Sveikutes. Dariausi kraujo tyrimus, del medicinines komisijos, ne todel, kad jausciausi blogai. O tyrimai parode, kad mano hemoglobinas 65 , pasidariau pakartotinai, nes pamaniau, kad klaida isivele. Tai antra karta isvis buvo tik 60. Ar gali but, kad tai mazakraujyste? Siaip jauciuosi pakankamai zvali. Tik darbe pavargstu, bet manau, kad tai normalu, juk tikrai sunkiai dirbu. Gal kam nors yra buves toks hemoglobinas? Klausiu patarimu, nes gyvenu Danijoje. Nuejau pas gydytojus, kurie jau mane greit i kapus nuvarys. Istyre krauja is naujo, nes nepasitikejo lietuviskais tyrimais. Tada iskart pagulde i ligonine ir perpyle krauja, suleido kazkokio vitamino. O po to pradejo ieskot kame problema. Jau issiaiskino, kad tikrai ne leukemija, tai dabar isikirto nauja liga - kad as pro kazkur nukraujuoju.Tai daro man visus imanomus baisiausius tyrimus, kas kelias dienas po kelis megintuvelius kraujo tyrimams nuleidzia, o vaistu ir vitaminu gerti neleidzia. Bet juk as jauciuosi puikiai. Gal galit ka nors patarti? Ar kam nors su tokiu hemoglobino kiekiu buvo mazakraujyste, ar visgi kokia liga?
QUOTE(adorita @ 2010 07 20, 13:16)
Sveikutes. Dariausi kraujo tyrimus, del medicinines komisijos, ne todel, kad jausciausi blogai. O tyrimai parode, kad mano hemoglobinas 65 , pasidariau pakartotinai, nes pamaniau, kad klaida isivele. Tai antra karta isvis buvo tik 60. Ar gali but, kad tai mazakraujyste? Siaip jauciuosi pakankamai zvali. Tik darbe pavargstu, bet manau, kad tai normalu, juk tikrai sunkiai dirbu. Gal kam nors yra buves toks hemoglobinas? Klausiu patarimu, nes gyvenu Danijoje. Nuejau pas gydytojus, kurie jau mane greit i kapus nuvarys. Istyre krauja is naujo, nes nepasitikejo lietuviskais tyrimais. Tada iskart pagulde i ligonine ir perpyle krauja, suleido kazkokio vitamino. O po to pradejo ieskot kame problema. Jau issiaiskino, kad tikrai ne leukemija, tai dabar isikirto nauja liga - kad as pro kazkur nukraujuoju.Tai daro man visus imanomus baisiausius tyrimus, kas kelias dienas po kelis megintuvelius kraujo tyrimams nuleidzia, o vaistu ir vitaminu gerti neleidzia. Bet juk as jauciuosi puikiai. Gal galit ka nors patarti? Ar kam nors su tokiu hemoglobino kiekiu buvo mazakraujyste, ar visgi kokia liga?
As ne gyd. , bet manau , kad cia tikria nieko gero.... turetu buti kazkia lyga , seip tokiu dalyku buti negali . Butinai tirkis kiek gali , ir ieskok kame problema. Mano drauges tevui rado vezi skrandzio , po tokio mazo hemaglobino kiekio . Tau nebutai tai bus , bet vistiek ,patariu neuzleisti sio reikalo. Sekmes.
Labas mamytes gal noretumet kas Kaune isigyti triusienos? Kaina 20Lt uz 1kg. Sveikiausia mesyte sveikam gyvenimo budui Rasykite AZ.
Sveikos, šiandien buvau pas daktarę ir kraujo tyrimas labai blogas, hemoglobino tik 96. Geriu Feroglobin, bet jis man nepadeda, dar daktarė parašė tokį receptuką: 100g burokėlių slč, citrinų slč, spanguolių slč, morkų slč, medaus, konjako arba brendžio ir viską sumaišius po 1 valgomą šaukštą 3 kart dienoj. Tai vat pradėsiu taip gydytis bet gal sakykit žinot kokių dar būdų mažakraujystei mažinti?
Na man tai liepė nebe viena kat per diena gerti Feroglobin, o du kart ir kai jis baigsis nusipirkti Iron Vital arba Floradix. Ir be to sulčių receptuko dar liepė veršieną ir jautieną valgyti
QUOTE(adorita @ 2010 07 20, 10:16)
Man buvo laabaai panašiai, jaučiausi gerai, bet taip pat ėmė kraują darbui med.knygelei ir dabar tiksliai neatsimenu, bet hemoglobinas buvo gal apie 70. Šeimos gyd. siuntė į Klinikas, bet daugiau viskas buvo gerai, tiesiog žiauriai nukritęs hemoglobinas. Išrašė 6 mėn. gerti Tardyferon (jis kompensuojamas, jei niekas nepasikeitė, tai 50proc.). Aš gėriau gal 5 mėn., nes pastojau ir 6 mėn. nebegėriau. Tai jei gerai atsimenu I trim. mano hemoglobinas buvo 138. Tai labai džiaugiausi, kad atsitiktinumo dėka pasitikrinau ir taip išsaugojau savo vaikiuką (nes būčiau nė neįtarus). Kiek aš žinau Tardyferon yra daugiausia geležies, bet dėl šio vaisto vartojimo nėtumo metu, kaip visada reikia pasitarti su gydytoja (nes rašo, kad bandymai su nėšt.mot.neatlikti).
Į burokėlius per daug vilčių nedėkit, nes 100g valgomosios dalies burokėliuose yra tik 0,46 mg geležies, o granatuose 0,30 mg geležies. Palyginimui, kai 100g džiovintų datulių yra 1,3 mg Fe, dž.figose 2,2 mg Fe, razinose 2,4 mg Fe, dž.erškėtuogėse 4,2 mg Fe, šeivamedžio uogose 1,6 mg Fe, briuselio kopūstuose 1,4 mg Fe, špinatuose 2 mg, avokadose 1 mg, paprastose pupelės 1,9 mg, moliūgų sėklose 15 mg, cukinijų sėklose 15mg. Bent kartą per dieną valgykite avižinių dribsnių ar grikių, bent kelis k./sav. jautienos/veršienos. O vietoj sausainio, saldainio ar šokoladuko - hematogeną.
Kiek turiu patirties, tai vien maistu hemoglobino nesureguliuose, geležies preparatai būtini, o tada jau labai žiūrėt maistą hemoglobinui palaikyti.
O gal kuri esat bandžius homeopatinius geležies žirniukus? Nuo kiek iki kiek pakilo hemogl.? Man nėštumo metu taip nesinori tos chemijos arba bent jos kuo mažiau ar švelnesnės...
Kiek turiu patirties, tai vien maistu hemoglobino nesureguliuose, geležies preparatai būtini, o tada jau labai žiūrėt maistą hemoglobinui palaikyti.
O gal kuri esat bandžius homeopatinius geležies žirniukus? Nuo kiek iki kiek pakilo hemogl.? Man nėštumo metu taip nesinori tos chemijos arba bent jos kuo mažiau ar švelnesnės...
Homeopatinėj vaistinėj galima užsisakyti geležies žirniukų, priklausomai, kiek kartų per dieną norite gerti 1/2/3 k. po 9 žirniukus: Ferrum metal 30 10.0
Man anemija, jau daugiau nei metai. Tik nustoju gerti vaistus, tuoj vėl nukrenta. Buvo žemiausiai iki 70 nukritęs hemoglobinas, o pačios geležies organizme rado 2,1, kai norma nuo 6 yra rodos.
Bet man buvo blogai, aš beveik kaip iki apalpimo būdavau. Labai dažnai kartojosi silpnumas, po to širdies ritmo sutrikimas, pykinimas, mieguistumas.
Negalėdavau nei virtuvėje ilgiau pastovėti, aptemdavo akyse.
Dabar pastoviai darausi kraują, po pertraukų, geriu Tardiferoną. Neseniai padarė tyrimus, tai vėl krenta geležis, vėl išrašė kompensuojamų vaistų. Gi reikia energijos ir man ir augančiam pilvukyje lialiui .
Bet man buvo blogai, aš beveik kaip iki apalpimo būdavau. Labai dažnai kartojosi silpnumas, po to širdies ritmo sutrikimas, pykinimas, mieguistumas.
Negalėdavau nei virtuvėje ilgiau pastovėti, aptemdavo akyse.
Dabar pastoviai darausi kraują, po pertraukų, geriu Tardiferoną. Neseniai padarė tyrimus, tai vėl krenta geležis, vėl išrašė kompensuojamų vaistų. Gi reikia energijos ir man ir augančiam pilvukyje lialiui .
Man padejo granatu sultys naturalios, dar geriau Feroglobina. Raudonos mesos labai mazai valgiau, nemegstu jos, taigi bandziau kitais maisto produktais kompensuot gelezies trukuma - grikiais, brokoliais, zemuogem.