Įkraunama...
Įkraunama...

Kalakutas, kalakutiena

QUOTE(Neryte @ 2008 12 23, 11:23)
Manau 5 dienos per akis, ilgiau laikant tikrai gali pradeti gesti,nes mesa su kaulu  smile.gif


Nu, man tai pernai nesugedo... Ka as zinau... Tiek citrinos rugsties, druskos, dar vyno po 5 dienu pripyliau... Tagi naturalus konservantai...Buvo labai skanus. Laikiau balkone, buvo -2 mazdaug... Tik reikia vidun to marinato pripilt vis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 23 gruodžio 2008 - 13:50
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 12 23, 14:48)
Nu, man tai pernai nesugedo... Ka as zinau... Tiek citrinos rugsties, druskos, dar vyno po 5 dienu pripyliau... Tagi naturalus konservantai...Buvo labai skanus. Laikiau balkone, buvo -2 mazdaug... Tik reikia vidun to marinato pripilt vis.

Tai viskas aisku biggrin.gif ,kai -2,tai ir nesugedo,gavosi lengvai saldytas smile.gif ,va jeigu +5,tai jauciu neistrauktu be kvapelio schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 12 22, 12:43)
Sveikos...

vakar uzmarinavau savo firmini Kaledu Kalukuta, tad pasidalinu receptu su jumis 4u.gif

Kalėdų Kalakutas
Kalakuto ( kokių 5 kg, bet nėra tai svarbu, nes marinates gaminamas 1 kg kalakuto, tad kiek ko reikes marinatui, žemaiu isvardintus kiekius padaugink is kalakuto svorio, ir žinosi, kiek ko reikės)
Marinatas (1 kg  kalakuto)
1 citrinos sultys
1 kaupinas šaukštelis rupios druskos
1 nubrauktas saukstelis cukraus
1 saukstelis garstyčių
1 saukstas aliejaus
Pritakuoti imbiero saknies, arba malto imbiero ideti koki sauksteli
5 skilteles česnako
1 arb saukstelis (nubrauktas) cinamono
Maltu juoduju pipiru
Kvapiuju pipiru trintu

Visa tai sumaisyti ir gerai itrinti kalakuta ( ir svarbiausia is vidaus gerai itrinti). Tada – i balkona ar saldytuva, ir, kasdien apverciant laikyti ne maziau kaip 5 paras, bet galima ir iki 10 paru, tik I vidu vis to marinato ipilk… Galima po kokiu 5 paru ipilti 1 buteli kokio balto vyno, ir dar vyne pamirkyti, tai is  viso super!!!!

Pries kepant- idaryti. Idarui imu pamirkytus vyne dziovintus abrikosus ir graikiskus riesutus, vis tai sumaisua su alyvuogiu  aliejumi, prikemsu kalakuta, ir uzsiuvu.

Kepti kepimo maise apie 220 laipsniu orkaiteje, pris tai istepus alyvuogiu aliejumi, tiek valandu, kiek kg sveria kalakutas. Paskutinei kepimo valandai prasidejus, maisa prapjauti, kad apskrustu…


tai va jau vakar kepiau taip marinuotą kalakutą thumbup.gif Buvo 4 kg, tai iskepe per nepilnas 3 val! O į vidų dėjau džiovintas slyvas, mėlynojo pelinio sūrio gabaliukus ir 2 apvirtas nepjaustytas , bet subadytas citrinas (pagal Oliverio idėją vištai kepti). Tai gavosi pasakiškai skanus kalautas, minkštutis, traputis thumbup.gif Kurios dar kepsit, pabandykit kokias 5 min pavirtas citrinas įkišt, aromatas- pasakiškas...
ir dar- prieš kišant orkaitėn kalakutą ištepkite alyvuogių aliejumis- jis nerūksta ir nedega, tai taip apetitinga rusvas kalakučiukas buvo... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 26 gruodžio 2008 - 12:31
QUOTE(Mariposa @ 2007 07 29, 21:33)
Siandien dariau kalakutiena pagal si Renaciuko receptuka, tai buvo velniskai skanu, o mano vaikas prase dar ir dar  thumbup.gif

Viska dariau taip pat tik ant mesytes dar pyliau labai nedaug sojos padazo,vegetos nedejau, o vietoj vandens naudojau vistienos sultini.



pabandysiu ir as Renaciuko recepta siandien... mmniam cukinijos yr, cesnako yr/.. alkis jau lenda 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Petit Petit @ 2009 01 31, 18:23)
pabandysiu ir as Renaciuko recepta siandien... mmniam cukinijos yr, cesnako yr/.. alkis jau lenda  4u.gif  ax.gif


O kur jus ta Renaciuko recepta radot?
az kazkaip nerandu jo.... verysad.gif
o kalakutiena laukia... g.gif
Atsakyti
Valio 4u.gif
Radau temą apie kalakutieną. Reiks receptukus išbandyt, nes kai gaminau kaip vištieną - labai neskaniai gavosi - sausas ir kietas doh.gif
O tai vyro brolis juos augina ir mums vis dovanoja - gerinasi atseit doh.gif O man jie - kaip keiksmažodis, nes nenoriu gadint gero daikto, o skaniai nesigauna. Tai baigia šaldiklis prisiplidyt doh.gif Vieną net patyliukais šuniui sumaitinau, nes nebeišmanau ir kur kišt (jei vyras sužinotų - infarktą gautų hihihi.gif )

Tik sakykit, koks pagrindinis dalykas, į ką atkreipt dėmesį gaminant kalakutieną, kad ji nebūtų kieta?
Atsakyti
Jei ką-galit dovanoti smile.gif rolleyes.gif - neatsisakyčiau... O jei rimtai-pavydžiu-nes aš ieškau,iš kur galėčiau nusipirkti kalakutienos...
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2009 07 11, 21:42)
Jei ką-galit dovanoti  smile.gif  rolleyes.gif - neatsisakyčiau... O jei rimtai-pavydžiu-nes aš ieškau,iš kur galėčiau nusipirkti kalakutienos...


Na, tas vyro brolis atseit ūkininkauja, tai prie viso kito ir kalakutų užsiveisė būrį. Pats nesuvartoja, tai mums tipo gerinasi hihihi.gif O pardavimu jų tai neužsiima - tiek neaugina.
Atsakyti
Patarkit, mielosios, kaip gražiau ir taisyklingiau reikia pjaustyt keptą kalakutą, nes teko girdėti, kad tai visas menas essen.gif
googlinau, bet nieko konkretesnio nesugebėjau rast book.gif
Atsakyti
visai neseniai perskaičiau,kad išdarinėtą reikia 2-3 dienas vęsiai palaikyt,prieš marinuojant mėsą per naktį palaikyti stipriai citrinos rūgštele parūgštintam vandenyj smile.gif .skaniausi metiniai kalakutai,o pusės metų sausi.kaip iš tiesų rolleyes.gif tai nežinau,bet tuojau išbandysim nes vieną paauglį pasipjovėm ir dairausi kaip skaniau čia jį užmarinuot biggrin.gif
Atsakyti
padariau mixą iš kelių rcp. biggrin.gif nu jau gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
MB pirštelius laižėsi ir vaikai kirto net ausys linko tongue.gif

dvi dienas pamarinavau(ant palangės-mes kūrenam ,tai gan šiltai išėjo.net paausčiau šiądien ar nėr kvapelio cool.gif )prieskoniai -juodas ir kvepiantis pipirai,kmynai ir druska.kepiau maiše 220 t. 1,5 val.maišo dugnan pripjausčiau obuolio ir sumečiau džiovintų slyvų.užrišau ir į skardą.į ją pripyliau vandens ligi pusės.
tikrai minkštutis ir labai skanus gavosi.o kepiau tai gabaliukus su kaulu ir porą kulšelių,sparnas.

taigi ,pašnekute,siūlau traukt iš šaldiklio kalakutą ir atitirpint kuo greičiau,siūlau vandenyje,kad kuo daugiau prisigertų vandens. mirksiukas.gif tongue.gif
Atsakyti
Ačiū, teks kažką bandyt 4u.gif
Atsakyti