Kalakuto kepimas
čia keletas patarimų,kuriuos man perteikė pik krūtinėlę atyręs žinovas.
Prieš kepant jį reikia per naktį pamirkyti sūryme ,reikįdeti kvapiųjų ,paprastų pipirų,druskos,cukraus prieskonių.Jis prisigers to aromato ir nebus toks sausas
Į jo vidų galima įdėėti obolį svogūną,rozmarino ir nepagaileti šalavijo. Jį reik surišti kad skylė būt uždengta.,osparnus reik užkišt užnugaros.Odą reik ištept aliejumi,bet pasirinkti tokį,kuris mažiau dūmins.
Po oda galima prikišti sviesto išsukto su prieskoniais.
Pakepus pusė valandos reik uždngti folija.
Dar patarimas krūtinėlę apdėlioti lašinukais,kad neperdžiūtų,kaip kas sumasto.
Prie kalakuto tinka spanguolių padažas.
Sekmės.
Papildyta:
Papildymas :
patyręs maisto ruošimo žinovas.atsiprašau teko suklyst
Sveiki visi!
Paskaičiau, paskaičiau apie kalakutienos patiekalus ir pati užsimaniau. Radau tą Arvi parduotuvę, buvau Laisvės pr., kur šalia Norfos. Pasirinkimas tai didžiulis
Nežinojau ką pasirinkti, tai išgelbėjo pardavėja. Pasiulė šlaunelių mėsą, be kaulo, papjaustyta nedideliais gabaliukais. Kaip tik buvo tai mesai akcija. Tai va. Dabar galvoju kaip ja skaniai paruošti.... Gal turit skanių receptų??
Paskaičiau, paskaičiau apie kalakutienos patiekalus ir pati užsimaniau. Radau tą Arvi parduotuvę, buvau Laisvės pr., kur šalia Norfos. Pasirinkimas tai didžiulis
Nežinojau ką pasirinkti, tai išgelbėjo pardavėja. Pasiulė šlaunelių mėsą, be kaulo, papjaustyta nedideliais gabaliukais. Kaip tik buvo tai mesai akcija. Tai va. Dabar galvoju kaip ja skaniai paruošti.... Gal turit skanių receptų??
Padėkite, prašau
susiruošiau kept kalakutą Kalėdoms užsimarinavau, adaptavus kelis receptus (kaži kas gausis )
Iškilo tokis klausimas - kaip ištraukt iš kojų sausgysles??? Čia, kad pasak šaltinių, mėsa nesigautų sausa
Padėkit
susiruošiau kept kalakutą Kalėdoms užsimarinavau, adaptavus kelis receptus (kaži kas gausis )
Iškilo tokis klausimas - kaip ištraukt iš kojų sausgysles??? Čia, kad pasak šaltinių, mėsa nesigautų sausa
Padėkit
QUOTE(Lidija @ 2008 12 21, 00:31)
Padėkite, prašau
susiruošiau kept kalakutą Kalėdoms užsimarinavau, adaptavus kelis receptus (kaži kas gausis )
Iškilo tokis klausimas - kaip ištraukt iš kojų sausgysles??? Čia, kad pasak šaltinių, mėsa nesigautų sausa
Padėkit
susiruošiau kept kalakutą Kalėdoms užsimarinavau, adaptavus kelis receptus (kaži kas gausis )
Iškilo tokis klausimas - kaip ištraukt iš kojų sausgysles??? Čia, kad pasak šaltinių, mėsa nesigautų sausa
Padėkit
Jokiu sausgysliu niekada netraukiu,visada buna sultinga mesa,o kad tokia butu,reikia pries marinuojant gerai visa isdauzyti kocelu is visu pusiu
Sveikos...
vakar uzmarinavau savo firmini Kaledu Kalukuta, tad pasidalinu receptu su jumis
Kalėdų Kalakutas
Kalakuto ( kokių 5 kg, bet nėra tai svarbu, nes marinates gaminamas 1 kg kalakuto, tad kiek ko reikes marinatui, žemaiu isvardintus kiekius padaugink is kalakuto svorio, ir žinosi, kiek ko reikės)
Marinatas (1 kg kalakuto)
1 citrinos sultys
1 kaupinas šaukštelis rupios druskos
1 nubrauktas saukstelis cukraus
1 saukstelis garstyčių
1 saukstas aliejaus
Pritakuoti imbiero saknies, arba malto imbiero ideti koki sauksteli
5 skilteles česnako
1 arb saukstelis (nubrauktas) cinamono
Maltu juoduju pipiru
Kvapiuju pipiru trintu
Visa tai sumaisyti ir gerai itrinti kalakuta ( ir svarbiausia is vidaus gerai itrinti). Tada i balkona ar saldytuva, ir, kasdien apverciant laikyti ne maziau kaip 5 paras, bet galima ir iki 10 paru, tik I vidu vis to marinato ipilk Galima po kokiu 5 paru ipilti 1 buteli kokio balto vyno, ir dar vyne pamirkyti, tai is viso super!!!!
Pries kepant- idaryti. Idarui imu pamirkytus vyne dziovintus abrikosus ir graikiskus riesutus, vis tai sumaisua su alyvuogiu aliejumi, prikemsu kalakuta, ir uzsiuvu.
Kepti kepimo maise apie 220 laipsniu orkaiteje, pris tai istepus alyvuogiu aliejumi, tiek valandu, kiek kg sveria kalakutas. Paskutinei kepimo valandai prasidejus, maisa prapjauti, kad apskrustu
vakar uzmarinavau savo firmini Kaledu Kalukuta, tad pasidalinu receptu su jumis
Kalėdų Kalakutas
Kalakuto ( kokių 5 kg, bet nėra tai svarbu, nes marinates gaminamas 1 kg kalakuto, tad kiek ko reikes marinatui, žemaiu isvardintus kiekius padaugink is kalakuto svorio, ir žinosi, kiek ko reikės)
Marinatas (1 kg kalakuto)
1 citrinos sultys
1 kaupinas šaukštelis rupios druskos
1 nubrauktas saukstelis cukraus
1 saukstelis garstyčių
1 saukstas aliejaus
Pritakuoti imbiero saknies, arba malto imbiero ideti koki sauksteli
5 skilteles česnako
1 arb saukstelis (nubrauktas) cinamono
Maltu juoduju pipiru
Kvapiuju pipiru trintu
Visa tai sumaisyti ir gerai itrinti kalakuta ( ir svarbiausia is vidaus gerai itrinti). Tada i balkona ar saldytuva, ir, kasdien apverciant laikyti ne maziau kaip 5 paras, bet galima ir iki 10 paru, tik I vidu vis to marinato ipilk Galima po kokiu 5 paru ipilti 1 buteli kokio balto vyno, ir dar vyne pamirkyti, tai is viso super!!!!
Pries kepant- idaryti. Idarui imu pamirkytus vyne dziovintus abrikosus ir graikiskus riesutus, vis tai sumaisua su alyvuogiu aliejumi, prikemsu kalakuta, ir uzsiuvu.
Kepti kepimo maise apie 220 laipsniu orkaiteje, pris tai istepus alyvuogiu aliejumi, tiek valandu, kiek kg sveria kalakutas. Paskutinei kepimo valandai prasidejus, maisa prapjauti, kad apskrustu
Gal kas turi koki receptuka, ka skanau s galima pagaminti is kalakutu krutineliu file?
QUOTE(Flowwer @ 2008 12 22, 14:20)
Gal kas turi koki receptuka, ka skanau s galima pagaminti is kalakutu krutineliu file?
Cia mano receptas
Šventinis DVISKONIS KALAKUTIENOS KEPSNYS
2 kg vientisos kalakuto krūtinėlės užmarinuoti 2 dienoms tokiame marinate:
100 g. garstyčių
1 nubrauktas šaukštas druskos
100 g. aliejaus (saulėgrąžų arba alyvuogių)
1 nubrauktas šaukštas cukraus arba medaus
1 citrinos sultys
3 česnako skiltelės
Prieskoniai pagal skonį ( aš dedu tik natūralius- baziliką ir raudonėlį bei imbieru patarkuoju)
Marinatui viską susmulkinti ir išmaišyti. Juo įtrinti krūtinėlę ir 2 dienoms palikti marinuotis šaldytuve (galite palikti net savaitei - nuo to reikalai tik pagerės).
Kai ateina laikas kepti, pasiruošiam įdarus. Jų reikės dviejų - vienam įdarui tiesiog supjaustom juostelėmis 100 g. karštai rūkytos šoninės, o kitam - paimame kokių 10 džiovintų abrikosų, į kurių vidurį įkišame po graikišką riešutą.
Tuomet į kalakuto krūtinėlės centrą, maždaug iki vidurio, įbedame peilį ir pasukame jį horizontaliai. Taip suformuojame gilią kišenę, į kairę ir į dešinę nuo pradurtos skylės, beveik per visą filė ilgį ir plotį, iki kraštų palikdami apie porą centimetrų nepadadūrę. Į vieną kišenės pusę prikemšame rūkytos šoninės, į kitą- abrikosų. Tada tą skylę viršuje užsiuvame. Kepsnį dedame į kepimo rankovę ir apie 2 val kepame 260 laipsnių orkaitėje.
Garnyrui - bulvių košė. Galima patiekti padažų- pvz. šampinjonų tiems, kas valgys su šonine ir bruknių- kriaušių - kas su abrikosais.
Tikrai labai skanu, šventiška ir iškilminga. Pati sugalvojau, bet draugai vis prašo ir prašo Tai tapo tradiciniu naujametiniu patiekalu mūsų kompanijai
QUOTE(Neryte @ 2008 12 22, 10:26)
Jokiu sausgysliu niekada netraukiu,visada buna sultinga mesa,o kad tokia butu,reikia pries marinuojant gerai visa isdauzyti kocelu is visu pusiu
jau užmarinuotas jis pas mane musiau liks neišpertas
ačiū už patarimą
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 12 22, 10:43)
Sveikos...
vakar uzmarinavau savo firmini Kaledu Kalukuta, tad pasidalinu receptu su jumis
Kalėdų Kalakutas
Kalakuto ( kokių 5 kg, bet nėra tai svarbu, nes marinates gaminamas 1 kg kalakuto, tad kiek ko reikes marinatui, žemaiu isvardintus kiekius padaugink is kalakuto svorio, ir žinosi, kiek ko reikės)
Marinatas (1 kg kalakuto)
1 citrinos sultys
1 kaupinas šaukštelis rupios druskos
1 nubrauktas saukstelis cukraus
1 saukstelis garstyčių
1 saukstas aliejaus
Pritakuoti imbiero saknies, arba malto imbiero ideti koki sauksteli
5 skilteles česnako
1 arb saukstelis (nubrauktas) cinamono
Maltu juoduju pipiru
Kvapiuju pipiru trintu
Visa tai sumaisyti ir gerai itrinti kalakuta ( ir svarbiausia is vidaus gerai itrinti). Tada i balkona ar saldytuva, ir, kasdien apverciant laikyti ne maziau kaip 5 paras, bet galima ir iki 10 paru, tik I vidu vis to marinato ipilk Galima po kokiu 5 paru ipilti 1 buteli kokio balto vyno, ir dar vyne pamirkyti, tai is viso super!!!!
Pries kepant- idaryti. Idarui imu pamirkytus vyne dziovintus abrikosus ir graikiskus riesutus, vis tai sumaisua su alyvuogiu aliejumi, prikemsu kalakuta, ir uzsiuvu.
Kepti kepimo maise apie 220 laipsniu orkaiteje, pris tai istepus alyvuogiu aliejumi, tiek valandu, kiek kg sveria kalakutas. Paskutinei kepimo valandai prasidejus, maisa prapjauti, kad apskrustu
vakar uzmarinavau savo firmini Kaledu Kalukuta, tad pasidalinu receptu su jumis
Kalėdų Kalakutas
Kalakuto ( kokių 5 kg, bet nėra tai svarbu, nes marinates gaminamas 1 kg kalakuto, tad kiek ko reikes marinatui, žemaiu isvardintus kiekius padaugink is kalakuto svorio, ir žinosi, kiek ko reikės)
Marinatas (1 kg kalakuto)
1 citrinos sultys
1 kaupinas šaukštelis rupios druskos
1 nubrauktas saukstelis cukraus
1 saukstelis garstyčių
1 saukstas aliejaus
Pritakuoti imbiero saknies, arba malto imbiero ideti koki sauksteli
5 skilteles česnako
1 arb saukstelis (nubrauktas) cinamono
Maltu juoduju pipiru
Kvapiuju pipiru trintu
Visa tai sumaisyti ir gerai itrinti kalakuta ( ir svarbiausia is vidaus gerai itrinti). Tada i balkona ar saldytuva, ir, kasdien apverciant laikyti ne maziau kaip 5 paras, bet galima ir iki 10 paru, tik I vidu vis to marinato ipilk Galima po kokiu 5 paru ipilti 1 buteli kokio balto vyno, ir dar vyne pamirkyti, tai is viso super!!!!
Pries kepant- idaryti. Idarui imu pamirkytus vyne dziovintus abrikosus ir graikiskus riesutus, vis tai sumaisua su alyvuogiu aliejumi, prikemsu kalakuta, ir uzsiuvu.
Kepti kepimo maise apie 220 laipsniu orkaiteje, pris tai istepus alyvuogiu aliejumi, tiek valandu, kiek kg sveria kalakutas. Paskutinei kepimo valandai prasidejus, maisa prapjauti, kad apskrustu
aš šitą receptą adaptavau biški palei save, jei bus skanus kalakutas, tada su jumis pasidalinsiu
Uzmarinuota irgi gali dar pamusti,tikrai nepakenks
O cia pagal ta recepta 10 paru neperdaaug,mesa prie kaulo prades gesti
O cia pagal ta recepta 10 paru neperdaaug,mesa prie kaulo prades gesti
QUOTE(Neryte @ 2008 12 22, 21:48)
Uzmarinuota irgi gali dar pamusti,tikrai nepakenks
O cia pagal ta recepta 10 paru neperdaaug,mesa prie kaulo prades gesti
O cia pagal ta recepta 10 paru neperdaaug,mesa prie kaulo prades gesti
Ok, nuplaksiu
mano kalakučiukas marinuosis 5 dienas gal užteks
QUOTE(Lidija @ 2008 12 22, 23:06)
Manau 5 dienos per akis, ilgiau laikant tikrai gali pradeti gesti,nes mesa su kaulu