Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

Sveikos, mamytes!

Gal kuri nors zinote, kaip daznai pagal nauja tvarka daro kraujo tyrimus? Man pries menesi nustate nesciosios anemija, vaistus pageriau, o patikrinti, ar hemoglobinas normoje nesiulo, vis sako, kad dar ne laikas darytis tyrimuku g.gif po menesio turiu gimdyt, manau, eisiu ir susimokesiu, nes taip ir nesuzinosiu ar problema isspresta...
Atsakyti
QUOTE(Julija_15 @ 2011 05 25, 17:28)
Sveikos, mamytes!

Gal kuri nors zinote, kaip daznai pagal nauja tvarka daro kraujo tyrimus? Man pries menesi nustate nesciosios anemija, vaistus pageriau, o patikrinti, ar hemoglobinas normoje nesiulo, vis sako, kad dar ne laikas darytis tyrimuku  g.gif po menesio turiu gimdyt, manau, eisiu ir susimokesiu, nes taip ir nesuzinosiu ar problema isspresta...

Mūsų nėštumo laikas panašus, tai bent aš pagal programą kraujo tyrimus gavau 6, 19, 27 ir 33 sav. 38-tai sav. (vizitas būsimiem tyrimam) ginė jau neišrašė kraujo tyrimo lapelio. Dar kelis kartus kraujo tyrimą dariaus šeimos gyd. iniciatyva, nes buvo senokai daryti tyrimai anot šeimos gyd. (tai čia buvo tarp 6 ir 9 sav., ir tarp 19 ir 27 sav.). Šiuos gavau gal dėl to, kad teko būt nuolatine paciente pas šeimos gyd., nes stipriai kamavo GERL verysad.gif
Įtakos, manau, turi ir tai, ar lankotės šeimos klinikoj ar poliklinikoj g.gif Mano pažįstama prieš metus, kai lankėsi poliklinikoj nėštumo metu darėsi lygtais tik 2 kartus kraujo tyrimą, nors ir turėjo problemų su hemoglobinu (ginės nuomone tiek užteko, nors ji ir prašė, kad padarytų tyrimus) doh.gif
Atsakyti
4u.gif
aciu uz patarima, paprasiau kraujo tyrimuko pas savo seimos gydytoja... tik, kad hemoglobinas nepasikeite nei kiek g.gif nusprendziau ji kelti homeopatiniais vaistukais. Kauno muziejaus vaistine pagamino kraujo pagerinimo kompleksa, kurso trukme 3-4 savaites, ziuresim, koks tyrimukas bus po siu vaistuku, nes maitinant irgi svarbu geras kraujas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija_15 @ 2011 05 25, 18:28)
Sveikos, mamytes!

Gal kuri nors zinote, kaip daznai pagal nauja tvarka daro kraujo tyrimus? Man pries menesi nustate nesciosios anemija, vaistus pageriau, o patikrinti, ar hemoglobinas normoje nesiulo, vis sako, kad dar ne laikas darytis tyrimuku  g.gif po menesio turiu gimdyt, manau, eisiu ir susimokesiu, nes taip ir nesuzinosiu ar problema isspresta...

Sveika smile.gif As pati prasiau gines kad padarytume kraujo tyrimuka pakartotina paziureti butent hemoglobino parodymu. Buvo pakrites, kaip ir itariau. Labai padejo Ferro Folgamma du kartus dienoj, gerti po valgio praejus vienai valandai, kad pasisavintu. Nes su maistu gelezis nepasisavina. Geriu jau du menesius ir hemoglobinas labai gerai auga. Kraujuka daktare turi tau tikrint, kad matytu ar veikia vaistukai. Sekmes

p.s. su homeopatiniais vaistukais atsargiau. Be to ginekologe turi tau pati paskirti arba zinoti ka tu nusprendi vartoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirele: 13 birželio 2011 - 13:09
sveikutes. mano 5 metuku sunui gydytoja pasake, kad kraujas per viena bruksneli linksta link mazakraujystes. nezinau ka duoti. nupirkau vitaminu, gal kiek pades g.gif labai blogai, kad jis darzoviu jokiu nevalgo ir nieko negaliu padaryt verysad.gif
Atsakyti
sveikos.

man irgi jau pripazino oficialiai anemija sad.gif

nuo nestumo pradzios hemoglobinas krito, praeita menesi jau vartojau vitaminus nesciosioms su padidintu gelezies kiekiu, ale per menesi hemoglobinas vel krito.
taigis paskyre man Tothema ampules. bandysiu siandien pradeti gerti. paskaiciau cia kad daug kam padejo - taigis suteikia vilties.
beje, tyrimus darausi kas menesi - paprasau seimos gyd ir israso lapuka. ale gydytoja si karta po tothemos paprase ne bendro kraujo tyrimo (kur hemoglobino rezultatus pamatys) bet feritino - sako jis geriau realia situacija parodo, nes hemoglobinas ir po poros menesiu tik pradet kilt gali.
ir kaip visoms tradiciskai liepe valgyt gelezies turincio maisto smile.gif bet kiek mes ten jos gaunam is to maisto...

sekmes isisavinant gelezi visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Aš turiu tą pačią problemėlę su hemoglobinu žemu. Teko gert tandyferoną, tačiau po mėnesio hemoglobinas nei kiek nepakilo, vėliau bandžiau Tothemo ampules, tačiau sualergizavo. Tai ir nežinau ką geriausia vartoti. Bandau kasdien valgyti žemuoges.
Atsakyti
Radau labai gera receptuka bigsmile.gif savijauta pagerejo, bent jau galva nebesvaigsta taip daznai.
stopkute pieno, kurioje istirpinti grikiu miltu sauksteli ir tiek pat medaus... skanu ir sveika 4u.gif
Atsakyti
Ryte, pries valgi - Tardyferonas+2 zirniukai vit.C tuo pat metu uzgeriant skysciu, vakare - tik gelezies tablete (jei tikrai zemas, jei riba, tai vakare galima negerti). Per menesi soktelejo hemoglobinas , kad net pati nsutebau. Iki tol menesi geriau bet vit.C, tai per pora vienetu tik pakilo.
Atsakyti
pas mane taip pat labai zemas hemagl. opadare kraujo perpylima, dabar keliu tik vistienos kepenelem - skanu ir sveika 2k sav. valgau. plius po stikline zemuogiu kas dien ir vaistukais kadangi gelezies ribos pradies net nera tai leidziamus milgama esu gavusi, tardiferon po 2 i diena + folio po 5t i diena ( folis padeda irgi issisavinti).

jei tardyferon nepadeda yra feroglobino tabletes - irgi pakelia. aisku labai letai kyla, bet svarbu man, kad nekrenta
Atsakyti
QUOTE(Julija_15 @ 2011 06 26, 16:33)
Radau labai gera receptuka  bigsmile.gif  savijauta pagerejo, bent jau galva nebesvaigsta taip daznai.
stopkute pieno, kurioje istirpinti grikiu miltu sauksteli ir tiek pat medaus... skanu ir sveika  4u.gif

reikes pabandyti, manau ir vaikui toki marmala galim duot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2011 07 08, 17:12)
reikes pabandyti, manau ir vaikui toki marmala galim duot g.gif

Labai skanu thumbup.gif mano abi mergaites su malonumu gurksnoja kartu su manimi
Atsakyti