ( kokių 5 kg, bet nėra tai svarbu, nes marinates gaminamas 1 kg kalakuto, tad kiek ko reikes marinatui, žemaiu isvardintus kiekius padaugink is kalakuto svorio, ir žinosi, kiek ko reikės)
Marinatas (1 kg kalakuto)
1 citrinos sultys
1 kaupinas šaukštelis rupios druskos
1 nubrauktas saukstelis cukraus
1 saukstelis garstyčių
1 saukstas aliejaus
Pritakuoti imbiero saknies, arba malto imbiero ideti koki sauksteli
5 skilteles česnako
1 arb saukstelis (nubrauktas) cinamono
Maltu juoduju pipiru
Kvapiuju pipiru trintu
Visa tai sumaisyti ir gerai itrinti kalakuta ( ir svarbiausia is vidaus gerai itrinti). Tada i balkona ar saldytuva, ir, kasdien apverciant laikyti ne maziau kaip 5 paras, bet galima ir iki 10 paru, tik I vidu vis to marinato ipilk
Galima po kokiu 5 paru ipilti 1 buteli kokio balto vyno, ir dar vyne pamirkyti, tai is viso super!!!!
Pries kepant- idaryti. Idarui imu pamirkytus vyne dziovintus abrikosus ir graikiskus riesutus, vis tai sumaisua su alyvuogiu aliejumi, prikemsu kalakuta, ir uzsiuvu.
Kepti kepimo maise apie 220 laipsniu orkaiteje, pris tai istepus alyvuogiu aliejumi, tiek valandu, kiek kg sveria kalakutas. Paskutinei kepimo valandai prasidejus, maisa prapjauti, kad apskrustu
Kalakuta turejau nedideli, beveik 3 kg. bet tokio neskanaus dar neteko valgyti... (kalakutas pavasarinis, ir nupesta man atveze gruodzio pradzioje. laikiau saldiklyje iki Naujuju)
marinavau ilgai. vyno ipuliau maziau nei recepte, ir laikiau 2 paras. na bet skonis.... rugstus, valgyt neimanoma
kur mesa is giliau, ten skanu, kur nuo virsaus - rugstoka nuo vyno... beje, arinato norma dariau siek tiek mazesne ant 2 kg, o kalakutas buvo beveik 3 kg.
na visiska priesingybe anciai, kuria kepiau Kaledom
nors antyte nedidele, bet nerealiai skani buvo
daugiau gyvenime nebekepsiu kalakuto.... nors mesa buvo sultinga ir nesausa, bet skonis sugadino visa Naujuju vakara....