aš tai visą gyvenimą turėjau superinį kraują, buvau donorė, nėštumo pradžioj buvo 141, o dabar 107 , nu hemoglobinas. tai liepė kelt, nes operuojant paskui dar kokio kraujo perpylimo prireiks , liepė gert geležį. nu geriu. žiūrėsim ar padeda. o maisto, tai visai nekontroliuoju vėpla nu
Papildyta:
o geriu tai feroglobin B12, parašyta, kad skatina hemogobino gamybą
Aš ir prieš nėštuma sirgdavau mažakrayjyste,o dabar ...mano hemoglobinas buvo 93 prieš 1,5 mėn... Neseniai pakilo iki 112,o kai peršalau vėl nukrito iki 102...bet gydytoja sakė,kad tai jau geriau...Man nepadeda jokie produktai...tik skysta geležis...TOT'HEMA...ir dar papildomai Tardiferonas....
galiu ir as savo siandienine patirtimi pasidalinti: su mazakraujyste turejau daug problemu paauglysteje tada hem.kiekis buvo 98. Deja tuomet jokie skiriami preparatai nepadejo, tai gyvenau burokeliu sultimis. Paskiui viskas susitvarke dabar su nestumu viskas vel kartojasi. Israse feroglobina tai kol kas hem. laikosi 118 bet ir nedideja.Mano ginekologe kiekviena karta manim netiki kad geriu vaistus, neatsiakiau mesos ir pan. O dabar valgau zemuoges, grikius, jautiena, kivius ir tikiuosi kad viskas bent jau taip ir liks. Ir neberikes vaikscioti dauzantis i siena
Sekmes visoms.
Siaip mano atveju tai paveldima, tai labi ir nesijaudinu. Kazko panasaus ir tikejausi.
Sekmes visoms.
Siaip mano atveju tai paveldima, tai labi ir nesijaudinu. Kazko panasaus ir tikejausi.
QUOTE(mik @ 2007 07 15, 10:37)
nestumo metu ,jei yra mazakraujyste reikia valgyti produktus turincius daugiau gelezies.pvz.;pomidorai,kepeneles,spanguoles,granatos,burokeliai,obuoliai ir t.t.taip pat vitaminus su gelezim
man gydytoja diagnozavo anemija, paskyre gerti Tardiferona, veliau papildyti ir Folio rugstimi. Kiek zinojau gelezi padeda isisavinti vitaminas C, taciau tik atsidurus ligonineje suzinojau, kad negaunant pakankamai baltymu galima gelezies preparatus vartoti kokius nori - nepades. Zodziu, papildomai reikia vartoti daug baltymu turincio maisto: riesutu, kiausiniu, lasisos, avokado, ikru.
Beje bendras kraujo tyrimas parodo jau esancia liga, norint zinoti kokia ligos eiga ir ar kiek organizmas dar turi rezervo, t.y. ar dar yra is ko ta gelezi kelti, reikalingas Feritino tyrimas, kuris yra mokamas, del to poliklinikoje jo nesiulo. Man tas tyrimas kainavo 28lt. Taigi reikalaukite Feritino tyrimo, kad gydytoja zinotu kokio stiprumo vaista skirti.
QUOTE(OLIUKE @ 2007 06 09, 10:13)
Aš ir prieš nėštuma sirgdavau mažakrayjyste,o dabar ...mano hemoglobinas buvo 93 prieš 1,5 mėn... Neseniai pakilo iki 112,o kai peršalau vėl nukrito iki 102...bet gydytoja sakė,kad tai jau geriau...Man nepadeda jokie produktai...tik skysta geležis...TOT'HEMA...ir dar papildomai Tardiferonas....
Dieve, kaip jum pavyksta gerti TOT' HEMA?
Man irgi gydytoja israse ir rekomendavo labai. Tai as is savaites nesugebejau gerti, nors ir skiedziau ir cukraus dejau. Is pradziu isgerus tik pykino, o 4 ar 5 d nuo vaisto vartojimo pradzios ir vemt pradejau (mums 15 sav.) Tai kolkas sustabdziau vartojima, kas is to, jei isvemiu
Beje, pirmo nestumo metu irgi gydziausi anemija, bet po gimdymo hemoglobino nustate tik 59 (kai sveika norma yra 120, o 50 skaitosi zemutine riba, kai visai "sakutes" pasidaro). Tai 2 sav gulejau ligoninej po lasalinem, dar svirkste baisiai skaudzius gelezies preparatus (uodegyte juoda buvo dar koki pusmeti ) ... brrr...
Dabar papildu organizmas nenori priimti Bandysiu maistuka derint
tagulia- man zinok irgi israse tas gelezies ampules tothema ar panasiai. nu mane nuo ju pykina! tokia slykstyne! tai as ju,kiek man reikejo nesugeriau. dabar siandien pasidariau kraujo tyrima,tuoj vaziuosiu rezultatu,bet speju nedavaziuosiu.taip silpna! matytis labai nusilpes kraujas.dievuliau,kad tik manes nepaguldytu i ligonine,labai bijau!! ojezau, bet taip silpna!!
Mano hemoglobinas buvo 122g/l, o pries 2savaites atlikus kraujo tyrimus rado kad iki 107g/l nukrites - nu ir pripaise anemija..Geriu Tardyferon tabletes. Sake labai svarbu iki gimdymo pakelti hemoglobino lygi nes gb blogai - taip tikiuosi tos tabletes man pades..O ir pati jauciu kad anemija - ausyse uzia, silpnoka ir mieguista visa diena vaikstau..
Nuo mazakraujystes labai gerai burokeliu ir spanguoliu sultys, tikrai gerai kelia hemoglobina, ant saves isbandziau
QUOTE(katuksss @ 2007 09 11, 07:54)
Nuo mazakraujystes labai gerai burokeliu ir spanguoliu sultys, tikrai gerai kelia hemoglobina, ant saves isbandziau
o gal mamytes zinote kaip anemija gali pakenkti leliui? dabar man 19 sav.
as visada turejau bedu su HMG pries pastojant jis buvo pas mane 105 mane siuntinejo per visus daktarus, dare daug tyrimu ir pan. net i tuberkuliozini siunte - nieko nerado...kodel taip neaisku...
pastojau, pradejau gerti feroglobina, pakilo 108...paskui negeriau kazkisk laiko geriau tik vitaminus, ten rodos buvo visko ko reikia bet hmg nukrito iki95...
nu dbr jau sistemingai geriu feroglobina ir dar kas antra diena skysta gelezi (kasdien negaliu nes "prativna" iki vemimo) matysi pakels kazkiek ar nea...
sake jei dar kris tai gyldys i ligonine
pastojau, pradejau gerti feroglobina, pakilo 108...paskui negeriau kazkisk laiko geriau tik vitaminus, ten rodos buvo visko ko reikia bet hmg nukrito iki95...
nu dbr jau sistemingai geriu feroglobina ir dar kas antra diena skysta gelezi (kasdien negaliu nes "prativna" iki vemimo) matysi pakels kazkiek ar nea...
sake jei dar kris tai gyldys i ligonine