Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

QUOTE(Julija_15 @ 2011 07 13, 18:15)
Labai skanu  thumbup.gif  mano abi mergaites su malonumu gurksnoja kartu su manimi

Niekur nerandu grikiu miltu, ne Lt gyvenu. Reikes paprasyt, kad atsiustu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 10 21, 10:04)
Į burokėlius per daug vilčių nedėkit, nes 100g valgomosios dalies burokėliuose yra tik 0,46 mg geležies, o granatuose 0,30 mg geležies. Palyginimui, kai 100g džiovintų datulių yra 1,3 mg Fe, dž.figose 2,2 mg Fe, razinose 2,4 mg Fe, dž.erškėtuogėse 4,2 mg Fe, šeivamedžio uogose 1,6 mg Fe, briuselio kopūstuose 1,4 mg Fe, špinatuose 2 mg, avokadose 1 mg, paprastose pupelės 1,9 mg, moliūgų sėklose 15 mg, cukinijų sėklose 15mg. Bent kartą per dieną valgykite avižinių dribsnių ar grikių, bent kelis k./sav. jautienos/veršienos. O vietoj sausainio, saldainio ar šokoladuko - hematogeną.
Kiek turiu patirties, tai vien maistu hemoglobino nesureguliuose, geležies preparatai būtini, o tada jau labai žiūrėt maistą hemoglobinui palaikyti.
O gal kuri esat bandžius homeopatinius geležies žirniukus? Nuo kiek iki kiek pakilo hemogl.? Man nėštumo metu taip nesinori tos chemijos arba bent jos kuo mažiau ar švelnesnės...

QUOTE(Axxa @ 2010 10 29, 10:17)
Homeopatinėj vaistinėj galima užsisakyti geležies žirniukų, priklausomai, kiek kartų per dieną norite gerti 1/2/3 k. po 9 žirniukus: Ferrum metal  30  10.0

Ar padejo tie homeopatiniai zin¡rniukai, kaip greitai, kokie rezultatai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija_15 @ 2011 06 26, 18:33)
Radau labai gera receptuka  bigsmile.gif  savijauta pagerejo, bent jau galva nebesvaigsta taip daznai.
stopkute pieno, kurioje istirpinti grikiu miltu sauksteli ir tiek pat medaus... skanu ir sveika  4u.gif

Nežinau kaip veikia šitas receptukas, bet gerai žinau, kad pienas ir pieno produktai trukdo pasisavinti geležiai. 4u.gif
Taip PAT nerekomenduotina iškart pavalgius pietus ( kalbu apie mėsos patiekalus) gerti kavos, nes kava neleidžia pasisavinti geležiai, kurios gavome su mėsa 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rute: 17 liepos 2011 - 09:25
Rute, teisybe sakai, pienas, kava stabdo gelezies isisavinima. drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rute @ 2011 07 17, 10:23)
Nežinau kaip veikia šitas receptukas, bet gerai žinau, kad pienas ir pieno produktai trukdo pasisavinti geležiai.  4u.gif
Taip PAT nerekomenduotina iškart pavalgius pietus ( kalbu apie mėsos patiekalus) gerti kavos, nes kava neleidžia pasisavinti geležiai, kurios gavome su mėsa  4u.gif

Gelezies daug grikiuose, yra ir meduju. Su vandeniu miltu neskiescia schmoll.gif neskanu. Ta irgi zinau, kad kalcis trukdo gelezies isisavinimui, bet matyt, sis receptukas - subalansuotas mirksiukas.gif
Taigi, sis kokteiliukas kiekviena diena plius mano mineti homeopatiniai zirneliai nestuke.gif thumbup.gif ir hemoglobinas normoje bigsmile.gif baisu net prisiminti ta chemini vaista, nuo kurio ziauriai vemiau, o cia thumbup.gif skanumelis
Atsakyti
Julija, kaip greitai homeopatiniai padejo? 4u.gif Ta kosyte su meduciu turetu buti skani. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 07 17, 15:08)
Julija, kaip greitai homeopatiniai padejo?  4u.gif Ta kosyte su meduciu turetu buti skani.  smile.gif

Homeopatija geriau apie 3 savaites iki gimdymi, po gimdymo nutraukiau, o kokteiliuka geriu iki siol smile.gif Kai domejausi homeopatija irgi maniau, kad uzteks Ferrum metallicum, bet Kauno Muziejaus vaistines vaistininke patare ju firmini kraujo gerinimo kompleksiuka, veliau tikslinausi sudeti:
Ferrum metallicum 6
Zincum 6
Magnium 6
Phosphor 6
Plumbum 6
Argent. nitricum 6
Arsenicum 6

Beje, del griki miltu, kam reikes - ieskokite Eko prekiu skyriuose. Vilniuje deja neradau, man mama perdave is Klaipedos, rado kazkurioj didelej Maximoj. Beje, tik lenku gamybos. Taip pat atkreipiu demesi, kad ju galiojimas laba trumpas.
Atsakyti
Su pirmu nestumu buvo gelezies trukumas uzhfiksuotas, tai geriau organinius gelezies papildus, nezinau ar kas pasikeite, nes paskui jau nebetikrino (veiksmas ne LT vyko) pagimdzius viskas i savo vietas grizo mirksiukas.gif
Atsakyti
Man taip pat diagnozavo nesciuju anemija. Israse Tot'hema gerti (bet kazkodel pirmas 5 dienas po 2 ampoles, o paskui tik po 1 i diena) g.gif ir valgyti gelezies turinti maista.
Kam is jusu dare feritino tyrima? Per kiek laiko gaunamas atsakymas? 4u.gif man gimdymas jau "ant nosies" butu gerai greita koki tyrima pasidaryti iki gimdymo.
Atsakyti
man darė tą kraujo biocheminį tyrimą nustatyti geležies atsargų kiekį organizme, na rezultatai nedžiugina, rodykliai turi būt 15-20, pas mane 3,5, padarė greit, 1-2 dienos, šiuo metu hemoglobinas 69, neštumas 38 savaitė, irgi geriu tothemą, bet nekyla nei kiek, o atvirksčiai krenta tas hemoglobinas. Kažkaip neužtikrintai siūlė konsultuotis su hematologu, bet sako eilės mėnesiui į priekį iki gimdymo nespėsit, pagimdysit atsistatyt turėtų g.gif
Atsakyti
Tikiu, kad atsistatys po gimdymo, bet vat kad gimdyti pavojinga su mazu hemoglobinu g.gif nukraujuoti labai galima..
Atsakyti
man ir su pirmu nestumu, ir dabar su antru trukumas gelezies doh.gif o taip visa nugyventa gvyvenima, nieko panasaus nebudavo, jokio trukumo, kraujas super budavo.. tai man patare gerti dilgeliu arbatos, paskaitinejau, tikrai yra, plius gydytoja israse feroglobina is vitabiotics serijos
Atsakyti