perskaičiau temą nuo ..iki o receptu vertu mano demėsio nelabai radau ..labiausiai patiko guliašas..
tai kokia gi paslaptis kad mėsa nebūtu sausa? laikyt vandenį? bet aš nemėgstu šlapios mėsos pardavėja rekomendavo marinuot garstyčiose sakė tada būna minkšta mėsa, bet ką daryt jei garstyčių nemėgstu? turiu didžiule kalakuto šlauni ir niekaip negaliu sugalvot ką daryt ? gal guliašą? tada bent sausa nebūtu nes būtu juk su padažu , bet skrandis labiau linksta užkept kokioj folijoj? bet kaip ta šlaunį teisingai ir skaniai pamarinuot , be visokio medaus garstyčių ir pan? kiek laiko marinuot? paros užtektu? P.S šlaunis 1,5 kg
nius ir kur visos kulinares dingot?
QUOTE(Lera @ 2009 11 02, 09:48)
nius ir kur visos kulinares dingot?
Aš kalakutieną marinuoju kartais kaip "tarybinių laikų vištą" (kai nebūdavo visokių įvairių prieskonių ir marinatų) t.y. tiesiog druska, pipirai, česnakai, kmynai, šiek tiek druskos ir šlakelis aliejaus...
o man skaniausia ir paprasciausia kalakuto krutinele pagal sonatinos recepta. labai sultinga gaunasi, kas ragavo visi giria..
http://sonatinos-rec...uto-krtinl.html
http://sonatinos-rec...uto-krtinl.html
Siandien pirma karta gaminau kalakuto troskinuka ir taip skaniai gavosi, kad kirtau kirtau kirtau, net ausys linko o dariau taip:
Ryte itryniau kalakuto file su daug smulkinto cesnako, santa marios mesos ir tradiciniais mesos prieskoniais, provanso zolytem, pipiriukais, truputi druskytes ir trupuciu sojos padazo. Viska palikau marinuotis saldytuve mazdaug 5ias valandas...
Vakare supjausciau file nedideliais gabaliukais, juos apkepiau keptuveje ir tada imeciau i puoda kartu su supjaustytomis morkytemis, per puse perpjauta svoguno galva, dar viena skiltele cesnako, lauro lapais, saldytais zirneliais, trupuciu sojos ir daug vandenuko... Po 15 min i troskini ipyliau grietineles ir sauksteli pomidoru padazo. Dar patroskinau geras 10 minuciu ir viskas.
Ryte itryniau kalakuto file su daug smulkinto cesnako, santa marios mesos ir tradiciniais mesos prieskoniais, provanso zolytem, pipiriukais, truputi druskytes ir trupuciu sojos padazo. Viska palikau marinuotis saldytuve mazdaug 5ias valandas...
Vakare supjausciau file nedideliais gabaliukais, juos apkepiau keptuveje ir tada imeciau i puoda kartu su supjaustytomis morkytemis, per puse perpjauta svoguno galva, dar viena skiltele cesnako, lauro lapais, saldytais zirneliais, trupuciu sojos ir daug vandenuko... Po 15 min i troskini ipyliau grietineles ir sauksteli pomidoru padazo. Dar patroskinau geras 10 minuciu ir viskas.
QUOTE(Lera @ 2009 11 01, 16:40)
perskaičiau temą nuo ..iki o receptu vertu mano demėsio nelabai radau ..labiausiai patiko guliašas..
tai kokia gi paslaptis kad mėsa nebūtu sausa?
tai kokia gi paslaptis kad mėsa nebūtu sausa?
man is slaunu irgi kaskart labai kieta ir sausa mesa gaunasi. Slaunis as verdu tada nukaulinu ir sumalu mesa ir is farsiuko pasidarau blynelius lietinius su kalakutienos idaru (man labai skanu)arba zemaiciu blynus (vyras dievina)
O su blauzdelėm ką galima daryt?
kepiau iš kalakutienos, į kalakutienos faršą įmaliau kiaulienos lašinukų. toliau į faršą įdėjau piene mirkyto batono, truputį džiuvėsėlių, pjaustytų lašinukų, žalią kiaušinį, virtą kiaušinį, morkų ir svogūnų pakepintų ir tada į vieną įdėjau džiovintų slyvų, į kitą abrikosų, į trečią patarkavau olandiško sūrio. foto su džiovintom slyvom,šį valgėm karštą, kiti du puikiai susivalgė šalti pirmą kart kepiau, skonis superninis, reiks dažniau kept
vis dėl to supratau kad kalakutiena mūsų šeimai nepatinka , turi kažkoki saldoka skoni , ir neįprasta mėsa ..daugiau neperkam
QUOTE(Lera @ 2009 12 08, 07:55)
vis dėl to supratau kad kalakutiena mūsų šeimai nepatinka , turi kažkoki saldoka skoni , ir neįprasta mėsa ..daugiau neperkam
tai jei saldokas skonis buvo, tai ji sugedus buvo
QUOTE(aguonele @ 2009 12 08, 13:44)
tai jei saldokas skonis buvo, tai ji sugedus buvo
rimtai? bet nei blogo kvapo nieko nebuvo