Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 05, 22:35)
Siaip tai spanguoles labai tinka

Tikrai taip, man nėštumo pradžioje hemoglobinas buvo 76, iškart pasiūlė valymą daryti, bet davė dvi savaites pasitaisymui. Susitvarkiau su spanguolėm ir granatų sultimis (iki šiol jų negeriu), taip pat variau grikius avižas, kepenėles ir jautieną.
Atsakyti
Ir as turiu beda del hemoglobino, visa gyvenima jis pas man zemas, o nestumo metu, visus 9 men. hemoglobinas svyravo nuo 100 iki 90.
Geriau viskokius gelezies preparatus, valgiau ivairu maista, bet labiausiai man padejo geriamos ampules "Tothema". Rekomenduoju, nes savo kailiu isbandziau aibe visokio slamsto.
Litrais geriau burokeliu, morku, obuoliu sulciu...tiesa, dazniau vietoj obuoliu budavo apelsinas, ne tokios slykscios sultys su juo. O sultytes pirkdavau maximoje, jas vietoje spaudzia. Spanguoles saldytas pirkdavau, trindavau su cukrum arba medum ir valgydavau. Granatus kaip saulegrazas gliaudydavau, ziuredama koki filma.
Jautienos nevalgiau, nes visa nestuma i mesa paziuret negalejau... smile.gif

Sekmes keliant hemoglobina! mirksiukas.gif
Atsakyti
nestuke.gif labas visoms. Galiu tik patarti valgyti daug granatu, nes nezinau nuo ju ar nuo kazko kito (bet jokiu tableciu Fe nevartojau) man Hgb pakilo nuo 115 iki 134 blush2.gif ir laikosi iki siol toks 4u.gif 4u.gif Tik granatai dabar kazkokie nelabai skanus sad.gif
Atsakyti
Tik nepadauginkit kepenėlių. Jose yra kažkokių negerų elementų (dabar nerandu kokių tiksliai), kurie gali netikti 2.gif

o granatai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Čia dėl to, kad geležis gerai pasisavina su vitaminu C
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule111: 23 balandžio 2005 - 18:35
reiktu mityba labai reguliuoti, net jei ir paskirs papildomai Fe preparatu. kiekviena diena isgerk sulciu is raudono burokelio, bulves, morkos ir obuolio. gali dar spanguoliu pridet, saldintis medum, jei nori. skanauk hematogenais kasdien smile.gif beje, 110 tai dar ne mazakraujyste. nors zinau, kad toki standarta anksciau taike. dabar reik ziuret pagal normas kiekvienam trimestre atskirai. 2 trimestre apatine riba berods 105. o daugiau nepamenu smile.gif
Atsakyti
As turiu nuo nestuke.gif atlikusius gelezies preparato geriamas ampules. Jei kam reikia
Atsakyti
as irgi turriu problemu su mazakraujyste,tai pirma nestuma visai neblogai padejo tothema gelezies ampules. thumbup.gif na o dabar daktare ptare pasidaryti sulciu kokteiliuka su medum ir konjaku g.gif
Atsakyti
Kazkada paauglystej sirgau anemija, tai stebejausi, kaip cia man ji neatsinaujina per nestuma ax.gif Tai prisitebejau doh.gif po paskutinio apsilankymo pas gydytoja suzinojau, kad jau ant ribos ir reikia pradet vartoti gelezi, kazkokiu kramtomu tableciu israse Ferum Lek ar kaip jos ten. ax.gif
Atsakyti
Geriu jau trecios rusies gelezies preaparatus ir niekas nepadeda jau tris menesius... verysad.gif verysad.gif Kazin dziovintuose abrikosuose ar nera gelezies? liktai kazkur skaiciau g.gif g.gif
Atsakyti
Cia radau internete nebloga straipsni apie gelezi, tai cituoju:
Daugiausiai geležies turintys produktai:
Raudona mėsa (jautiena, veršiena, kepenys
Žuvis, paukštiena
Burokėliai
Pupos, pupelės, žalieji žirneliai
Raudongūžiai kopūstai
Krienai
Petražolės, dilgėlių, burokų lapai
Grybai
Kiaušinių tryniai
Džiovinti vaisiai, riešutai
Slyvos, granatai, žemuogės, vynuogės
Morkos
Pomidorai
Net bulvės
Tačiau manoma, kad žmogaus organizmas pasisavina tik 1/10 su maistu gaunamos geležies. Todėl tais gyvenimo laikotarpiais, kai geležies organizme sumažėja, reikėtų vartoti maisto papildų su geležimi. Geležies pritrūksta pastojus ir maitinant, valgant vegetarinį maistą, sergant mėnesinėmis, paauglystėje, po operacijų.
Pieno produktai trukdo pasisavinti geležį. Geriausiai geležis pasisavinama su vitaminu C, todėl mėsą patariama valgyti su daržovėmis. Geležį iš organizmo „išveda“ pienas, kava bei arbata, todėl geriant daug šių gėrimų irgi reikėtų vartoti geležies papildų. Iš daržovių žmogus pasisavina 2-10 proc. geležies, o iš raudonos mėsos - net 20-40 proc. Iš augalinių produktų geležis net 3 kartus geriau pasisavinama, kai šie produktai valgomi su mėsa, žuvimi ar paukštiena.

Ka as nuo saves galiu pasakyti. Su maistu man sudetinga, as labai daug ko nevalgau.. Mano Hg 103, tai gydytoja israse Tardyferon ir liepe valgyt maisto produktu, turinciu daug gelezies. Tai tabletes geriu, o del maisto..
Atsakyti
As jau sestas menuo gelezies preparatus geriu: pradzioj Ferum Lek, po to Tardiferona geriau, bet hemoglobinas per visa laika tik mazejo. Dabar gydytojai patare TotHema geriamas ampules pameginti, tai ziuresiu, koks poveikis bus.

Beje, gydytoja parase idomu receptuka anemijai gydyt: po 100 gramu dziovintu abrikosu, razinu, graikisku riesutu, 1 citrina, 3 sauksteliai medaus, 100ml Borjomi mineralinio. Ka iseina- susmulkint, viska sumaisyt ir valgyt kasdien po sauksta. Man visai nieko skonis, o del poveikio garantuot dar negaliu ax.gif
Atsakyti
Sveikutės visoms.Matau jau niekas nebeužsuka,neberašot.Mano kraujo hemaglobinas buvo 110,o šiandien pasidariau tyrimus 99.Gėriau tabletes TARDYFERON,jos nepigios,bet gėriau,kad tik padėtų,nepavyko,rytoj pas GIN,tą geležis neįsisavina schmoll.gif .Geriu ir aš sultis namuose darytas,bet man rūgštis kyla.Jei kas padės,parašysiu.SĖKMĖS VISOMS NEŠIOJANT SVEIKUS MAŽIUKUS nestuke.gif
Atsakyti