Sveikos...
vakar uzmarinavau savo firmini Kaledu Kalukuta, tad pasidalinu receptu su jumis
Kalėdų Kalakutas
Kalakuto ( kokių 5 kg, bet nėra tai svarbu, nes marinates gaminamas 1 kg kalakuto, tad kiek ko reikes marinatui, žemaiu isvardintus kiekius padaugink is kalakuto svorio, ir žinosi, kiek ko reikės)
Marinatas (1 kg kalakuto)
1 citrinos sultys
1 kaupinas šaukštelis rupios druskos
1 nubrauktas saukstelis cukraus
1 saukstelis garstyčių
1 saukstas aliejaus
Pritakuoti imbiero saknies, arba malto imbiero ideti koki sauksteli
5 skilteles česnako
1 arb saukstelis (nubrauktas) cinamono
Maltu juoduju pipiru
Kvapiuju pipiru trintu
Visa tai sumaisyti ir gerai itrinti kalakuta ( ir svarbiausia is vidaus gerai itrinti). Tada i balkona ar saldytuva, ir, kasdien apverciant laikyti ne maziau kaip 5 paras, bet galima ir iki 10 paru, tik I vidu vis to marinato ipilk
Galima po kokiu 5 paru ipilti 1 buteli kokio balto vyno, ir dar vyne pamirkyti, tai is viso super!!!!
Pries kepant- idaryti. Idarui imu pamirkytus vyne dziovintus abrikosus ir graikiskus riesutus, vis tai sumaisua su alyvuogiu aliejumi, prikemsu kalakuta, ir uzsiuvu.
Kepti kepimo maise apie 220 laipsniu orkaiteje, pris tai istepus alyvuogiu aliejumi, tiek valandu, kiek kg sveria kalakutas. Paskutinei kepimo valandai prasidejus, maisa prapjauti, kad apskrustu
Buvo 4 kg, tai iskepe per nepilnas 3 val! O į vidų dėjau džiovintas slyvas, mėlynojo pelinio sūrio gabaliukus ir 2 apvirtas nepjaustytas , bet subadytas citrinas (pagal Oliverio idėją vištai kepti). Tai gavosi pasakiškai skanus kalautas, minkštutis, traputis
Kurios dar kepsit, pabandykit kokias 5 min pavirtas citrinas įkišt, aromatas- pasakiškas...
ir dar- prieš kišant orkaitėn kalakutą ištepkite alyvuogių aliejumis- jis nerūksta ir nedega, tai taip apetitinga rusvas kalakučiukas buvo...